Peter Hofmann, conseller delegat de Custodigit – Interview Series

Peter Hofmann, el conseller delegat de Custòdia, una empresa conjunta entre Swisscom i Sygnum que ofereix una solució de custòdia per a inversors dirigida a institucions financeres regulades.

Peter també és observador de la Junta a Metaco SA i mentor a Londres & Socis. Ha treballat en un lloc alt en la indústria dels serveis financers per a empreses com Cap Gemini, KPMG, IBM, PostFinance i diverses startups abans..

Té una llarga experiència en la intercepció entre serveis financers, tecnologia i innovació en diferents funcions.

Swissod i Sygnum van fundar Custodigit el 2018. Podríeu començar detallant qui són Swisscom i Sygnum?? 

Swisscom AG és un important proveïdor de telecomunicacions a Suïssa amb la seu central a Berna. El 51% de Swisscom és propietat del govern suís. Swisscom dóna suport activament a l’espai de tecnologia fintech a Suïssa i creu que la indústria financera canviarà significativament en els propers 10 anys a causa de l’aparició de models de negoci disruptius a les empreses de tecnologia fintech. Swisscom creu de tot cor que en el futur el sector financer dependrà en gran mesura de l’ús de la intel·ligència artificial en combinació amb la tecnologia blockchain. Swisscom és propietària del 75% de Custodigit.

Sygnum és el primer banc regulat del món d’actius digitals amb seu a Suïssa i Singapur i que opera a nivell mundial. Sygnum ha rebut la seva llicència bancària suïssa el setembre del 2019 i el banc permet als seus clients invertir en actius digitals d’una manera segura i còmoda amb una confiança completa. Els serveis prestats per Sygnum inclouen la custòdia de nivell institucional creada per Custodigit, amb una passarel·la d’actius digitals fiat, corretatge, serveis bancaris B2B i préstecs lombards. El 18 de setembre de 2019, les primeres transaccions de clients de Sygnum es van registrar públicament a les dues cadenes de blocs més importants, Bitcoin i Ethereum.

Ets gerent principal de Swisscom des del 2009. Per què Swisscom creia que era el moment adequat per entrar a l’espai de custòdia i llançar Custodigit??

Swisscom ha estat explorant l’espai dels recursos digitals des de fa diversos anys. El 2017, tots hem estat testimonis de l’augment de la demanda a l’espai de divises criptogràfiques, el boom de l’ICO i l’estancament del mercat a principis de 2018. Tot i que l’espai no estava regulat, ha representat clarament les capacitats de la tecnologia i com podria simplificar la nostra vida quotidiana. Swisscom i nosaltres, creiem fermament que el futur es troba dins de l’espai dels actius digitals i que el 2027 els actius digitals representaran un tros fonamental del PIB mundial. A més, veiem un interès creixent per part d’institucions financeres com bancs i gestors d’actius que voldrien entrar a l’espai d’actius digitals. A Alemanya, BAFIN, amb les seves iniciatives reguladores actuals, també actua com un altre punt de desencadenament per al mercat. Pel que hem escoltat, més de 55 jugadors van expressar el seu interès per la nova llicència Crypto. Si analitzem la infraestructura actual del mercat financer d’actius digitals, hem observat que hi ha una manca d’infraestructura del mercat de nivell institucional i ineficiència. La visió de Custodigit és donar suport a la creació d’una infraestructura de mercat de nivell institucional per a criptomonedes, així com actius tokenitzats.

Custodigit proporciona accés segur i emmagatzematge d’actius digitals mitjançant una solució institucional de custòdia per a inversors. Per què és important per a les institucions financeres??

Els inversors institucionals expressen contínuament el seu interès per l’espai d’actius digitals i diversos bancs han començat a prendre mesures que els permetrien proporcionar als seus clients una oferta de criptografia. La part de custòdia i comerç sempre ha estat un repte per als proveïdors de serveis financers. Custodigit proporciona una plataforma ‘Bank in Box’ de nivell institucional als proveïdors de serveis financers regulats, de manera que puguin oferir monedes criptogràfiques, així com actius digitals, als seus clients sense inversions inicials elevades i poc temps per comercialitzar-se. Per a les institucions financeres és important que tinguin la funcionalitat necessària per executar els seus processos empresarials (per exemple, la liquidació) d’una manera automatitzada per garantir un procés empresarial eficient, segur i conforme. Per reduir els riscos dels seus proveïdors, les institucions financeres necessiten una plataforma preparada per a l’empresa que sigui auditada, proporcionada i gestionada per una organització estable i fiable. Això és exactament el que proporciona Custodigit juntament amb Swisscom, que té molta experiència en operar infraestructures bancàries altament sensibles a la seguretat.

Podríeu parlar d’alguns dels riscos de ciberseguretat que existeixen actualment per a les solucions de custòdia d’actius digitals?

Hi ha diversos riscos de ciberseguretat associats als actius digitals i dos d’ells són molt imperatius a tenir en compte.

  • Emmagatzematge de claus privades: nombrosos entusiastes de les criptografies emmagatzemen les seves claus privades als ordinadors portàtils. Els pirates informàtics poden accedir fàcilment a aquesta informació i, un cop robada la clau, és impossible recuperar els fons. Un cop perdeu la clau, perdreu les inversions de manera permanent.
  • Intercanvis piratejats: actualment la majoria dels intercanvis criptogràfics no estan regulats i, per això, no tenen el mateix nivell de supervisió i audibilitat governamental que les institucions regulades tradicionals. Durant els darrers anys, nombrosos intercanvis han estat titulars a causa de les violacions de seguretat. Coincheck va robar per pirates informàtics més de 550 milions de dòlars. Bithub va perdre uns 30 milions de dòlars nord-americans de les seves participacions en actius digitals. Custodigit col·labora estretament amb experts en seguretat i auditoria per proporcionar una plataforma d’actius digitals de nivell institucional i utilitza la infraestructura provada de Swisscom.

Quines són algunes de les mesures que ha adoptat Custodigit per protegir els clients d’aquests riscos de ciberseguretat?

A Custodigit ens prenem molt seriosament els assumptes relacionats amb la seguretat. Custodigit no va estalviar temps i energia per definir un marc de seguretat de punta a punta desenvolupant una visió holística dels riscos i dissenyant sistemàticament contramesures redundants. Sempre que va ser possible, Custodigit va adoptar els més alts estàndards de seguretat i va fer un pas addicional per a que es procedís a la verificació dels seus procediments i infraestructures (certificació ISAE). Com a empresa, estem obligats a complir l’estricte marc de seguretat de Swisscom. Les polítiques establertes asseguren que cap individu, equip o organització no pugui comprometre la seguretat dels actius: estricta segregació de deures i responsabilitats, control mínim de quatre ulls per a totes les activitats crítiques, controls periòdics d’activitats i antecedents personals, biblioteques criptogràfiques per abordar els riscos associats als atacs de dia zero.


Cada transacció està aprovada per diverses persones o grups d’individus.

Podríeu parlar d’algunes de les principals funcions bàsiques que estan disponibles actualment per als clients de Custodigit?

Ens agradaria destacar que el nostre mercat objectiu són institucions financeres regulades, com ara bancs, borses, etc., i que la nostra plataforma ofereix totes les funcions empresarials necessàries per oferir un servei de mercat d’actius digitals. La nostra plataforma permet als clients comprar, vendre, transferir actius digitals (de punta a punta). Es pot integrar amb qualsevol sistema bancari bàsic. A més, donem suport a l’encaminament intel·ligent de comandes a diversos proveïdors de liquiditat, com ara corredors i borses. Des de la perspectiva de seguretat, el sistema de seguretat s’audita amb certificats ISAE 3402 i 3000 i ISO 27001 i 2000. Actualment donem suport als següents recursos digitals: BTC, ETH, XRP, BCH, ERC20. La nostra plataforma pot tenir etiquetes blanques amb interfície d’usuari i API adaptables o disponible com a servei SaaS.

Quins són alguns dels clients o bancs que podeu discutir que actualment utilitzen solucions de custòdia de Custodigit?

Com sabeu, actualment comptem amb Sygnum com a client. Estan utilitzant la nostra solució completa, inclosa la custòdia i la corretatge. Actualment estem en negociacions amb altres institucions financeres regulades ubicades a Europa. Malauradament, encara no podem divulgar noms. També hem signat un acord amb una de les companyies de reassegurances més grans per proporcionar cobertura d’assegurança als actius digitals. El nostre objectiu és consolidar la nostra base a Suïssa i Alemanya i expandir-nos a nivell mundial.

Hi ha algun tipus de restricció sobre el tipus d’actius digitals per als quals Custodigit ofereix serveis de custòdia? 

Actualment donem suport als següents recursos digitals: BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, ERC20. Normalment seleccionem els recursos digitals segons la sol·licitud dels nostres clients. No tenim restriccions específiques; no obstant això, abans d’oferir un actiu digital a la nostra plataforma, fem la nostra diligència deguda. Si creiem que l’actiu digital podria perjudicar la nostra reputació al mercat en qualsevol forma o forma, ens neguem a oferir-lo. Segons les nostres observacions del mercat, són actius digitals rellevants per a les institucions financeres. Actualment, Custodigit s’està expandint també en la plataforma cap als actius tokenitzats.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre Custodigit?

Som una empresa suïssa i seguim fermament les pràctiques del sector bancari suís. Creiem fermament en la importància de la reputació i la protecció dels fons dels clients. Com que Swisscom és el nostre principal accionista, hem de prendre molt seriosament el marc de seguretat i assegurar-nos que els fons dels nostres clients s’emmagatzemen de manera segura. La seguretat i la regulació es troben a l’ADN de Custodigit.

Gràcies per la gran entrevista que han de visitar els lectors que vulguin obtenir més informació Custòdia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map