Paul Claudius, conseller delegat de BlockState – Interview Series

Paul Claudius és cofundador & CEO de BlockState.

BlockState és una plataforma de fitxes de seguretat suïssa per a actius no bancables com el patrimoni i el deute de les pimes o els béns immobles.

Com us vau implicar inicialment en valors digitals?

Vaig ensopegar amb Blockchain i Bitcoin a principis del 2013 per pura coincidència. Em va presentar el Satoshi WP un amic amb experiència en informàtica. Vaig trigar una mica a adonar-me de l’impacte que la tecnologia tindria en els mercats de capitals i les finances. Quan vaig començar la meva carrera a la banca d’inversions i el capital propi, era molt conscient del procés heretat i implicava els costos cobrats per intermediaris molt remunerats. L’oportunitat d’utilitzar DLT com a catalitzador per transformar tot un mercat, no només digitalitzant nous actius, sinó en particular l’oportunitat de fer-los més accessibles a una base d’inversors més àmplia, va ser el motiu pel qual vaig decidir crear BlockState amb els meus cofundadors..

Fora dels béns immobles i del deute, quins són alguns exemples d’actius no bancables?

Les xips blaves i altres actius tradicionals estan en el màxim històric en termes de valoració. Al mateix temps, els bons ofereixen els rendiments més baixos que hem vist en els darrers anys. Això impulsa la demanda d’actius alternatius que proporcionin rendiments més alts, no només per als inversors institucionals, sinó també per als minoristes. Per tant, crec que veurem que augmentarà molt més el deute de les pimes en forma de fitxes per part dels emissors, però també altres actius que generen rendiments, com ara finançament de projectes o arrendaments inversos, que en el passat només han estat investibles per a inversors més sofisticats, accessibles a través de valors tokenitzats..

Al juliol, BlockState va publicar un informe sobre l’estat del mercat global STO actual. Hi va haver alguna troballa a l’informe que us hagi sorprès?

Volíem validar els nostres supòsits que teníem al mercat internament. Les nostres conclusions van confirmar la primera etapa en què ens trobem. Al mateix temps, els reguladors han estat abordant la necessitat i han mostrat la seva voluntat d’aclarir la regulació construint la confiança necessària perquè el mercat pugui accelerar el que crec que veurem a principis del 2020. A més, la infraestructura necessària per proporcionar liquiditat als mercats secundaris a través d’intercanvis regulats tindrà un impacte en l’adopció del mercat el 2020.

Podríeu compartir amb nosaltres alguns detalls sobre la propera STO de Streetlife??

Depenent de l’aprovació del regulador, els veurem activats durant el quart trimestre del 2019 o el primer trimestre del 2020. De moment, això és tot el que podem compartir, ja que una gran part dels detalls de l’emissió es reserven per a un fulletó que ha de ser aprovat pel regulador. A part de Streetlife STO, estem treballant en una sèrie d’altres emissions regulades a Suïssa i Alemanya. Compartirem l’actualització amb la comunitat tan bon punt rebem totes les aprovacions necessàries.

Prèviament, vam informar sobre la intenció del BlockState de migrar una sèrie de fitxes ERC-20 de la cadena de blocs d’Ethereum a un llibre principal distribuït desenvolupat per R3 – Corda. Quina és la raó que s’explica i s’ha implementat?

Una proposta bàsica de valor dels mercats financers basats en DLT és crear accessibilitat als instruments financers. Per això, creiem que és important crear interoperabilitat entre diferents infraestructures que permetin a diferents tipus d’inversors accedir a aquests actius. Veiem que les institucions regulades tenen actualment la tendència a preferir infraestructures no públiques per diversos motius que tenen molt de sentit. R3 proporciona una infraestructura excel·lent a aquests clients. Per tant, volem permetre una interoperabilitat entre els nostres valors tokenitzats basats en ERC per fer-los accessibles als participants del mercat que confien en la infraestructura R3..

Blockstate és capaç de llançar una STO en tan sols 10 setmanes, podríeu compartir el que fa BlockState per fer-ho realitat??

El temps per emetre’s es defineix principalment en el moment que el regulador necessita per aprovar les emissions que s’adrecen als inversors minoristes mitjançant una oferta pública. A part, els emissors solen requerir un temps per preparar la seva activitat de recaptació de fons.

Quan es tracta del temps de configuració de la tecnologia i la infraestructura, podem executar una emissió en una setmana. Amb la nova directiva del prospecte que permetrà emetre fins a 8 milions d’euros en funció de l’estat membre sense un prospecte formal, veurem que el temps de deu setmanes disminuirà encara més.

Quins són els requisits mínims per a les empreses interessades en els vostres serveis STO? A més, com seleccioneu quines empreses / productes voleu simbolitzar?

Treballem conjuntament amb empreses que tenen una comunitat molt forta o una gran base de clients que converteixen en inversors o empreses més madures que tenen una bona salut financera i, per tant, també són atractives per a inversors més conservadors i una mica més institucionals. A hores d’ara no hi ha obstacles definits que una empresa hagi de proporcionar. Observem cada cas individualment.

Per als inversors que estiguin interessats a finançar una STO a la vostra plataforma, quins són els detalls que haurien de tenir en compte. Accepteu clients dels EUA?

L’acceptació dels inversors depèn únicament de l’oferta, no de la nostra plataforma. Normalment donem suport amb ofertes públiques que permetin la participació tant d’inversors minoristes com institucionals, assegurant-nos que la nostra infraestructura s’adapti a les necessitats específiques de l’emissor mitjançant l’autocustodia i els socis de custòdia regulada..

Els clients nord-americans són un cas especial, ja que els requisits de conformitat creen processos addicionals i informen de tasques relacionades. Per tant, els nostres clients sovint no accepten inversors nord-americans en les seves ofertes.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre BlockState?

Com que ens trobem en una fase inicial de desenvolupament d’aquest mercat, vull destacar alguns dels grans organismes de la indústria amb els quals hem estat treballant i que estan ajudant a construir el marc d’un espai d’actius digitals professional. Puc posar-me en contacte amb mi  INATBAÉS UN i MAMA a qualsevol que treballi en aquest espai.

Per obtenir més informació visiteu BlockState, la nostra fitxa o seguiment de BlockState Business Paul Claudius a Twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner