Oliver Siah, conseller delegat de Fraxtor Capital – Sèrie d’entrevistes

Tens una història de vida interessant i diversa, després d’haver passat 17 anys a la funció pública com a oficial de la força aèria de la República de Singapur i pilot. Com vau passar d’aquesta carrera al llançament de la vostra primera empresa d’inversió immobiliària Hanson Court Pte Ltd?

Tenia dues passions creixent. Un era l’aviació i l’altre, la inversió immobiliària. Em vaig allistar com a pilot a la Força Aèria quan tenia 19 anys i em van oferir una beca governamental per continuar els meus estudis a Austràlia. Als 21 anys vaig comprar la meva primera propietat immobiliària comercial, que era una unitat comercial al centre comercial de Singapur. Quan em vaig graduar als 23 anys, ja havia venut la unitat minorista aproximadament el doble del preu de compra, cosa que em va permetre guanyar més de 10 vegades el retorn de la renda variable. Estava tan intrigat per això que no podia esperar a comprar la meva propera propietat, aquesta vegada, una unitat residencial a Singapur. Vaig vendre aquesta unitat sis anys després per més del doble del preu de compra.

Sabia que estava en alguna cosa. Així que vaig crear el meu vehicle d’inversió familiar Hanson Court Pte Ltd (que porta el nom de la primera propietat que vam adquirir) després d’haver completat la meva formació pilot a la Força Aèria el 2009 (durant la crisi financera). Vam passar a comprar deu unitats comercials i industrials a Singapur, amb una estratègia per afegir valor als actius mitjançant la millora d’actius. En fer-ho, vam aconseguir augmentar substancialment els ingressos per lloguer i vam vendre les unitats cinc anys després, aconseguint més d’un 40% de TIR (p.a.).

Després de servir durant 17 anys, el 2018, vaig deixar la Força Aèria per centrar-me en la meva startup Fraxtor.

Per tal de familiaritzar millor els nostres lectors, podríeu compartir amb nosaltres el que fa Hanson Court Pte Ltd.?

Hanson Court Pte Ltd es va constituir com a empresa d’inversió immobiliària a Singapur. Durant la crisi financera del 08/09, vam adquirir molts actius comercials i industrials per valorar per sota de la seva valoració i els vam mantenir fins que es va recuperar el mercat, obtenint-nos més d’un 40% de TIR. De moment, encara estem invertits en unitats comercials a Singapur i també ens hem aventurat a l’estranger a la Xina per desenvolupar propietats.

Hi ha hagut alguna cosa que hagi vist o hagi experimentat Hanson Court en funcionament que us hagi inspirat a llançar Fraxtor, una empresa especialitzada en oferir béns arrels simbolitzats i finançats de forma participativa?

Mitjançant la meva experiència invertint en propietats, em vaig adonar que alguns punts dolorosos es podrien abordar mitjançant la tokenització. En primer lloc, va ser el gran desemborsament de capital que es requereix per comprar una propietat el que dificulta la diversificació de la seva cartera per als inversors. En segon lloc, la manca de liquiditat de la inversió, que la fa prohibitiva per a les persones que vulguin invertir a curt termini. En tercer lloc, estava accedint al mercat immobiliari mundial. El coneixement necessari per dur a terme la diligència deguda sobre la propietat i fins i tot per estructurar la inversió dificulta la inversió a l’estranger per part de les persones.

Amb una plataforma com Fraxtor, podem permetre als inversors coinvertir amb nosaltres a partir de 10.000 dòlars i gaudir d’una experiència d’inversió sense problemes.

Podríeu detallar com Fraxtor prové quines propietats hi voleu invertir??

Actualment ens centrem en projectes oportunistes i de valor afegit en mercats madurs com Austràlia, Japó, Singapur i Europa (inclòs el Regne Unit). Aquests són mercats que el nostre equip també té més experiència.


En primer lloc, examinem dos factors clau: la ubicació i el potencial. La ubicació és una cosa que no podem canviar. Per tant, és essencial seleccionar projectes en funció de l’accessibilitat i la conveniència de la ubicació de l’actiu. El potencial és el que podem desbloquejar a la propietat mitjançant iniciatives de millora d’actius o de reurbanització. Això creiem que ens permetria augmentar el valor de la propietat.

A continuació, analitzem l’estructuració financera de l’actiu. Analitzem la millor manera d’estructurar la pila de capital de la inversió per maximitzar el retorn de l’inversor. En la situació actual del mercat, estem buscant un 10% + IRR per a projectes de valor afegit i un 15% + IRR per a projectes oportunistes.

Els projectes que compleixin els nostres criteris es presentaran al nostre comitè d’inversions per a la selecció.

Quant de temps es mantenen les propietats? L’objectiu és arrendar-los o invertir-los per obtenir plusvàlues?

La durada del període de manteniment depèn del tipus de propietat i de l’estratègia que adoptem. Per als nostres projectes de desenvolupament, pretenem vendre els actius tan aviat com sigui possible per desbloquejar la rendibilitat dels nostres inversors. Probablement trigaria entre 1,5 i 3 anys. Per als nostres projectes d’inversió, l’objectiu és afegir valor als actius mitjançant iniciatives de millora, augmentar el benefici net d’explotació i, posteriorment, vendre’ls per guanys de capital. Això trigaria entre 3 i 5 anys.

Es publiquen actualitzacions mensuals o trimestrals als inversors? A quin tipus d’informació poden accedir?

Els inversors s’actualitzen quan hi ha actualitzacions de la propietat. Els inversors poden accedir al memoràndum d’informació de la propietat, així com a l’estudi de viabilitat financera que havíem fet per al projecte.

On està regulat Fraxtor i quines llicències té?

Actualment, Fraxtor està exempt de llicències a Singapur, ja que només tractem amb inversors acreditats.

Ens podríeu explicar algunes de les inversions actuals que oferiu, com ara la ubicació i el tipus de propietat??

El nostre projecte actual és reurbanitzar una propietat residencial a Singapur. L’establiment està situat a la finca d’Adelphi Park, a la carretera de Upper Thomson Road. Tenim previst enderrocar la propietat existent i construir dos terrenys adossats.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir amb els nostres lectors?

Fraxtor ampliarà les nostres operacions a Austràlia aviat i estem en procés d’obtenir una llicència australiana de serveis financers.

Per obtenir més informació, visiteu Fraxtor Capital.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map