Moresh Kokane, conseller delegat de Konkrete – Sèrie d’entrevistes

Moresh Kokane és el fundador de Konkrete, ha treballat en el sector de les finances i la tecnologia durant la darrera dècada i ha llançat amb èxit dues empreses emergents.

El 2014 vau llançar Baró Estate, una de les primeres empreses de finançament col·lectiu de desenvolupament immobiliari a Austràlia. El que us va inspirar a combinar béns immobles amb crowdfunding?

Feia uns 9 anys que treballava als Estats Units abans de traslladar-me a Austràlia. Ja havia vist sorgir Realty Mogul i Fundrise als EUA. Els australians estan molt més enamorats dels béns immobles que els Estats Units i cada australià té tres vegades més probabilitats d’invertir-se en béns arrels que els nord-americans..

El fet que la propietat immobiliària sigui un bé forfet és un ajust ideal per al finançament col·lectiu que permet participar a persones amb quantitats menors. Realitzar un finançament participatiu de capital immobiliari a Austràlia no era realment una mentida.

Quan es tracta de Estate Baron, els beneficis es deriven del desenvolupador o de l’inversor? Podríeu compartir alguns detalls sobre el model de beneficis?

Oferim 3 serveis clau.

  1. Donat que es tracta d’una oferta de valors, ajudem a estructurar els documents de l’oferta. El que hem pogut aconseguir és una mercantilització del procés. Els projectes immobiliaris comparteixen fonamentalment el mateix cicle de vida. Adquirir terres, decidir què construir-hi (plans), construir i vendre (o mantenir-les a llarg termini). Fer una oferta completa de valors al detall pot ser força tediós, però, atesa la naturalesa repetitiva del model de negoci, vam poder crear plantilles que ens permetessin reduir significativament el cost del compliment..
  2. També hem convertit la nostra tecnologia en una plataforma SAAS, mitjançant la qual cada desenvolupador pot utilitzar el seu propi skin frontal a la part superior del nostre backend. Això els permet promocionar les seves pròpies ofertes amb la seva pròpia marca als seus clients. Al propi Estate Baron podem incloure totes les ofertes com a quasi agregador.
  3. I també oferim promocions per a inversors per a ofertes selectes.

Hi ha una comissió plana per als esborranys, un càrrec recurrent per la tecnologia i un% dels fons recaptats per la recaptació de capital.

Sembla que Konkrete va ser una evolució natural de Estate Baron, ja que ofereix un registre d’accions distribuït dissenyat per al sector immobiliari. Per als lectors que no estiguin familiaritzats amb això, podríeu explicar què és un registre d’accions distribuïdes i els avantatges que ofereix als inversors i als desenvolupadors?

Konkrete és bàsicament Estate Baron v2.0

A Estate Baron teníem un portal d’inversors complet on teníem processos d’aplicacions en línia, pàgines d’informació del projecte, registre d’accions, actualitzacions d’inversors, etc..

Mantenim el 100% de les llicències financeres minoristes i el compliment de Estate Baron, gran part de la tecnologia i canviant el registre d’accions centralitzat del backend amb un de distribuït.

Cada oferta normalment es configura com una empresa pública no cotitzada i manté legalment el seu propi registre. Un registre com ja sabeu és un registre de tots els accionistes, quant posseeixen, etc. Normalment, es mantenen de manera centralitzada.

L’ús d’un registre habilitat per blockchain té alguns avantatges significatius. El primer és la transparència, també aporta un abast més ampli d’inversors als mercats criptogràfics mundials i simplifica la liquiditat.

Però el que realment ens fa il·lusió són els valors intel·ligents. Posant les operacions d’inversió a la cadena de blocs podem donar als inversors informació en temps real sobre com es gasten els diners. En lloc d’enviar diners a un compte bancari, podem rebre monedes estables en una cartera de contracte intel·ligent. I en lloc de disposar de préstecs bancaris, podem activar l’alliberament de fons automàticament en funció de certs esdeveniments desencadenats per Oracles.

El que significa per al projecte és la divulgació automàtica en temps real, que redueix el cost del compliment continu. I, introduint transparència i immutabilitat a les operacions, podem generar molta confiança en l’ecosistema. Juntament amb un abast i una liquiditat més àmplia, redueix el cost del capital de l’empresa.

Tingueu en compte que, tot i que ens centrem en el sector immobiliari, les estructures legals i la tecnologia subjacents es poden utilitzar per a qualsevol altra empresa que no estigui relacionada amb el sector immobiliari..

Un dels avantatges declarats de Konkrete és reduir la crisi de l’abordabilitat de l’habitatge, si ens podríeu explicar com funciona?

Si Konkrete és una evolució de Estate Baron, es pretén fer alguna cosa sobre la assequibilitat de l’habitatge. Tenim la intenció de fer que la propietat sigui assequible mitjançant dos enfocaments principals.

El primer és la propietat fraccionada de la casa on es viu. En lloc de comprar tota la casa i carregar-se de deutes, si podem permetre que la gent visqui a llarg termini en una casa que posseeixi juntament amb altres inversors, es redueix el desemborsament inicial ha de fer el comprador. També ofereix als inversors l’oportunitat de comprar una peça de béns arrels en no haver de deixar la totalitat de l’import.

El segon és el costat de l’oferta. Els preus dels adhesius de la casa inclouen un fort benefici per al desenvolupament. Si aconseguim que la gent faci codesenvolupament per les cases que desitgen viure, els beneficis del desenvolupament se’ls poden retornar. Aquest model ja és força popular a Berlín, Alemanya i en aquests sindicats, també sorgeixen col·lectius a Melbourne.

Reunint més persones en línia i permetent-los aconseguir un consens de manera descentralitzada, podem substituir el desenvolupador.

Finalment, estem treballant en una moneda estable recolzada en béns immobles com la nostra lluna a llarg termini. Això és una cosa que sempre tenim en compte.

Quines són algunes de les diferents solucions i productes que oferirà Konkrete?

Seguim oferint solucions de recaptació de fons per a projectes immobiliaris. El mateix model es pot aplicar també per a la recaptació de fons no immobiliaris (empresa pública i fulletó). Ja hem fet ofertes a Austràlia, Nova Zelanda (tots dos al detall) i als Estats Units (acreditat Reg D).

També anem més enllà de la tokenització de seguretat i examinem el model de tokenització d’actius. Un dels factors limitants de la tokenització de valors són les limitacions jurisdiccionals que es tenen. Hem de qualificar els inversors, etc., restringir la distribució. A més, mentre les empreses públiques i els fons gestionats registrats a Austràlia tenen permís per mantenir els seus propis registres, els fons cotitzats a borsa han de registrar-se als registres centrals de borses..

La SEC està fermament en contra de les estructures de seguretat no custòdiques. Per tant, hi ha limitacions cap a on ens pot portar una STO.

Tanmateix, la veritable oportunitat rau en els actius que es registren de manera peer to peer. D’aquí el reposicionament a una plataforma de tokenització d’actius.

Ja hem llançat un mercat de factoring de facturació basat en la premissa de tokenització d’actius anomenada factorium.co, que es basa en la plataforma tecnològica Konkrete.

(Utilitzeu el codi d’invitació: factorium per accedir ràpidament a la versió beta tancada.)

Konkrete té un testimoni d’utilitat, el testimoni Konkrete (KKT), un testimoni basat en ERC-20, que alimenta la plataforma Konkrete. Podríeu explicar-nos més informació sobre el testimoni KKT i sobre com es pretén utilitzar?

KKT és un testimoni de nivell de plataforma. Encara hi destaquem algunes coses pel que fa a si hem de plantejar-nos baixar pel camí de la nostra pròpia cadena. A curt termini, és probable que cada aplicació basada en la tecnologia Konkrete tingui el seu propi testimoni.

Per exemple, Factorium té fitxes Factor, que utilitzem per incentivar els usuaris a enviar factures a la venda a la plataforma. Les fitxes també s’utilitzen per incentivar la comprovació d’aquestes factures pels compradors. Els compradors també són recompensats per haver pagat a temps.

Els inversors utilitzen fitxes Factor per pagar les comissions de transacció i l’ús de la plataforma.

Aquí teniu un diagrama de flux senzill del procés.

Actualment esteu venent accions de l’empresa fundadora (Registres distribuïts de Konkrete Ltd ACN 617 252 909) Quan es tanca l’oferta i quin és l’import esperat de l’augment?

Actualment estem en directe Plataforma Bank to the Future. Estem oberts un parell de mesos més i només recaptem una petita quantitat de 500.000 dòlars

Actualment generem ingressos i tenim una bona part del producte a punt.

Quins són els avantatges financers que s’oferiran als inversors? A més, aquestes accions acabaran sent simbolitzades?

Absolutament les accions seran simbolitzades. Els accionistes s’estan convertint en propietaris parcials del negoci i participaran en la plusvàlua i rebran dividends regulars que pretenem distribuir de manera programada mitjançant contractes intel·ligents. Tots els nostres ingressos es destinaran a contractes intel·ligents i pretenem convertir les nostres pròpies operacions en un dAPP transparent.

Per a què serviran aquests fons recaptats?

Aquests fons s’utilitzaran per perfeccionar la tecnologia i impulsar l’adopció dels usuaris.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre Konkrete?

A diferència d’altres portals, som una empresa rendible que existeix des de fa uns anys. Portem segles a l’espai de finançament col·lectiu i tenim una bona comprensió dels marcs reguladors. Sabem què funciona en aquest espai i què no. A més, també tenim la major part de la tecnologia preparada i també una forta comunitat d’inversors que ja ens fa servir. Fem la tecnologia, però també l’emissió de valors interns, cosa que ens situa en una posició única. Tenim un equip sòlid pel que fa a Sean, el meu cofundador que s’encarrega de les operacions. Estic molt content del nostre posicionament com a portal de tokenització d’actius i estic encantat del llançament del nostre primer producte construït a Konkrete, que és Factorium.

Els lectors poden visitar el llistat de Konkrete o Konkrete lloc web per obtenir més informació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner