Michael Albanese, CEO de Tradewind Markets – Sèrie d’entrevistes

Michael Albanese és el conseller delegat de Mercats Tradewind. Amb més de 20 anys a la indústria, Michael va ocupar anteriorment múltiples càrrecs de lideratge a JP Morgan, inclosos el cap global de la gestió de garanties d’agències, el cap global de liquidació de valors i el cap del negoci de trustees del Japó, que permet als bancs, intermediaris, gestors d’actius, corporacions , i les asseguradores per gestionar eficaçment els contractes de recompra creuada de garanties, els préstecs de valors i les operacions de derivats. Michael té experiència en infraestructures de mercat a través de mercats de valors, corretatge en línia i lideratge d’empreses complexes.

Tradewind Markets ha construït una plataforma digital per a metalls preciosos; faciliten el comerç, la gestió de la cadena de subministrament, la liquidació i la custòdia d’aquests actius.

Podríeu compartir amb nosaltres la història de la gènesi de Tradewind Markets i com es va fer fora d’IEX el 2016?

Tradewind Markets es va llançar com a empresa a través de Borsa d’inversors (IEX), l’únic intercanvi que alinea els interessos de tot l’ecosistema comercial, des d’inversors fins a corredors fins a empreses públiques. Tradewind va començar com un concepte amb la missió de millorar el funcionament del mercat dels metalls preciosos i el que va atraure ràpidament l’interès dels inversors Sprott, un gestor mundial d’inversions especialitzat en inversions en metalls preciosos i actius reals. Amb el suport d’accionistes amb interès per millorar els mercats i equipat amb un fort equip d’empleats, Tradewind es va proposar crear la tecnologia que permet controlar digitalment el metall físic..

El 2018, Tradewind va crear VaultChain ™ Gold i Silver com una manera de fer més fàcil, més rendible i més segur comprar, vendre, custodiar, assentar i posseir metalls preciosos digitalment. L’or o la plata comprats a través de VaultChain ™ es mantenen a la Royal Canadian Mint amb un clar títol de propietat reflectit al llibre major distribuït. Els compradors i venedors de metalls preciosos poden comprar aquests actius a través d’una xarxa de concessionaris Tradewind.

Les nostres relacions fundacionals amb IEX, Sprott i molts dels nostres accionistes ens han ajudat a millorar enormement el funcionament del mercat dels metalls. Continuem ajudant tots els segments de l’ecosistema de metalls preciosos (productors, bancs, distribuïdors, refinadors i inversors) a beneficiar-se d’un mercat més segur i rendible.

Heu tingut una carrera fenomenal, inclosa la de recentment ser cap global d’agència de gestió de garanties a J.P. Morgan. Què va comportar Tradewind Markets que us va atraure a incorporar-vos com a CEO?

Durant la meva carrera a la banca, em vaig centrar en els mercats de valors i la gestió de garanties, gestionant empreses que permetien negociar, liquidar, demanar préstecs i préstecs de valors a tot el món, independentment de la ubicació física d’aquests valors. Institucions com els bancs i els gestors d’actius van ser capaços de desplegar aquests valors com a garantia a efectes de finançament sense moure’ls físicament, cosa que al seu torn va ajudar a finançar el seu negoci, a aconseguir una liquidació comercial segura i a efectuar la transferència de valor entre geografies..

Quan vaig examinar altres classes d’actius, em vaig adonar que hi ha lliçons que els mercats de metalls poden aprendre del mercat de valors, tant dels èxits com dels fracassos. La infraestructura del mercat de metalls preciosos és antiquada i depèn excessivament del moviment físic per liquidar les operacions i transferir el valor. La liquidació sovint requereix l’enviament de metall físic i els centres comercials mundials requereixen diferents formats d’or per completar operacions. El mercat dels metalls no té un mecanisme central per obtenir subministrament, mantenir registres de propietat immutables i mobilitzar el metall com a garantia quan més es necessita. El resultat és un mitjà més costós i amb menys confiança per operar, liquidar i desplegar metall com a garantia.

Per exemple, l’or té un enorme potencial per funcionar com a actiu col·lateral eficaç. Però, a causa de la seva manca de transparència de preus, l’or no es qualifica com un actiu líquid d’alta qualitat (HQLA), cosa que fa que sigui costós que certes institucions tinguin or i impedeixin que altres inversors institucionals en siguin propietaris. Les millors dades, una major transparència de preus i registres de propietat segurs ajuden l’or a convertir-se en una inversió i un actiu col·lateral més acceptable.

La bona notícia és que hi ha un pla que ha ajudat a millorar els mercats de valors al llarg dels anys i no hi ha cap raó per què no puguem aplicar-ho als mercats d’or en un termini immediat.

Quins avantatges tenen els inversors de tenir digitalitzats els productes bàsics??

Actualment, és bastant fàcil digitalitzar els recursos. El valor real prové de la combinació de la digitalització amb construccions legals, dades i certesa de propietat que proporciona comoditat a les contraparts. Digitalitzant un actiu, assegurant un registre de propietat immutable i augmentant la transparència de preus, el mercat obté diversos avantatges.

Aquests avantatges inclouen:

  • Augment de la seguretat de l’assentament eliminant la necessitat que l’or es transportés físicament a través de les fronteres, es fongués en diferents formats i es lliurés a voltes físiques específiques. De fet, al març d’aquest any, a mesura que les refinadores i les companyies aèries van reduir les operacions a causa de COVID-19, la liquidació de determinats contractes estava lluny de ser certa.
  • Reducció dels costos de finançament a mesura que l’or s’accepta com a garantia. Els bancs, els corredors i els gestors d’actius poden demanar prestat més fàcilment en contra de les seves posicions, tal com ho fan als mercats de reposició i finançament de valors pel que fa als valors. De fet, en molts casos l’or ja és permès com a garantia per a determinats negocis de derivats. Però com que fins ara ha estat operativament difícil de desplegar, l’or està infrautilitzat en aquests comerços. La digitalització ho pot canviar.
  • Major oportunitat per a les institucions de posseir or. En augmentar la transparència de preus i la seguretat de la liquidació, l’or es pot convertir en una inversió elegible per a companyies d’assegurances i OPCVMs europeus que avui no tenen permís per tenir or..
  • Menor cost, ja que els centres de negociació i de cobertura d’or es tornen més interoperables a nivell mundial. Ho hem vist a tots els mercats de valors europeus, però aquest nivell d’interoperabilitat, fins ara, ha superat completament els mercats de l’or.
  • Tendències d’or i dades de preus transparents i accessibles regularment.

Vostè és un gran defensor de l’or ètic, de quina manera Tradewind Markets obté l’or de manera responsable i com s’utilitza blockchain per controlar la seva cadena de subministrament?

Tot i que hi ha una forta demanda de transparència dins de la cadena de subministrament de metalls, 63% dels gestors de fons citar una “manca de dades de sostenibilitat de qualitat i consistents” com la barrera més gran per a la inversió en governs ambientals, socials i de govern corporatiu (ESG). Tradewind ho ha abordat amb ORIGINS, una solució de traçabilitat de la cadena de subministrament que ajuda les empreses a adherir-se als principis de mineria responsable de l’or del Consell Mundial de l’Or proporcionant informació detallada de la cadena de subministrament sobre l’origen del seu or i plata. En proporcionar dades de procedència, inclosa la ubicació de la mina, les dates d’enviament i una llista de certificacions o estàndards que compleix la font, els participants al mercat poden comprar i vendre metalls preciosos de fonts de confiança i autenticar la procedència del material a tota la cadena de subministrament..

Actualment s’ofereix or i plata, hi ha plans per oferir pal·ladi, platí o altres productes en el futur?

Sens dubte, hi ha diverses oportunitats per digitalitzar els productes bàsics més enllà de l’or. Ja oferim plata en forma digital i avaluem activament altres mercats de productes bàsics.

El nostre enfocament ha estat centrar el nostre temps a resoldre els problemes d’infraestructura del mercat més urgents, i això significa or per ara. En lloc d’esperar a aconseguir un consens total de la indústria sobre quan, com i a quin ritme s’ha de resoldre el problema, hem començat amb un subconjunt significatiu de participants del mercat. El pla que ha ajudat a millorar els mercats de valors i derivats durant l’última dècada es pot aplicar a l’or, i els beneficis no necessiten anys per assolir-los..

Ja heu parlat de com COVID-19 ha mostrat problemes relacionats amb la indústria amb el sistema heretat actual. Quins són alguns d’aquests problemes i quines són algunes de les solucions?

La pandèmia sens dubte va exposar importants esquerdes a la infraestructura del mercat de l’or.

Londres és un gran centre per al comerç d’or, mentre que Nova York és un centre per cobrir aquests negocis. Al març, a causa de les dislocacions de preus de COVID-19, es va fer necessari que les contrapartides liquidessin els seus negocis de futurs de Nova York. Tanmateix, el mercat de Nova York requereix or en formats molt específics, diferents dels que normalment es comercialitzen a Londres o Xangai. Per tant, per tal de resoldre els comerços, les contraparts havien de refinar les barres d’or, enviar-les a Nova York i aconseguir-les a les bóvedes adequades abans del termini de liquidació. Com es va esmentar anteriorment, aquest procés es va fer més difícil, ja que les companyies aèries van reduir els vols i les refineries van frenar les operacions durant tota la pandèmia.

El preu de l’or a Nova York va augmentar sobre l’or comparable a Londres, provocant pèrdues de cobertura davant la incertesa de l’assentament. És clar que és hora de replantejar-se com es pot desplegar l’or en diferents centres comercials independentment de la ubicació física, el format i la zona horària..

Podríeu parlar de les diferents opcions de metalls preciosos que s’ofereixen als inversors?

Atès que el mercat dels metalls preciosos és físicament exigent, els processos digitals obren el nombre d’opcions disponibles als inversors actualment. Anteriorment, els inversors havien de comprar or i emmagatzemar-lo en un lloc segur. Avui en dia, els inversors poden comprar or de forma digital, fraccionada i aprofitar els seus metalls per obtenir un rendiment.

Actualment, el mercat dels metalls està fragmentat i no té registres centrals de propietat, cosa que fa que sigui difícil demanar préstecs, préstecs i desplegament d’or com a garantia. Tradewind’s VaultChain ™, el nostre primer producte digital d’or i plata, permet als inversors comprar i posseir or de manera digital mitjançant registres digitals. Aquest mètode de propietat elimina la necessitat d’emmagatzematge personal, seguretat, assegurança, transport i custòdia d’or i, en canvi, depèn d’una institució, en el nostre cas, la Royal Canadian Mint, per a aquests processos..

VaultChain ™ Gold també atorga als inversors l’opció de comprar or en quantitats fraccionades menors d’una unça, la unitat estàndard de l’or. El fet de permetre als inversors comprar increments d’or més exactes permet que el mercat dels metalls preciosos funcioni més com el mercat de valors.

Algunes empreses han creat el que es coneix com a fitxes d’or: actius digitals recolzats per or físic que tenen com a objectiu ancorar els preus al valor de mercat de l’or.

Atès que cada mètode és cada vegada més digital, els inversors tenen la possibilitat d’accedir a dades de la cadena de subministrament a les quals no podien accedir anteriorment, com ara informació d’abastiment, mines específiques, ubicació geogràfica i als models de govern ESG als quals s’adhereix la mina. Es pot accedir a aquesta informació mitjançant ORIGINS de Tradewind, una solució de traçabilitat de la cadena de subministrament.

Els clients poden rebre lliurament físic d’or i hi ha restriccions geogràfiques??

Els clients de Tradewind poden sol·licitar l’enviament físic d’or a través dels seus concessionaris autoritzats, de manera similar a com els inversors poden sol·licitar diverses formes de valors a través d’intermediaris. La propietat digital d’or també permet als inversors obtenir els mateixos avantatges d’invertir en or físic, inclosa l’adquisició física del metall. Aquesta és una característica que probablement agradarà a les contraparts que hagin de demostrar la capacitat de prendre possessió dels seus actius físicament.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre Tradewind Markets?  

El mercat dels metalls preciosos està a punt de canviar i tenim un pla existent que ens guiarà cap allà. No cal esperar el consens del mercat quan avui existeixi la tecnologia adequada. A Tradewind, tenim plans audaços (però pragmàtics i assolibles) per donar als mercats d’or la infraestructura necessària per fer-lo més segur, resistent i rendible..

Gràcies per la gran entrevista que han de visitar els lectors que vulguin obtenir més informació Mercats Tradewind.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner