Luka Gubo, CEO de Blocktrade – Sèrie d’entrevistes

Ens vam asseure amb Luka Gubo, CEO de Blocktrade, per saber com combina la seva experiència professional amb els desenvolupaments tecnològics per avançar en la missió de Blocktrade de transformar la manera com les petites i mitjanes empreses recapten capital.  

Luka, teniu experiència en operacions comercials, inversions i gestió de riscos. Com es va convertir en el fundador i CEO de Blocktrade?

Vaig començar la meva carrera just abans de la gran crisi financera, com a operador d’alta freqüència en una petita empresa de comerç propietària, on comercialitzavem principalment futurs i altres derivats. La nostra estratègia més important va ser el comerç d’esdeveniments macroeconòmics, la qual cosa significa que hem intentat entrar al mercat un parell de mil·lisegons després de publicar les principals dades macroeconòmiques, com ara el creixement del PIB o el nombre d’ocupacions. Els nostres servidors es van col·locar amb diferents intercanvis, de manera que les nostres comandes van arribar als llibres de comandes el més aviat possible. En algun moment, executàvem futurs en CME diversos milions de dòlars EUA al mes.

Després de la gran recessió, els grans competidors amb un millor accés a aquests mercats van entrar en el panorama i el comerç va ser menys rendible, de manera que vaig començar a centrar-me en la inversió a llarg termini. Vaig desenvolupar un parell d’estratègies d’inversió basades en models teòrics i empírics, una de les quals vaig implementar en un primer fons totalment quantitatiu de la regió. Sempre he estat a la intersecció del comerç i la tecnologia, de manera que em vaig adonar ràpidament, sobretot després de llegir el llibre blanc d’Ethereum, del potencial de les cadenes de blocs als mercats de capitals primaris i secundaris. Volia contribuir a aquesta transformació i aprofitar la meva experiència per desenvolupar nous processos i augmentar l’accés i la transparència dels mercats. El 2018 vaig establir la visió de Blocktrade i el nostre objectiu és utilitzar aquestes últimes tecnologies per millorar el funcionament intern dels mercats de capitals, principalment a Europa..

Blocktrade sol·licita l’autorització per realitzar serveis d’inversió a l’Espai Econòmic Europeu segons la Directiva 2014/65 / UE (MiFID II). Què és aquesta directiva i què significa per als inversors?

MiFID II significa directiva de mercats en instruments financers, que forma part del marc regulador més ampli dels mercats de capitals europeus. La directiva regula totes les activitats relacionades amb les empreses d’intercanvi i d’inversió (o brokers-dealers, com s’anomenen als EUA) que proporcionen diferents serveis d’inversió al mercat primari i secundari. MiFID II té més de 30.000 pàgines, incloses les seves regulacions delegades i les seves normes tècniques i reguladores. Però també hi ha una altra legislació rellevant que regula els mercats de capitals europeus, com ara el Reglament de dipòsits de valors centrals (CSDR), el Reglament de prospecte, el Reglament d’abús de mercat (MAR), la Directiva de finalitat de la liquidació i la Directiva contra el blanqueig de diners (Directiva AML / CTF). i molts altres.

L’objectiu d’aquestes regulacions és protegir els inversors i garantir l’estabilitat i transparència del mercat, reduint al mateix temps els riscos i permetent l’assignació eficient de fons al mercat primari i secundari. Tot i que aquest objectiu és admirable, es podria dir que les regulacions del mercat de capitals de la UE són excessivament complexes i perjudiquen els inversors i, especialment, els emissors que intenten aprofitar els mercats per obtenir finançament. A més, la interrupció no és possible a causa dels grans requisits normatius, operatius i de capital per entrar a la indústria.

Sol·licitant aquesta llicència, pretenem que sigui molt més còmode i menys costós per als emissors l’obtenció de capital d’inversors. Al mateix temps, volem proporcionar als grans i petits inversors l’accés a classes d’actius que abans no eren accessibles. La tecnologia ens permet assolir aquest objectiu, mentre que la llicència ens proporcionarà la confiança necessària per part dels inversors i altres institucions financeres.

A l’octubre de 2019, vau anunciar que Cryptix va completar l’adquisició de Blocktrade. Qui és Cryptix i què significa això per al futur de Blocktrade?

Cryptix és un proveïdor de serveis complets amb seu a Suïssa que se centra a trencar la indústria financera amb un enfocament a llarg termini a la combinació d’ambdós mons: finances regulades i descentralitzades. Formar part del grup Cryptix té molts avantatges per a Blocktrade: Cryptix comparteix i fins i tot amplia la nostra visió i, junts, connectem tot l’ecosistema financer. Com a primer pas cap a la creació del mercat financer popular, Cryptix sol·licita una llicència EMI mentre Blocktrade sol·licita una llicència MiFID II.

Amb un pla per combinar tot un mercat financer en una sola aplicació, Cryptix pretén oferir una experiència perfecta als usuaris, que podran accedir a diferents serveis i productes financers. Blocktrade s’encarregarà de la part del mercat de capitals, tant del mercat primari com del mercat secundari.


El futur de Blocktrade és molt brillant. Hem ampliat la nostra missió: no només facilitem l’accés al mercat primari sinó que, oferint serveis de recaptació de fons, estructuració, assessorament i col·locació, també ajudem als empresaris europeus a ser més competitius en l’entorn global. Juntament amb la nostra tecnologia per al mercat secundari (que operarem com a empresa d’inversió quan obtinguem l’autorització), podrem cobrir tot l’espectre de serveis del mercat de capitals, incloent custòdia i custòdia, liquidació, informes, enrutament i execució..

 

Blocktrade oferirà la llista de fitxes de seguretat per al comerç. Quan esperes que passi això?

El llistat d’instruments financers a la nostra plataforma de negociació multilateral (MTF) serà possible després que el regulador concedeixi la llicència. Fins aleshores no se’ns permet tocar valors. Crec que el 2020 serà un any emocionant per als emissors de tokens de seguretat existents, però també per a les noves STO.

Quins seran els requisits de fitxa per als tokens de seguretat?

Hi ha diversos requisits que inclouen aspectes legals, governamentals, tècnics i financers. Des de la perspectiva jurídica, només una entitat jurídica pot emetre valors i les seves estàtues i estatuts han de permetre la transferibilitat d’aquests valors i tenen drets clarament definits per als propietaris dels valors. Abans de la cotització, els valors s’han d’introduir en un formulari de registre de llibres amb un CSD.

Els requisits relacionats amb la governança inclouen que una empresa tingui establerta una clara governança empresarial, preferentment amb membres independents del consell, que facilita el mercat primari. A més, la direcció i els membres del consell han de passar una avaluació adequada i adequada, i la direcció ha d’estar formada sobre les normes de la MTF sobre denúncies, abús de mercat, comerç privilegiat, transparència i governança. Des del punt de vista tècnic, pretenem donar suport a tants protocols de testimoni de seguretat com sigui possible, ja que no hi ha cap estàndard de la indústria. Tanmateix, pot ser que calgui canviar a un protocol diferent, potencialment un DLT autoritzat, per habilitar el processament simplificat i directe dels comerços executats. Pel que fa als requeriments financers, és important ser conscient que la mida mínima per cotitzar al mercat secundari és actualment d’1 milió d’euros en capitalització borsària. Tot i que tenim previst donar suport a emissors grans i petits, hem de complir aquest límit. No obstant això, els requisits poden canviar un cop veiem quina serà la liquiditat real d’aquests valors. Finalment, si bé preferim negocis establerts amb ingressos i beneficis creixents, no excloem empreses emergents que encara no han assolit la rendibilitat.

Teniu fitxes de seguretat alineades per al llançament?

La nostra sòlida xarxa inclou diversos emissors de fitxes de seguretat i estan ansiosos per proporcionar liquiditat als seus accionistes.

Quins són alguns dels serveis institucionals de Blocktrade per a bancs i altres empreses d’inversió?

Oferirem oportunitats de negociació a diverses institucions, des de corredors fins a empreses de tecnologia fintech, passant per (neo) bancs i empreses d’inversió, i els crearem nous fluxos d’ingressos mitjançant solucions de marca blanca. Podran executar les operacions dels seus clients al mercat secundari (tant per a criptomonedes com per a tokens de seguretat) i oferir inversions directes en transaccions als seus clients. Les empreses que no tinguin la seva pròpia plataforma per captar capital podran utilitzar la nostra solució de marca blanca, mentre que les entitats sense llicència podran convertir-se en agents vinculats, cosa que significa que podran actuar com a plataforma d’inversió STO i permetre l’enrutament de les comandes dels nostres clients al nostre MTF.

Quines són algunes de les funcions i eines que podem esperar veure a la plataforma Blocktrade?

El nostre objectiu és proporcionar un mercat on es compleixin la demanda i l’oferta d’actius digitals. Un dels mercats principals on les empreses emeten valors en què els inversors poden invertir directament és una de les característiques essencials que estem construint. Per descomptat, també ens centrem a finalitzar el desenvolupament del mercat secundari, on es negociaran aquests valors. Oferirem aquesta nova classe d’actius digitals amb totes les eines necessàries per a un comerciant professional, inversor o qualsevol institució financera. Estem totalment basats en API, cosa que ens permet integrar-nos amb les infraestructures del mercat existents i permetre que altres plataformes, aplicacions i algorismes es connectin amb nosaltres.

 

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre Blocktrade?

Sí, sempre hi ha coses bones per compartir. Estem molt agraïts per la calorosa acollida de Cryptix i per l’oportunitat de treballar a la nova seu de Vaduz, Liechtenstein..

Per obtenir més informació visiteu Blocktrade o la nostra pàgina de fitxes d’empreses Blocktrade.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map