Luc Falempin, conseller delegat de Tokeny – Sèrie d’entrevistes

Luc Falempin és el conseller delegat de Solucions TOKENY un proveïdor de programari amb seu a Luxemburg que construeix una plataforma d’extrem a extrem per emetre, gestionar i transferir valors tokenitzats d’una manera compatible.

Antoine: Podeu informar-nos sobre la plataforma d’emissió de Tokeny i en què es diferencia dels competidors?

Luc: A Tokeny som el líder europeu en termes de plataformes de tokenització. Oferim als nostres clients la plataforma modular d’extrem a extrem que necessiten per digitalitzar els seus actius. Per a emissors únics podem automatitzar processos complexos i pesats que intervenen en la distribució de valors tradicionals. Per a múltiples emissors, com ara bancs d’inversió, gestors d’actius o mercats, oferim les nostres solucions mitjançant una plataforma de marca blanca i un conjunt d’APIs. 

Actualment som l’única plataforma en viu del mercat que compta amb la tecnologia per digitalitzar l’emissió, la transferència de seguretat conforme i el servei post-emissió. El nostre sistema de compliment també és únic, ja que som l’única empresa del món amb un validador onchain que fa complir les normes i regulacions necessàries que regeixen els valors financers. 

Antoine: Com et vas implicar personalment??

Luc: Tinc més de deu anys d’experiència en emprenedoria i desenvolupament de programari. Vaig treballar amb alguns dels mercats de comerç electrònic més grans d’Europa i, finalment, vaig vendre la meva participació el 2017. En aquest moment tothom parlava de mercats descentralitzats i, per la meva formació, entenc com funcionen els valors i vaig veure el propòsit d’aplicar blockchain als mercats financers. Va ser llavors quan va néixer Tokeny i des de llavors desenvolupem la tecnologia.

Antoine: On té la seu Tokeny? Què us va fer triar aquesta jurisdicció??

Luc: Tenim la seu central a Luxemburg, però també tenim operacions a Londres, París i Barcelona. Vam optar per tenir la seu a Luxemburg, ja que a nivell mundial és la segona en termes de diners gestionats, amb els Estats Units en primer lloc. Al març, es van invertir 4300 milions d’euros en fons luxemburguesos, per tant, és clar que és un lloc molt interessant per a una empresa com la nostra. També és un dels centres financers líders d’Europa i estem molt a prop de la resta de ciutats líders com Londres, París i Frankfurt.

Antoine: inicialment vau simbolitzar els ICO i després pivotàvem a oferir STO, cosa que us va fer decidir pivotar?

Luc: La visió inicial de Tokeny era simbolitzar els títols. Tot i això, el 2017 el mercat no estava preparat per a això. Per tant, vam veure una oportunitat amb els ICO i va ser l’MVP perfecte. Hi va haver una gran demanda del mercat, les fitxes ERC20 són senzilles i el compliment també va ser senzill. Però ara és el moment de començar a simbolitzar valors financers i fa més d’un any que desenvolupem el nostre producte per fer exactament això, de manera que la nostra tecnologia està preparada.


Antoine: Quants clients teniu actualment? Quants clients nous incorporeu cada mes?

Luc: tenim més de 30 clients i actualment seleccionem 2 o 3 clients al mes. Ara comencem a treballar amb multiemissors com ara bancs d’inversió, mercats i gestors d’actius. Tècnicament tenim la capacitat de simbolitzar milers d’actius al mes, però per a cada projecte l’emissor necessita algunes orientacions sobre la selecció dels socis, ja que l’ecosistema encara es construeix..

Antoine: quines verticals són les més populars a la vostra plataforma?

Luc: La renda variable atrau molt d’interès, però els acords amb els accionistes poden esdevenir força complexos i, atesa la infància del mercat, no és l’actiu més fàcil de simbolitzar. Tanmateix, la majoria de les empreses haurien de començar a simbolitzar el deute, ja que es tracta d’un procés molt més senzill d’emetre i els beneficis són immediats. Els béns immobles també són molt interessants, ja que es tracta d’una classe d’actius típicament poc líquida. En representar aquest actiu a la cadena de blocs, es pot liquidar la propietat en qüestió de segons, en lloc de la necessitat de vendre l’actiu subjacent. El cas és similar amb altres tipus de fons tancats.

Antoine: Quin és el procés d’una empresa interessada en els vostres serveis de tokenització? Hi ha requisits mínims que han de complir?

Luc: Sí, és clar. Rebem moltes consultes cada mes, però només seleccionem els millors projectes i els que tenen un aval. Tenim un procés de due diligence i els projectes han de ser dirigits per un equip experimentat, KYC & Cal processar els controls AML de tots els propietaris efectius i necessitem la documentació legal per configurar la plataforma. 

Antoine: Tokeny va llançar recentment InvestorID. Es pot descriure amb aquest producte?

Luc: InvestorID és un ecosistema obert i sense ànim de lucre que permet als inversors generar la seva identitat en cadena per accedir a valors tokenitzats que compleixin el seu comerç. Els proporciona la plataforma que necessiten per crear la seva identitat, controlar les seves dades personals i permetre als emissors actuar en ple compliment. És una única entitat que uneix la prova d’identitat, de manera que el segment KYC i AML, amb la cartera d’aquesta entitat. En certa manera, el podeu veure com un agregador KYC. Segons la legislació europea, és il·legal emetre carteres a la llista blanca i, per tant, hem creat aquest mètode per representar els inversors a la cadena de blocs i omplir aquesta peça que falta del trencaclosques. 

Antoine: Tokeny també s’ha incorporat recentment al Registre Mundial de Finances Digitals sense ànim de lucre. Quins avantatges té ser membre d’aquest registre?

Luc: l’objectiu d’aquesta organització és estandarditzar la terminologia en tot el sector dels actius digitals. Si no hi ha una normalització a tota la indústria, com s’aconseguirà l’adopció generalitzada? Aporten membres de la comunitat, dels quals s’inclouen participants al mercat, reguladors i responsables polítics, per contribuir al conjunt d’estàndards amb l’objectiu d’aconseguir uniformitat i adopció global. Educar el mercat és un objectiu fonamental per a nosaltres, i unir-nos a GDF era quelcom que s’ajustava completament a aquest valor.

Antoine: On veieu el mercat de valors digitals d’aquí a cinc anys??

Luc: En cinc anys veig que els actius interoperables han obert moltes oportunitats i beneficis. Es disposarà de la tecnologia per reduir les successives capes de conciliació que hi ha actualment a les cadenes de custòdia, es realitzaran els beneficis de la col·lateralització i hi haurà un impacte en termes de transferibilitat. Amb tot, crec que hi haurà una consciència molt més gran de blockchain i del seu impacte en els mercats financers. Si ens fixem en el sentiment d’aquesta vegada l’any passat, l’actitud ha canviat significativament. En cinc anys, per descomptat, és difícil de predir i fàcil d’exagerar amb optimisme, però crec que hi haurà un reconeixement més ampli de l’impacte de la cadena de blocs perquè hi haurà exemples de treball a tots els mercats de capitals. També podem imaginar que alguns projectes com Libra augmenten la consciència si la gent comença a gestionar part dels seus diners i actius en aquesta cadena de blocs. 

Antoine: Hi ha alguna cosa més que vulguis compartir sobre Tokeny?

Luc: Tokeny Solutions és una caixa d’eines per als mercats d’inversió i proporcionem la capa de tecnologia necessària perquè aquests jugadors es beneficiïn del treball amb blockchain. Aquestes empreses poden obtenir avantatges com l’automatització, l’eficiència, l’augment de la velocitat dels temps de transferència, etc., sense construir la complexa tecnologia necessària. Aquests mercats també falten de la digitalització i els proporcionem les eines que permeten i es beneficien de la digitalització dels seus serveis. Tot i que estem treballant amb diversos d’ells, encara hi ha una gran necessitat de distribuïdors digitals de valors simbolitzats.

Per obtenir més informació, visiteu Tokeny.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map