Claus Skaaning, conseller delegat de Digishares – Sèrie d’entrevistes

Claus Skaaning és el conseller delegat de Digishares, una solució de programari que s’utilitza a través del procés d’emissió i la gestió contínua de les accions simbolitzades.

Anteriorment éreu el COO de Venturefusion, un ecosistema de criptoseguretat per a la creació i el creixement de les empreses. Com vau passar a ser conseller delegat de DigiShares?

La visió de VentureFusion és crear una plataforma d’incubadora descentralitzada per a les startups. Funcionarà com a plataforma de col·laboració i arrencada en què els fundadors poden simbolitzar el patrimoni net de les seves empreses inicials (fins i tot si no existeix cap unitat legal) i utilitzar els tokens de patrimoni com a mitjà de pagament per a qualsevol persona que contribueixi a l’inici. A continuació, els fundadors poden fer un pla quant a la quantitat d’equitat que volen gastar per desenvolupar diverses parts de la seva startup, fent plans d’assignació de fitxes de capital individual per a col·laboradors a curt termini, com ara autònoms i col·laboradors a llarg termini, com ara cofundadors i permanents. membres de l’equip, en condicions de compra. VentureFusion continua sent un projecte actiu en curs, però gestionat principalment pel meu cofundador Yuriy Zubarovskiy en aquests dies.

VentureFusion ens va impulsar a examinar com simbolitzar l’equitat i, a principis del 2018, aquest era un concepte relativament nou. Vam assistir a algunes de les primeres conferències a Europa sobre aquest concepte i vam decidir crear un nou projecte, GoSecurity, que se centrés en la tokenització de valors. Més tard, aquest projecte es va canviar a DigiShares i em vaig convertir en el conseller delegat. Ara és el meu objectiu principal gestionar i desenvolupar DigiShares.

Podríeu detallar els serveis que ofereix DigiShares?

DigiShares és un dels principals proveïdors d’infraestructures de marca blanca per a emissió i gestió de tokenització de valors a Europa. El nostre primer producte va ser una plataforma d’un sol projecte per a l’emissió i la gestió a llarg termini de valors tokenitzats, i acabem de llançar una actualització important que pot gestionar múltiples projectes amb molta més funcionalitat. Som una de les poques empreses d’Europa i l’única a països nòrdics que pot proporcionar una plataforma operativa d’aquest tipus.

La nostra plataforma pot gestionar el flux de treball complet d’una STO (oferta de fitxes de seguretat), des del registre d’inversors, verificació (KYC / AML), aprovació, fins a la compra real de fitxes amb fiat o criptografia, signatura de contractes (signatures electròniques), fitxa visió general de la taula de límit de titulars, comunicació amb els titulars de fitxes, votació (juntes d ‘accionistes), pagament de dividends, etc.

Per als recursos propis tokenitzats, oferim una funció única en la qual permetem que una proporció d’accionistes no es tokenitzi, és a dir, el més digitalitzada possible però no tokenitzada, de manera que no s’emetin tokens. Això és a petició dels clients, ja que alguns dels nostres clients han expressat la seva preocupació pel fet que els agradaria apropar-se tant als inversors criptogràfics com als no criptogràfics, i és possible que els inversors que no siguin criptogràfics prefereixin un registre no tokenitzat. Una altra funció única en la qual estem treballant és un mini-intercanvi, una plataforma de negociació interna similar als OTC per als titulars de tokens d’un mateix projecte..

En general, oferim solucions perquè qualsevol persona pugui dur a terme la seva pròpia STO o oferir diverses STO simultànies. Treballem principalment en associacions de marques blanques on els clients ofereixen la solució amb la seva pròpia marca.

A més de proporcionar el programari, també proporcionem accés a l’ecosistema de tokens de seguretat. Tenim una gran xarxa de socis per a serveis legals, inversions, custòdia, KYC / AML, etc. Alguns d’aquests s’integren a la plataforma.

Digishares és una de les poques empreses del sector amb seu a Dinamarca. Les regulacions daneses sobre valors donen suport a la digitalització de les accions?


Tot i que som a Dinamarca i ens preocupem per les regulacions locals de valors, és important afirmar per endavant que som agnòstics de jurisdicció i que podem operar des de qualsevol jurisdicció. De fet, tenim projectes en curs tant a Europa com als EUA.

A nivell local, estem treballant amb un advocat danès i els reguladors danesos per determinar si les accions es poden representar com a fitxes. Fins ara, el nostre advocat ha establert que les accions simbolitzades estan recolzades per la legislació danesa, però alguns detalls necessiten confirmació del regulador i del Ministeri d’Indústria, Empreses i Finances. DigiShares ha sol·licitat participar al sandbox del regulador danès per analitzar encara més com poden coexistir els valors tokenitzats amb la legislació danesa.

Alguns països no admeten la tokenització de les accions, ja que requereixen certificats de valors en paper o negociació notarial. Afortunadament, la legislació danesa sobre valors dóna suport a la digitalització d’accions i no té cap d’aquests requisits.

La capacitat de simbolitzar accions (i altres tipus de valors) és, per descomptat, important per a DigiShares i per a les empreses daneses, però també tindrà importància fora de Dinamarca, ja que els valors que s’emeten a Dinamarca es poden passar a qualsevol estat membre de la UE. Creiem que Dinamarca podria ser una bona destinació STO per les raons anteriors, però també perquè creiem que altres costos típics STO es poden reduir significativament aquí (incorporació, costos legals, etc.). Com a benefici addicional, Dinamarca és una jurisdicció financera de gran confiança amb un dels nivells de corrupció més baixos del món.

Com és l’ecosistema i la comunitat del testimoni de seguretat a Dinamarca?

Encara és bastant petit, però estem fent tot el possible per desenvolupar-lo amb conferències periòdiques a Copenhaguen. Organitzem una conferència anual centrada en valors tokenitzats (Fintech Disruption Summit – http://www.fintechdisrupt.dk/en/home/) i esdeveniments regulars sobre diferents tipus de tokenització, la propera vegada el 12 de setembre amb un focus en la tokenització de béns arrels (http://www.digishares.io/events).

Actualment som l’única empresa nòrdica amb una plataforma d’emissió de STO i també som els primers a dur a terme una STO. Tot i això, esperem que altres s’acompanyin aviat.

Actualment esteu en procés de recaptar fons per a la vostra pròpia STO. Quant recapteu i quins beneficis rebran els inversors?

Estem augmentant una mica per sota d’1 M EUR. Aquest límit relativament baix es va establir per permetre’ns acostar-nos als inversors minoristes i comercialitzar la STO públicament a tot Europa. A més, hem presentat un formulari D als EUA per poder acostar-nos a inversors acreditats als Estats Units. Les regulacions europees són més flexibles que els EUA i ens permeten fer una STO més “democràtica”, ja que se’ns permet dirigir inversors minoristes a gairebé tots els països europeus..

Hem dissenyat la nostra STO perquè els inversors rebin accions comunes a la companyia amb exactament els mateixos drets de govern que els fundadors, de manera similar a una sortida a borsa estàndard. Moltes STO dissenyen fitxes “discapacitades” amb drets de govern força limitats per als inversors, però no volíem fer-ho. En general, creiem que serà un problema per a la indústria STO si els emissors continuen creant tokens amb drets de govern de l’inversor molt limitats..

Quins són els plans per als fons recaptats?

Els fons recaptats s’utilitzaran per accelerar el nostre desenvolupament & esforços de màrqueting. A més, hi ha certes llicències que voldríem obtenir per ampliar l’abast del nostre negoci. En general, veiem més oportunitats & oportunitats en aquest moment que tenim els recursos per explotar.

Esteu organitzant un esdeveniment sobre propietats immobiliàries simbolitzades a Copenhaguen el 12 de setembre. Veu que la propietat immobiliària és la classe d’actius més prometedora que es vol simbolitzar??

Sí, si mireu estadístiques i parleu amb experts de la indústria, hi ha consens sobre que la propietat immobiliària és el tros homogeni més gran del mercat STO ara mateix. Per tant, actualment dirigim els nostres esforços de màrqueting i desenvolupament en aquesta direcció. Al nostre esdeveniment de tokenització immobiliària hi assistiran prop de 100 professionals immobiliaris dels països nòrdics. El 90% són persones que no pertanyen a blockchain que esperem motivar i inspirar a adoptar blockchain. En general, no assistim a molts esdeveniments de la indústria blockchain, sinó que dediquem els nostres esforços al finançament tradicional & indústries immobiliàries.

Esperem anunciar una STO immobiliària ben aviat i també estem involucrats en un projecte realment emocionant sobre la creació de borses de token de seguretat euroasiàtiques..

En quines altres classes d’actius us centrarà?

A través dels socis també estem mirant el deute i els bons, però en aquest moment ens centrem principalment en el patrimoni net. La plataforma pot gestionar qualsevol tipus de seguretat.

On veieu la indústria d’aquí a cinc anys i el paper de DigiShares en aquesta indústria?

Actualment veiem dues tendències principals; una amb startups que intenten crear una nova infraestructura financera paral·lela i una altra amb titulars que adopten blockchain i s’apropen a les noves oportunitats a la seva pròpia velocitat. Aquestes dues tendències acabaran fusionant-se i sorgirà una nova infraestructura financera on encara existiran algunes institucions financeres antigues i alguns dels nous actors s’establiran com a líders. Veurem només un o dos estàndards principals de protocols de seguretat. Els consumidors (inversors) són els autèntics guanyadors amb una disminució de les comissions per negociar, una disminució dels tipus d’interès del deute, un augment dels tipus d’interès dels dipòsits, operacions financeres més ràpides i eficients, etc., etc..

Per obtenir més informació, visiteu la nostra pàgina de fitxes d’empreses Digishares o Lloc web Digishares.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map