Bastiaan Don, director general de Token Factory – Sèrie d’entrevistes

Bastiaan Don és el fundador & Conseller delegat de tots dos Fàbrica de tokens i blockimmo.

Com us vau implicar per primera vegada en l’espai blockchain?

A principis de 2011 vaig llegir sobre Bitcoin en línia en un tauler d’anuncis amb molts membres actius i interessants. Ben aviat em va interessar més la tecnologia subjacent i vaig començar a llegir-ne diàriament sobre diverses fonts (reddit, bitcointalk, etc.). Després d’introduir Ethereum el 2013, seguit de la prevenda el 2014 i el llançament el 2015, vaig seguir de prop el progrés i les possibilitats. Després de la bogeria ICO, vaig decidir ser actiu i combinar 2 mons que entenc bastant bé com a propietat immobiliària i blockchain, amb un enfocament seriós cap al desenvolupament i regulació de productes..

Actualment esteu gestionant 3 projectes, Blockimmo, especialitzat en tokenització de béns immobles, STX Swiss, un bescanvi desconegut de token de seguretat, i TokenFactory, un proveïdor de tecnologia per a la digitalització d’actius. Podeu fer-nos saber quin va ser el primer?

Procedent de la indústria immobiliària, estic bastant familiaritzat amb els reptes d’aquesta classe d’inversió poc líquida i les altes barreres d’entrada. Inicialment, l’empresa que vaig fundar es deia “blockimmo”, amb la visió de permetre a qualsevol persona invertir en béns immobles (accés) i, a més, convertir aquest actiu en quelcom més líquid. Amb els nostres 2 fantàstics desenvolupadors (Michael Dietz / Jesse Ngatai) vam desenvolupar la nostra plataforma (d’emissió principal) a la cadena de blocs Ethereum pública, sense la introducció d’estàndards propietaris ni de fitxes inútils (d’utilitat). A més, hem dut a terme diverses resolucions (reeixides) amb els reguladors financers de Suïssa i Liechtenstein relacionades amb la tokenització d’actius. Per estar a l’altura de la nostra segona promesa (liquiditat per al mercat secundari), vam iniciar STX.SWISS per demostrar les possibilitats d’un intercanvi descentralitzat (descentralitzat) sense confiança sense operador, per a actius simbolitzats com els béns immobles. En resum, hem creat una solució de tokenització per al mercat primari i secundari. Per tal d’ampliar els nostres clients i socis potencials, vam decidir canviar el nom de l’empresa a Token Factory Switzerland Ltd. La plataforma (marca) “blockimmo” encara s’utilitzarà per a la tokenització de béns immobles.

Blockimmo simbolitza els béns immobles, actualment totes les propietats es troben a Suïssa. Veurem més opcions immobiliàries internacionals?

Sí, definitivament. De fet, el mercat immobiliari suís és, gràcies al seu atractiu entre els jugadors consolidats (inversors), bastant difícil de començar. Actualment, tenim en marxa diversos projectes (tant propietats existents com projectes de promoció immobiliària) ubicats fora de Suïssa i que s’anunciaran en el seu moment.

Com obteniu i seleccioneu la cartera immobiliària que s’ofereix?

Aquesta és una bona pregunta, que s’aplica a qualsevol plataforma d’inversió immobiliària (independentment de si utilitzeu tecnologia blockchain). Gràcies a la meva experiència al mercat immobiliari (més de 12 anys) i, per descomptat, al fet que som una de les poques plataformes que realment ja tenen fitxes immobiliàries amb contractes intel·ligents disponibles per a les fitxes de seguretat emeses i transaccions traçables. de les inversions a la cadena de blocs pública d’Ethereum: hem guanyat molta atenció i rebem moltes sol·licituds per a futurs casos de tokenització.

Actualment, STX Swiss té llicència, si no, esteu adquirint una llicència? En quina jurisdicció es concedirà aquesta llicència?

STX.SWISS és un intercanvi descentralitzat que demostra el concepte de com es poden intercanviar fitxes de seguretat en una cadena de blocs pública (Ethereum) sense la participació de cap part controladora (operadora). Això vol dir que cap part centralitzada no controla cap element important que requereixi una llicència, per exemple la cartera (només és possible l’accés descentralitzat), sinó també elements més importants com la cartera de comandes (no n’hi ha cap) o els proveïdors de liquiditat (només és possible mitjançant procés descentralitzat). Podeu trobar més informació a les entrades del nostre blog (alt nivell / més centrat en la tecnologia). No obstant això, estem en procés d’establir un canvi regulat, amb elements centralitzats (per tal de controlar certs elements que el regulador requereix que es controlin). Ho fem juntament amb un institut autoritzat amb seu a Suïssa i esperem anunciar més detalls en un futur proper.

Quins són els requisits per llistar un testimoni de seguretat a STX Swiss?

Cal que el testimoni de seguretat estigui sota control del propietari de l’actiu (emissor) en qualsevol moment. De manera senzilla, això és el que fa que la nostra solució de tokenització sigui única, ja que amb blockimmo (TokenFactory) introduïm una “llista blanca” de contractes intel·ligents que s’adjunta al contracte intel·ligent de token ERC20 per defecte. Dins de la “llista blanca” hi ha l’adreça dels inversors identificats (és a dir, que van passar per un procés d’embarcament conforme a KYC / AML). Tot i que en diem una “llista blanca”, en realitat és un mecanisme de mapatge, de manera que amb la nostra solució no perdreu la velocitat (de transacció), independentment de si hi ha mil o un milió d’adreces a la llista blanca..

Token Factory ofereix serveis de digitalització d’actius. Podríeu detallar quins són els diferents tipus de serveis?

Sí, actualment oferim una peça important del trencaclosques per a la tokenització; essent la solució tècnica que s’ha auditat i executat diverses vegades abans i que està disponible per a qualsevol altre actiu. Un altre aspecte important és que aquesta solució es basa en la cadena de blocs pública d’Ethereum, estàndards oberts i, per tant, és una “prova futura” per al proper ecosistema de finances descentralitzades. A més, no fem que el propietari de l’actiu (emissor) depengui de nosaltres, sinó que té el control i la propietat dels contractes intel·ligents que representen l’actiu simbolitzat. Per descomptat, basant-nos en les nostres experiències, oferim serveis de consultoria principalment al voltant del tema de la tokenització i dels requisits i reptes del mercat financer.

Quins són els serveis de marca blanca que ofereix Token Factory?

Hi ha un munt de nínxols de mercat amb actors forts on la tokenització aporta avantatges a les solucions existents. Estem oberts a proporcionar la nostra solució tècnica com a servei complet de marca blanca (Software as a Service / SaaS) per a aquests jugadors i actualment estem treballant activament en llançar-los en un futur proper.

Vostè ofereix la gestió d’inversors; podeu detallar quins són aquests serveis de gestió?

Una peça clau del trencaclosques relacionada amb els tokens de seguretat és, a més de la nostra llista blanca de la cadena, la forma en què incorporeu els inversors i com els gestioneu activament per complir la normativa. Hem construït una solució completa d’embarcament sense paper, integrada amb proveïdors forts de KYC i AML i l’oferim als nostres clients que busquen una solució tècnica que funcioni.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir amb el nostre públic?

Sí, actualment estem molt a prop de col·laborar amb un soci sòlid que compleixi la normativa i, aleshores, podrem oferir una finestreta única completa per a la tokenització. Per tant, no només és una solució tècnica sòlida, sinó que també proporciona una solució als elements legals, regulatoris, de compliment, distribució i màrqueting / PR. Tot d’un proveïdor amb coneixements, qualitat i rapidesa, que entén realment la proposta de valor real (proveïdor de liquiditat) tant per a l’emissor com per a l’inversor. Encara estem al començament de l’era de la tokenització i ens queden moments emocionants!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner