Vidre mig ple o mig buit?

Visió general

El rebot impulsat per la tècnica de BTC ha fet retrocedir els preus de la criptomoneda líder fins als 7200 nivells. Tot i que els comerciants poden preguntar-se fins a on poden arribar els bous, hi havia habitacions perquè els óssos guanyessin terreny a curt termini. No obstant això, els factors estacionals poden intervenir a mesura que els mercats s’acosten a la temporada de vacances.

Retorn dels bous

Els preus del bitcoin han fet un fort canvi d’inversió a la sessió del dijous al matí a Àsia, des dels 6500 per sota de la nit fins als quasi 7500 nivells, abans d’establir-se a la zona 7200. Tot i que els borsistes de BTC poden estar animant el rebot llarg, l’acció del preu podria estar motivada principalment per factors tècnics.

Els futurs de CME bitcoin han produït una bretxa a la baixa a principis d’aquesta setmana. Es va situar entre 7120 i 7240. Els futurs CME bitcoin tendeixen a omplir els buits que va produir i ja hem vist molts casos similars. Per exemple, els futurs van crear tres buits de 3 hores al novembre com els cercles grocs indicats a la figura 1, i tots aquests buits s’han omplert en última instància. A més de la condició de sobrevenda, creiem que el factor tècnic va ser el principal motor del rebot.

Figura 1: gràfic de 3 hores de CME Bitcoin Futures

Font: Tradingview

Vidre mig ple o mig buit?

Tot i el gir decisiu en el sentiment del mercat, encara és prematur fer trucades pels preus del bitcoin en aquest moment, especialment a curt termini.

A partir del 19 de desembre, l’índex OKEx BTCUSD té un màxim de 7775,7 i un mínim de 6433,09, cosa que significa que l’interval fins ara ha arribat a 1342,61, i aquest nombre continua per sota de la mitjana de 2772,326. Des del final de l’anomenat període “Crypto Winter”, l’interval mensual de l’Índex ha estat al voltant dels 3000. L’interval actual de 1342,61 indica que l’Índex OKEx BTCUSD encara té espai per maniobrar més amunt o avall abans de l’any i la qüestió és en quina direcció?

Podeu obtenir més informació sobre com utilitzar els números d’interval mensual aquí.

Figura 2: gràfic diari d’índex OKEx BTCUSD

Font: OKEx; Vista comercial

Taula 1: Intervals mensuals d’índex OKEx BTCUSD


Font: OKEx

Dades mixtes

Per dades, hem vist aquí una bossa mixta. La figura 3 mostra que la taxa de finançament perpetua OKEx BTC es va mantenir a la zona negativa. Tot i que entenem que una taxa de finançament negativa significa que els pantalons curts paguen llargs negocis perpetus, també podria significar que hi hauria més alça en el preu.

A més, vam notar que el Crypto Fear & L’índex de cobdícia es va mantenir en un nivell relativament baix després que es va produir el rebot. La por & L’índex de cobdícia ha baixat a 15 el dimecres i s’ha mantingut a les 21 després del rebot de la nit al dia. Tot i que 21 pot no ser el més baix, tot i així, l’Índex continua mantenint-se a l’etapa “Extreme Fear”. La lectura indica que els inversors podrien estar massa preocupats pel mercat de criptografia i que sovint es consideraven un signe d’algorisme entrant.

Figura 3: OKEx BTC Perp. Taxa de finançament de permutes

Font: Skew; OKEx

Figura 4: Crypto Fear & Índex de cobdícia

Font: alternative.me

La relació llarga / curta OKEx BTC pot ser una altra peça del trencaclosques aquí. La ràtio ha retrocedit d’1,22 a 1,03 després del repunt del preu durant la nit, cosa que indica que els beneficis potencials dels pantalons curts s’han reduït. Una ràtio inferior sovint es considera un signe de rebot de preus a curt termini.

Figura 5: Relació llarga / curta OKEx BTC

Font: OKEx

D’altra banda, hem vist que alguns inversors institucionals poden haver començat a tancar els seus llibres a mesura que s’acosta la temporada de vacances. Les dades d’Skew mostren la caiguda de l’interès obert en futurs de bitcoins CME i Bakkt després que els preus de BTC rebotessin fins als nivells de 7200.

Figura 6: CMI Bitcoin Futures Total OI

Font: Skew

Figura 7: Bakkt Bitcoin Futures Total OI

Font: Skew

És lògic que els gestors de diners estiguessin tancant llibres per a finals d’any en previsió de finalitzar les seves carteres. El menor interès obert podria implicar menys fluctuacions de preus a curt termini i també podria suggerir l’augment de la probabilitat que els preus s’aturin als nivells actuals..

Conclusió

El mercat posterior al rebot continua sent molt líquid malgrat un mercat més lent de l’habitual a causa del factor vacances. Per això, els avenços propers, com ara els canvis de mètriques i tendències, serien especialment importants.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map