Технически седмичник – това беше най-доброто време, това беше най-лошото време (26 май)

Ключови продукти за внос

 • BTC цените се възстановиха, след като достигнаха двуседмичното си дъно. Възстановяването обаче може да бъде краткотрайно.
 • Разговори наоколо ETH продължи да се увеличава, тъй като ежедневно използваният газ на Ethereum достигна рекордно ниво.
 • И т.н. и ТЕТА на фокус с наближаването на надстройката.

Преглед на пазара

По-широкият пазар на криптовалути първоначално се стабилизира след поредица от BTC-доведени отдръпвания. Цените на водещата крипто се движат близо щатски долар 8800 нива в ранната азиатска сесия във вторник след достигане на двуседмично дъно. Стабилността дойде след това BTC не успя да затвори над психологическото щатски долар 10000 нива няколко пъти този месец.

Дългосрочните инвеститори от традиционния финансов свят изглеждат все по-често заинтересовани в крипто инвестиция като алтернатива, въпреки донякъде слабите краткосрочни ценови действия след това BTC наполовина. Sentix биткойн стратегическо пристрастие достигна рекорд през тази седмица, което показва, че инвеститорите са били още по-бичи за BTC за шестмесечен срок.

Манфред Хъбнър, управляващ директор в Sentix, казах, „Настоящата икономическа криза, предизвикана от пандемията на Корона, вкарва икономиката и обществото в объркване. Епоха от "прекъсване" изглежда, че е осъмнало. Това изглежда се отразява в очакванията на инвеститорите за валути и валутни алтернативи. “

Фигура 1: Стратегическо пристрастие на Sentix Bitcoin

Източник: Sentix

Фигура 2: Използван дневен газ на Ethereum

Източник: Etherscan

От друга страна, забелязахме това ETH е получил нарастващо социално внимание, тъй като цените на втората по големина крипто до голяма степен са останали над 200 нива въпреки отдръпването. Имаше и такива разговори относно ETH може да бъде подценена, тъй като използваният дневен газ на Ethereum е достигнал рекорд през тази седмица.

Газът е таксата, необходима за извършване на транзакции в мрежата Ethereum. Някои смятат, че когато дневният използван газ е най-висок за всички времена, което означава, че мрежата се използва повече от всякога, и това може да бъде основна причина за задвижване на ETH цени.

Въпреки че няма преки доказателства, които да показват връзките между използвания газ / цената на газа ETH цена обаче нашето проучване установи, че търговците с деривати са били благосклонни ETH търгува повече от BTC наскоро прочетете повече защо е така тук.

На други места сме виждали някои алткойни с малка капачка, засенчени с останалите HBAR скочи с 20% и ТЕТА скочи с още 12% преди надстройката на Mainnet 2.0. Междувременно, АЛГО спечели повече от 9%, И т.н. по-малко от 1%.

Анализ на цените

BTCUSDT – Отскокът може да бъде краткотраен, по-ниска подкрепа за тестване?

 • В последното ни издание на Technical Weekly подчертахме, че Златният кръст 20-200 MA не е сигнал за покупка и това се потвърждава от оттегляне, а 11-месечният низходящ тренд остава валиден.
 • Въпреки това, след отстъпление до 8700 нива, настоящото състояние може да поддържа краткосрочен отскок до около 9200 до 9300 нива. Това може да бъде подкрепено от MOM, която леко се възстанови, достигайки нивата, където бяха предишните минимуми.
 • Дори ако се осъществи краткосрочен отскок, ние вярваме, че цената все още трябва да намери по-ниска подкрепа, преди да започне нова дългосрочна тенденция. Това е така, защото RSI и Stochastic все още не показват признаци на възстановяване.
 • Поддържаме дългосрочния си бик нататък BTC, докато краткосрочните колебания на цените са неизбежни. По-ниската подкрепа в този момент може да бъде в областта от 8000 до 8200.

Фигура 3: BTCUSDT дневна графика

Източник: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Предстои пробив?

 • ETHUSDT е формирал модел на триъгълник, след като не е успял да пробие ключовите 220 нива, въпреки че двойката се търгува предимно над 200 нива.
 • Въпреки че е разумно да се очаква пробив на цената, посоката на пробив може да бъде трудно да се определи.
 • Част от причината е, че показателите на импулса показват смесен сигнал. RSI и OBV все още поддържат възходящите си тенденции. Бързата линия на Stochastic обаче вече е под бавната линия.
 • Вярваме, че двойката може да намери прилична подкрепа близо до корекцията на Фибоначи от 61,8%, която е близо до 182. Също така, 200 е друго ключово ниво, на което много търговци гледат.

Фигура 4: Дневна графика на ETHUSDT

Източник: OKEx; Tradingview

ETCUSDT – По-нататъшни консолидации пред хард форка на Финикс?

 • ETCUSDT попада в триъгълен модел пред твърдата вилица на Феникс, което е очакван да се случи около 3 юни.
 • Очакваме обаче, че двойката може да се нуждае от допълнителни консолидации преди пробив, тъй като Stochastic предполага, че цената почти достига нивото на свръхпродажба, докато крайният осцилатор е произвел по-нисък максимум.
 • С отклонението леко към отрицателната страна, ние вярваме, че цената може да тества подкрепата си в долната страна на триъгълника близо до 6.
 • Въпреки това ентусиазмът на твърдата вилка на Phoenix също може да увеличи краткосрочните колебания на цените.

Фигура 5: ETCUSDT дневна графика

Източник: OKEx; Tradingview

THETAUSDT – Препродадена преди надстройката

 • Ние покрихме МНОГО в нашите минали публикации и ние подчертахме свръх ентусиазма на пазара по отношение на ъпгрейда на Mainnet 2.0, който се очаква след по-малко от 30 часа по време на писането.
 • Както виждаме, както RSI, така и Stochastic бяха дълбоко в зоната на препродажба. С разширените ленти на Болинджър, ние вярваме, че би било предизвикателно цената да продължи възходящия тренд след доставяне на надстройката.
 • Ако търговците вече имат позиции, те могат да помислят да заключат печалбите си преди да се осъществи надстройката.

Фигура 6: THETAUSDT – дневна графика

Източник: OKEx; Tradingview

Автор: Сайръс Ип

Изследователски анализатор, OKEx

За повече информация относно OKEx, моля, посетете:

FB:

Средно: https://medium.com/@OKEx

OKEx Official & OKB English Group: https://t.me/OKExOfficial_English

Официална руска група на OKEx: https://t.me/okexofficial_ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner