Технически седмичник на OKEx: 9 декември 2019 г.

По-широкият пазар на криптовалути беше най-вече в положителната област в понеделник, тъй като настроението показа признаци на подобрение в сравнение с преди седмица. Цените на биткойните се колебаят в района на 7500 по време на ранната азиатска търговия. Въпреки че по-голямата част от предишния натиск върху продажбите изглежда е облекчен, в момента не сме наблюдавали значително възстановяване на биткойните. Консолидацията обаче може да представи и възможност за натрупване за дългосрочни HODLers.

В пространството на altcoin XTZ и ALGO продължиха да водят печалбите, търгувайки с 8% по-високо спрямо USDT. По-далеч от това, повечето алткойни са забелязали само малки печалби, докато LTC, TRX и XMR са леко потънали в червено. Очаква се ETH да остане на фокус, тъй като втората по големина крипто е изпълнила успешно най-новия хард форк. Истанбул съдържа шест уникални подобрения за подобряване на мрежата на Ethereum, включително намаляване на някои от разходите за газ и позволява на ETH и ZEC да работят помежду си.

На други места Европа продължава да доминира в заглавията на крипто макроса. Това стана след доклада, в който се казва, че Франция е настроена да тества собствената си цифрова валута на централната банка. Последните изследвания на Deutsche Bank предполагат, че евентуално цифровата валута може в крайна сметка да замести паричните средства, тъй като търсенето на анонимност и по-децентрализирано платежно средство нараства. Представители на ЕС обаче подчертаха, че частните дигитални валути като Везните на Facebook не трябва да бъдат допускани в блока, докато не бъдат разгледани опасенията за риска.

Какво сте пропуснали

 • Очаква се бившият главен инвестиционен съветник на Telegram да разкрие повече подробности за предпродажния проект на компанията за 2018 г. SEC е поискала от Върховния съд на Англия и Уелс да прехвърли документи, свързани с предварителните продажби на символи от 1,7 милиарда щатски долара през 2018 г. Очаква се документите да разкрият тактиката за набиране на средства, използвана по време на продажбите.
 • Инерцията на BTC по веригата започна да произвежда бичи кръстосвания, това е според известния On-Chain Analysis Willy Woo. Той искове че инерцията на инвеститорите вероятно вече е достигнала дъното и някои от интелигентните пари може да са водещи за предстоящото събитие за наполовина BTC.
 • Крипто инвеститорите в Корея скоро може да се наложи да платят данъци за печалбите си от крипто. The Korean Times доклади че Министерството на икономиката и финансите работи по данъчна рамка за капиталовите печалби в крипто и мярката се очаква да стане закон през следващата година.
 • Американският министър на финансите Стивън Мнучин заяви, че е „добре“ с Везните на Facebook, стига тя да спазва напълно всички правила. По време на изслушване в Комитета за финансови услуги на House, Mnuchin казах, „Добре съм, ако Facebook иска да създаде цифрова валута, но те трябва да бъдат напълно съобразени с правилата за финансова тайна и борба с изпирането на пари и по никакъв начин това не може да се използва за финансиране на тероризъм.“

Анализ на цените

BTCUSDT

 • BTCUSDT първоначално произвежда ежедневен пробив от низходящата тенденция през октомври и може да бъде в процес на възходящ триъгълник. Ако бъде потвърдено, това може да се разглежда като краткосрочен бичи сигнал.
 • Въпреки че неотдавнашните ценови действия може да не изглеждат толкова развълнувани, RSI предполага, че инерцията нагоре се натрупва постепенно.
 • Нашите данни показват, че значителен обем активни покупки са вложени в нашата търговия с фючърси на BTC, заедно с ниското съотношение BTC Long / Short Ratio, което може да покаже, че краткосрочното пристрастие остава малко по-положително.
 • От средносрочна перспектива неотдавнашната тенденция, която видяхме на BTCUSDT, изглежда донякъде сравнима с тенденцията от юни до юли, подчертана на фигура 1.
 • За по-дългосрочна перспектива потвърди 50–100 бичи кросоувър седмично (фигура 4а), това е първият такъв кросоувър от май 2016 г. (фигура 4б), който беше началото на мега бик бягане до края на декември 2017 г..

Фигура 1: Дневна графика на BTCUSDT (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 2: OKEx BTC Long / Short Ratio (Източник: OKEx) Фигура 3: OKEx BTC Futures Taker Купуване и продажба (Източник: OKEx) Фигура 4а: Седмична диаграма на BTCUSDT (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 4б: Дългосрочна седмична диаграма на BTC (Източник: Tradingview)

ETHUSDT

 • ETHUSDT може да се наложи да тества отново подкрепата на долния край на скорошния триъгълен модел преди поредния опит да направи бичи пробив.
 • Въпреки че RSI и UO успяват да произведат някои по-високи нива, стохастичният осцилатор е видял мечи кросоувър, подкрепящ случай на краткосрочна корекция.
 • Тъй като хард форкът в Истанбул се представи успешно, пазарите изглежда нямат никакви краткосрочни фактори, които биха могли да повишат цените на ETH. Въпреки това надстройката със сигурност би била основният положителен резултат за ETH.

Фигура 5: 4-часова диаграма на ETHUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • XRP биковете може да се изправят пред повече предизвикателства, тъй като XRPUSDT е достигнал критичен момент. По време на писането двойката се търгуваше с 1% по-високо, сменяйки ръцете си в областта 0.2288.
 • Двойката е образувала ежедневно мини-двойно дъно и е достигнала деколтето близо до 0,232 нива. Рали оттук ще позволи на двойката да скочи близо до зоната 0.25.
 • Индикаторите на инерцията обаче показват смесен сигнал тук, като RSI разработи възходящ тренд, докато UO все още е видял пробив.
 • Ако двойката не беше в състояние да осигури деколтето, вероятността за повторно тестване на по-ниските нива на подкрепа би била по-голяма.

Фигура 6: Дневна диаграма на XRPUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

BCHUSDT

 • BCH скоро може да започне нова тенденция, тъй като свиването на лентите на Болинджър предполага, че всекидневният пробив изглежда в процес на създаване.
 • Макар че в този момент може да е трудно да се определи посоката на пробив, недостатъкът тук изглежда сравнително ограничен, тъй като линията на тенденция близо 192–193 изглежда като добра подкрепа.
 • В посока нагоре 226 и 240 области вероятно ще бъдат следващите нива на съпротива.

Фигура 7: BCHUSDT дневна графика (Източник: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner