Стратегия за щанги за крипто

Общ преглед

Глобалните пазари останаха нестабилни, въпреки че пазарите на активи показаха първоначален знак за възстановяване от март продажбата. По времето, когато двуцифрените печалби или загуби изглеждат като нещо ново, балансирането на риска и възнаграждението при инвестициите изглежда по-критично от всякога. Стратегията на щангата отдавна е приета от инвеститорите с фиксиран доход и акции, за да диверсифицират своите рискове и потенциално да могат да постигнат по-висока възвръщаемост в инвестиционен портфейл. Може ли стратегията на щангата да работи с крипто активи? Как да структурирам крипто щанга?

Каква е стратегията с щангата?

Стратегията на щангата е смесицата от екстремно високорискови инвестиции и безрискови инвестиции в едно и също портфолио, като същевременно се избягва всичко в средата. Обосновката зад този подход е да се максимизират потенциалните възвръщаемости, като същевременно се ограничат отрицателните рискове. Тъй като възвръщаемият поток обикновено е в отрицателна корелация, което означава, че единият се представя добре, когато другият се бори. Стратегите могат да коригират претеглянето от всяка страна при промяна на пазарните условия.

В портфейла от облигации стратегията с щангата може да означава държане на краткосрочни облигации, които се считат за безрискови, но плащат по-малко, и в същото време някои дългосрочни облигации, които могат да осигурят по-висока доходност, но имат по-голям лихвен риск.

В пространството на акциите стратезите могат да поставят защитни акции в единия край на щангата и високорискови спекулативни акции, които потенциално предлагат по-висока възвръщаемост в другия край.

Учен и статистик Насим Николас Талеб, който направи известна стратегията за щанги, веднъж казах, "Ако знаете, че сте уязвими към грешки в прогнозирането, и приемате, че повечето рискови мерки са погрешни, тогава вашата стратегия е да бъдете възможно най-свръхконсервативни и свръхагресивни, вместо да сте леко агресивни или консервативни."

Разширяване на рисковия спектър в крипто пространство

Въпреки че криптовалутата се счита за по-рисков актив като цяло, в сравнение с други класове активи като акции и облигации, рисковият спектър в криптопространството обаче става все по-широк.

Търговците на крипто и инвеститорите вече могат да се радват на по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за адаптиране на техния ливъридж и стратегии според нивата им на толерантност към риска, благодарение на бързото развитие в продукт пространство. С една ръка, търговците могат да увеличат своя ливъридж, като добавят деривати в портфолиото си (по-висок риск от спектъра). От друга страна, с добавянето на залагане, инвеститорите могат да печелят пасивни доходи с криптовалути (по-нисък риск от спектъра).

С представянето на тези продукти и лесния им достъп до тях крипто борси подобно на OKEx, той отвори нови възможности, за да позволи на участниците на пазара да приемат стратегии като стратегията на щангата и да я направят достъпна за крипто света.

Крипто приложения на Barbell’s

Може да има множество измерения, когато говорим за прилагането на стратегията за щанга в крипто портфолио. За инвеститори за покупка и задържане стратегията с щангата може да бъде нещо подобно:

  • 70% – стабилни спестявания. т.е.., USDT спестяване в ОК има 0.6815% APY.
  • 30% – XTZ + ВРЪЗКА

Една от причините за бране XTZ и ВРЪЗКА е, че те осигуряват прилични доходи, коригирани към риска. Данни съставен от Месари показва, че XTZ има 90-дневно съотношение на Шарп от 1,80, докато ВРЪЗКАЕ в 1.33. Това са едни от най-високите показания сред водещите алткойни.

Разбира се, имаше някои други жетони и монети, които имат още по-високо съотношение на Шарп (което означава риск и потенциално по-висока възвръщаемост). Други фактори като ликвидност, размер на пазара и наличност обаче вероятно ще ограничат избора. OKEx обясни какво е коефициентът на Шарп и как може да повлияе на вашето крипто портфолио, прочетете повече тук.


От другата страна на щангата, предвид факта, че стабилните монети не са безрискови, като напр DAIЦените на България биха могли да се колебаят интензивно вследствие на влизането ETH. USDT и USDC може да изложи и на други системни рискове. Въпреки това, в сравнение с основните алткойни, дори биткойни, поставянето на стабилни монети в единия край на щангата изглежда по-подходящ избор.

Купувайте и задръжте инвеститори, които могат да се справят с по-рискови активи, по-висока волатилност и биха искали да имат по-кратък срок за инвестиция, тяхната щанга може да бъде следната:

  • 70% – MKR
  • 15% – MCO
  • 15% – BSV

Вземете тази комбинация като пример, в периода между 13 март и 13 април веднага след разпродажбата през март се генерира портфолио като това възвръщаемост от около 38%, надминава 29% от BTC в същия период. Отново инвеститорите могат да коригират разпределението си от всяка страна на щангата с актив, който отговаря на техните инвестиционни цели.

Стратегия с щанга в крипто спестявания

Печеленето на пасивни доходи с крипто набира все повече популяренсред инвеститорите. В същото време продуктите за залагане, спестявания и срочни депозити са по-гъвкави от всякога, с нарастващ брой поддържани жетони и монети.

Докато спестителите могат да избират повече спестявания / залагане на продукти, доходността на тези продукти може да варира от 0,04% до над 11%, което прави изграждането на правилна стратегия за портфейла на EARN изглежда по-важно. Стратегията с щанга също може да бъде полезна в това пространство.

В пространството с фиксиран доход облигациите с по-висока доходност обикновено идват с по-голям кредитен риск. Във валутния свят валутата с по-висока доходност ще накара инвеститорите да бъдат изложени на по-голяма волатилност. В криптовалутата концепцията е подобна. Крипто, които осигуряват по-високи нива на спестяване, обикновено са алткойни със средна / малка капитализация, които обикновено са с по-висока волатилност.

Например, ВАС Верига (ТИ) Залагане ставка беше на ниво 4,58% на OKEx, докато DAIПроцентът на залагане беше само 1%. Стратегията на щангата за 30-дневен спестовник на депозит може да бъде следната:

  • 20% – MCO (7,68% APY)
  • 80% – EOS (3,13% APY)

Инвеститорите могат също така да проучат комбинацията от различни продукти за залагане / спестявания / срочни депозити, за да максимизират възвръщаемостта, като същевременно балансират рисковете от колебанията на цените.

Заключение

Стратегията на щангата може да не е конвенционална стратегия. Пазарите след COVID обаче също не са конвенционални. Водените от пандемия икономически щети са потенциално огромни, но все още не са напълно материализирани. В същото време създателите на глобални политики въвеждат някои обширни стимулиращи пакети, опитващи се да омекотят пазарите. Очакванията на инвеститорите са плаващи между изпадането в депресия и V-образно икономическо възстановяване, създават вълни, които засягат всички класове активи на всички пазари и криптовалутата не е изключение. Нестандартна стратегия като щанга може да бъде един от отговорите на такива пазарни условия. Инвеститорите се насърчават да променят традиционната версия на щангата и да я направят подходяща за техните приложения.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map