OKEx Technical Weekly: Панаир е фал, фал е честен (5 май)

 • Пазарите бяха разделени според перспективите на BTC цени след ралито от миналата седмица, което изпрати водещите крипто до нива от 9400.
 • Увеличаване на разговорите наоколо XRP цените на пазара, тъй като третата по големина крипто продължава да се стабилизира близо до 0,22.
 • По-малки алткойни на фокус с имена като DGB, АЛГО, и ТЕТА превъзхождаха по-големите си връстници.

Преглед на пазара

Пазарите на криптовалути бяха в зелено във вторник в Азия, т.к. биткойн сменя ръцете си в диапазона между 8600 и 8900 след ралито от миналата седмица. Пазарът продължава да се фокусира върху предстоящото събитие за наполовина биткойн награда, което е около една седмица от сега.

Изглежда обаче, участниците на пазара имат все по-разнообразен поглед върху цената преди / след половината на водещата крипто след ралито от последната седмица.

Известният крипто анализатор Ник Чонг вярва че биткойн цените могат да достигнат нов годишен връх в рамките на седмици. Чонг подчерта, че фактори като BTCСедмичните технически показатели се превърнаха в положителни, отделянето от акции и новият максимум на хеш скоростта може допълнително да подхрани биковете.

От другата страна, нов изследване от Sentix показва това BTC инвеститорите можеха да са прекалено самоуверени по време на това рали. Патрик Хъси, управляващ директор в Sentix, каза, „инвеститорите не трябва да бъдат заслепени от настоящите добри настроения." Той добави това "Този сигнал за свръхдоверие отново беше потвърден в последното проучване на инвеститорите. По този начин въздухът за по-нататъшно повишаване на цените става по-тънък. “

Фигура 1: Часова скорост на хеш биткойн

Източник: Glassnode

Фигура 2: Sentix Bitcoin Sentiment Index

Източник: Sentix

Въпреки че участниците може би са имали различни възгледи, предишното ни проучване вече посочи, че май може да бъде един от най-плодотворните месеци за BTC инвеститори. Предишната ни публикация <Сезонността на биткойните> подчерта, че биткойнът има най-доброто средно месечно представяне през април, май, октомври и ноември от юли 2010 г. насам.

На фона на наполовина, този май може да бъде един от най-вълнуващите месеци за наблюдение за всички участници на крипто пазара. За повече дискусии относно намаляването на биткойните наполовина, директорът на финансовите пазари на OKEx Lennix Lai ще проведе разговори с OKEx уеб семинар с експерти и анализатори на 7 май, регистрирайте се тук.

В пространството на altcoin видяхме, че някои имена с малка капитализация превъзхождат основните си връстници с DGB и HBAR и двете нараснаха с повече от 8%, докато XRP спечели около 2% и ETH беше предимно плоска. Пазарите видяха повече разговори наоколо XRP Цените след третата по големина крипто по пазарна капитализация достигнаха 0,22 дръжки по-рано. Въпреки това, настроението наоколо XRP изглежда по-скоро от мечи страна.

Анализ на цените

BTCUSDT – Краткосрочните нерешени, средносрочните все още имат място за работа?
 • BTCUSDT беше в обхват на търговия след ралито миналата седмица. 3-часовата диаграма показва, че двойката е образувала модел на триъгълник, предполага, че краткосрочните търговци може да са възприели изчаквателен подход.
 • Индикаторите на инерцията бяха смесена чанта в 3-часовата графика, като RSI се забавяше, а мечешкият кросоувър изглежда в процес на създаване в стохастиката. MACD обаче може да развие положителен обрат оттук.
 • Ние вярваме, че 8400 и района близо до 9200 са ключови за гледане в краткосрочен план. Оттеглянето до 8400 може да предизвика мечките да поемат властта, докато пробивът над 9200 може да постави началото на повторното тестване на тенденцията от юни 2019 г..
 • За дългосрочните инвеститори развитието през тази седмица може да бъде от решаващо значение. Въпреки че седмичният MACD се превърна в положителен и инерцията изглежда остава непокътната, BTCUSDT на OKEx никога не е произвеждал повече от седем положителни свещи седмично. Ще бъде интересно да се види дали двойката може да направи осем последователни положителни седмични свещи (последно седмично затваряне на 8814.1).
 • Ние също така вярваме, че площта от 9400 е от решаващо значение за наблюдение на седмичната графика, защото е близо до нивото на дългосрочна устойчивост на съпротива.

Фигура 3: BTCUSDT 3-часова диаграма Фигура 4: BTCUSDT седмична диаграма

Източник: OKEx; Tradingview Източник: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Ралито изглежда уморено?

 • ETHUSDT е в митинг от средата на март. Ралито обаче може да се изчерпи.
 • Видяхме, че ежедневният MACD намалява, с шанс да произведе мечи кросоувър. Също така RSI се движи под линията на тенденция. Това може да са признаци за забавяне на инерцията.
 • 61,8% корекция на Фибоначи близо до 211 може да бъде ключова точка за двойката. Ако подкрепата на такова ниво бъде потвърдена, биковете все още могат да контролират. От друга страна, 100-дневна пълзяща средна близо 189 може да бъде по-ниските нива за гледане.

Фигура 5: Дневна графика на ETHUSDT

Източник: OKEx; Tradingview

XRPUSDT – Все още добър, стига да е във форма?

 • XRPUSDT може да се сблъска с друг критичен момент, тъй като двойката се приближава до горните нива на съпротива в своя 3-часов низходящ модел на триъгълник.
 • Въпреки че подобен модел може да е признак на мечи, обаче, видяхме, че инерцията леко се е повишила, като 3-часовият MACD се е превърнал в положителен и RSI първоначално се е пробил над линията на тенденцията.
 • Дългата горна сянка на предишната свещ обаче може да сигнализира, че биковете са били в относително слаба позиция.
 • Въпреки че двойката може да прескочи линията на трендъгълника на триъгълника, зоната близо до предишния връх от 0,2266 все още може да бъде значително ниво на съпротива. От друга страна, 0,2 може да бъде критичната линия за защита на биковете.

Фигура 6: XRPUSDT 3-часова диаграма

Източник: OKEx; Tradingview

XTZUSDT – Време за завиване?

 • XTZ е един от най-добре представилите се в пространството на алткойн във вторник Азия сесия. Той се търгуваше с 6% по-високо спрямо USDT.
 • Въпреки това не може да се изключи мечи завой оттук, тъй като множество признаци показват, че скорошното рали може да се наложи да си вземе почивка.
 • Изглежда, че се създава мечи кросоувър на MACD, което сигнализира, че положителният импулс се забавя. На всичкото отгоре RSI вече беше в мечешки разминаване, с някои по-ниски върхове, когато цената беше предимно плоска.
 • Ако оттук се засили импулсът надолу, това лесно може да пробие текущия възходящ канал.
 • Площта от 2,55 може да бъде първото ниво за гледане. Ако се види, това може да предизвика по-нататъшни движения надолу.

Фигура 7: Дневна диаграма на XTZUSDT

Източник: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner