Глава III: Как да изберем ниво на ливъридж и да разграничим режима с фиксиран марж и режим на крос маржин

⦁ Какви са марж и ливъридж

Вдясно от името на договора можем да кликнете, за да изберете режим на марж и да изберете ниво на ливъридж. Като използвате "лост", можете да използвате капитала за търговия и да генерирате повече възвръщаемост, но в същото време умножава риска едновременно.

Когато използват ливъридж за търговия с фючърси, потребителите трябва да поставят определено количество фонд като обезпечение. Нарича се a "марж".

Маржовете са деноминирани в базисни криптовалути при търговия с маржове. За търговия с марж на USDT маржовете са деноминирани в USDT (вижте тримесечния договор BTCUSDT по-долу).

В интерфейса за търговия можем да зададем нивото на ливъридж, като въведем множител или превъртаме лентата хоризонтално, за да го изберем. Системата ще изчисли максималната стойност на вашата позиция (единица = BTC или брой договори) въз основа на лоста и размера на маржа, необходим за поддържане на вашата позиция.

* Моля, обърнете внимание, че може да възникне следният сценарий: ако увеличите ливъридж, максимален наличен брой договори (BTC) < максималният брой договори (BTC), изискван от нивото на позицията, първият ще се увеличи. Когато обаче увеличите ливъриджа, вие се приближавате до лимита на ниво. След това, когато максималният брой договори (BTC) < максималният брой договори (BTC), изискван от нивото на позицията, първият е равен на втория. За подробности относно ограниченията на позициите, моля, щракнете върху страничната лента >> Ръководство за нива на позиции.

Как да изчислим маржовете? (разлика между режима с фиксиран марж / режим на крос маржин)

OKEx предлага два режима на полета, а именно режим на кръстосани полета и режим с фиксиран марж. След като изберете режим на маржин, той се прилага само за вида на договорите и основните криптовалути, които сте избрали на страницата, докато други договори и криптовалути остават незасегнати. (Забележка: ние предлагаме четири вида договори: фючърси с маржов марж, вечен суап с маржови маржове, фючърси с маржове по USDT и маржов суап с постоянен марж на USDT).

Например, ако изберете режим на кръстосан маржин при фючърсна търговия с монетизирани BTC, наличният ви капитал във вашата търговска сметка се счита за марж. След това марж на позицията = номинална стойност * брой договори / последна цена на марката * ливъридж. Размерът на маржа на позицията варира в зависимост от пазарната цена.

Като продължение на горното, ако изберете режим с фиксиран марж при търговия с фючърси с маржове на BTC, маржовете за седмични, двуседмични, тримесечни и двумесечни тригодишни и къси договори и техните маржове се изчисляват и уреждат отделно. След това марж на позицията = номинална стойност * брой договори / последна цена на марката * ливъридж. Размерът на маржа на позицията остава непроменен.

Като цяло, ако искате да уредите позициите си поотделно или да започнете да търгувате с висок ливъридж, като същевременно избягвате рискове, като не приемате всичките си позиции като една сделка, можете да изберете режим с фиксиран марж.

Тъй като режимът на кръстосан маржин ви позволява да използвате наличния си фонд като марж, рискът от принудителна ликвидация намалява, когато не използвате целия си наличен фонд за отваряне на договори

Можете да изберете режим на марж, който отговаря на вашите нужди гъвкаво.

Как да разграничим номиналния ливъридж от реалния ливъридж?


Номиналният ливъридж се отнася до лоста, който сте избрали в интерфейса за търговия. След задаване на ливъридж, системата изчислява максималния наличен брой договори и размера на маржа, необходим за отваряне на позиция.

Действителният ливъридж се отнася до действителния ливъридж, изчислен въз основа на стойността на вашите притежания и изисквания марж. В режим с фиксиран марж действителният ливъридж съответства на номиналния ливъридж. Въпреки това, в режим на кръстосани полета, ако достигнете максимално наличното не. от договорите, които можете да отворите (т.е. използвате целия си наличен фонд за отваряне на договори), действителният ливъридж е равен на номиналния ливъридж. Но ако не използвате целия си наличен фонд за отваряне на договори, действителният ливъридж не е равен на номиналния ливъридж и рисковият капитал не съответства на номиналния лост.

Можете да изчислите действителния ливъридж, както следва:

Търговия с маржове: брой държани договори * номинална стойност / (последно търгувана цена * Акционерни капитали) , или брой притежавани токени / Капитал

USDT маржин търговия: брой държани договори * номинална стойност * последно търгувана цена / собствен капитал , или брой държани USDT * последно търгувана цена / собствен капитал

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map