ETH може да се сблъска с входяща волатилност, как да го играя?

Общ преглед Пазарите на криптовалути действат нерешително малко след третото наполовина биткойн. Първоначалните признаци обаче показват, че може да се започне голяма промяна в настроението в рамките на ETH пазар. Това може да е символ, показващ този основен ETH инвеститорите можеха да започнат да се подготвят за следващия голям ход във втората по големина криптовалута. Интересно е, защото пазарите виждат все по-голям разговор за дългосрочните ETH Ъпгрейд 2.0, което може да бъде следващото голямо събитие тази година след наполовина биткойн. Как може това надстройване да повлияе на ETH цените и пазара като цяло? Какъв вид инструмент за търговия е идеален за ранна настройка за това събитие?  Ethereum 2.0: Следващото голямо нещо в крипто след наполовина биткойн? BTCТретото наполовина успешно се изпълни тази седмица и най-накрая апликацията наполовина приключи. Не е трудно да се видят очакванията и очакванията на пазара след намаляване наполовина; BTC се търгуваше настрани и основните алткойни бяха почти еднакви. Докато инвеститорите все още търсят следващия фокус на пазара, ETH може да заслужава повече внимание, тъй като втората по големина криптовалута ще премине през значително подобрение, въпреки че е имала множество закъснения. Ethereum Надстройката на протокола 2.0 ще промени оригиналния механизъм за доказателство за работа на доказателство за залог, което може да насърчи ETH притежателите да натрупват повече ETH. Това е така, защото ако някой има повече дялове в мрежата, толкова по-голяма власт има за валидиране на транзакциите. Въпреки че проектът за надстройка 2.0 е имал множество закъснения, може да не сме далеч от официалното стартиране, въпреки че времето остава неизвестно. Виталик Бутерин, съосновател на Ethereum, каза на Coindesk, че „тестовата мрежа за Ethereum 2.0 вече беше на живо и първите фази на внедряване вече започнаха. “ Въпреки че някои пазарни доклади казвайки, стартирането може да бъде през юли. Обаче Бутерин изяснено че изстрелването е насрочено за края на 2020 г., без да се посочва конкретна дата. Условията могат да благоприятстват променливостта Ранните индикации от миньори и китове могат да сигнализират за нестабилността на ETH цени в бъдеще. Фигура 1 показва, че миньорите са започнали да се натрупват ETH отново наскоро, който дойде след разпродажбата на 10 май.

Фигура 1: ETH цена (зелено) срещу баланс на миньори (кафяво)

Ethereum (ETH) [10.13.07, 14 май, 2020] Източник: Santiment Намаляването на салдата на миньорите често се разглежда като ранна индикация за цената, която би могла да бъде достигната в краткосрочен план. И обратно, когато балансът на миньорите започне да се увеличава или възходящ тренд, цените може да са били дъното в краткосрочен план. Струва си да се отбележи, че тази тенденция на натрупване, дори потвърдена, може да бъде средносрочна / дългосрочна тенденция и времето на това натрупване, отразяващо се върху цената, може да бъде трудно да се определи. Ето защо се нуждаем от повече доказателства, за да подкрепим нашето предположение и ETH сумата в необменните топ притежатели може да даде друга улика.

Фигура 2: ETH цена (зелена) спрямо сумата при не-борсовите топ притежатели (кафява)

Ethereum (ETH) [10.14.39, 14 май 2020 г.] Източник: Сантимент Изглежда, че китовете са запазили своето ETH стопанства на относително високо ниво от 8 април. Разпродажбата на 10 май не намали голяма част от тяхното доверие и това може да е друг знак, че китовете очакват волатилност на ETH цените може скоро да се увеличат, може би с отклонение нагоре. Освен това нивата на социалния обем могат да ни дадат пълна представа за това колко горещо е ETH или ETH 2.0 в крипто общността. Фигура 3 показва социалния обем на термина „ETH” или “ETH 2.0”В Telegram и Reddit. ETH е в възходящ тренд от началото на май.

Фигура 3: Социален обем на „ETH“ или „ETH2.0“ в Telegram (син) и Reddit (червен)

eth или eth2.0 Telegram eth или eth2.0 Reddit  Източник: Santiment Докато ценовите последици за дигитален актив с по-висок социален обем остават силно дискусионни, но едно нещо, което можем да потвърдим, е, ETH или ETH 2.0 генерира повече шум сред крипто общностите и това често генерира нестабилност на цената на дадения актив. Това може да е нещо, което търговците и инвеститорите искат да следят отблизо.  Предпочитайте ETH фючърсите пред опциите Как търговците и инвеститорите могат да уловят и да се възползват от потенциалните ходове на ETH цените, това е въпросът за милиони долари. Изборът на правилния инструмент за влизане в сделка обаче може да бъде по-важен, отколкото мислят много търговци и инвеститори. С подходящия инструмент участниците на пазара могат да максимизират потенциалния профил, като същевременно минимизират своите рискове. В това ETH случай знаем, че евентуално ще пристигне надстройката 2.0; въпрос на време е, независимо дали е юли или края на годината. Ето защо инструменти като фючърси Това има без разпадане на времето и фиксирани търговски разходи може да бъде по-добър избор на оръжие.

  • Без разпадане на времето – Един от съществените елементи по отношение на ценовите опции е стойността на времето и стойността на договора за опции намалява с времето. Ако инвеститорът е искал да улови предстоящо увеличение на нестабилността на базовия инструмент, без да знае времето на това конкретно събитие, като този случай на надстройка на ETH 2.0, фючърсите имат предимства пред опциите, тъй като фючърсите нямат спад във времето.
  • Фиксирани търговски разходи – Маржин цената на фючърсните договори с основна криптовалута обикновено е фиксирана, което означава, че търговците ще знаят колко първоначален марж им е необходим, когато за първи път създават сделка. Например първоначалният марж на ETHUSD фючърсните договори на OKEx могат да бъдат до 2% при съотношение на марж на поддръжка от 1%. За разлика от това, премията за опции може да варира, в някои случаи, ако основният актив става по-нестабилен, купувачите на опции може да се наложи да носят по-висока опция.
  • Опростено ценообразуване – Ценообразуването на опционен договор понякога може да бъде сложно и имаше повече променливи, които търговците и инвеститорите може да не са лесни за контрол и разбиране. Освен фактора за намаляване на времето, за който споменахме по-рано, предполагаемата волатилност може да бъде друг проблем, който търговците на опции не могат да пренебрегнат, но е трудно да се контролира едновременно. IV се счита за измерител на пазарната прогноза за вероятното движение на основната цена. Това е ключов елемент по отношение на ценообразуването на опциите. IV обаче е и частта, която е най-трудна за разбиране и прогнозиране. При фючърсната търговия няма такъв фактор.

Дълъг тенор или вечен? Защо не и двете? Ние определихме фючърсите като идеален инструмент за спекулация на потенциала ETH увеличаване на нестабилността на цените. И все пак изборът на правилния тенор може да е друг проблем. В момента пазарите предлагат голямо разнообразие от ETH фючърсни договори с различни тенори, които инвеститорите могат да избират, вариращи от седмични, двуседмични, тримесечни, двумесечни до вечни. И така, кой да изберете? Ако инвеститорите вярват, че нестабилността на цените на ETH може да се увеличи в бъдеще и те искат да предприемат ранни ходове за потенциални ценови действия, управлявани от събития, фючърсни договори с по-дълъг тенор, като OKEx ETHUSD двумесечните фючърси могат да бъдат един от изборите. Също така, те може да искат да помислят за разпространена стратегия за търговия. Разпространената стратегия за търговия включва закупуване на един фючърсен договор и продажба на друг фючърсен договор. Тази стратегия може да помогне на инвеститорите да се възползват от непредвидена промяна, а също така може да бъде по-малко рискова, отколкото директните фючърси. В този случай купуването на ETHUSD вечен суап и продажба на две тримесечия ETHUSD фючърсите могат да бъдат друго решение.

Фигура 4: Фючърси за ETH & Размества агрегирани дневни обеми и отворена лихва

skew_okex_eth_futures__swaps__aggregated_daily_volumes_and_open_interest  Източник: Косо Заключение Пазарните участници изглежда все още търсят следващия фокус след намаляване на биткойните наполовина и надстройката на ETH 2.0 може лесно да се превърне в следващата фокусна точка в крипто пространството. Въпреки това, с неизвестен момент и многократна история на забавяне, може да е предизвикателство за инвеститорите и търговците да се възползват от подобно събитие. Ето защо дериватите като фючърси и суапове могат да помогнат на инвеститорите да уловят тези възможности и да намалят рисковете си, като използват правилната стратегия. Инвеститорите трябва да конструират своите стратегии според своя рисков профил. Автор: Cyrus Ip Research Analyst, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map