Анализ на биткойн | 7-Разберете пазарните тенденции и времевите цикли в този епизод

Наблюдава се тенденция на покачване и спадане, четейки езика на цените;

Има сигнал да купувате и продавате и да се сбогувате, за да почувствате сделката.

Здрасти! В този епизод ще говорим за пазарните тенденции и времевите цикли.

Срещали ли сте някога тази дилема: времевият цикъл показва възходящ тренд, но другият показва обратното. На кого да вярвам?

Това е 1-часова диаграма на тримесечния договор на EOS от фючърсния пазар OKEx. Върховете и коритата са изпъкнали, образувайки възходящ тренд.

Ами дневната графика? Върховете и коритата постепенно се спускат надолу, образувайки низходящ тренд.

И така, трябва ли да отида дълго или кратко? Trend цикълът е тук, за да ви помогне да вземате търговски решения.

Движението на цените, което се случва в рамките на няколко часа, често се нарича краткосрочна тенденция, това е основният референтен цикъл за краткосрочна търговия. Движението на цените, което се случва в рамките на няколко часа до няколко дни, се нарича средносрочен тренд, основният цикъл за справка при средносрочната търговия; тенденциите, които продължават седмици, се наричат ​​дългосрочни.

Вълнообразната дългосрочна тенденция всъщност се състои от множество средносрочни тенденции, докато средносрочните тенденции се състоят от множество краткосрочни тенденции.

Нека да разгледаме тази диаграма, която показва как тенденцията се развива с течение на времето. Да предположим, че това е 1-часова диаграма на свещници, след което се преминава към дневна диаграма с по-дълъг цикъл.

Ще забележите, че краткосрочният възходящ тренд е част от средносрочния низходящ тренд.

Променяйки цикъла в по-голяма седмична или годишна линия на тенденции, можем да забележим, че краткосрочните и средносрочните тенденции са част от дългосрочната тенденция.

Търговците обичат да спекулират дали пазарът е мечи или бичи и често се позовават на дългосрочна тенденция от месеци или години.

Това показва свещната диаграма на BTC 3-дневния цикъл. Всеки свещник представлява 3 дни. Забележете от графиката, че бичият пробег на BTC всъщност започна от средата на 2015 г. до края на 2017 г., голям бичи пробег, който продължи 2 години.

Освен че класифицира тенденциите в краткосрочен, среден и дълъг период от време, теорията на Dow също го класифицира в първичен, междинен и третичен тренд..

Основната тенденция се отнася до бичи пазар, който показва ясни върхове или корита, обхващащи по-широк период от време. Първичната тенденция се формира по-дълго и изисква повече капитал, поради което тенденцията от дългите цикли е по-надеждна, като дневните и седмичните тенденции, е много малко вероятно тя да бъде манипулирана толкова дълго.

Междинният тренд се движи спрямо основния тренд и отклонението обикновено се коригира автоматично.

Това е спрямо основния тренд – ако основният тренд е възходящ, междинният тренд ще бъдат коритата по време на възходящия тренд.

Ако основният тренд е мечи, междинният тренд е отскокът по време на низходящия тренд. Корекцията ще бъде в рамките на 1/3 до 2/3 от основния тренд.

Краткосрочните тенденции са второстепенните тенденции, които коригират движението на вторичния тренд, представляващи ежедневните колебания на цените на пазара. Най-лесно е да се манипулира, поради което се препоръчва на обикновените търговци да избягват да търгуват краткосрочни тенденции.

Тенденциите са свързани. Когато тенденцията се обърне в обратна посока, по-малките тенденции често са по-гъвкави.

Trend има приобщаваща структура и те няма да продължат вечно. Всички тенденции имат своите специфични цикли. Как да разберете дали тенденцията ще приключи?

Когато точката на корекция е по-ниска от последната възходяща точка в възходящ тренд, това означава, че възходящият тренд е приключил;

Когато точката на отскок е по-висока от първата низходяща точка в низходящ тренд, това означава, че низходящият тренд е приключил.

Това е 4-часова диаграма за търговия с BTC / USDT на спот пазара на OKEx. Точки A, B и C постепенно се издигат, за да образуват възходящ тренд. Когато цената се коригира до точка D (по-ниска от точка C), можем да кажем, че възходящият тренд е приключил.

Това е 6-часова диаграма за търговия с BTC / USDT на спот пазара на OKEx. Точки A, B и C постепенно се спускат надолу, за да образуват низходящ тренд. Когато цената се отскочи до точка D (по-висока от точка C), това показва, че низходящият тренд е приключил.

Дългосрочните инвеститори гледат на основната тенденция; Те могат да се държат в продължение на месеци или години, поради което търгуват според дневните, седмичните или месечните диаграми на свещници.

Краткосрочните инвеститори използват междинен и краткосрочен тренд, за да максимизират печалбите си за кратък период от време.

Crypto работи 24/7 и се променя всяка секунда. Това е много бърза индустрия.

И така, връщайки се към първия ни въпрос: ако даден цикъл показва възходящ тренд, но другият показва обратното, как да търгувате? Просто следвайте стила си: Следвайте тенденцията, която отговаря на вашата търговия.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner