Анализ на биткойн | 4-мечи модели на свещници

Наблюдава се тенденция на покачване и спадане, четейки езика на цените;

Има сигнал да купувате и продавате и да се сбогувате, за да почувствате сделката.

Днес ще научим за модели на мечи свещници.

Появата на вечерната звезда показва, че бичият тренд е приключил и идва корекция. Нека започнем с Evening Star.

Какво е вечерна звезда? Както е показано на червената линия.

Вечерната звезда е мечи модел на свещник, който се състои от три свещи: голям бял свещник, свещ с малко тяло и червена свещ. Вечерна звезда демонстрира уникална характеристика: цената на затваряне на последната свещ трябва да бъде по-ниска от първата свещ за поне 50%.

Можем дори да определим нивото на мечи пазар, като разгледаме цената на затваряне на последната свещ. Както можете да видите на графиката, цената на затваряне на червената свещ току-що надвишава нивото от 50%. Това показва, че мечият тренд е сравнително слаб. Ако цената на затваряне на червената свещ е близка или същата като цената на отваряне на бялата свещ, това означава, че мечият тренд е сравнително силен; цената на затваряне на червената свещ е значително по-ниска от цената на отваряне на бялата свещ, това означава, че мечият тренд е много силен.

На ежедневните пазари за търговия една вечерна звезда може да не е толкова очевидна, колкото можете да разпознаете от учебниците. Ето няколко примера, които открихме в миналото:

На първата фигура можете да видите, че средната част е оформена от два малки свещника. Нека ги върнем към реалната диаграма за търговия. След силен скок на цените се вижда вечерна звезда на високо ниво, след което веднага виждаме модел на корекция на цената.

Втората цифра е взета от OKEx – двучасова BTC / USD диаграма. Това може да не е идеален пример, тъй като средната свещ не е значително малка. Все пак можем да видим модела на вечерна звезда и цената пада веднага след формирането на модела.

На третата фигура две свещи с малък корпус оформят средната част. Също така можем да видим, че цената на затваряне на червената свещ е значително по-ниска от цената на отваряне на бялата свещ. Цената се срива след продължителни трептения. Понякога вечерната звезда може да се появи няколко пъти за кратко време. В тази меча тенденция на BTC / USDT виждаме две вечерни звезди, когато ценовите рали се върнат нагоре и падат веднага след.

Вторият, за който ще научим, е Мече поглъщане.

Мечешки поглъщащ модел се състои от бял свещник, последван от голям червен свещник, който „поглъща“ по-малката бяла свещ.

Но как можем да определим мечешкото ниво, ако видим такъв модел?

На първата фигура червената свещ едва поглъща бялата свещ, което означава, че мечият тренд е слаб. На втората фигура цената на затваряне на червената свещ е значително по-ниска от цената на отваряне на бялата свещ, дължината на червената свещ е почти два пъти по-голяма от бялата свещ, което означава, че мечият тренд е силен. На третата фигура червената свещ поглъща няколко бели свещи наведнъж, което показва, че мечият тренд е изключително силен.


Сега, нека разгледаме някои примери от реалния живот.

Както е показано на диаграмата.

Първата цифра е LTC / USDT дневна графика от OKEx. След скок на цените можем да видим голяма червена свещ, която поглъща много бели свещи и следва силна мечи тенденция.

Втората цифра е 2-часова диаграма ETH / USDT от OKEx. След нарастването на цените на ETH до нов връх, се наблюдава мечи модел на поглъщане и мечият тренд продължава.

Третата цифра е 6-часова диаграма на EOS / USDT от OKEx. След непрекъснат скок на цените се формира мечи поглъщащ модел и се появява силна мечи тенденция.

Последното, за което ще научим, е Tower Top.

Моделът на кулата се състои от нормална или голяма бяла свещ вляво, няколко малки свещи, обикновено повече от 5, в средата и нормална или голяма червена свещ вдясно. Както можете да видите, тя изглежда точно като кула в графиката.

Кула отгоре често се формира, след като цената на затваряне на последната червена свещ е по-ниска от тялото на първата бяла свещ с 50%. Върхът на кулата е обратен модел, той показва обрат на мечия тренд. Това отразява постепенното изчерпване на купувачите, преди продавачите да си възвърнат принудително контрола.

Също така можем да определим нивото на мечи на пазара, като разгледаме цената на затваряне на последната червена свещ. Както е показано на фигурата, ако цената на затваряне на червената свещ едва надвишава нивото от 50%, мечият тренд ще бъде сравнително слаб. Но ако цената на затваряне е близка до цената на отваряне на бялата свещ, мечият тренд ще бъде по-силен. И ако цената на затваряне е значително по-ниска от цената на отваряне на бялата свещ, мечият тренд ще бъде много силен.

Нека да разгледаме някои реални примери.

Тази цифра е взета от BTC / USDT 6-часова диаграма в OKEx. Можем да видим дълги сенки, прикрепени към малките свещници. Но това явление не засяга горната структура на кулата, пазарът на BTC вижда силен мечи модел след това, цената пада до ново ниско.

Втората фигура показва спотовата ACC / USDT 12-часова диаграма в OKEx. Средният участък на върха на кулата не е оформен от необичайно малки свещи и можем да видим по-голямо ниво на колебание. След формирането на модела, цената на ACC рязко пада.

Нека направим преглед на това, което научаваме днес:

Първата е вечерна звезда, което означава, че тъмнината е над нас. Второто е поглъщането на мечки, което показва, че мечка тича. Последният е върхът на кулата, отразяващ постепенното изтощение на купувачите.

Тук идва краят на нашия раздел, ще ви покажем важността на различните позиции на комбинации от свещници

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map