Anàlisi de Bitcoin | 7-Comprendre les tendències del mercat i els cicles temporals en aquest episodi

Hi ha una tendència a l’alça i a la baixa, llegint el llenguatge dels preus;

Hi ha un senyal per comprar i vendre i acomiadar-se de sentir el tracte.

Hola! En aquest episodi parlarem sobre les tendències del mercat i els cicles temporals.

Alguna vegada us heu trobat amb aquest dilema: un cicle temporal indica una tendència alcista, però l’altre indica el contrari. En qui he de confiar??

Es tracta d’un gràfic d’1 hora de contracte trimestral EOS del mercat de futurs OKEx. Els cims i abeuradors són destacats, formant una tendència alcista.

Què passa amb el gràfic diari? Els cims i abeuradors van descendint progressivament, formant una tendència descendent.

Per tant, hauria d’anar llarg o anar curt? El cicle de tendències és aquí per ajudar-vos a prendre decisions comercials.

El moviment de preus que es produeix en poques hores es denomina sovint tendència a curt termini, és la referència de cicle principal per a la negociació a curt termini. El moviment de preus que es produeix en poques hores o pocs dies es coneix com a tendència a mig termini, el cicle principal de referència per a la negociació a mitjà termini; les tendències que duren setmanes es coneixen com a tendència a llarg termini.

La tendència ondulada a llarg termini es compon de múltiples tendències a mig termini, mentre que les tendències a mig termini consisteixen en múltiples tendències a curt termini.

Vegem aquest gràfic que mostra com es desenvolupa la tendència amb el pas del temps. Suposem que es tracta d’un gràfic de canelobres d’una hora i, a continuació, canviat a un gràfic diari de cicle més llarg.

Us adonareu que la tendència alcista a curt termini forma part de la tendència alcista a mitjà termini.

Canviant el cicle per una línia de tendència setmanal o anual més gran, podem observar que les tendències a curt i mig termini formen part de la tendència a llarg termini..

Als comerciants els agrada especular si el mercat és baixista o alcista, i sovint es refereixen a la tendència a llarg termini de mesos o anys.

Es mostra el gràfic de les espelmes del cicle de 3 dies de BTC. Cada canelobre representa 3 dies. Avís del gràfic que la tirada alcista de BTC va començar realment des de mitjans de 2015 fins a finals de 2017, una gran tirada alcista que va durar dos anys.

A part de classificar les tendències en curt, mitjà i llarg termini per temps, la teoria de Dow també la classifica en tendència primària, tendència intermèdia i tendència terciària.

La tendència principal es refereix a un mercat alcista que mostra pics o abeuradors clars, que abasta un període de temps més ampli. La tendència primària triga més a formar-se i requereix més volum de capital, per tant, la tendència dels cicles llargs és més fiable, com ara les tendències diàries i setmanals, és molt poc probable que es manipuli durant tant de temps.

La tendència intermèdia es mou contra la tendència primària i la desviació sol corregir-se automàticament.

És relatiu a la tendència principal: si la tendència principal és alcista, la tendència intermèdia seria la mínima durant la tendència alcista.

Si la tendència principal és baixista, la tendència intermèdia és el repunt durant la tendència baixista. La correcció se situarà entre 1/3 i 2/3 de la tendència principal.

Les tendències a curt termini són les tendències menors que corregen el moviment de la tendència secundària, que representen les fluctuacions diàries del mercat. És el més fàcil de manipular, per la qual cosa es recomana als comerciants ordinaris que evitin negociar tendències a curt termini.

Les tendències estan correlacionades. Quan la tendència gira al revés, les tendències més petites sovint són més flexibles.

La tendència té una estructura inclusiva i no durarà mai. Totes les tendències tenen els seus cicles específics. Com es pot saber si la tendència acabarà?

Quan el punt de correcció és inferior a l’últim punt ascendent d’una tendència alcista, indica que la tendència alcista ha finalitzat;

Quan el punt de rebot és superior al primer punt descendent en una tendència baixista, indica que la tendència baixista ha finalitzat.

Es tracta d’un gràfic de 4 hores de negociació BTC / USDT al mercat spot OKEx. Els punts A, B i C augmenten gradualment per formar una tendència alcista. Quan el preu es corregeix al punt D (inferior al punt C), podem dir que la tendència alcista ha finalitzat.

Es tracta d’un gràfic de 6 hores de negociació de BTC / USDT al mercat spot OKEx. Els punts A, B i C van descendint gradualment fins a formar una tendència descendent. Quan el preu repunta al punt D (superior al punt C), indica que la tendència a la baixa ha finalitzat.

Els inversors a llarg termini consideren la tendència principal; poden mantenir-se durant mesos o anys, per tant, cotitzen segons els gràfics de canelobres diaris, setmanals o mensuals..

Els inversors a curt termini fan ús de la tendència intermèdia i la curta a curt termini per maximitzar els seus beneficis en un curt període de temps.

Crypto funciona 24/7 i canvia cada segon. És una indústria de ritme molt ràpid.

Per tant, tornant a la nostra primera pregunta: si un cicle temporal indica una tendència alcista, però l’altre indica el contrari, com operar? Seguiu el vostre estil: seguiu la tendència que s’adapti al vostre comerç.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner