Què són els valors digitals?

Els valors digitals continuen sent adoptats per les empreses d’inversió tradicionals per molts motius. Aquests tokens eliminen moltes de les barreres que troben els inversors i racionalitzen tot el procés de seguretat, des de l’emissió fins a la supervisió. A més, proporcionen noves oportunitats de mercat a inversions no liquidables. Per totes aquestes raons i moltes més, les fitxes de seguretat són aquí per quedar-se.

Els valors digitals o fitxes de seguretat es presenten de moltes formes. Tots aquests formularis comparteixen una cosa en comú: són representacions digitals de valors i, per tant, estan subjectes a les lleis tradicionals de valors. És important destacar que no tots els actius digitals són fitxes de seguretat.

Les fitxes de seguretat van sorgir al final de la cursa del mercat alcista de 2017 en resposta a l’augment de la quantitat de fraus a l’espai. Els inversors van perdre milers de milions en esquemes Ponzi com ara Bitconnect. Els projectes reals necessitaven una manera de distingir les seves fitxes dels estafadors i les empreses d’inversió tradicionals necessitaven utilitzar la tecnologia blockchain d’una manera regulada.

Neixen els valors digitals

Els valors digitals poden representar tot tipus d’actius, inclosos contractes d’inversió, accions d’una corporació, una part d’un bitllet, garantia de deute o fins i tot un interès fraccionat. Bàsicament, qualsevol deute, patrimoni net o actiu registrat i transferible electrònicament que emeti o cotitzi mitjançant la tecnologia blockchain és un testimoni de seguretat.

Estadístiques de valors digitals

Estadístiques de valors digitals

Avantatges dels valors digitals

Els beneficis que la tecnologia blockchain aporta al sector són immensos. Per una banda, la propietat es verifica i es registra en un llibre major distribuït. Això proporciona una alternativa més segura que els mètodes tradicionals. A més, la tecnologia blockchain permet la transferència d’actius alternatius privats i no cotitzats. En conseqüència, els tokens de seguretat proporcionen més oportunitat, eficiència i liquiditat al mercat.

Aplicació de la normativa

Els tokens de seguretat no existirien si els contractes intel·ligents no entressin mai en escena. Aquests protocols preprogramats es poden desenvolupar directament al testimoni. Aquesta estratègia permet aplicar automàticament totes les normatives. Bàsicament, els contractes intel·ligents ajuden a eliminar bona part dels processos de paper redundants que s’utilitzen actualment.

Tipus de valors digitals

Avui en dia hi ha més tipus de fitxes de seguretat que mai. El mercat continua desenvolupant-se a mesura que apareixen conceptes de tokenització més avantatjosos. Hauríeu d’esperar que aquesta tendència continuï, ja que els tokens de seguretat es presten perfectament a molts mercats. A continuació es mostren els tipus de valors digitals més habituals que s’utilitzen avui en dia.

Estat real

El sector immobiliari va experimentar una explosió d’estratègies de tokenització durant l’últim any. Tant els desenvolupadors com les plataformes de tokenització van integrar la propietat de tokenització. La propietat immobiliària amb token té alguns avantatges clars. Per una banda, permet fraccionar la venda. Aquesta estratègia redueix el nivell d’entrada per als inversors i proporciona més oportunitats de diversificació.

La plataforma de tokenització Polymath va arribar als titulars el setembre del 2018 després d’haver entrat en col·laboració amb l’empresa de promoció immobiliària BlockEstate. Com a part de l’estratègia, va néixer el Block Estate Alpha Token, o BEAT. Aquest testimoni utilitzava l’estandard ST-20 de token Ethereum únic de Polymaths per garantir que el projecte seguís complint. Cada testimoni representava una participació en la propietat del fons.

Capital de risc

Potser una de les formes més populars en què es fan servir els valors digitals és el capital risc. Les ofertes de token de seguretat (STO) ofereixen a l’empresa tots els avantatges de la tecnologia blockchain, com ara l’abast global, la seguretat afegida i el seguiment instantani. A més, les STO permeten a les empreses mantenir-se dins de les directrius reguladores de la seva indústria i regió quan organitzen un esdeveniment de finançament col·lectiu.

Swarm Fund: valors digitals

Swarm Fund: valors digitals

Un exemple perfecte d’aquesta estratègia en ús és la STO 2017 organitzada pel Fons Swarm. Aquesta plataforma de tokenització va aconseguir 5.500.000 dòlars per desenvolupar encara més el seu testimoni de seguretat i intercanviar ecosistema.

Capital privat

El capital privat és un altre tipus de testimoni de seguretat que continua tenint més adopció a l’espai. Aquestes fitxes de seguretat també poden passar pel nom de fitxes de capital. Les ofertes de token de renda variable (ETO) són més populars que mai, ja que les rutes de renda variable tokenitzades proporcionen més liquiditat al mercat.

Actius reals

Una de les millors característiques de la tokenització és que es pot aplicar a tants tipus d’actius. Els actius reals com l’or o els diamants ja viuen a la cadena de blocs. No sorprèn que aquestes fitxes fossin un dels primers tipus de fitxes de seguretat a aparèixer.

Tot i que el concepte de simbolitzar actius com l’or no és cap novetat al mercat per si mateix, les ramificacions d’aquestes maniobres són evidents. Per una banda, les plataformes de tokenització ara busquen no només simbolitzar l’or, sinó utilitzar el testimoni lligat a l’or com a nova forma de stablecoin.

Les estables són monedes vinculades a actius del món real com el dòlar americà o, en aquest cas, l’or. Aquestes fitxes permeten als usuaris obtenir els avantatges de la criptomoneda, però eviten tota la volatilitat que es troba al mercat actualment.

Els fons de cobertura

Els fons de cobertura tokenitzats són un altre exemple perfecte de valors digitals. Els fons de cobertura són una bona manera de diversificar la vostra cartera. Els fons de cobertura tradicionals estan restringits en els seus temps de negociació i els mètodes utilitzats per transferir aquests actius estan obsolets. Els fons de cobertura tokenitzats creen una experiència sense friccions per als inversors.

El Protos Hedge Fund inclou una sèrie de les criptomonedes més importants que existeixen. El fons va vendre 6,5 milions de dòlars durant la seva emissió principal. En particular, Protos va ser el primer fons de cobertura tokenitzat amb llicència a negociar amb un sistema alternatiu de negociació (ATS) als EUA.

Valors digitals: un futur brillant

Ara que enteneu què són els valors digitals, és fàcil veure per què continuen sent adoptats al mercat. Aquestes eines financeres de nova era proporcionen més oportunitats d’inversió i redueixen la càrrega de treball i els costos normalment associats a aquestes transaccions. Podeu esperar que els tokens de seguretat esdevinguin més populars a mesura que aquests avantatges es converteixen en un coneixement habitual de la inversió.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner