Què és DeFi (finances descentralitzades)?

Finances descentralitzades (DeFi) és la fusió de serveis bancaris tradicionals amb tecnologies descentralitzades com blockchain. DeFi també es pot anomenar Open Finance pel seu format inclòs. És important destacar que la comunitat DeFi busca crear alternatives a tots els serveis financers disponibles actualment. Aquests serveis inclouen articles com estalvi i comptes corrents, préstecs, negociació d’actius, assegurances i molt més.

Importància de DeFi

DeFi continua tenint un paper important en l’evolució del sector financer per molts motius. D’una banda, DeFi amplia la funcionalitat i l’abast dels diners. Com que tot el que necessiteu per participar al sector DeFi és un telèfon intel·ligent, hi ha un gran potencial per expandir l’economia mundial. En conseqüència, els analistes veuen aquest sector com un dels més importants en desenvolupament actualment a l’espai criptogràfic.

Aquest compromís amb el desenvolupament d’un ecosistema DeFi és fàcil de reconèixer. És important destacar que DeFi és el sector de més ràpid creixement de la cadena de blocs. Segons informes recents, les fitxes DEFI contínuament superen els seus homòlegs. A més, atès que aquest període de temps representa l’inici d’aquesta etapa d’integració, el mercat ara té l’oportunitat única de veure florir una indústria completament nova..

Què són els Dapps (aplicacions descentralitzades)?

DeFi depèn en gran mesura de Dapps. Per entendre les capacitats de DeFi, heu d’entendre el concepte darrere de Dapps. Els Dapps són programes dissenyats per funcionar dins de xarxes descentralitzades. Aquestes xarxes poden ser blockchains, xarxes Tor o Distributed Ledgers Technologies (DLT). El component clau d’aquests protocols és la seva naturalesa descentralitzada. No hi ha cap autoritat central, corporació o agència que supervisi i aprovi les funcions comercials d’aquestes aplicacions.

Compost: DeFi Dapp

Compost: DeFi Dapp

De fet, els Dapps requereixen molt poca intervenció humana. En canvi, aquestes plataformes integren contractes intel·ligents avançats per racionalitzar els seus sistemes comercials. Els contractes intel·ligents són protocols preprogramats que s’inicien en rebre la criptografia a la seva adreça. És important destacar que els contractes intel·ligents poden gestionar una gran varietat de tasques, des de l’aprovació del client fins al pagament.

Components clau de DeFi

Avui en dia hi ha més aplicacions DeFi que mai. Aquestes aplicacions ja estalvien temps i diners a les empreses i als clients. De fet, les plataformes DeFi han començat a sorgir a gairebé tots els sectors financers. A mesura que el sector DeFi s’expandeix, és important entendre quines característiques tenen en comú tots els DeFi Dapps. Aquests són els més comuns.

Codi obert

L’aplicació DeFi ha de ser de codi obert. La codificació de codi obert fa referència al fet que la codificació es fa pública. D’aquesta manera, qualsevol persona pot auditar-lo i validar-ne la funcionalitat, la seguretat i les funcions. Els codis de codi obert són molt més estables i segurs que els codis privats a causa d’aquesta interacció de la comunitat. A més, proporciona més confiança a la plataforma perquè els usuaris poden estar segurs que no hi ha cap codificació maliciosa oculta en segon pla.

Transparència


DeFi proporciona al món nous nivells de transparència. Atès que la majoria de les aplicacions DeFi funcionen en cadenes de blocs públiques com Ethereum, totes les transaccions estan disponibles públicament. De fet, tota l’activitat del blockchain és pública. La principal diferència d’aquest enfocament enfront d’un compte bancari tradicional és que els comptes no estan vinculats directament a ningú. En canvi, els comptes són pseudoanònims i només mostren una adreça numèrica.

Tot i que els comptes no estan directament relacionats amb el nom de ningú, en particular, hi ha maneres perquè els investigadors esbrinin qui els posseeix si és necessari. Programes com ara exploradors de blocs poden ajudar a la gent a rastrejar i rastrejar transaccions descentralitzades de monedes no centrades en la privadesa.

Públic global

Dapps representa una expansió en la forma en què els desenvolupadors preveuen les plataformes financeres. Qualsevol persona de tot el món pot participar a les plataformes DeFi. Només necessiteu un telèfon intel·ligent amb accés a Internet i podeu entrar a la comunitat DeFi en qüestió de minuts.

En conseqüència, DeFi Dapps té la capacitat de proporcionar als no bancs del món accés a serveis financers per primera vegada en la història registrada. Aquesta obertura és una gran actualització del sistema bancari actual que deixa al voltant del 40% de la població mundial sense cap tipus de banca.

És important destacar que quan es pensa en poblacions no bancàries és fàcil imaginar un poble en algun lloc del tròpic o del desert, però la realitat és molt diferent. Per exemple, una versió recent estudiar va trobar que el 25% de les llars nord-americanes romanen sense bancs. És en aquestes ubicacions que DeFi té un efecte immediat.

Sense permís

El sector DeFi funciona sense porters. Com a tal, qualsevol persona pot desenvolupar una aplicació DeFi i oferir-la al món. A més, qualsevol persona pot participar a DeFi Dapps sense preocupació per l’aprovació. Aquesta estratègia està molt lluny del sistema financer actual que requereix que els usuaris potencials puguin recórrer una infinitat de sistemes de verificació reguladora abans de poder participar en l’economia global..

Interoperabilitat

Un altre pilar de la comunitat DeFi és la interoperabilitat. La interoperabilitat és fonamental perquè garanteix que a mesura que entrin més desenvolupadors a l’espai, no es perdi tot el treball anterior. En canvi, els usuaris poden apilar els seus productes DeFi per ampliar la seva exposició a aquesta economia de la nova era. Per exemple, és habitual que un sol usuari utilitzi estables moneda, intercanvis descentralitzats i carteres junts. Aquesta estratègia és possible a causa de la integració perfecta que tenen les aplicacions DeFi.

Flexibilitat

A causa de la naturalesa oberta de l’entorn DeFi, els desenvolupadors poden exercir més flexibilitat a les seves plataformes. Els usuaris també obtenen opcions considerables mitjançant la integració d’integracions d’aplicacions de tercers. De fet, fins i tot els usuaris poden triar construir les seves pròpies interfícies si troben les opcions actuals insuficients.

DeFi en préstecs

Un dels sectors més afectats per la introducció de DeFi és el sector dels préstecs. Si alguna vegada heu sol·licitat un préstec, sabeu que el procés requereix molt de temps. El pitjor de tot és que esteu obligats a treballar amb empreses de préstecs especialment dissenyades per maximitzar els seus rendiments. Per sort, la comunitat DeFi ha presentat algunes maneres interessants de millorar aquest mercat.

Compost

El Compost Dapp mostra l’autèntic poder de DeFi i com té la capacitat de transformar com el món preveu el paper del mercat financer. Compound permet als usuaris prestar la seva criptografia a altres usuaris. A canvi de proporcionar el préstec, els usuaris reben interessos en forma de criptomoneda. És important destacar que la plataforma utilitza contractes intel·ligents per fer coincidir prestamistes i prestataris. A més, aquests contractes intel·ligents fan ajustos d’interès automàticament en funció de l’estat actual del mercat.

Intercanvis descentralitzats

Molts consideren els intercanvis descentralitzats com el següent pas lògic en l’evolució del sector criptogràfic. Aquestes plataformes de negociació entre iguals proporcionen als usuaris una UX més simplificada, una seguretat més ajustada i més flexibilitat. Els intercanvis tradicionals funcionen mitjançant una organització centralitzada que facilita, supervisa i aprova tots els oficis de la plataforma.

El problema d’aquest enfocament és que deixa oberts massa vectors d’atac. Els hackers poden orientar-se a l’intercanvi i sortir amb milions. Una cerca ràpida a Google demostra nombrosos exemples de pirateries d’intercanvi en què l’organització central va patir grans pèrdues. En molts casos, aquestes empreses es van veure obligades a deixar les operacions a causa de les pèrdues.

Binance DEX a través de la pàgina principal

Binance DEX a través de la pàgina principal

Els intercanvis descentralitzats eliminen moltes d’aquestes preocupacions. Quan un usuari intercanvia un actiu mitjançant un intercanvi descentralitzat, la plataforma mai no té els actius directament. En lloc d’això, els contractes intel·ligents s’utilitzen per permetre un intercanvi simultani de cartera a cartera. D’aquesta manera, no hi ha cap punt principal de debilitat a la plataforma que un hacker pugui explotar.

Uniswap

El Uniswap plataforma va introduir un mecanisme innovador conegut com Automated Market Making. Aquest protocol permet la solució gairebé instantània entre les parts. És important destacar que el protocol està definit per tancar les operacions el més proper possible al valor de mercat actual. Fins i tot podeu prestar la vostra criptografia i guanyar algun interès mitjançant la funció Agrupació de la plataforma.

Estalvi New Age amb DeFi

DeFi permet que algunes de les accions financeres més bàsiques recuperin una nova vida. Per exemple, el fitxer PoolTogether Dapp és una plataforma on els estalviadors poden trobar-se i participar en un joc sense pèrdues. Al joc, tothom diposita criptografia en una cartera per guanyar interès. Al final del mes, un afortunat guanyador s’allunya de tots els interessos obtinguts. Sorprenentment, tothom marxa amb la seva inversió inicial al seu lloc.

Plataformes de predicció DeFi

Un altre desenvolupament interessant del sector és el naixement de les plataformes de predicció. S’utilitza una plataforma de predicció per analitzar l’opinió pública actual d’un cert esdeveniment. Aprofitar la saviesa de les masses pot ser una eina valuosa per a les empreses que busquen més informació sobre el mercat.

Endevina

La plataforma Endevina us permet fer prediccions i examinar els resultats d’altres a la piscina. De manera crítica, fins i tot guanyeu criptografia per la vostra participació. Simplement poseu una quantitat amb la vostra predicció, si teniu raó, guanyareu criptografia addicional per la vostra saviesa.

Com DeFi és aquí per quedar-se

A mesura que els principals sistemes de la nostra societat experimenten una transformació cap a la descentralització, hi haurà més demanda de DeFi Dapps en el futur. Aquestes aplicacions de nova era continuen trastornant els sistemes comercials actuals de maneres notables.

Aviat, les aplicacions descentralitzades establiran el nou estàndard per a l’economia avançant. En conseqüència, l’economia mundial podria rebre un gran impuls en la participació en els propers anys. De moment, DeFi ofereix al món una visió d’una existència més democràtica.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map