Com començar a negociar futurs

Si us dediqueu seriosament al comerç, voldreu tenir en compte el mercat de futurs. Els futurs es troben entre els mercats més líquids i econòmics per negociar. La majoria de mercats de futurs també són molt actius, amb canvis substancials de preus cada dia. Es poden canviar en qualsevol període de temps, des de minuts fins a mesos. Aquesta publicació inclou tot el que cal saber per començar a negociar futurs.

Què són els futurs?

Els futurs són un tipus de derivats financers que es negocien en borses. Un contracte de futurs és simplement un acord per comprar o vendre un actiu subjacent a un preu específic en un dia concret del futur. Són un tipus de derivats financers perquè el seu preu es deriva del preu d’un altre actiu.

Els futurs es negocien amb marge, de manera que només es paga una fracció del valor d’un contracte per avançat. Aquest import es torna quan es tanca la posició.

Els contractes de futurs es comercialitzen cada dia. Si el preu de tancament és superior al del dia anterior, els comptes amb posicions llargues s’acrediten amb l’increment del valor de la posició, mentre que els comptes amb posicions curtes es carreguen. Si el preu és inferior, es produeix el contrari.

Alguns contractes de futurs es liquiden físicament, mentre que altres es liquiden en efectiu. La liquidació física implica que l’actiu subjacent canvia de mans a la data de caducitat, mentre que la liquidació en efectiu implica que el valor de l’actiu canvia de mans.

Mercats de futurs

Els futurs van evolucionar originalment per permetre als compradors i venedors de productes bàsics agrícoles bloquejar els preus abans d’acabar la temporada. Això va permetre una millor planificació per part dels agricultors i dels que van comprar els seus productes. Des de llavors, s’han introduït contractes de futurs sobre altres productes bàsics com els metalls, el petroli i el gas per les mateixes raons.

Els mercats de futurs sobre productes bàsics es poden dividir en tres categories:

  • Els productes bàsics suaus inclouen productes agrícoles com ara blat de moro, cafè, cacau, porc, vedella, suc de taronja i fusta. Molts d’aquests productes són estacionals i l’oferta i la demanda depenen de les condicions meteorològiques i de les tendències de consum.
  • Les mercaderies dures són metalls preciosos i metalls base i inclouen or, plata i coure. Aquestes indústries tenen cicles molt llargs i els preus estan estretament relacionats amb el creixement econòmic i la inflació.
  • Els productes energètics inclouen petroli, gas i gasoil per a calefacció. Aquests mercats es veuen afectats pel creixement econòmic, els esdeveniments geopolítics i les cadenes de subministrament complexes.

Als anys 70 es van introduir contractes de futurs sobre índexs de borses i bons. Permeten a institucions i fons cobrir l’exposició i permeten als comerciants actius especular sobre moviments de preus positius i negatius amb palanquejament. Els mercats de futurs més grans del món són els de S&P500 i futurs de bons nord-americans.

Els importadors, exportadors i empreses utilitzen els futurs de divises per cobrir la seva exposició a la moneda. Tot i que hi ha mercats de futurs de divises actius, la major part de la cobertura es fa mitjançant forwards, que són acords personalitzats que es negocien al OTC (over the counter market) en lloc de borses..

Terminologia i especificacions contractuals

Un contracte de futurs és com qualsevol altre contracte vinculant i té especificacions normalitzades. Haureu d’entendre els termes següents a l’hora de negociar futurs.

Recurs subjacent: L’actiu en què es basa el contracte


Data de caducitat: La data de venciment i resolució del contracte.

Mida del contracte: Mesurat en unitats de l’actiu subjacent.

Valor de la marca: El valor de l’import mínim que pot moure el preu del contracte.

Marge per contracte: Requisit de marge per a cada contracte.

Marge de manteniment per contracte: Normalment, haureu de mantenir un saldo de marge determinat al vostre compte per a cada contracte que tingueu. Es tracta d’adaptar les pèrdues del mercat i haureu de dipositar fons addicionals si el vostre saldo de marge cau per sota del llindar.

A més d’aquests termes, és útil entendre també l’interès obert i el valor raonable.

Interès obert: Les borses de futurs publiquen el nombre total de posicions obertes per a cada contracte, conegut com a interès obert. Si l’interès obert és de 1.000, hi ha 1.000 posicions llargues i 1.000 posicions curtes. Com més interès hi hagi a mesura que s’acosti la data de caducitat, més volàtil serà el mercat.

Valor raonable: En caducar, el preu d’un contracte de futurs serà igual al preu de l’actiu subjacent. No obstant això, abans de la data de caducitat, els futurs es negocien a prop del seu valor raonable, que difereix del preu al comptat.

El valor raonable es calcula afegint el cost de mantenir l’actiu subjacent al preu al comptat i restant els fluxos d’efectiu que el titular pugui rebre. Els costos que s’afegeixen al preu al comptat inclouen el cost del capital i els costos associats a l’emmagatzematge, transport o assegurança de l’actiu. Els costos que es resten inclouen dividends i pagaments de cupons de bons, si s’escau.

Càlcul de la mida d’una posició de futurs

Un error comú que cometen els nous negocis de futurs és malentendre la mida de les seves posicions. El nombre més important que cal tenir en compte és el valor de l’exposició (també conegut com a valor nocional) dels contractes que compra. Poder calcular el valor nocional d’una posició és fonamental per a una gestió eficaç del risc.

Suposem que compreu 2 contractes amb una exposició de 100.000 dòlars cadascun i que l’import del marge que heu de mantenir per a cada contracte és de 7.500 dòlars. Tot i que només necessiteu un marge de 15.000 dòlars per obrir la posició, la vostra exposició al mercat subjacent val 200.000 dòlars.

Un canvi del 5 per cent en el preu de l’actiu subjacent resultarà en un canvi de 10.000 dòlars en el valor de la posició. Si el canvi de preu és a favor vostre, se us acreditarà 10.000 dòlars al vostre compte, mentre que una mudança que no estigui al vostre favor comportarà un dèbit de 10.000 dòlars per al vostre compte..

El valor nocional d’un contracte de futurs sovint no està fàcilment disponible, de manera que haurà de poder calcular-lo. Normalment, el valor nocional per a diferents mercats es calcula d’una manera lleugerament diferent, i de la següent manera:

Futurs de l’índex

Cada contracte de futurs amb índex té un multiplicador que es multiplica pel nivell d’índex per arribar al valor en dòlars d’un contracte.

 S&Els contractes e-mini P500 tenen un multiplicador de 50 dòlars. Per tant, si els futurs cotitzen a 3.450, un contracte us proporciona una exposició al mercat de 172.500 dòlars (3.450 × 50).

Una marca és de 0,25 punts, de manera que si el preu del contracte mou una marca, el valor de la posició canvia en 12,50 $ (50 $ x 0,25).

Futurs sobre productes bàsics

Els futurs sobre productes bàsics tenen cadascun una unitat de mesura pròpia, i un contracte és per a un nombre determinat d’unitats.

Per exemple, un contracte de futurs de blat de moro és de 5.000 boixos de blat de moro. Si el preu per bushel és de 4,30 $, un contracte val 21.500 $ (4,32 $ x 5000).

Per als futurs del petroli, un contracte és per a 1.000 barrils de petroli. Per tant, si el petroli cotitza a 40 dòlars el barril, un contracte val 40.000 dòlars (40 x 1.000 dòlars).

Futurs de divises

Els futurs de divises es cotitzen en unitats de la moneda subjacent. Per arribar al valor del contracte en la moneda base, multiplica el tipus de canvi pel nombre d’unitats de moneda base.

 Un contracte del dòlar canadenc (CAD) val 100.000 CAD. Si la taxa CAD / USD és de 0,75, el contracte val 75.000 USD.

Introducció en 5 passos

  1. Decidiu el mercat que voleu negociar

El primer pas és decidir el mercat que voleu negociar. Quan comenceu, només haureu de negociar mercats de futurs que siguin molt líquids i que entengueu.

Els índexs, l’or i el futur del petroli són un bon lloc per començar, ja que són molt líquids i fàcils de seguir. Altres productes bàsics com els cereals i els metalls bàsics requereixen més coneixement del domini. Si teniu previst canviar aquests mercats, haureu d’investigar-los per conèixer els matisos de cada mercat.

  1. Decidiu una estratègia comercial

Diversos factors determinaran l’estratègia que comercieu. Aquests inclouen la quantitat de capital que teniu, el temps que teniu disponible per negociar i els tipus d’estratègies que tenen sentit per a vosaltres.

La negociació diària requereix menys capital, ja que les seves pèrdues de parada seran més estretes. No obstant això, el comerç diari requereix que observeu el mercat tot el dia. D’altra banda, el comerç swing, el comerç de posició i el seguiment de tendències requereixen menys temps, però més capital.

Qualsevol estratègia que utilitzeu també hauria de tenir sentit per a vosaltres. Si preferiu un enfocament més sistemàtic, el seguiment de tendències serà més adequat. Si sou un operador fonamental, el comerç de posició és més aplicable. Si preferiu un enfocament més discrecional basat en l’anàlisi tècnica, el comerç swing o el comerç diari seran més adequats.

  1. Trieu un broker i una plataforma

L’elecció d’un corredor és una decisió important i hi ha diversos factors a tenir en compte. El vostre corredor ha d’oferir els mercats que heu triat per operar i tenir una reputació i un servei al client excel·lents. En alguns casos, podeu triar un broker en funció de les plataformes que ofereixen als seus clients, però també podeu triar primer una plataforma i després trobar un broker compatible amb la plataforma..

Tractarem aquest tema amb més detall en un proper article sobre l’elecció d’un corredor de futurs.

  1. Obriu un compte de demostració

Els mercats de futurs poden avançar molt ràpidament, cosa que pot resultar aclaparadora quan s’està començant. És una bona idea obrir un compte de demostració abans de començar a negociar amb capital real. Això us permetrà conèixer la plataforma i els contractes. També us permetrà desenvolupar un procés de gestió de riscos mitjançant dades comercials reals.

  1. Apreneu mentre canvieu el vostre compte de demostració

Mentre negocieu el vostre compte de demostració, podeu continuar coneixent els mercats que heu triat per operar. Això us donarà la possibilitat de provar i perfeccionar la vostra estratègia i assegurar-vos que sou capaç de gestionar el vostre risc. Un cop us familiaritzeu amb els mercats que esteu negociant i tingueu certa confiança, podreu començar a negociar amb un compte en viu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map