Matant l’argot criptogràfic

Començar a utilitzar la criptomoneda és un procés aparentment senzill. Tot i això, és complicat per la tecnologia i els conceptes que sustenten el mercat. El llenguatge tècnic que s’utilitza per parlar d’inversions en criptomonedes fa que fins i tot els individus més interessats sacudeixin el cap i s’apartin. Tot l’argot i l’argot criptogràfic serveixen d’obstacles per als principiants que volen participar en la criptografia.

Si sou una de les persones intimidades pel mercat, no feu un sospir i desistiu. Segueix llegint. Comprenguem l’argot i aprenem junts la criptoargot.

Argot al món criptogràfic

Altcoins

Bitcoin va ser la primera i original criptomoneda. A la comunitat de criptomonedes, qualsevol altra cosa es considera com un Altcoin. Alguns exemples són Litecoin, ZCash, Ripple i Dash. A partir del 2019, hi ha més de 2200 monedes llistades a CoinMarketCap – un lloc utilitzat per rastrejar i analitzar el mercat de criptografia.

Si esteu interessats en saber quins altcoin inverteu ara, consulteu la meva guia sobre els millors altcoins.

Blockchain

Blockchain és la tecnologia que hi ha darrere de la criptomoneda. En termes senzills, és un llibre digital distribuït de transaccions que és segur i permanent. Cada enregistrament s’anomena bloc. Una sèrie de blocs s’uneixen per formar la cadena de blocs.

Comprar murs i vendre murs

Comprar parets i vendre parets són eines per manipular el mercat. Un mur de venda s’utilitza per evitar que els preus augmentin, cosa que si té èxit us permet comprar més divises a preus més baixos. Una paret de compra és exactament el contrari. Es fa per evitar que els preus baixin.

Heus aquí una hipotètica situació. Si voleu comprar una gran quantitat de divises i fer diverses comandes, el seu preu augmentarà i afectarà el mercat. En el seu lloc, podeu provar de col·locar un mur de venda. Feu una comanda de venda per a una gran quantitat de criptografia. Això farà que sembli que un gran jugador sap que alguna cosa està a punt de passar. Es crearà un pànic, que farà que altres inversors venguin la seva moneda a un preu inferior al vostre. Si voleu vendre la vostra moneda, poseu un mur de compra.

Criptografia

La criptografia és un mètode de xifratge i desxifratge de la informació, de manera que només els seus destinataris poden veure-la. Això es fa mitjançant un algorisme matemàtic anomenat xifratge. En criptomoneda, s’utilitza per assegurar i verificar transaccions.

Forquilla

De tant en tant, els desenvolupadors canvien les regles i els protocols que regeixen les criptomonedes, cosa que comporta una divisió de la cadena de blocs. Quan això passa, s’anomena forquilla. Una forquilla suau és bàsicament quan es fan actualitzacions a una cadena, mentre que una forquilla dura fa referència a canvis de protocol que creen una versió nova i independent de la cadena..

Bloc del Gènesi

El bloc de gènesi és un terme utilitzat per referir-se al primer bloc mai extret a la cadena de blocs Bitcoin pel creador de la criptomoneda, Satoshi Nakamoto.

Hashing

Quan un programa d’ordinador converteix la informació en una cadena de lletres i números, s’anomena hash. Això protegeix la informació de la manipulació i reforça la seva seguretat. 

Capitalizació del mercat

També anomenat capitalització de mercat (MCAP), aquest terme es refereix simplement al nombre total de monedes en circulació multiplicat pel preu d’una moneda individual. Això és útil per determinar el valor d’una moneda.

Mineria

La mineria es refereix al procés de validació de la informació i, després, d’afegir aquesta informació a la cadena de blocs.

Clau privada

És important que ho guardeu per a vosaltres mateixos. Una clau privada és una cadena de lletres i números que us permet gastar o accedir a la vostra moneda digital. Penseu en això com una contrasenya que necessiteu per protegir-vos. Normalment s’utilitza la clau privada per accedir a la vostra cartera de bitcoins.

Clau pública

Una clau pública, composta de números i lletres, us permet rebre moneda digital.

Argot al món criptogràfic

Ara que teniu una visió general dels termes tècnics bàsics, fem una ullada als termes argot que els principiants haurien de conèixer. Res no crida més als principiants que desconèixer aquests termes. Per iniciar un diàleg o unir-vos a una conversa, primer heu de donar-hi sentit.

Porta-bosses

Les bosses són actius criptogràfics que es van comprar a un preu superior al valor de mercat actual. Una persona que manté aquests actius amb un valor decreixent s’anomena tenedor de bosses.

DYOR

Feu la vostra pròpia investigació. En el món de les criptomonedes, de naturalesa molt especulativa, us animem a educar-vos en lloc de seguir cegament els consells dels altres.

Flippening

S’utilitza per descriure un esdeveniment que encara no s’ha produït, el flippening es refereix a un futur escenari probable en què Bitcoin s’aprofita per tenir la màxima capitalització de mercat i és superat per Ethereum. 

FOMO

Quan les fitxes són màximes, la gent té la por de faltar (FOMO), cosa que els fa voler entrar en el bombo. En una nota relacionada, l’alegria de faltar (JOMO) també és una cosa que s’utilitza per expressar alleujament quan el bombo no valia la pena i no el deixaven arribar..

FUD

La por, la incertesa i el dubte (FUD) és quan s’estén la negativitat sobre la criptomoneda. S’utilitza per descriure una estratègia per manipular els preus de mercat, que consisteix a estendre la desinformació a preus més baixos. Els venedors de FUD s’anomenen FUDsters.

HODL

Hold Hold For Dear Life (HODL) és el mantra dels comerciants quan es produeixen moviments al mercat, com ara fluctuacions de preus. Originalment era una falta d’ortografia de la paraula “retenir”.

Pump and Dump (PND)

Aquesta és una pràctica feta per persones individuals o múltiples per manipular el preu de la moneda. Els preus s’inflen ràpidament perquè es puguin vendre a un preu elevat. Normalment, això segueix una caiguda al mercat.  

Rekt

Un terme argot per a la paraula “destrossat”, s’utilitza Rekt per descriure un comerciant que va perdre una tona de diners per un mal comerç.

Sats

Sats, la taquigrafia de Satoshis, fa referència a la unitat més petita d’un Bitcoin. Aquest terme és un gest d’atenció al creador de la primera moneda digital..

A la lluna

Aquest terme argot s’utilitza quan els preus augmenten ràpidament. Es pot utilitzar tant com a nom com a crit de batalla. Les formes alternatives d’aquest argot són “Quan lluna”, que s’utilitza per descriure el moment de forta pujada; i “Mooning” per a la forma verbal.

Balena

Les balenes són grans jugadors del mercat de criptomonedes. Posseeixen una gran quantitat de monedes i poden provocar moviments importants, com ara accidents o caigudes al mercat.

Hi ha un bon nombre de balenes al món criptogràfic, inclosos alguns cripto-milionaris esmentats en aquest article.

Conclusió

En assumir nous objectius com la criptomoneda, entendre l’idioma és fonamental per al vostre èxit. Abans de poder dissenyar una estratègia eficaç o seleccionar les eines adequades per ajudar-vos a comprar, negociar i supervisar el mercat, haureu de tenir un cert nivell de criptoalfabetització.

Amb sort, aquest article va contribuir a aquest esforç aclarint termes importants i explicant conceptes essencials. D’aquesta manera, esteu més informat i, posteriorment, més equipat per prendre una decisió. Tens més confiança en jugar al mercat de criptomonedes?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me