Masternodes: Истинският начин за получаване на пасивен доход от криптовалути

Masternodes: Истинският начин за получаване на пасивен доход от криптовалути

Ако сте като мен, крипто ентусиаст с предприемачески стремеж, вероятно винаги търсите вълнуващи начини за печелене на пари. В света на криптовалутите има няколко сериозни пари. Някои хора жънат много, като просто играят правилно картите си. Хостингът на мастернода е един от начините да печелите пари, пасивно.

Ако се чудите какво е мастернода, нека се опитам да обясня. Masternode е специален сървър, който работи заедно с blockchain мрежата като второ ниво, като blockchain е първото ниво. Това е като втори слой на блокчейна – и двете са симбиотични.

Освен това тези специализирани сървъри са пълни възли, разпространени по целия свят, и те формират ненадеждна, децентрализирана мрежа. Всеки един от тези сървъри изпълнява пълно копие на блокчейна.

Как мастернодата помага на блокчейн мрежата

Блокчейнът е първото ниво; предотвратява двойни разходи и се занимава с изпращане, получаване и потвърждаване на транзакции. Майньорите контролират първото ниво, използвайки консенсус алгоритъм като PoW или PoS. По същия начин мастернодите са гръбнакът на втория слой; тяхната цел е да предоставят подобрени услуги на блокчейн мрежата.

Примери за усъвършенствани услуги могат да бъдат моментални транзакции, анонимни транзакции и децентрализирани права на глас. Също, masternodes помагат за защитата на мрежата от хакове или злонамерени възли. И все пак, мастернодите валидират блокове и транзакции, добавени от майнери.

Тъй като трябва да заключите определено количество монети в портфейла, за да хоствате мастернода, може да бъде изключително скъпо да разрушите мрежата или дори да я повредите – ако някой иска да контролира мрежата, ще трябва да обедини обезпечение за повече от половината възли в мрежата.

Ето кратко видео, обясняващо основите на мастернодата.

Когато стартирате мастернода, вие помагате за защитата на мрежата, като в същото време предлагате подобрени услуги на блокчейн мрежата. В замяна получавате компенсация с награда. Всеки път, когато следващият блок се добави към блокчейна, мастернодата получава определен процент от наградата на блока.

Прочети: Еволюцията на криптовалутите

Възвръщаемост на инвестициите в Masternodes: Колко ROI можете да спечелите?

Първо, възвръщаемостта, която можете да получите от притежаването на мастернода, ще зависи от типа инвеститор, който сте. Като цяло има два вида инвеститори: има алчен инвеститор, който иска бърза възвръщаемост на своите инвестиции, и има търпелив инвеститор, който предпочита дългосрочни проекти с кратки печалби.

Проекти с висока възвръщаемост на инвестициите са рискови; също така, трябва да направите много изследвания и непрекъснато да търсите нови проекти, тъй като повечето са краткосрочни. Такива крипто проекти имат висока възвръщаемост на инвестициите (до 500%) и стойността на монетата има тенденция да варира силно.

От друга страна, дългосрочният проект е по-малко рисков и годишната възвръщаемост на инвестициите не е завишена; обикновено можете да получите ROI в диапазона от 6-30% годишно – това е добре, като се има предвид, че това е пасивен доход.


Други допълнителни фактори също ще повлияят на това как можете да спечелите сумата. Въпреки че инструменти като Masternodes.online и Masternodes.pro предоставете прогнози за това колко можете да правите годишно, това са само приблизителни оценки. Възвръщаемостта, която получавате, ще зависи от това дали монетата има практическо приложение сред допълнителни фактори като:

 • checkNo на блокове, обработени на всеки 24 часа.
 • check Наградата за всеки открит блок.
 • checkHow Как блоковата награда се споделя между майнери и възли.
 • check броя на активните мастерноди в мрежата.
 • checkHosting / разходи за поддръжка.
 • checkThe Стойността на монетата.

Друг фактор, който ще повлияе на вашата възвръщаемост на инвестициите, е механизмът за разпространение, свързан с всяка монета при разпределяне на наградите от блока.

Може да погледнете дневната награда за избраната от вас мастернода. Тази цифра ще зависи от броя на активните мастерноди в мрежата. Тъй като повече мастерноди се присъединяват към мрежата, наградата за блока, която отива за всяка мастернода, ще намалява.

Как да изчислим ROI на Masternode?

За да изчислите възвръщаемостта на инвестициите на Masternode, следвайте стратегията, посочена на екранната снимка по-долу:

Нека се опитаме да изчислим ROI за PACcoin, като използваме текущата статистика. За всеки генериран блок наградата е 13800 PAC. 75% от наградата за блока отива за мастерноди. Следователно, наградата на Masternode е 10 350.

Изчислете своя дял от блокове на ден, ако приемете, че имате един MN.

 • Общ брой на Mns: 4071.
 • Брой блокове на ден: 554 блока.

÷ T} * B = (1 ÷ 4072) * 554 = 0,1360084

Общо блокове на година = 0,1360084 * 365 = 49,6708425

Общо спечелени монети годишно (Y) = A * R =  49,6708425 * 10,350

Y = 514 093 220 PAC

Умножете тази цифра по стойността на монетата, за да видите приходите си в щатски долари. Сега, за да получите ROI, вземете общия брой монети, спечелени годишно, и разделен на броя монети, които сте поставили като обезпечение; след това умножете резултата по 100, за да получите процент.

Следвайки нашия пример отгоре, възвръщаемостта на инвестициите ще бъде дадена от:

{Y.÷ Обезпечение} * 100 =  {514 093,220÷ 500 000} * 100 = 102,82%

За да получите ROI дни: Разделете обезпечението на дневния доход, който е Y, разделен на 365 дни.

{541 093,220 ÷ 365} ÷ 500 000 = 355 ROI дни

Сега, ако повече хора се присъединят към мастернодната екосистема, ще отнеме повече от 355 дни, за да си върнете първоначалната инвестиция. Опитайте се да изберете мастернодна монета, която има потенциал да расте; има възможност вашите монети да струват повече до момента, в който възстановите първоначалната си инвестиция.

Когато се опитвате да решите дали една монета струва вашето време и пари, задайте си следните въпроси:

 • checkИздаде ли проектът актуализирана бяла книга?
 • check Екипът изложи ясна пътна карта за проекта?
 • проверете На какъв пазар е насочена монетата?
 • check Какво приложение в реалния свят има монетата?
 • check Кой е екипът, каква е тяхната история и прозрачни ли са те?
 • checkAre разработчиците на монетата са активни в платформи за социални медии като Telegram, Discord или LinkedIn?
 • Проверете Има ли проектът оживена и нарастваща общност във форуми като Bitcointalk и Reddit?

Уверете се, че имате ясна представа какво прави монетата и какво цели да постигне.

Изисквания за стартиране на мастернода

За да стартирате мастернода, имате нужда от няколко неща. Един от тях е виртуален частен сървър (VPS) със специален IP адрес. Най-високо оценените VPS планове са евтини като мръсотия И Time4VPS, и Vultr има месечни планове за по-малко от $ 10.

Второто нещо, от което се нуждаете, е обезпечение за мастернод сървъра. Всеки човек, който иска да изпълни пълен възел на ниво второ, трябва да плати това обезпечение. Трябва да държите тези монети заключени в портфейла си – почти по същия начин се случва залагането.

Докато имате монетите за обезпечение, заключени в студения си портфейл, ще имате активна връзка в мрежата. Когато вашите монети са заключени, ще имате право на блокови награди. Ако някога преместите монетите си, вашият мастернод ще бъде ‘отрязан’ от мрежата; ако това се случи, вече няма да получавате изплащанията.

Като пример ще ви трябват 1000 DASH, за да хоствате мастернода на DASH, докато за PIVX ще ви трябват 10 000 PIV. Това означава, че трябва да купите монетата (ите), в която искате да вложите парите си, и след това да ги изпратите в местния си портфейл.

Най-добрите монети на Masternodes – Нашите 5 най-добри снимки

DASH е крипто проектът, който вдъхнови развитието на мастернодите. Всяка мастернодна монета, която съществува сега, е или разклонение на DASH, или копие на проекта. Докато DASH излезе с тази иновация, тепърва ще е монетата, която много хора са си представяли – това доведе до появата на нови идеи в крипто пространството.

В момента е изключително скъпо да притежавате мастернода на DASH сами, освен ако не изберете общата опция. За да стартирате пълен възел, имате нужда от 1000 DASH; ако вземете предвид текущата стойност на един DASH ($ 376,6), един мастернод струва $ 376 622 по време на писането. Не искам да кажа, че няма много богати хора, но се чудя колко хора могат да си позволят това, особено за зеления инвеститор, който се качва за първи път в крипто влака.

Снимка, показваща статистика на Dash Mn; източник masternodes.online

Снимка, показваща статистика на Dash Mn; източник masternodes.online

И все пак можете да намерите някои обещаващи крипто проекти на masternode, които не са скъпи. Някои отиват за малко над $ 5k, други над $ 1k, а други са малко под $ 1K. Трябва да направите някои полезни изследвания, за да качите тези с потенциал.

Ето пет монети от мастерноди, които можете да разгледате:

PIVX Masternode

PIVX се надява да бъде „най-добрата монета за поверителност“. Много хора вярват, че PIV ще стане това, което разработчиците на DASH бяха предвидили за проекта. За всеки генериран блок се запазват 10% за стимулиране на онези, които допринасят за растежа на мрежата, докато останалите 90% се споделят между миньори и собственици на мастерноди.

Прочети:9 различни алткойни с изключение на биткойн и къде да ги купите

Въпреки това, PIVX използва алгоритъм, известен като See-saw, който определя как се случва това разделяне. В действителност ефектът на виделица насърчава повече хора да заложат своите монети и да се откажат от своите мастерноди. Тъй като повече хора се присъединяват към пространството на мастернодите, наградите намаляват и по-големият процент отива за тези залагащи монети.

Статистика на мастернодите на PIVX

Допълнителни детайли

Вижте тяхната пътна карта: https://pivx.org/pivx-roadmap-2018/.

Канал Reddit: https://www.reddit.com/r/pivx/.

Канал за раздори:   https://discordapp.com/invite/jzqVsJd.

RUPAYA монетна мастернода

Екипът зад RUPAYA е насочен към огромен пазар в Южна Азия. След като стане широко приет, RUPX може да се превърне в цифрова валута по избор за хора, които нямат достъп до кредитни карти и банки.

Статистика за мастернодите на рупая

Допълнителни детайли

Прочетете бяла книга RUPX: https://www.rupx.io/whitepaper/

Вижте екипа на RUPAYA: https://www.rupx.io/rupaya-team/

Екипът очерта подробна пътна карта за проекта: https://www.rupx.io/roadmap2018/

Мастернода на монета B3

Добре, B3 измина дълъг път. Всъщност той има своя справедлив дял от недостатъци. Някъде през 2017 г., хиперинфлацията, причинена от високите награди за залагане, накара цената на монетата да се събере. Наградите за залагане достигнаха до 10 000%. Тогава, по същото време, разработчиците изглежда вършеха калпава работа. Обаче всичко, което е в миналото; B3 се върна с някои вълнуващи функции.

Блокчейнът на монетите B3 използва технология, наречена Proof of Disintegration, протокол, който намалява предлагането на циркулиращите монети. Това е технологията PoD, която управлява това, което екипът на B3 нарича фундаментални възли (FN).

FN получават 60% от възнаграждението на блока, докато останалите 40% отиват за миньорите, осигуряващи мрежата.

B3 мастернодна статистика

Допълнителна информация

Вижте пътната карта B3: https://b3coin.io/roadmap/.

Връзка към профила на екипа: https://github.com/B3-Coin/B3-CoinV2/.

https://discordapp.com/invite/ARpuv79 с над 28 членове.

ALQO Masternode

ALQO е поредната монета за поверителност, която предлага на потребителите в своята екосистема незабавни транзакции. Платформата Alqo използва структурна система, известна като „планетарни системи Alqo“ – валутата alqo ще улесни прехвърлянето на собствеността върху тези базирани на планети системи.

За да осигури справедливо разпределение на монети между копаещи майнери и мастерноди, Alqo използва алгоритъм, известен като ефект на Везни. Този протокол насърчава повече хора да заключват монети, като притежават мастерноди

Проектът има отдаден екип от разработчици, които сериозно се занимават с реализирането на проекта alqo.

Статистика на Alqo masernode

допълнителна информация

Прочетете Бяла книга: https://alqo.org/whitepaper.pdf.

Вижте тяхната пътна карта: https://alqo.org/roadmap.

Вижте техния екип: https://alqo.org/team. Всички членове на екипа имат биография и връзки към своите акаунти в социалните медии.

PURE монетна мастернода

PURE coin masternode е друг крипто проект, който изглежда доходоносен. Честно казано, не мога да кажа много за разработчиците на този проект. Екипът е анонимен и тепърва ще пусне бяла книга. Въпреки че липсва подробна пътна карта за проекта, PURE masternode ще ви спечели красива възвръщаемост на инвестициите с времето.

Екипът е обещал атомен суап около второто тримесечие на 2018 г. Също така е настроен да стартира децентрализирана борса – PureDEX – платформа за търговия с PURE altcoin. Чистите притежатели ще се интересуват от Pure DEX.

Освен това има възможност да бъдете листвани на повече борси. В момента той е включен само в две борси: CoinExchange и CryptoBridge.

Чиста статистика на мастернодите

Допълнителна информация

Telegram група: https://t.me/Purealtcoin

Форум за BitcoinTalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2335448.new#new

Discord Channel: https://discord.gg/d76mVZK

U

Инсталиране на Masternode – как да настроите PURE masternode

Когато настройвате почти всеки мастернод, ще трябва да имате готово следното:

 • check Платен VPS план с уникален IP адрес.
 • check Монетите, необходими за обезпечение + такси за транзакции.
 • checkPutty програма за достъп до VPS. Изтеглете от тази връзка: https://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/latest.html.
 • checkA Портфейл на Windows, който върви с вашата конкретна монета.

Първо, трябва да стартирате и пуснете VPS. Няма да ви е трудно да изберете доставчик на VPS. Има няколко, които са честни и надеждни, включително Време 4VPS, Nodeshare, Node-VPS, и Vultr.

В това ръководство ще използваме Time4VPS. Насочете се към time4vps.eu/; огледайте се, за да изберете план по ваш избор.

Можете да видите как да настроите акаунта си в това видео.

След като акаунтът ви е готов, ще ви трябват три неща: основният ви IP адрес, потребителското име и съответната парола.

Изплащане на обезпечението

Следващата стъпка е да изпратите необходимото обезпечение (5000 PURE) до местния си портфейл, тоест ако все още нямате монетите в портфейла си. Ще създадете адрес на Masternode, който ще платите за това обезпечение. Преди да направите това, уверете се, че портфейлът се синхронизира напълно с блокчейна.

Отидете на Получавайте ->Нов адрес, и обозначете новия си адрес. Можете да го обозначите като нещо подобно „MN Addr“. Сега всичко, което трябва да направите, е да изпратите средства на адреса, който току-що сте създали, или от борсата, или от самия портфейл.

ЧИСТ нов адрес за получаване

Актуализиране на системата, за да я подготви за инсталация

Следващата стъпка е да актуализирате системата, за да можем да настроим мастернод сървъра. Тази стъпка изисква да играете с команди – това не е нищо сложно, защото просто трябва да копирате и поставите.

Отворете програмата Putty и поставете вашия VPS IP адрес там, където е обозначен Име на хост.  Щракнете Отворете. Ще се появи cmd конзола, означена с „root“.

Конфигурация на шпакловка

Използвайте потребителското име корен за влизане. Ще инсталирате студен портфейл на този потребител на root.

Команден ред на шпакловка

Сега копирайте и поставете следните команди една по една.

Забележка: Всяко прекъсване на ред представлява една команда.

sudo apt-get update –y

sudo apt-get ъпгрейд –y

sudo apt-get dist-upgrade –y

sudo apt-get install nano htop git –y

sudo apt-get инсталиране компилиране libtool autotools-dev automake pkg-config libssl-dev libevent-dev bsdmainutils software-properties-common –y

apt-get install -y libminiupnpc-dev libdb ++ – dev libdb-dev libcrypto ++ – dev libqrencode-dev libboost-all-dev build-essential libboost-system-dev libboost-filesystem-dev libboost-program-options-dev libboost- dev libboost-filesystem-dev libboost-program-options-dev libboost-thread-dev libssl-dev libdb ++ – dev libssl-dev ufw git software-properties-common

sudo apt-get инсталиране libzmq3-dev libminiupnpc-dev libssl-dev libevent-dev –y

sudo add-apt-repository ppa: bitcoin / bitcoin

apt-get update

sudo apt-get install libdb4.8-dev libdb4.8 ++ – dev –y

sudo apt-get инсталиране libdb5.3-dev libdb5.3 ++ – dev build-basic libtool autotools-dev automake pkg-config libssl-dev libevent-dev bsdmainutils git libboost-all-dev libminiupnpc-dev libqt5gui5 libqt5 libqt5 libqt5 libqt5 libqt5 qttools5-dev qttools5-dev-tools libprotobuf-dev protobuf-compiler libqrencode-dev libgmp3-dev git –y

git клонинг https://github.com/puredev321/pure

cd ~ / pure / src /

cp -a support / obj /

cp -а крипто / obj /

cp -a x11 / obj /

cd ~ / pure / src / leveldb /

chmod + x build_detect_platform

направи libleveldb.a libmemenv.a

Съставете портфейла

cd ~ / pure / src /

make -f makefile.unix

Изчакайте инсталацията да завърши; трябва да отнеме около 20-30 минути.

Докато чакате сървърът да се инсталира, подгответе a.txt файл, който следва оформлението по-долу.

Етикет: MN1

Публичен IP: Your_public_IP + порта

Мастерноден ключ: your_Mn_private_key

Mn conf линия: your_ Mn_transaction_output

Адрес за изплащане: Your_Payout_addrress

MN линия

rpcuser =  your_pure_username

rpcpassword = твоята парола

rpcallowip = *

rpcport = your_rpcport_number

сървър = 1

слушам = 1

демон = 1

maxconnections = 50

порт = номера на вашия порт (5 цифри)

externalip = Вашият публичен IP без порта

Masternodeaddr: Вашият_публичен _IP_Plus_the_port

rpcuser = Вашето потребителско име

rpcpassword = твоята парола

rpcallowip = *

rpcport =your_rpcport_number

сървър = 1

слушам = 1

демон = 1

logtimestamps = 1

maxconnections = 50

обвързване = Вашият публичен ip + порт

Masternode = 1

Masternodeprivkey =  Your_masternode_Private_key

Заменете частите, маркирани с удебелен шрифт, с необходимата информация във файла your.txt.

За получаване на награди ви е необходим адрес за изплащане на masternode.

Отново отидете на Получавайте -> Създайте нов адрес. Можете да го кръстите MN адрес за изплащане.

След това попълнете данните за IP и номера на порта. Вземете основния си IP от VPS и добавете

IP и номера на вашия порт, както е показано. Не забравяйте да поставите публичния IP заедно с номера на вашия порт, двата разделени с двоеточие като това:

194.168.8.1:143456

Вашият публичен IP, включително номера на порта, ще бъде masternode_address и обвързвам. След като изберете своя номер на rpcport, остават само още две неща: изходите за конфигурация на Masternode и частният ключ на masternode.

Линията за конфигуриране на MN е изходът на транзакцията, генериран за плащането на 5000 PURE. Отидете в местния си портфейл. Щракнете Помогне -> Прозорец за отстраняване на грешки. Придвижете се до Раздел конзола. В долната част въведете „masternode outputs“; натиснете Enter.

Прозорец с инструменти

Трябва да изчакате, докато имате поне десет потвърждения за тази конкретна транзакция, преди да се опитате да получите изходите. След десет потвърждения на вашата транзакция, прозорецът на конзолата трябва да показва MN изходите, което е дълъг низ от буквено-цифрови символи, завършващи с 1 или 0. Този низ е вашият MN конфигурационен ред.

Адресът изглежда по следния начин:

Адрес на Masternode

{1}, който следва точката с запетая, се нарича индекс на транзакция, докато останалата част от низа, заградена със скоби, е идентификаторът на транзакцията. Копирайте тези подробности във файла MN.txt. Не забравяйте да премахнете кавичките.

Ще получите MN частния ключ, след като конфигурирате вашия потребител.

Добавяне на потребителя

Досега, ако вашата VPS настройка вече е завършила инсталацията, можете да продължите и да добавите потребител. Отидете до главната конзола, напишете cd и поставете следната команда, за да създадете вашето потребителско име за MN.

sudo useradd -m mn1 -s / bin / bash

След това задайте парола за току-що добавения от вас потребител; поставете командата по-долу и не забравяйте да изберете парола, която няма да забравите.

sudo passwd mn1

Сега създайте директория за току-що добавения от вас потребител. Поставете командите по-долу, една след друга.

sudo mkdir / home / mn1 / pure

sudo cp ~ / pure / src / pured / home / mn1 / pure /

sudo nano /home/mn1/.pure/pure.conf

Последната команда ще се опита да редактира конфигурационния ред за новия потребител. Трябва да получите грешка, в която се казва, че директория “home / mn1 / .pure” не съществува. Ако видите тази грешка, вие сте в правилната посока. Докоснете CTRL + X да излезе.

Промяна на директорията

За да можете да редактирате конфигурационния файл, първо стартирайте демона за този конкретен потребител, след което опитайте да го редактирате. Върнете се в Putty и поставете основния си IP от уеб сървъра. Щракнете „Отваряне“.

Ще се появи Cmd прозорец с молба да влезете. Използвайте „Mn1“ като вашето потребителско име и паролата, която сте създали по-горе, за да влезете.

Потребител на root и MN1

Вече можете да опитате да стартирате демона, като използвате следната команда

~ / pure / pured –daemon

Тъй като не сте дефинирали потребителското име и парола на rpc, ще получите грешка. Сега се върнете към основния файл и поставете следната команда, за да редактирате основния файл.

sudo nano /home/mn1/.pure/pure.conf

Вече трябва да можете да редактирате основния файл; той е създаден, когато стартирате демона.

Копирайте и поставете следния команден ред в главната конзола. Заменете детайлите с удебелен шрифт с информацията за вашия сървър.

rpcuser = Вашето потребителско име

rpcpassword = твоята парола

rpcallowip = *

rpcport = your_rpcport_number

сървър = 1

слушам = 1

демон = 1

maxconnections = 50

порт = твоят номер

externalip = your_Public IP

Masternodeaddr: your_Public_IP: Номер на порт

Masternodeaddr

Сега докоснете CTRL + X за да излезете и Бутон Y за запазване. Вече сте готови да стартирате демона.

Отидете в прозореца на MNuser и поставете тази команда:

~ / pure / pured –daemon

Тази команда трябва да стартира PURE сървъра. Поставете тази команда, за да видите вашите мастернодни връзки.

гледайте ~ / pure / pured getinfo

Получаване на частния ключ

Вашият личен ключ на мастернода е последната информация за извличане. След като получите MN частния ключ, редактирайте конфигурационния файл за последен път. Трябва обаче да изчакате, докато вашият студен сървър за портфейл се синхронизира с блокчейна.

Докоснете CTRL + C да напусна “Getinfo”, и след това поставете тази команда в същия прозорец на конзолата.

~ / pure / pured masternode genkey

Трябва да видите вашия MN частен ключ; поставете го във вашия текстов файл doc.

Частен ключ на Masternode

Вече можете да редактирате конфигурационния файл, но първо трябва да спрете сървъра. Използвайте следната команда, за да спрете MN сървъра.

~ / pure / pured stop

На главната конзола поставете тази команда.

sudo nano /home/mn1/.pure/pure.conf

След това изтрийте последните три реда и ги заменете със следните командни редове от файла MN.txt.

обвързване = your_IP_Addr: port_number

Masternode = 1

Masternodeprivkey = your_masternode_privatekey

MN частен ключ

Сега рестартирайте демона отново, като използвате командата по-долу. След като сървърът стартира, можете да прекратите сесията.

~ / pure / pured –daemon

Остава една последна стъпка: отидете в портфейла на Windows и отидете до Masternodes->Създайте.  Попълнете полетата липсващите подробности.

Добавете или редактирайте Pure nude

Псевдоним: Етикет на Masternode.

Адрес: Your_VPS_Main_IP

Privkey: Masternode Genkey

Txhash: изходния ви адрес за транзакция на мастернода

Изходен индекс: 1

Адрес за награда: Your_payout_address

Награда %: 100

Щракнете ДОБРЕ->Актуализиране за да видите списъка си с MN. Щракнете върху Старт->Актуализиране за да започнете да пускате своя PURE masternode.

Гледайте това видео, за да получите визуално представяне на процеса на настройка.

Финални мисли

Мастернодите са истински начин за печелене на доходи, пасивно. Докато вземате инвестиционните си решения, не гледайте само на възвръщаемостта на инвестициите. Да, разбирам – искате да печелите пари.

Колкото по-висока е наградата, толкова по-голям е рискът. Някои криптопроекти започват с присъждане на трудни за съпротива награди, но с времето възвръщаемостта на инвестициите рязко спада. Такива проекти са рисковани; няма гаранция, че проектът ще генерира приходи в дългосрочен план. Ако не позволите на страха от пропускане на масивната възвръщаемост на инвестициите да стигне до вас, има голям шанс да се задоволите със солиден проект. Не забравяйте, НАПРАВЕТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯТА си – винаги.

Прочети: Как да преценим коя криптовалута ще бъде следващото голямо нещо

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map