Com configurar una cartera de Bitcoin

Bitcoin encara és a prop, i estic segur que es mantindrà durant molt de temps. Si esteu pujant al tren bitcoin ara, probablement vulgueu configurar una cartera bitcoin. Sí, per gastar i mantenir bitcoins o qualsevol altra moneda digital, necessiteu una cartera.

En aquest article, us el desglossem en el procés de configuració d’una cartera de bitcoins.

Coneixeràs què és una cartera bitcoin, com funciona, com configurar-ne una, com enviar-li diners i fins i tot com assegurar-la. Fins i tot si sou verd en monedes digitals, no us estresseu.

Saltem-hi directament.

Què és una cartera bitcoin?

En termes més senzills, una cartera de bitcoins és un programa que us permet gestionar el saldo de bitcoins juntament amb les claus criptogràfiques associades al vostre compte de bitcoins..

Igual que teniu una cartera real que conté els vostres dòlars o euros, una cartera bitcoin guarda les vostres monedes digitals. Una cartera facilita el seguiment i la despesa de les vostres monedes. Intentem entendre-ho millor per a aquells que no estiguin familiaritzats amb aquesta moneda digital: Bitcoin.

Ja hem publicat una publicació sobre com funciona Bitcoin i què heu de saber sobre la tecnologia blockchain – la tecnologia que potencia Bitcoin i altres monedes altcoins.

Tot i això, per entendre com funcionen les carteres, heu de conèixer les claus privades, les claus públiques i les adreces bitcoin.

Comprensió de claus privades i claus públiques

Ara, per gastar qualsevol moneda a la xarxa de bitcoins (és a dir, enviar bitcoins a un altre compte), heu de demostrar que sou el propietari legítim del compte de bitcoins que lliura la propietat. Aquí és on la idea de Criptografia de clau pública o hi participa la criptografia asimètrica. A la criptografia asimètrica s’utilitza un parell de claus: les dues claus es coneixen com a clau privada i clau pública. Una clau s’utilitza per xifrar les dades mentre que l’altra clau desxifra les dades, i viceversa.

Bitcoin utilitza aquest mateix concepte per signar transaccions i verificar l’autenticitat de les adreces bitcoin. Sempre que inicieu una transacció a la cadena de blocs, la cartera signa automàticament la transacció de sortida mitjançant la vostra clau privada per crear-la una empremta digital única de dades per a aquesta transacció en particular. Només s’utilitzarà la clau pública corresponent (tothom la pot veure) desbloquejar el contingut dels signats digitalment dades i, per tant, verifiqueu que el titular de la clau privada va autoritzar la transacció.

La vostra clau privada és com la vostra clau secreta per a una bústia de correu; la clau pública és l’adreça. A més, podeu donar a qualsevol persona la vostra adreça (clau pública); sou l’única persona que pot desbloquejar la bústia per veure’n el contingut mitjançant la vostra clau secreta. La clau privada us permet controlar el vostre compte Bitcoin; és la clau que permet gastar les vostres monedes. Per això hauria de romandre en secret. La clau privada es pot representar en molts formats.

Direccions de Bitcoin i com funcionen

Una adreça bitcoin és simplement un identificador que permet a les persones de la xarxa blockchain enviar bitcoins entre ells. És com un compte que utilitzeu per rebre fons. Les adreces serveixen per tal d’identificar-les que posseeix un import concret de BTC.


Una adreça bitcoin té com a màxim 35 caràcters i sempre comença amb un 1 o un 3. Té un aspecte així:

1B3SoKLu5UFGVKwYgQCZNeNZp5oBMtMnEU

Quan configureu una cartera bitcoin, genera automàticament el parell de claus juntament amb les adreces de cartera bitcoin associades. Mitjançant l’ús de Algorisme de signatura digital de la corba el·líptica (ECDSA), una cartera típica primer obté la clau privada i després genera la clau secreta a partir de la clau pública. Després de la derivació de la clau pública, la cartera l’havia a través de dos algoritmes – primer utilitzant el fitxer Algorisme SHA-256 i el resultat resultant a través del fitxer Algorisme RIPEMD – la sortida final generada és una adreça bitcoin.

com configurar una cartera bitcoinLa longitud típica de l’adreça Bitcoin és de 35 caràcters

En cas que sembli confús, podeu pensar en la vostra adreça bitcoin com la vostra clau pública presentada en una altra forma. La diferència real entre els dos és que una adreça és un funció hash de la clau pública. Hi va haver un moment en què podíeu enviar bitcoins a una clau pública: pagar a clau pública (P2PK). Tot i això, això va canviar a causa de la possibilitat que els atacs intermedis explotessin les claus públiques per robar els fons. A causa d’això, el protocol bitcoin es va actualitzar a Pay a Hash de clau pública (P2PKH); normalment vol dir que envieu bitcoins a un “hash d’una clau pública”.

Com que les adreces són com comptes bancaris, funcionen de la mateixa manera. Si voleu rebre bitcoins d’algú altre, només cal que compartiu amb ells la vostra adreça; enviaran bitcoins directament des del seu compte al vostre compte.

Interessant: millor cartera anònima de Bitcoin

Com configurar una cartera bitcoin

Ara és hora de configurar una cartera de bitcoins perquè us mostri totes les opcions que teniu. Les carteres es presenten en diferents tipus: no deterministes, deterministes, deterministes jeràrquics, carteres cerebrals, carteres de paper, carteres en línia, carteres mòbils i carteres de maquinari. A més, podem classificar les carteres com a calentes o fredes; una cartera calenta es connecta a Internet mentre aquesta última no. Per aquest motiu, els emmagatzematges frigorífics es consideren algunes de les carteres Bitcoin més segures en comparació amb els emmagatzematges calents.

Les carteres de paper Bitcoin i les carteres de maquinari pertanyen a la categoria d’emmagatzematge en fred. Tot i això, les carteres web, les carteres d’escriptori i les carteres mòbils són emmagatzematges calents. L’elecció d’una cartera dependrà de les vostres necessitats. Com a precaució, hauríeu d’anar a l’emmagatzematge en fred si teniu previst fer front a grans quantitats de BTC (a partir de 500 dòlars). A més, és lògic optar per l’emmagatzematge en fred si realitzeu transaccions mínimes. Una cartera atractiva és viable si teniu previst fer transaccions regulars.

Llegiu: carteres en línia contra carteres de maquinari: el millor per a vosaltres?

Configuració d’una cartera en línia

Una cartera web pot ser convenient per a aquells que vulguin provar les aigües. Tanmateix, ja que esteu connectat a Internet, és emmagatzematge en calent. No deixeu mai molts diners en una cartera en línia.

Blockchain.info és una de les carteres en línia que recomano. És senzill d’utilitzar i el vostre compte estarà llest en qüestió de minuts. Si no teniu cap compte, aneu al lloc web i creeu-ne un a https://blockchain.info/wallet/#/.

Assegureu-vos que hàgiu visitat el lloc web oficial tal com indica la fletxa següent.

protocol de seguretat https de cartera bitcoinAssegura que el lloc web està protegit pel protocol https

Un cop hàgiu enviat el correu electrònic i una contrasenya vàlida, blockchain.info configurarà una cartera de bitcoins i us redirigirà al tauler.

Feu clic a Sol·licita per obtenir la vostra adreça bitcoin o Sol·liciteu el pagament a algú.

Fer clic a Sol·licitud per obtenir la vostra adreça bitcoin o Sol·licitud pagament d’algú.

enviant bitcoins amb la vostra carteraCom a alternativa, per enviar bitcoins a una altra cartera, utilitzeu la pestanya Envia.

Com a alternativa, per enviar bitcoins a una altra cartera, utilitzeu el fitxer Envia fitxa.

Carteres d’escriptori

Les carteres d’escriptori són còmodes d’utilitzar. Com que el programari es connecta a Internet, també són emmagatzematges calents. Si necessiteu una cartera d’escriptori, aquí n’hi ha una gran varietat. Els més populars inclouen Bitcoin Core, Electrum, GreenAddress, MultiBit, Copay, Armory i Exodus.

Cartera Electrum Desktop

Personalment, m’encantava Electrum perquè és senzill d’utilitzar i és lleuger. Ser una cartera SPV (verificació de pagament senzilla), no heu de descarregar tot el programari blockchain: actualment requereix com a mínim 130 GB. Tot i això, si voleu saber què està passant a la xarxa blockchain, potser perquè realitzeu grans quantitats de bitcoins o voleu més privadesa, executeu un node complet, com el client Bitcoin Core.

Introducció a Electrum.

Descarregueu l’aplicació des de: https://electrum.org/#download

Cartera ElectrumExecuteu l’instal·lador de l’aplicació. Es triga menys de cinc minuts a completar el procediment d’instal·lació.

Executeu l’instal·lador de l’aplicació. Es triga menys de cinc minuts a completar el procediment d’instal·lació.

Electrum ofereix l’opció de configurar una cartera bitcoin amb capes de seguretat addicionals. Podeu optar per crear una cartera estàndard, una cartera amb 2FA, una cartera amb signatures múltiples (una que requereixi dues o més persones per autoritzar una transacció) i podeu importar adreces Bitcoin o claus privades des d’una altra cartera..

Cartera ElectrumTrieu l’opció Cartera estàndard.

Escull el Cartera estàndard opció.

No procureu importar adreces i claus privades si no esteu familiaritzat amb tot això. Configurarem una contrasenya per a la cartera un cop s’instal·li.

Al següent pas, Electrum us demanarà que creeu una llavor nova o que n’utilitzeu una de ja existent. Si teniu una llavor, us agradaria utilitzar-la, trieu la primera opció per crear una llavor nova.

llavor de generació de carteres bitcoinLa vostra llavor genera les claus privades: la clau que signa les transaccions amb bitcoins.

La vostra llavor genera les claus privades: la clau que signa les transaccions amb bitcoins.

Important: No perdeu la llavor; en cas contrari, mai no recuperareu els vostres fons. Estampeu-lo en una placa d’acer si teniu molts diners.

A continuació, Electrum us demanarà que creeu una contrasenya de xifratge. Establiu una contrasenya que recordeu fàcilment per evitar que usuaris no autoritzats accedeixin a la vostra cartera.

Història de la vostra cartera Electrum

A la “Rebre” , podeu veure la vostra adreça de recepció, juntament amb el seu codi QR corresponent. Si voleu veure més adreça feu clic a Veure>Mostra les adreces.

Rebre la pestanya de la cartera Electrum

Enviar bitcoins a una altra adreça mitjançant electrum és igual de senzill. Feu clic a ‘Envia‘I enganxeu l’adreça bitcoin del receptor, l’import que voleu enviar i el nivell de tarifa.

Envia la pestanya de la cartera Electrum

Per fer una còpia de seguretat de la llavor principal, feu clic a Cartera > Informació: hauríeu de veure la vostra llavor; escriu-lo en algun lloc.

Vegeu com començar a utilitzar Electrum en aquest vídeo:

Cartera d’escriptori GreenAddress

GreenAdress és una altra cartera d’escriptori còmoda i senzilla d’utilitzar. Més important encara, permet als usuaris controlar les seves claus. Per aquest motiu, no perdeu mai la vostra frase de contrasenya mnemotècnica, ni tan sols GreenAdress us pot ajudar a recuperar fons.

Per configurar la cartera GreenAdress, visiteu https://greenaddress.it/ca/ i aneu a Crea la teva cartera fitxa.

Apareixerà una finestra com la següent, que us demanarà que anoteu la vostra frase de contrasenya mnemotècnica.

Anoteu la vostra contrasenya mnemotècnica

També podeu fer clic a la casella etiquetada Mostra QRCodi per fer una foto del codi amb un telèfon intel·ligent per facilitar-ne l’accés.

Assegureu-vos d’escriure la vostra contrasenya en un tros de paper o, si cal, inscriviu les paraules en una planxa d’acer. Un cop hàgiu confirmat que heu escrit la contrasenya mnemotècnica i heu entès les condicions del servei marcant la casella que hi ha a la part inferior, la cartera us portarà al següent pas: per verificar que hàgiu fet una còpia de seguretat correcta de la vostra contrasenya mnemotècnica..

Verificació de la cartera bitcoin GreenAddressIntroduïu les paraules tal com estan ordenades i feu clic a Verifica.

Introduïu les paraules tal com estan ordenades i feu clic a Verifica.

Un cop hàgiu verificat la contrasenya mnemotècnica, GreenAdress us proporcionarà l’opció de configurar 2FA mitjançant correu electrònic, Google Authenticator i telèfon.

Autenticació 2faNo oblideu configurar l’autenticació 2FA

La tercera i última etapa és configurar un PIN de 4-15 dígits. Tot i que això és opcional, és una capa de seguretat addicional.

seguretat del pin de la cartera bitcoinConfigurar un PIN és una altra capa de seguretat

Introduïu el PIN i feu clic a Continua per configurar una cartera de bitcoins i començar a utilitzar-lo. Hi ha una pestanya per a transaccions, rebre bitcoins i enviar bitcoins. Aneu a Rebre i feu clic a Mostra l’URI i l’adreça per veure la vostra adreça de recepció o el fitxer Envia fitxa per enviar diners.

cartera megafoniaAra podreu accedir a la vostra adreça pública

Llegiu: 9 carteres bitcoin de confiança

Carteres mòbils

Com que es poden connectar a Internet, les carteres mòbils també són dipòsits calents. A més, les carteres mòbils ocupen menys espai d’emmagatzematge perquè són clients SPV. Les carteres mòbils més utilitzades inclouen Breadwallet, Mycelium, GreenAddress, Electrum, Copay, Airbitz i Greenbits.,

Tingueu en compte que algunes carteres de tercers com Mycelium no ofereixen als usuaris l’opció de controlar les seves claus. Més aviat, les vostres claus privades s’emmagatzemen als seus servidors; no obstant això, les claus privades estan encriptades amb la vostra contrasenya.

M’encanta una cartera que em permet controlar les claus privades. No és que sigui pessimista; m’agrada assumir el pitjor dels casos i em dóna tranquil·litat saber que tinc el control total de la meva llavor. Suposant que no sou els propietaris de les claus privades, hi ha la possibilitat de perdre els vostres bitcoins per fraus. Per exemple, algú amb privilegis d’administrador podria intentar desxifrar les vostres contrasenyes i, al seu torn, recuperar la vostra llavor.

Configuració de la cartera mòbil Breadwallet

Per a principiants, Breadwallet sembla una bona opció; fins i tot als usuaris d’iPhone els encanta: és senzill d’utilitzar; controleu les claus privades; utilitza Recuperació de BIP39; ofereix una manera de comprar i vendre bitcoins; i, hi ha versions per a dispositius Android i iOS. Tot i això, també té alguns inconvenients: encara no admet SegWit i només ofereix dues opcions de tarifa quan s’envien bitcoins a una altra adreça..

Al costat positiu, ja que Breadwallet admet la funció de frase de recuperació BIP39, sempre podeu recuperar els vostres diners en una altra cartera que admeti aquesta funció en cas que l’empresa desaparegui màgicament o si perdeu el dispositiu.

La frase de recuperació de breadwallet només funciona amb algunes carteres. Això es deu al fet que el panell de pa utilitza un mecanisme diferent per derivar tant les claus privades com les adreces de la llavor mestra.

Baixeu-vos l’aplicació des de l’App Store. Els usuaris d’Android poden obtenir-lo a Google Play Store; Els usuaris d’iOs el poden obtenir a l’Apple Play Store. Com a alternativa, podeu descarregar l’aplicació directament des del lloc web oficial de Breadwallet (https://breadwallet.com) o descarregueu el codi font a Github si preferiu una instal·lació directa: aquest és el millor mètode per evitar aplicacions malicioses.

Un cop instal·lada l’aplicació, feu clic a Crea una cartera. La cartera us donarà l’opció de generar una frase de recuperació.

frase de recuperacióFeu clic a Genera una frase de recuperació.

Feu clic a generar una frase de recuperació.

Breadwallet presentarà un missatge de precaució abans de dirigir-vos a la finestra de la frase de recuperació. Fer clic a espectacle procedir. Quan aparegui la pantalla amb la frase de recuperació, escriviu-la en un tros de paper i feu les mesures de precaució per assegurar-la.

Toqueu Recorda'm més tard per passar al següent pas: configurar un PIN de 4 dígits

Toqueu Recorda-m’ho més tard per passar al següent pas: configurar un PIN de 4 dígits

Necessitareu aquest codi per utilitzar el vostre Breadwallet: és a dir, comprovar el saldo, revisar les transaccions o enviar bitcoins.

Un cop hàgiu verificat el PIN, ja podreu utilitzar la vostra cartera mòbil.

Un cop hàgiu verificat el PIN, ja podreu utilitzar la vostra cartera mòbil.

Hauríeu de veure el Envia i Rebre opcions a la pantalla principal.

La pantalla principal de Breadwallet us proporcionarà aquestes dues opcions

Aquí teniu un vídeo de demostració que explica aquests passos:

Carteres de paper

Si no us podeu permetre una cartera de maquinari o no esteu preparat per invertir-hi, és el camí a seguir amb una cartera de paper. El costat positiu és que es troba a l’emmagatzematge en fred; això significa que els vostres bitcoins estan protegits contra robatoris mitjançant aplicacions malicioses, pesca (suplantació d’identitat) o fallada de maquinari. Amb les carteres de paper, només podeu perdre les vostres inversions si exposeu les claus privades / llavor mestra o si perdeu la còpia de seguretat de la vostra cartera de paper i no teniu cap manera de recuperar-la..

Crearem la nostra cartera de paper mitjançant Bitaddress.org.

Dirigeix-te a bitaddress.org. Hauríeu d’obtenir una pantalla com la següent. Podeu fer-ho amb la connexió a Internet apagada per assegurar-vos que ningú us espia.

En aquesta pantalla, el lloc web generarà la vostra adreça bitcoin.

En aquesta pantalla, el lloc web generarà la vostra adreça bitcoin.

En primer lloc, se suposa que heu de moure el ratolí en qualsevol direcció per afegir més aleatorietat a aquest procediment, un procés conegut com entropia criptogràfica. Això passarà quan passeu el cursor per la pantalla de l’ordinador automàticament.

Un cop toqueu el 100% en generar l’entropia, veureu les opcions per crear la cartera de paper. Fer clic a “Moneder únic” per veure la vostra adreça bitcoin i la clau privada corresponent.

Ara, tot el que heu de fer és anar a la pestanya Paper Wallet per imprimir els detalls de la vostra cartera de paper.

Ara, tot el que heu de fer és anar a Cartera de paper per imprimir els detalls de la cartera de paper.

Com podeu veure a continuació, podeu triar el nombre d’adreces que voleu generar juntament amb les seves claus privades corresponents. Podeu utilitzar qualsevol de les adreces generades per enviar BTC a la vostra cartera.

Per comoditat, imprimiu aproximadament dues adreces per pàgina.

Per comoditat, imprimiu aproximadament dues adreces per pàgina.

Assegureu-vos que tots els caràcters siguin llegibles i que es pugui escanejar el codi QR. Recordeu, si el perdeu, es perdran els vostres bitcoins.

Podeu xifrar les vostres claus privades amb una frase de contrasenya; si perdeu la cartera de paper, la persona que la tingui no podrà gastar els bitcoins. Per fer-ho, marqueu la casella etiquetada Xifrat BIP38. No escolliu cap contrasenya aleatòria; estableix-ne un que recordis fàcilment.

Mireu aquest petit vídeo per veure com configurar una cartera de paper amb bitaddress.org.

Llegiu: Una guia pas a pas sobre com crear una cartera de paper a bitaddress.org

Carteres de maquinari

Fins ara, la forma més segura de protegir els vostres bitcoins dels estafadors i pirates informàtics és mitjançant una cartera de maquinari perquè no exposa les vostres claus privades a Internet. Si les vostres inversions superen els 100 dòlars a BTC, obteniu una cartera de maquinari. Els més ben valorats del mercat són Trezor, Ledger Nano S i KeepKey. Tot i que costa no menys de 99 dòlars agafar-ne un, tindreu aquesta tranquil·litat.

Configuració de la cartera de maquinari Trezor

Quan l’agafes a mà, Trezor se sent petit, però fa la feina. És una de les carteres de maquinari més segures perquè no podeu accedir a la cartera en línia Trezor sense el dongle USB connectat al vostre ordinador..

En comparació amb la cartera de maquinari Ledger Nano S, Trezor ofereix una opció de recuperació avançada. A més, Trezor admet Bitcoin Forks com Bitcoin Classic i Bitcoin Gold i altres monedes addicionals com Etherium i Litecoin.

Passos a seguir quan configureu Trezor

Connecteu el dispositiu al vostre PC per començar. Un cop el dispositiu s’encengui, apareixerà una icona de bloqueig a la pantalla i un missatge que us demanarà que el visiteu https://trezor.io/start/. En aquesta pàgina, desplaceu-vos cap avall i veureu l’opció de triar el model del vostre dispositiu.

Seleccioneu el vostre model

Seleccioneu el vostre model; a la pàgina següent, trobareu l’opció d’instal·lar el Trezor Bridge: un programari que es comunica amb la vostra cartera de maquinari Trezor. Com a alternativa, podeu utilitzar l’opció d’extensió de crom.

Haureu d’instal·lar Trezor Bridge per comunicar-vos amb la vostra cartera Trezor

Un cop el maquinari es comuniqui amb el programari de pont Trezor, rebreu una sol·licitud a la interfície web per actualitzar el firmware del dispositiu.

A continuació, haureu d’instal·lar el firmware actual

Un cop hagi acabat d’instal·lar el microprogramari, desconnecteu el dispositiu i torneu-lo a connectar. Aneu a https://wallet.trezor.io/ per accedir a la vostra interfície web de Trezor.

Per començar, etiqueteu el dispositiu.

Per començar, etiqueteu el dispositiu.

A continuació, premeu Continua, tindreu l’opció de crear un pin únic. Ara, heu de fer coincidir els números que es mostren a la pantalla del dispositiu amb els de la interfície web, seguint la mateixa seqüència. No oblideu aquest PIN; sense ella no podeu accedir a la vostra cartera trezor. Tanmateix, fins i tot si perdeu el PIN, però teniu la llavor, podeu recuperar els vostres diners.

Per exemple, si el vostre PIN és 654321, Seguiríeu el patró del dispositiu Trezor per introduir els dígits de la interfície web tal com es mostra a la pantalla d’impressió següent.

Configuració inicial del PIN

Si encara no ho aconsegueixes, pots mireu aquest vídeo per veure com introduir i verificar el PIN.

Després de confirmar el vostre PIN, el següent pas és escriure la vostra llavor, una cadena de 24 paraules. Trezor generarà la llavor de recuperació, paraula per paraula. Escriviu les 24 paraules en un fulletó inclòs amb el vostre dispositiu. Amb aquesta frase inicial, sempre podeu recuperar els vostres diners en un altre dispositiu en cas que perdeu el dispositiu actual o si funciona malament.

Una vegada més, per tranquil·litat, estampeu la llavor en una placa d’acer i no feu mai còpies de seguretat de la vostra llavor en línia ni en un dispositiu digital.

RECORDA: Qualsevol persona que tingui la vostra frase de recuperació és propietària de la vostra cartera “(diguem que algú més té una còpia de la vostra frase de recuperació) tot el que han de fer és recuperar els fons en un altre dispositiu que tingui.

No dispari la seva contrasenya i emmagatzemi-la en línia.

Després de confirmar la llavor de recuperació, torneu a https://wallet.trezor.io/ i introduïu el vostre pin. Hauríeu de veure una interfície com la següent. Ja esteu a punt per començar a utilitzar el vostre compte de Trezor.

Ara, tot el que heu de fer és obtenir la vostra adreça bitcoin i ja esteu preparat per rebre pagaments. Aneu a Compte núm. 1 > Rebre. Veureu la vostra adreça bitcoin.

Abans de compartir l’adreça amb ningú o d’enviar bitcoins a aquesta adreça, confirmeu que és l’adreça correcta. Podeu fer-ho fent clic al botó “Icona dels ulls” a l’extrem de l’adreça; confirmeu que és la mateixa cadena que la que es mostra al vostre dispositiu Trezor.

Accés a la megafonia de Trezor

Mireu aquest vídeo sobre com configurar la cartera de maquinari Trezor:

Configuració del Ledger Nano S

Ledger Nano S és una altra cartera de maquinari que podeu confiar amb les vostres claus privades de bitcoin perquè es mantenen fora de línia. Igual que Trezor, és senzill configurar-lo. Podeu comprar Ledger Nano S en aquest lloc web.

Connecteu el dispositiu a un port USB.

Quan el llibre major s’encengui, veureu el Benvingut pantalla juntament amb algunes instruccions sobre com navegar per les diferents opcions.

Aquesta és la pantalla inicial del Ledger Nano quan el connecteu

Després d’això, Ledger us donarà la següent opció: configurar el dispositiu. Seleccioneu el fitxer signar per configurar un dispositiu nou; l’altra opció és amb finalitats de recuperació.

Premeu el botó dret per confirmar que voleu

Premeu el botó dret per confirmar que voleu “configurar-lo com a dispositiu nou”.

A continuació, el dispositiu us demanarà que configureu el PIN de 8 dígits. Necessitareu aquest PIN cada vegada que vulgueu accedir a la cartera de maquinari: configureu un PIN que recordeu fàcilment.

Si mai oblideu el PIN, podeu utilitzar la frase inicial per recuperar fons.

Si mai oblideu el PIN, podeu utilitzar la frase inicial per recuperar fons.

Després de confirmar el PIN, el tercer pas és fer una còpia de seguretat de la llavor de recuperació, una cadena de 24 paraules. El dispositiu inclou un fulletó per escriure la llavor de recuperació. Si alguna vegada perd el dispositiu Ledger o si funciona malament, utilitzarà aquesta frase de recuperació per restaurar els seus fons. Si el perdeu, els bitcoins desapareixeran per sempre. Per exemple, podeu recuperar fons mitjançant la cartera mòbil Mycelium amb la vostra llavor única de 24 paraules en cas que perdeu el vostre llibre major.

Després de confirmar la frase de recuperació, el dispositiu estarà a punt per utilitzar-se.

Després de confirmar la frase de recuperació, el dispositiu estarà a punt per utilitzar-se.

En aquest moment, ara podeu connectar la cartera amb aplicacions que admetin Ledger per gestionar els fons fàcilment.

A continuació, haureu d’instal·lar el gestor de carteres Ledger des de Chrome Store.

A continuació, haureu d’instal·lar el gestor de carteres Ledger des de Chrome Store.

Aquesta aplicació us donarà l’opció de descarregar una aplicació de bitcoins: un programari lleuger que faràs servir per gestionar la cartera de maquinari Ledger. Amb el Ledger configurat i una aplicació Bitcoin instal·lada, és fàcil agafar la vostra adreça i compartir-la amb qualsevol persona per rebre diners al vostre llibre major. Aquest article explica com començar amb Ledger després de configurar-lo.

Llegiu: 5 passos per crear una cartera de Bitcoin compartida

Com enviar diners a una cartera de bitcoins

Ara que ja sabeu com obtenir una cartera de bitcoins, el següent pas és probablement aconseguir alguns bitcoins a la cartera que trieu.

La compra de bitcoins solia ser un procediment difícil en algun moment enrere, ja no.

Avui en dia podeu comprar bitcoins de diverses maneres: transferències bancàries, targetes de dèbit / crèdit, corredors, caixers automàtics de bitcoins o bé adquirint directament d’algunes carteres. Algunes carteres com Breadwallet, Airbitz i Mycelium tenen l’opció de comprar a l’aplicació. Consulteu el nostre article sobre com comprar bitcoins.

Per enviar bitcoins a la vostra cartera, només cal que inicieu sessió a la plataforma amb els bitcoins i envieu les monedes a una de les vostres adreces. Coinbase i Kraken són alguns dels favorits; podeu comprovar-ho aquesta llista de més intercanvis.

Una manera més senzilla és comprar bitcoins de Coinbase i transferir-los a la cartera que vulgueu: pot ser Breadwallet, Trezor o una cartera de paper. No obstant això, quan envieu bitcoins a la vostra cartera, heu de pagar comissions de transaccions. Actualment, la quota d’enviament és elevada fins i tot per a quantitats petites. Per evitar les taxes altes, podeu utilitzar una plataforma de negociació anomenada Gdax, propietat de Coinbase. Per descomptat, aquest mètode no és senzill; l’avantatge és que és lliure de moure bitcoins.

Consell: és més costós enviar petites quantitats de BTC en comparació amb moure grans quantitats.

El vídeo següent explica com comprar BTC a Coinbase i enviar-lo a una adreça bitcoin que vulgueu sense pagar cap comissió.

Com assegurar la vostra cartera de bitcoins

Tot i que la xarxa blockchain és a prova de pirateig, els casos de desaparició de bitcoins són freqüents. Hi ha moltes maneres de perdre els vostres bitcoins per part dels pirates informàtics i dels estafadors. Ransomware pot xifrar el vostre disc dur que tingui les vostres claus o llavor privades; un programa maliciós pot robar els vostres privats del disc dur si s’emmagatzemen sense xifrar; un hacker pot enregistrar els cops del teclat (a través de registre de claus) per robar les vostres contrasenyes; podeu perdre el portàtil o el telèfon amb una cartera sense xifrar instal·lada.

No obstant això, per a la majoria de les víctimes que han perdut els bitcoins, el problema és gestionar malament la llavor o la contrasenya. Preneu-vos-ho seriosament perquè moltes de les víctimes es troben en una situació difícil perquè obliden la contrasenya de recuperació o la contrasenya que van establir.

Per exemple:

Mantenir bones pràctiques; d’aquesta manera, no exposareu la llavor de la vostra cartera ni oblideu la frase de contrasenya que la desbloqueja. Aquests són alguns punts crucials que cal recordar per protegir la cartera de bitcoins:

No oblideu mai la vostra llavor

Si oblideu la vostra llavor de recuperació, els vostres fons han desaparegut per sempre. Feu una còpia de seguretat d’aquesta llavor en una placa d’acer o d’or, si cal, sobretot si es tracta de monedes d’un valor immens. Podeu fer inscriure la llavor en una placa d’acer que pugui resistir fins i tot a les altes temperatures en cas de catàstrofes com l’incendi. A més, recordeu de mantenir-lo en algun lloc segur; una ubicació només la podeu recuperar vosaltres o un membre de la família en cas que us passi alguna cosa.

No escriviu la llavor en un tros de paper i, a continuació, deixeu-la estirada dins del calaix de l’oficina o dins d’una pàgina d’un llibre: plorareu sols. En cas que xifreu la cartera amb una contrasenya, creeu-ne una còpia de seguretat, igual que la llavor. Sense la vostra frase de contrasenya única, no podreu accedir a la vostra cartera.

Consell: no escriviu mai la vostra llavor en llocs web en línia ni en cap dispositiu electrònic.

Feu una còpia de seguretat de la cartera amb regularitat

Feu-ne un costum fer còpies de seguretat de la vostra cartera amb freqüència i fer una còpia de seguretat de tota la cartera, ja que algunes carteres fan servir claus privades amagades. Recordeu que teniu diverses ubicacions segures per a les còpies de seguretat.

Xifra la cartera amb una contrasenya

Això significa simplement configurar una contrasenya per a la cartera, que és una altra manera de millorar la seguretat de la cartera. Si us roben el dispositiu, el lladre no pot accedir als bitcoins sense la vostra contrasenya memoritzada. Configureu una contrasenya única que altres persones no puguin esbrinar; hauria de ser una contrasenya fàcilment recordable. A Bitcoin, teniu opcions limitades per recuperar la contrasenya.

Advertiment: si oblideu la contrasenya i no teniu cap còpia de seguretat de la vostra llavor, els fons es perdran per sempre.

Fer front a petites quantitats quan s’utilitzen carteres calentes

Gestioneu només quantitats petites en carteres i intercanvis calents, suficients per fer pagaments o executar operacions; no en guardeu molt. No guardeu mai més bitcoins dels que esteu disposats a perdre en una cartera calenta o en un canvi; transfereu sempre les monedes a una cartera freda que tingueu el control total de les claus privades..

Eviteu aplicacions i llocs web falsos

Amb tantes estafes que s’estan produint darrerament, comproveu que utilitzeu la cartera oficial, ja sigui basada en la web, una cartera mòbil o una cartera de maquinari. Si feu servir una cartera web, visiteu l’URL correcte. Un estafador pot crear un lloc de pesca que s’assembla exactament a la cartera oficial per enganyar-lo i regalar la seva llavor. Darrerament, n’hi ha hagut diversos casos de persones que perden bitcoins de la cartera blockchain.info, probablement a través de phishing.

Un bon truc és utilitzar un gestor de marcadors o una extensió de gestor de contrasenyes per desar tots els enllaços crucials als vostres llocs web. D’aquesta manera, podeu evitar que us redirigeixin a llocs web maliciosos o falsos. A més, no feu clic als enllaços publicats en fòrums socials com Reddit i anuncis de Google quan vulgueu visitar la vostra cartera o descarregar-ne una..

Tingueu molta precaució quan instal·leu aplicacions des de Play Store, ja sigui Apple o Google.

Tingueu molta precaució quan instal·leu aplicacions des de Play Store, ja sigui Apple o Google.

Assegureu-vos d’instal·lar l’aplicació oficial. Un desenvolupador pot penjar una aplicació falsa a la botiga i, si us atrevíeu a utilitzar-la per rebre bitcoins, us escombraria el compte. Fa un temps, hi va haver un cas com això que implicava Breadwallet.

Per últim, obteniu la cartera de maquinari d’un proveïdor verificat. No cometeu l’error de comprar a llocs de subhastes com E-bay o revenedors de tercers. Això és real; algú va perdre tota la seva criptografia alguna vegada quan va utilitzar-la un Ledger Nano S que havia comprat a E-bay – El noi va perdre aproximadament 34.000 dòlars en criptografia. Estigueu vigilants, això no us passa.

Pensaments finals

Quan el bitcoin va evolucionar, va comportar coses meravelloses: sou el banc. Mitjançant l’efectiu electrònic, ara podeu enviar diners i pagar béns i serveis a qualsevol persona de la zona del món sense passar per tercers com un banc. Tot i això, com que ja no hem de passar pels bancs quan es tracta de diners digitals, és responsabilitat vostra assegurar la cartera i practicar bons hàbits que no deixin vulnerables els detalls de la cartera. A mesura que cada vegada hi ha més gent que es trasllada a l’espai criptogràfic, els estafadors i els pirates informàtics estan dissenyant noves maneres d’arribar als vostres efectius guanyats. Només vosaltres podeu garantir la seguretat de la vostra cartera de bitcoins.

Llegiu el nostre article sobre El costat fosc de les criptomonedes.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map