Com funciona la verificació de la identificació del vostre client (KYC) i contra el blanqueig de diners (AML)

kyc i aml

Les normatives contra el blanqueig de diners (AML) i Know Your Customer (KYC) són habituals a tot el món financer. També tenen un paper important en actius criptogràfics basats en blockchain i bitcoin (BTC).

Com funcionen les regulacions AML i KYC? Quan heu de completar la verificació AML / KYC? De debò heu de penjar un selfie que tingueu el passaport només per operar amb criptografia? Avui us expliquem tot el que necessiteu saber sobre AML, KYC i verificació d’identitat a la criptografia.

Què és conèixer el vostre client (KYC)?

Què és conèixer el vostre client (KYC)

Know Your Customer (KYC) és el procés de verificació de la identitat d’un client. Al món financer, els bancs tenen la responsabilitat de “conèixer els seus clients”. S’espera que els bancs prenguin mesures per verificar la identitat dels seus clients.

Per verificar la seva identitat i completar la verificació KYC, és possible que els clients hagin de penjar documents d’identificació. És possible que hàgiu d’enviar el vostre nom complet, adreça i número de seguretat social (SSN) al vostre banc per completar la verificació KYC, per exemple.

De la mateixa manera, al món de la criptografia, és possible que els inversors hagin de completar la verificació KYC abans de participar en una ICO o negociar en una borsa.

KYC, en altres paraules, és el procés bàsic de verificació d’identitat que fan servir els bancs, les borses i les institucions financeres. A la majoria de jurisdiccions, no podeu registrar-vos a un compte bancari de forma anònima. Heu de proporcionar a la institució el vostre nom i altres dades personals. Això és KYC en poques paraules.

Les regulacions varien entre estats i països. En general, però, les empreses que presten serveis financers han de seguir les regulacions KYC o AML.

Què és contra el blanqueig de diners (LMA)?

Què és contra el blanqueig de diners (LMA)

La lluita contra el blanqueig de diners (AML) és similar a KYC però amb un abast més ampli: AML fa referència a les mesures que fan servir les institucions financeres i els governs per prevenir i combatre els delictes financers, especialment els delictes relacionats amb el blanqueig de diners, el finançament criminal o l’activitat terrorista..

El blanqueig de diners és la pràctica d’agafar diners obtinguts per mitjans il·legals i ‘netejar’ els diners executant-los mitjançant algun tipus de sistema. Algú que acaba de vendre drogues il·legals per valor de 10 milions de dòlars, per exemple, pugui comprar 10 milions de dòlars BTC en efectiu a través de LocalBitcoins, i després vendre aquests bitcoins a canvi d’un dòlar americà abans de retirar-lo..

Què és la lluita contra el finançament del terrorisme (CFT)?


Què és la lluita contra el finançament del terrorisme (CFT)

De vegades, veuràs un tercer acrònim quan es parla de KYC i AML. És possible que vegeu bancs o intercanvis criptogràfics que parlen de Combatre el finançament del terrorisme (CFT).

Com es pot endevinar pel nom, la verificació CFT està dissenyada amb objectius similars a la verificació KYC i AML. Amb la verificació CFT, el banc vol assegurar-se que no blanqueja diners amb finalitats terroristes.

En general, la CFT s’esmenta com a part del programa AML més ampli d’una institució financera. Moltes institucions financeres es refereixen al seu sistema de verificació d’identitat com a “verificació AML / CTF”, per exemple.

El CFT es va convertir en una part crucial de la verificació financera a partir de finals del 2001. Després dels atacs de l’11 de setembre del 2001, els països es van adonar que havien de prendre mesures per combatre el finançament del terrorisme.

Quina diferència hi ha entre AML i KYC?

Diferències AML i KYC

KYC és el procés bàsic de verificació d’identitat que fan servir els bancs i altres institucions financeres. Quan doneu a un banc el vostre nom i altra informació personal, esteu completant el procés KYC d’aquest banc.

AML, per la seva banda, és molt més ampli que KYC. AML fa referència a les mesures que fan servir els bancs i altres institucions financeres per combatre les activitats il·legals, com ara el blanqueig de diners o el finançament del terrorisme.

És fàcil difuminar les línies entre KYC i AML. Tanmateix, els bancs que agrupen KYC i AML sovint s’enfronten a multes reglamentàries.

Aquí teniu una explicació més clara de la diferència entre AML i KYC:

KYC és el procés de verificació d’identitat que fan servir les institucions financeres per identificar els seus clients

AML és un programa o conjunt de procediments implementats per una institució financera que consisteix en components com la Due Diligence (Customer Due Diligence) (CDD), la Diligence Due Enhanced (EDD) i altres polítiques

Què implica un programa AML??

guia anti-blanqueig de diners

Tot i que KYC és una verificació d’identitat directa, AML pot constar de múltiples components. Un programa contra el blanqueig de diners pot consistir en tot el següent:

Diligència deguda al client (CDD): El CDD és un tipus bàsic de procediment KYC on es recopilen les dades d’un client (com ara la prova d’identitat i adreça) i s’utilitzen per avaluar el perfil de risc del client.

Diligència avançada millorada (EDD): EDD és un tipus de procediment KYC més avançat per a clients d’alt risc. És possible que CDD hagi identificat un grapat de clients que tenen un risc més elevat, per exemple. Aquests clients han de completar EDD. Es percep que aquests individus tenen un risc més elevat perquè són més propensos a blanquejar diners o finançar el terrorisme mitjançant la institució financera. Per tant, les persones identificades mitjançant EDD seran regulades i controlades amb un nivell superior.

Informació de propietat beneficiosa definitiva (UBO): EDD pot incloure la verificació de la informació de propietat beneficiosa definitiva. L’últim beneficiari efectiu és la persona que posseeix o controla en última instància un client i / o la persona en nom de la qual s’està realitzant una transacció. Suposem que el vostre cunyat és un individu d’alt risc, però que no ho és. Feu transaccions en nom del vostre cunyat per evitar desencadenar procediments de LMA, tot i que el vostre cunyat és l’últim beneficiari efectiu.

Persones políticament exposades (PEP): PLa verificació de les persones exposades olíticament (PEP) pot identificar les persones que corren el risc de ser subornades o obligades a fer determinades transaccions. Es podria identificar a aquestes persones com a d’alt risc simplement perquè podrien ser obligades a fer transaccions problemàtiques, fins i tot si l’individu és d’altra manera fiable..

Polítiques de LMA basades en el risc: Una empresa pot tenir altres polítiques basades en el risc fora del procés de CDD i EDD per identificar o controlar persones de risc.

Avaluació de risc i seguiment continu: Després que un client estigui a bord, una institució financera continuarà supervisant la persona i avaluant el risc de la persona al llarg del temps. Un client pot començar com un individu sense risc, per exemple, abans de progressar gradualment cap a un individu d’alt risc.

Programes de formació en conformitat AML per al personal: Les bones institucions financeres implementen polítiques AML a tots els nivells de l’organització, des del sistema d’incorporació automàtic fins a tots els nivells d’empleats. Els empleats rebran formació sobre com detectar, controlar i informar les persones d’alt risc.

Controls interns i auditories internes: Per mantenir a tothom sota control, una bona política AML tindrà controls interns i auditories internes. Aquests sistemes es comprovaran per comprovar que no hi hagi individus d’alt risc o transaccions d’alt risc per les escletxes.

Com funciona el programari KYC / AML automatitzat

Com funciona el programari KYC / AML automatitzat

Quan us inscriviu a un intercanvi de criptomonedes, és possible que hagueu de completar la verificació KYC / AML. Normalment, l’intercanvi en si no fa la verificació: confien en un tercer o en un programari automatitzat per verificar la vostra informació.

El programari AML automatitzat és molt més eficient per a qualsevol institució financera. Aquest programari realitza una cosa anomenada Verificació electrònica d’identitat (eIDV).

Els sistemes eIDV solen tenir tres passos per verificar la identitat d’un client:

Pas 1) Seleccioneu el document d’identitat (passaport, DNI o carnet de conduir)

Pas 2) Pengeu una foto del document seleccionat

Pas 3) Pengeu una foto de la persona que tingui el document d’identitat seleccionat

Els sistemes eIDV s’han avançat amb el pas del temps. Alguns sistemes de verificació fins i tot utilitzen tecnologia blockchain per millorar el procés. La tecnologia Blockchain pot ajudar la institució financera a evitar problemes legals i de reputació, combatre actes delictius com el blanqueig de diners, garantir la seguretat dels actius dels inversors i establir credibilitat amb els bancs.

Qui fa complir el reglament de LMA?

Normativa AML

El 1989, els països més importants del món per força econòmica es van reunir a la Cimera del G-7 a París per establir el Grup d’acció d’acció financera sobre blanqueig de diners o GAFI.

El grup de treball va rebre la responsabilitat d’examinar les tècniques i tendències de blanqueig de capitals, revisar els procediments ja existents a les institucions financeres mundials i establir procediments que, en última instància, reduirien el blanqueig de diners a tot el sistema bancari internacional..

En menys d’un any des de la seva creació, el GAFI va presentar un informe que contenia 40 recomanacions. Aquestes recomanacions descrivien un camí per acabar amb el blanqueig de diners.

Des del 2019, un total de 39 països o coalicions regionals s’han adherit al GAFI. Podeu veure la llista completa aquí. Entre les organitzacions membres hi ha la Comissió Europea i el Consell de Cooperació del Golf. Els països membres inclouen la majoria de països desenvolupats del món, inclosos els Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, França, Canadà, Austràlia, Japó, Corea del Sud i altres.

El 2001, el mandat del GAFI es va ampliar per incloure el finançament del terrorisme. Es van implementar nous procediments de finançament antiterrorista (ATF) a l’octubre del 2001, un mes després dels atacs terroristes de l’11 de setembre.

Una de les àrees més importants en què coneixeu el GAFI és quan escolteu els països de la llista negra. El GAFI manté la “llista negra del GAFI”, per exemple, dels països d’alt risc per al blanqueig de diners i la llista gris del GAFI dels països de risc mitjà.

Com funciona el blanqueig de capitals?

Com funciona el blanqueig de capitals

El blanqueig de diners, com s’ha explicat anteriorment, és la pràctica de “netejar” els diners bruts. Un criminal que hagi obtingut diners per mitjans il·legals pot intentar passar aquests diners a un negoci legal, com qualsevol negoci basat en efectiu. En definitiva, els diners no es poden remuntar a l’activitat criminal o il·legal.

Hi ha tota mena de maneres de blanquejar diners. Alguns delinqüents utilitzen empreses legals per blanquejar diners. Altres delinqüents passen diners per països estrangers. Els diners es dipositen en un compte bancari estranger, per exemple. Altres inverteixen els diners. Avui en dia, un nombre creixent de delinqüents simplement compren criptografia, aprofitant els intercanvis amb mínims procediments KYC / AML per netejar els seus diners.

Correspon a les institucions financeres verificar d’on provenen aquests diners i cap a on van els diners. Les institucions financeres confiaran en procediments automàtics i manuals de LMA per identificar transaccions importants. Les transaccions en efectiu que superin els 10.000 dòlars, per exemple, poden fer una doble verificació per verificar el seu origen i destinació.

En casos de delictes importants, com ara robatoris, malversacions o robatoris, l’agència d’aplicació de la llei pot retornar els fons o béns durant la investigació de blanqueig de diners a les víctimes del delicte. Si un criminal ha malversat diners, per exemple, i després ha blanquejat els diners, les víctimes poden rebre una indemnització.

Quins intercanvis de criptografia utilitzen la verificació KYC / AML?

Quins intercanvis de criptografia utilitzen la verificació KYC / AML

Els procediments KYC / AML varien àmpliament segons la indústria criptogràfica.

Pràcticament tots els intercanvis de criptografia de renom utilitzen algun tipus de verificació KYC / AML. No obstant això, alguns intercanvis de menys reputació continuen permetent als comerciants comerciar de forma anònima.

Els límits també tenen un paper crucial en la verificació KYC / AML. Changelly, per exemple, us permet canviar fins a 300 dòlars en la vostra primera transacció sense verificar res més que una adreça de correu electrònic. Mentrestant, els intercanvis tradicionals de criptomonedes poden requerir que verifiqueu la vostra identitat per canviar més de 1.000 dòlars al mes.

L’incompliment comporta multes greus

L’incompliment comporta multes greus

Les institucions financeres gasten milers de milions de dòlars en verificació KYC i AML cada any. Hi ha una bona raó per a això: incomplir els procediments KYC i AML pot comportar multes greus.

Una de les multes més grans relacionades amb KYC / AML es va produir el setembre de 2018 quan el banc holandès ING va ser multat amb 900 milions de dòlars per incomplir els requisits de compliment holandès de l’AML.

La investigació sobre ING va ser dirigida pel Servei Fiscal dels Països Baixos, que va descobrir que el banc no va executar polítiques destinades a prevenir delictes econòmics financers (com el blanqueig de diners). Entre el 2010 i el 2016, ING no havia complert amb els estàndards de diligència deguda al deixar de notificar transaccions sospitoses a la seva xarxa.

El càstig ING va provocar onades de xoc a tot el sistema financer europeu. Els reguladors del Banc Central Europeu, de l’Autoritat Bancària Europea i de la Comissió Europea van prendre mesures fermes contra les regulacions actuals KYC / AML amb l’objectiu d’evitar un esdeveniment similar en el futur. Es va distribuir un document confidencial als governs de tota Europa que esbossava les llacunes en els procediments actuals de KYC / AML.

En definitiva, la verificació KYC i AML no és un procés perfecte i mai ho serà. Com que els procediments KYC / AML han millorat amb el pas del temps, però, cada vegada és més difícil per als delinqüents rentar diners a través dels sistemes bancaris existents..

Principals intercanvis de criptomonedes sense KYC / AML

Intercanvis de criptomonedes sense KYC / AML

Acabem de dedicar 2.000 paraules a explicar com els procediments KYC i AML redueixen l’activitat criminal al sistema financer mundial. Ara us explicarem els intercanvis de criptomonedes que no tenen cap procediment KYC ni AML.

Binance

Binance és un dels intercanvis de criptomonedes més grans del món pel que fa al volum de negociació. Hi ha una raó senzilla per la qual Binance és tan popular: té una forta liquiditat, molts parells de criptomonedes i pràcticament no requereix cap tipus de requisit KYC o AML.

Avui en dia podeu comerciar amb Binance només verificant la vostra adreça de correu electrònic. L’única “restricció” real per als usuaris no verificats és que només podeu retirar fins a 2 BTC de criptografia cada dia. Si completeu la verificació KYC / AML, aquests límits desapareixeran. No obstant això, per a la majoria de comerciants que busquen operacions de criptografia anònimes, un límit de retirada de 2 BTC és més que suficient.

Tingueu en compte que aquestes normes s’apliquen a tots els usuaris que no siguin nord-americans. Des del setembre de 2019, Binance ha requerit que tots els usuaris nord-americans completin la verificació KYC / AML per executar operacions a la plataforma.

KuCoin

KuCoin és un altre intercanvi de criptomonedes de gran volum popular entre els comerciants de criptomonedes que cerquen una plataforma anònima. KuCoin és similar a Binance per més que la manca de regulacions KYC / AML: també té una moneda digital pròpia anomenada KuCoin Shares (KCS) que funciona de manera similar a la moneda nativa de Binance, Binance Coin (BNB).

Avui, KuCoin accepta usuaris de criptografia no verificats de tot el món, inclosos els Estats Units. Si voleu realitzar operacions de criptografia sense cap tipus de verificació KYC / AML, KuCoin és una bona opció.

Bitfinex

Bitfinex sempre ha estat un dels intercanvis de criptomonedes més populars del món tot i tenir una regulació i una transparència limitades. Bitfinex no requereix KYC per als usuaris. L’única restricció és que els usuaris no verificats “només” poden retirar fins a 10 BTC en cada període de 24 hores.

Altres intercanvis menys coneguts

Els intercanvis enumerats anteriorment són els intercanvis de criptografia més coneguts sense necessitat de verificació KYC / AML. Hi ha molts altres intercanvis de menys qualitat i menys líquids

Paraula final

Know Your Customer (KYC) és un sistema de verificació d’identitat utilitzat pels bancs per identificar els seus clients. Els bancs tenen la responsabilitat de “conèixer els seus clients” i els procediments KYC d’un banc els ajuden a fer-ho.

La lluita contra el blanqueig de diners (AML), per la seva banda, té un abast més ampli. Els procediments AML es construeixen amb l’objectiu de gestionar el risc. Per exemple, es comprovarà el risc d’un client en registrar-se a una plataforma, i es controlarà contínuament el risc del client al llarg del temps. Els procediments AML de la institució identificaran els clients amb un risc elevat de realitzar transaccions sospitoses, com ara operacions de blanqueig de diners o activitats terroristes..

Avui en dia, tant els procediments KYC com AML tenen un paper crucial en el món de la criptografia. Eviten que la gent faci servir bitcoin per blanquejar diners o finançar activitats delictius.

Per descomptat, els procediments KYC i AML també tenen els seus inconvenients: introdueixen barreres a l’espai criptogràfic, per exemple. Us obliguen a verificar la vostra identitat amb una organització centralitzada abans de comprar o vendre criptografia.

Hi ha pros i contres de la verificació KYC / AML, però tant les polítiques Know Your Customer (KYC) com les polítiques contra el blanqueig de diners (AML) continuaran tenint un paper crucial en els ecosistemes financers i criptogràfics per al futur proper.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map