Invertir en Ethereum (ETH): tot el que heu de saber

Ethereum és una xarxa de cadena de blocs distribuïda de codi obert que simplifica la creació de scripts intel·ligents de contractes. És important destacar que plataforma permet als desenvolupadors racionalitzar la creació d’aplicacions descentralitzades que funcionen a cadenes de blocs. En conseqüència, la plataforma ha introduït el món a l’abast de noves funcionalitats i aplicacions.

És gairebé impossible aventurar-se al mercat de criptografia sense escoltar sobre Ethereum. Aquest testimoni únic va ajudar a revolucionar el criptospai. Com a tal, ETH es classifica constantment com la segona criptomoneda més popular basada en la capitalització del mercat. En particular, una combinació de factors ha conduït a la popularitat de l’ETH a l’espai criptogràfic

Criptomonedes principals: CoinMarketCap

Criptomonedes principals: CoinMarketCap

Els Dapps són programes de nova generació dissenyats específicament per funcionar dins de xarxes descentralitzades. Aquestes xarxes poden incloure Tor, Ledgers distribuïts i blockchain. Dapps proporciona al món una gran quantitat de noves oportunitats. En conseqüència, Dapps continua sent una de les àrees de més ràpid creixement dins del sector de la cadena de blocs.

Com funciona Ethereum (ETH)?

Ethereum pren prestades algunes de les funcions clau de Bitcoin, encara que amb canvis lleus com el mecanisme de consens PoW. A més, Ethereum utilitza algunes de les estratègies emprades per BitTorrent per crear un sistema operatiu veritablement descentralitzat per als programadors Dapp..

Sovint es fa referència a Ethereum com a criptomoneda. Aquesta referència és incorrecta. Ethereum és la plataforma en què funciona la criptomoneda Ether. Dins d’aquest ecosistema, el paper principal d’Eter és compensar els miners per realitzar càlculs EVM.

EVM: la màquina virtual Ethereum

Els EVM són piles virtuals incrustades a cada node Ethereum complet. Els EVM simplifiquen el procés de creació d’aplicacions descentralitzades. En conseqüència, aquests protocols són fonamentals per al rendiment d’Ethereum perquè executen un bytecode del contracte.

De manera crucial, cada node de la xarxa Ethereum executa una instància EVM. Aquesta estratègia els permet pactar l’execució de les mateixes instruccions sense la intervenció humana. A més, proporciona un mitjà per saber on qualsevol persona pot executar codi en un ecosistema sense confiança.

És important destacar que el bytecode EVM és un sistema complet. Turing fa referència a les capacitats dels protocols. Els protocols complets de Turing, com JavaScript, poden realitzar una gran varietat de funcions computacionals crítiques.

Múltiples idiomes

Un dels aspectes més exclusius i potents de EVM és la seva capacitat d’utilitzar diversos llenguatges de codificació. Fins ara, els EVM s’han desplegat amb èxit mitjançant C ++, Java, JavaScript, Python, Ruby i molt més. Curiosament, Ethereum fins i tot va introduir el seu propi llenguatge orientat a objectes d’alt nivell per implementar contractes intel·ligents anomenats Solidity. Els desenvolupadors poden programar utilitzant qualsevol dels idiomes de nivell superior enumerats anteriorment i el codi es converteix a EVM Bytecode.


Què és el GAS??

És possible que hagueu escoltat el terme Gas quan la gent parla d’Ethereum. El gas és un mecanisme intern de tarifació que permet a Ethereum garantir la qualitat de la codificació de la seva xarxa. Totes les transaccions de la xarxa Ethereum es poden mesurar en funció del seu ús de gas. Per tant, cada EVM té un límit de gas i un preu del gas particulars associats a la seva execució.

Amb entusiasme, la introducció de Gas a la xarxa garanteix que la qualitat del codi a la xarxa sigui elevada. Aquesta estratègia ajuda a protegir els nodes de la introducció de codificació nefasta. També impedeix que la xarxa s’envaeixi amb la codificació inferior.

Fixació de preus del gas

El límit de gas és la quantitat de potència computacional total que utilitzarà la xarxa Ethereum. Com més llargs i complicats siguin els vostres contractes intel·ligents, més elevat serà el vostre límit total de gas. El preu del gas és l’import que un usuari està disposat a pagar per executar la funció completament. Si fixeu el preu del gas massa baix, els miners ignoraran la vostra sol·licitud. A més, en cas que el preu del gasolina no cobreixi completament el vostre EVM, els miners mantindran la diferència.

La combinació d’aquests dos factors us proporciona el cost de la vostra transacció Ethereum. És important destacar que la funcionalitat i les tarifes de processament es mesuren en gas, però la tarifa es paga en Ether. Aquesta estratègia és molt interessant perquè permet a la xarxa determinar els costos per si mateixa. D’aquesta manera, Ethereum funciona de manera descentralitzada a través dels seus processos de negoci interns.

Història d’Ethereum (ETH)

La història d’Ethereum comença als primers dies del mercat de criptografia. El 2013, Vitalik Buterin, un programador intuïtiu i Bitcoiner de molt temps, va publicar un llibre blanc que descriu el disseny tècnic i les capacitats del concepte Ethereum. Al document, Buterin descriu un ordinador descentralitzat i global que podria funcionar en una cadena de blocs semblant a Bitcoin.

Fundador d'Ethereum Vitalik Buterin

Fundador d’Ethereum Vitalik Buterin

El 2014, Buterin havia completat la primera versió d’Ethereum. És important destacar que va comptar amb l’ajut de la firma de desenvolupament suïssa GmbH. Aquesta primera versió del programari va ajudar a promoure una ICO per al projecte. L’ICO ETH va ser un gran èxit. El projecte va recaptar 18 milions de dòlars a diversos inversors. De manera fonamental, va crear la primera xarxa de miners i accionistes d’ETH.

Ethereum llança la versió beta

El 2015, Buterin va llançar la primera versió beta d’Ethereum. El protocol va rebre el nom de Frontier. El llançament va ajudar a augmentar el valor d’Ethereum fins a 0,420897 dòlars el 21 d’octubre de 2015. El 2016, el protocol va rebre una altra actualització important anomenada Homestead. Va ser en aquest moment quan el concepte d’organitzacions autònomes descentralitzades (DAO) també es va convertir en coneixement públic.

Els DAO entren al mercat

Els DAO prenen les funcionalitats de les empreses i converteixen tots els aspectes en contractes intel·ligents. Podeu pensar en un DAO com una organització creada per desenvolupadors per automatitzar les decisions i facilitar les transaccions de criptomoneda. L’objectiu d’aquests protocols de nova generació era codificar les regles i els processos de presa de decisions d’una organització. D’aquesta manera, podríeu eliminar la necessitat de documents i persones per governar.

El primer DAO d’Ethereum es va llançar oficialment el 30 d’abril del 2016. El llançament del DAO va ajudar a Ethereum a aconseguir 150 milions de dòlars mitjançant una ICO pública. En aquell moment, DAO era l’esdeveniment de finançament col·lectiu més gran de la història basat en blockchain. Concretament, l’esdeveniment va aconseguir més de 150 milions de dòlars. Potser encara més impressionant, l’esdeveniment va comptar amb la participació de més d’11.000 inversors ubicats a tot el món.

Hack de DOA

Malauradament, el bombo va durar poc. Els pirates informàtics van localitzar i explotar ràpidament un important error de programació i vectors d’atac amb el DAO. Malauradament, els desenvolupadors ja treballaven per solucionar els errors, però no van completar la seva feina abans de l’atac. El pitjor de tot és que en aquell moment el 15% de l’ETH es feia a la DOA.

Els pirates informàtics van utilitzar un sistema DOA duplicat per esgotar els fons. Fins al 18 de juny, els pirates informàtics només van necessitar treure 3,6 milions d’ETH de l’ICO. Les notícies sobre l’atac van reduir el valor de l’ETH de 20 dòlars a poc menys de 13 dòlars.

Els desenvolupadors van notar que els fons esgotaven, però els va faltar el temps per obtenir els vots suficients per revocar el robatori. A més, atès que la DOA va recaptar molts més fons dels esperats per ETH, havien gestionat malament el nivell de seguretat requerit. Més tard es va revelar que els desenvolupadors mantenien tot el finançament en una única adreça de cartera.

Recuperar el control

Finalment, els desenvolupadors d’ETH es van adonar exactament del que estava passant i van començar a treballar febrilment per aturar l’atac. A mesura que l’ETH continuava esgotant-se, els desenvolupadors van començar a considerar un enfocament més extravagant per aturar el pirata informàtic.

Com es va piratejar Ethereum

És important destacar que el pirata informàtic va utilitzar un DOA duplicat per enganyar el sistema. Com que era un duplicat, incloïa els protocols principals programats inicialment a l’original. Un d’aquests protocols era una estipulació de retirada de 28 dies. Bàsicament, el pirata informàtic no va poder accedir als seus fons durant gairebé un mes. Aquesta finestra va donar a Ethereum una mica de temps per intentar estalviar els fons.

Durant les sessions de pluja d’idees, es van presentar moltes propostes a la taula. Finalment, els desenvolupadors van decidir que d’alguna manera havien d’anul·lar l’Eter al DOA del pirata informàtic. Al principi, es va suggerir una forquilla suau com a mitjà per dur a terme aquesta tasca.

Soft Fork vs. Hard Fork

A l’àmbit de les criptomonedes, hi ha dos tipus d’actualitzacions de programari importants que poden rebre les cadenes de blocs. Una forquilla suau és una important actualització que permet als miners continuar extraient la mateixa cadena de blocs. Inversament, una bifurcació dura aplica nous protocols que requereixen que els miners actualitzin el seu programari abans que puguin explotar una nova cadena de transaccions. De manera crítica, una bifurcació dura crea una nova criptomoneda.

Què va causar una forquilla dura??

L’equip de Buterin volia proposar nous protocols de programari que impossibilitessin al pirata informàtic eliminar l’THE robat del seu DOA. En una declaració pública, Buterin va afirmar que no proposava reescriure cap bloc.

En lloc d’això, va dir que volia introduir una característica en la codificació bàsica d’Ethereum per evitar que el pirata informàtic retirés l’ETH. El commutador seria una forquilla suau que podria permetre als desenvolupadors d’ETH introduir una llista negra per a determinades adreces.

Hacker respon

Aquí és on l’incident es torna encara més boig. Després de veure la publicació de Buterin, el pirata informàtic va respondre amb una publicació a la companyia. Va explicar que no havia fet res dolent i que, en un DOA, correspon al contracte intel·ligent validar les transaccions. Va argumentar que res fora dels protocols no hauria de ser capaç d’alterar la seva decisió.

En un aspecte, l’hacker tenia un punt vàlid. La premissa completa del DOA era que no necessitava cap intervenció humana. A més, una de les característiques bàsiques de qualsevol blockchain és la seva suposada immutabilitat i inalterabilitat. El pirata informàtic fins i tot va oferir als miners que no actualitzaven els protocols grans recompenses. Concretament, l’atacant va oferir 1 milió d’ETH i 100 BTC a cada node que va rebutjar l’actualització.

Proposta de Hard Fork

En preveure que el pirata informàtic tenia el domini de l’escenari, els desenvolupadors d’ETH van començar a explorar opcions més agressives. Finalment, un grup de la comunitat ETH va recomanar una forquilla dura. La bifurcació dura recuperaria totes les transaccions ETH a segons abans que es produís l’atac.

La comunitat ETH es divideix

Aquesta proposta va ser acollida amb fermesa oposició. L’objectiu complet d’una cadena de blocs és facilitar transaccions inalterables i immutables. El fet que els desenvolupadors d’Ethereum volguessin desfer les transaccions de blockchain per evitar pèrdues es va produir directament davant dels trets anticensors d’una blockchain.

Accions de preus ETH durant el tall DAO

Accions de preus ETH durant el tall DAO

Es va argumentar que l’ETH funcionava exactament com es volia i que l’actualització no era necessària. Més aviat, el DOA es va programar incorrectament i les pèrdues van ser el resultat d’això. La bifurcació dura introduiria modificacions fetes per una autoritat de govern centralitzada dins de l’ecosistema ETH.

La decisió està presa

Al final, una nova versió de la xarxa principal Ethereum va entrar al mercat el 20 de juliol de 2016. En última instància, la bifurcació dura va instituir un canvi d’estat irregular que va esborrar el robatori de DAO. La forquilla dura va dividir la cadena de blocs d’Ethereum. La cadena original de transaccions passaria ara al nom d’Ethereum classic, mentre que la nova criptografia adoptaria el títol d’Ethereum.

Efectes a llarg termini

La decisió de seguir amb la forquilla dura tindria reverberacions a tot el mercat criptogràfic. Finalment, conduiria a defugir les plataformes basades en ETH dins de l’espai del testimoni de seguretat. El motiu d’aquestes accions és senzill, les principals institucions financeres no poden arriscar-se a invertir les transaccions de valors. Independentment, ETH segueix sent la plataforma principal per al desenvolupament de Dapp avui en dia.

Malgrat els inconvenients, ETH va aconseguir recuperar la confiança del mercat després de l’atac. El 2017, el valor de l’Eter va créixer per sobre del 15.000% fins a arribar a un màxim històric de 1.432,8 dòlars el gener del 2018. Avui en dia, segueix sent la segona criptomoneda en termes de capitalització de mercat, fins i tot amb més competència que mai.

Protocols ERC

La introducció d’Ethereum al criptospai va ser fonamental. Va introduir al món un procés més simplificat per a la creació de contractes intel·ligents. Ara qualsevol persona podria crear una criptomoneda segura i funcional a la xarxa ETH mitjançant protocols ERC.

Els protocols ERC són estàndards simbòlics que compleixen els requisits de la cadena de blocs d’Ethereum. Originalment, Ethereum planejava utilitzar el protocol ERC-20 per simplificar la creació de token intern. Tot i això, no van trigar a adonar-se que hi havia una gran demanda d’un mètode de creació de fitxes simplista.

Aquesta estratègia va ajudar a impulsar el sector criptogràfic a nous nivells. Concretament, el trencament de l’ICO de 2017 es pot atribuir en gran mesura al creixement de la fitxa Ethereum blockchain i ERC. Avui en dia, els tokens ERC són, amb diferència, els més utilitzats a l’espai. Un estudiar va trobar que a partir del 16 d’abril de 2019 hi havia més de 181.000 fitxes compatibles amb ERC-20 que vivien a la xarxa principal d’Ethereum.

Com comprar Ethereum (ETH)

Invertir en Ethereum és fàcil avui en dia. Tots els grans intercanvis comercialitzen ETH com una de les seves principals monedes. De fet, ara podeu trobar una gran varietat de parells de negociació ETH a la majoria d’intercanvis. Per iniciar la vostra inversió a Ethereum, voleu dirigir-vos a un intercanvi segur i fiable, com ara Binance, KuCoin, Poloniex, o bé Bittrex.

Un cop arribeu a l’intercanvi que trieu, empleneu tots els passos de registre necessaris. Ara que teniu accés al vostre compte, hi ha diverses maneres de comprar ETH.

En primer lloc, podeu comprar ETH directament mitjançant moneda fiduciària, com ara USD o EUR. Aquesta estratègia pot trigar més i costar més que intercanviar criptomonedes per Ethereum. No obstant això, és una de les millors maneres d’entrar al mercat de criptografia.

La segona forma d’adquirir ETH consisteix en el comerç d’alguna altra criptomoneda. Avui seria difícil trobar un intercanvi que no canviaria feliçment ETH per gairebé cap testimoni del mercat. Aquesta penetració del mercat permet als inversors triar lliurement entre plataformes en funció dels seus mèrits, en lloc de si ofereixen el testimoni que desitgeu.

Invertir en Ethereum (ETH): tot el que heu de saber Invertir en Ethereum (ETH): tot el que heu de saber Invertir en Ethereum (ETH): tot el que heu de saber
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Revisió de Kriptomat

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

Millor per

Usuaris avançats

Millor per

Comerciants dels EUA

Millor per

Comerciants europeus

Compte mínim

Cap

Compte mínim

1,00 USD

Compte mínim

35 €

Promocions

10% de devolució

Codi de descompte: EE59L0QP

Promocions

Cap

Promocions

Cap

Com emmagatzemar Ethereum (ETH)

Si voleu fer una inversió important en ETH o si teniu previst HODLing aquesta criptografia durant llargs períodes de temps, una cartera de maquinari és la millor opció. Les carteres de maquinari mantenen la criptografia emmagatzemada fora de línia a “emmagatzematge en fred”. Aquesta estratègia fa impossible que les amenaces en línia puguin accedir a les vostres participacions. El Ledger Nano S o els més avançats Ledger Nano X tots dos admeten Ethereum (ETH).

Ethereum miner (ETH)

La cadena de blocs d’Ethereum utilitza un sistema PoW per garantir l’estat de la xarxa. Els participants de la xarxa, coneguts com a nodes o miners, validen contínuament la xarxa. En conseqüència, tots els nodes intenten resoldre una equació matemàtica complexa per demostrar que han treballat per protegir la xarxa.

Igual que Bitcoin, com més miners hi hagi a la xarxa, més difícil es fa participar. El node que afegeix el següent bloc a la xarxa rep una recompensa proporcional a la quantitat de potència computacional que van aportar a la xarxa.

A diferència de Bitcoin, que valida nous blocs de transaccions cada 10 minuts, Ethereum valida blocs cada 15 segons. A més, el miner que crea l’últim bloc rep 3 ETH com a recompensa pels seus esforços. Aquesta és l’única vegada que el nou Ethereum entra al mercat criptogràfic.

Ethereum de prova d’estaca

Curiosament, Ethereum té previst convertir la seva xarxa d’un mecanisme de consens PoW a un mecanisme de prova d’estaca (PoS) abans de finals de 2020. Les xarxes de prova d’estaca utilitzen molta menys electricitat que les xarxes PoW. Aquests estalvis elèctrics s’aconsegueixen mitjançant l’eliminació de l’equació matemàtica PoW.

En canvi, els sistemes PoS es basen en una estratègia d’aposta. Quan “poseu” les vostres monedes, les teniu en una cartera de xarxa. Com més fitxes participeu, més probable és que sigueu el proper node que aprovarà el bloc de transaccions. En un sistema PoS, un pirata hauria de comprar una gran quantitat de fitxes per aconseguir el control de la xarxa.

En última instància, el pirata informàtic perdria més. D’aquesta manera, els sistemes PoS poden mantenir les seves xarxes vàlides sense necessitar la potència de càlcul addicional d’un sistema PoW. Molts analistes consideren els sistemes PoS com l’evolució natural de l’espai.

Ethereum: un pilar al mercat

Mentre Ethereum decideix quines actualitzacions cal fer en el futur, és important reconèixer el posicionament concret d’aquesta plataforma dins del sector. És difícil imaginar un mercat de criptografia sense Ethereum. Cada mes, Ethereum compleix els seus objectius com a plataforma segura de llançament de Dapp. Ningú no pot dir amb certesa quines criptomonedes resistiran la prova del temps, però, si hagués de triar-ne dues, Bitcoin i Ethereum guanyarien el premi segurament.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map