Actius del món real com a garantia de DeFi, possibles amb MakerDAO

L’espai de les criptomonedes es va basar en el desig d’obtenir un millor sistema financer i una infraestructura que sigui inclusiva per a qualsevol persona i en qualsevol lloc.

La indústria criptogràfica ha madurat significativament des del 2010, quan Bitcoin va iniciar una nova onada que avui va generar una indústria completament nova. La comunitat de criptografia va progressar contínuament amb la creació de noves eines i capacitats.

Tot i això, aquestes capacitats que prometen temps de liquidació més ràpids, una accessibilitat global sense confiança i un control granulat d’actius s’han mantingut principalment tancades a l’àmbit criptogràfic..

Reunint recursos del món real i criptogràfics

Ara, l’ambició és salvar la bretxa entre els actius del món real i les criptomonedes. Concretament a l’espai DeFi, que té com a objectiu proporcionar una infraestructura de finançament sense fronteres, s’estan fent els primers passos per portar actius del món real com a garantia per a l’emissió de préstecs..

La comunitat de MakerDAO, que es troba darrere de l’establecoin DAI, sens dubte un dels projectes DeFi més populars, ha confirmat la votació sobre si es permet incloure actius del món real com a opcions de garantia.

Això es produeix després de l’esforç liderat per l’inici Centrifuge, que va desenvolupar un protocol que permet als usuaris convertir actius reals en valors contra els quals es poden emetre tokens ERC20. Això permet la securitització d’actius del món real, ja que aquestes fitxes són interessants i s’emetran com a NFT (fitxes no fungibles).

Les aplicacions DeFi basades principalment en la cadena de blocs d’Ethereum prometen donar accés a més gent a préstecs, préstecs i altres serveis, ja que eliminen la necessitat d’anar a fer transaccions a través d’una institució financera. 

En el cas de MakerDAO, el sistema construït amb Maker (MKR) i DAI permet als usuaris dipositar garanties denominades en criptomoneda per contractar préstecs denominats en el DAI stablecoin fixat en dòlars nord-americans.. 

Tot i que recentment l’espai DeFi va celebrar una fita enorme amb 1.000 milions de dòlars bloquejats en diverses aplicacions generals, la participació a DeFi avui és limitada perquè requereix que els usuaris tinguin actius purament cripto-natius.

Aconseguir que els actius del món real participin en la indústria DeFi és el que persegueix Centrifuge amb el seu Ethereum Dapp anomenat Tinlake. L’aplicació permet la securitització d’actius del món real i els representa a la cadena de blocs com a tokens, que al seu torn es poden utilitzar per accedir als serveis DeFi.

Què és la Tokentització d’actius?

La tokenització d’actius es refereix a l’acte de convertir la propietat d’un actiu del món real en un testimoni digital. Això es pot fer de diverses maneres, però tot resulta en un pont legalment confirmat entre l’actiu físic i el seu testimoni representatiu.

Les escriptures, títols i certificats són versions tradicionals d’un testimoni. L’escriptura d’una casa representa la propietat d’aquesta casa. El testimoni es refereix a l’actiu natiu digitalment que representa el propi actiu del món real.

 Els dos primers tipus d’actius disponibles per a la tokenització són els drets d’autor de transmissió de música habilitats per les factures d’enviament de mercaderies de PaperChain i ConsolFreight..

Amb el vot positiu de la comunitat MakerDAO, ara qualsevol persona, ja sigui particulars o empreses, pot utilitzar futurs fluxos d’efectiu de drets de transmissió de música o factures d’enviament com a garantia per contractar préstecs, per exemple.

Lucas Vogelsang, de Centrifuge, assenyala que la col·laboració podria ser la primera aplicació mundial de DeFi a un problema empresarial real. Particularment, la solució ajuda a garantir una liquiditat ràpida per als artistes i les empreses de la cadena de subministrament, sense les molèsties de passar per formes tradicionals de finançament. 

Rune Christensen de MakerDAO també ha compartit una visió molt optimista ja que les dues propostes representen el primer pas cap a l’expansió del camp d’aplicació de DeFi:

“S’han de veure com els dos primers [RWA] de la cartera d’actius més gran que s’hagi construït mai. És només el primer pas. Milers i milers d’actius existiran al seu costat ”.

Encara hi ha problemes i restriccions pel que fa a la titulització d’actius del món real i introdueix nous riscos a l’espai DeFi.

Per exemple, el procés de tokenització de Centrifuge a través de la seva aplicació encara està sota la llei de valors. Atès que Paperchain i ConsolFreight es troben als Estats Units, només els inversors acreditats tindran accés a aquests actius.

Un altre compromís que es va fer per portar actius del món real a DeFi és que Centrifuge estableixi un vehicle de propòsit especial (SPV) amb els actius associats des d’un punt de vista legal. Els prestadors, en cas d’incompliment, haurien de confiar en el sistema legal per fer complir els seus drets sobre la garantia, en lloc d’un contracte intel·ligent automatitzat que pugui fer-ho amb actius en cadena..

Tot i que això és necessari per reclamar els actius del món real simbolitzats, representa un punt únic de fracàs. Però aquest és un compromís que Lucas Vogelsang de Centrifuge diu que és necessari per incorporar els actius del món real en cadena.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner