Cartera Electrum: domineu la guia de revisió d’usuaris Crypto

revisió electrum

Com utilitzar, emmagatzemar i registrar-se amb la cartera Electrum Bitcoin

Electrum és una popular cartera de bitcoins disponible per a usuaris d’escriptori i Android. També és una de les carteres més antigues de Bitcoin. Coneix tot el que necessites saber sobre Electrum avui a la nostra guia i revisió.

Què és Electrum?

Electrum és una cartera de bitcoins fàcil d’utilitzar llançada per primera vegada el novembre de 2011, cosa que la converteix en una de les primeres carteres de bitcoins de la comunitat. Al llarg dels anys, Electrum ha mantingut una reputació de transparència i fiabilitat. Continua sent una de les carteres bitcoin d’escriptori més populars del món per a tot tipus d’usuaris.

què és electrum

La cartera està disponible com a descàrrega gratuïta a través d’Electrum.org. Podeu instal·lar-lo en un ordinador fora de línia per configurar l’emmagatzematge en fred. O bé, podeu guardar els vostres fons en un ordinador en línia normal i utilitzar la cartera Electrum per a la despesa diària. Electrum es porta bé amb totes les carteres de maquinari importants, cosa que significa que es pot integrar fàcilment a qualsevol configuració de cartera que estigueu executant. És conegut per les seves funcions de seguretat, perdó de recuperació, activació instantània, sense bloqueig ni temps d’inactivitat, comprovació de proves de verificació i avantatges d’emmagatzematge en fred fora de línia.

A diferència de certes altres carteres de criptografia, Electrum no admet múltiples criptomonedes. Ni tan sols admet múltiples forquilles de bitcoin: només admet bitcoin (BTC). Tot i això, els usuaris han modificat el programari d’Electrum al llarg dels anys per crear versions com Electron Cash o Electrum LTC. Electron Cash és un projecte completament separat d’Electrum fet per un conjunt de desenvolupadors separat, tot i que utilitza la majoria de la mateixa codificació. Electron Cash és una de les carteres d’escriptori Bitcoin Cash (BCH) més populars.

Tot i que la majoria de la gent coneix Electrum com una cartera bitcoin d’escriptori, l’equip també ha llançat una aplicació per a Android. L’aplicació està disponible mitjançant Google Play Store o com a .apk com a descàrrega gratuïta.

Una de les queixes més importants sobre Electrum és que recentment es va veure afectada per una de les infraccions de seguretat més greus de la història de la criptografia. El novembre de 2017, es va comunicar un problema de seguretat a l’equip d’Electrum. El problema afecta el programari d’Electrum des de març de 2016 (versió 2.6). L’explotació va permetre a un lloc web maliciós obtenir el control de la vostra cartera Electrum i robar-vos tot el vostre bitcoin (si la vostra cartera no estava xifrada amb una contrasenya). Fins i tot si la vostra cartera tenia una contrasenya, un pirata informàtic encara podria redirigir les claus bitcoin xifrades de la cartera a la seva adreça. Les notícies sobre l’explotació van fer trontollar la comunitat bitcoin. Encara que el problema va ser encara pitjor va ser que no es va solucionar fins al gener del 2018. Es desconeix quants usuaris d’Electrum van perdre bitcoin a causa de l’explotació (si n’hi ha cap). Tanmateix, els usuaris d’Electrum que no hagin actualitzat el seu programari des de la versió 2.6 (per exemple, aquells amb fons emmagatzemats en fred) encara són vulnerables.

Després, a l’abril de 2019, Electrum es va enfrontar a un altre greu problema de seguretat. Els usuaris d’Electrum van perdre milions de dòlars durant un atac DoS contra la xarxa. Més de 140.000 màquines van atacar la xarxa amb un atac de pesca que va orientar els usuaris cap a una versió falsa del programari. Els pirates informàtics també van implementar els seus propis servidors Electrum que allotjaven versions compromeses d’Electrum. Qualsevol persona que utilitzava versions Electrum anteriors a la 3.3 es va veure afectada per l’atac.

Amb aquestes greus gestes en el passat, Electrum segueix avançant com una de les millors carteres bitcoin d’escriptori més segures i disponibles avui en dia.

Funcions de la cartera Electrum

Funcions de la cartera Electrum

Les funcions clau de la cartera Bitcoin Electrum inclouen tot el següent:


Segur: Electrum xifra les vostres claus privades i aquestes claus privades mai no surten de l’ordinador. Mentre mantingueu el control del vostre equip (i ningú no accedeixi a la vostra llavor), els vostres diners estaran al vostre control.

Sense bloqueig: Electrum no bloqueja les vostres claus privades al seu programari. Podeu exportar les vostres claus privades a altres carteres bitcoin.

Frase de contrasenya de 13 paraules: Si perdeu l’accés a l’ordinador o si l’ordinador es bloqueja, podeu recuperar els vostres fons mitjançant una frase de contrasenya. Només cal que descarregueu Electrum i introduïu la vostra frase inicial de 13 paraules per recuperar l’accés als vostres fons. Se us proporcionarà una frase de contrasenya de 13 paraules quan creeu una cartera nova Electrum per primera vegada.

Sense temps d’inactivitat: Els servidors d’Electrum estan descentralitzats i redundants per evitar temps d’inactivitat, cosa que significa que la vostra cartera Electrum mai no cau.

Comprovació de proves mitjançant SPV: Electrum verifica totes les transaccions del vostre historial mitjançant (Simple Payment Verification (SPV)).

Suport multi-sig: Podeu dividir el permís per gastar les vostres monedes entre diverses carteres. Amb una cartera multi-sig, diverses persones han de confirmar una transacció abans d’enviar els fons.

Magatzem refrigerat: L’Electrum funciona bé amb les configuracions d’emmagatzematge en fred. Podeu instal·lar Electrum fàcilment en un ordinador que mai s’ha connectat a Internet.

Carteres només per a rellotges: Si manteniu les vostres claus privades fora de línia mitjançant una configuració d’emmagatzematge en fred Electrum, encara podreu fer un seguiment d’aquestes claus amb una cartera només de visualització.

Complements i complements de tercers: Electrum admet connectors de tercers com serveis multi-sig i carteres de maquinari (Ledger i Trezor), entre d’altres.

Admet múltiples carteres de maquinari: Electrum admet totes les carteres de maquinari populars, incloses Trezor, Ledger Nano i KeepKey.

Disponible per a diversos sistemes d’escriptori: Electrum està disponible per a Linux, Windows i OS X. També podeu instal·lar-lo mitjançant Python.

Disponible per a Android: Electrum està disponible com a aplicació d’Android per a versions d’Android 5.0 i posteriors. Podeu descarregar the.apk des d’Electrum.org o descarregar-lo des de Google Play Store com qualsevol aplicació.

aplicació de cartera bitcoin d’èxode

Codi obert: Electrum té més de 9.000 compromisos a GitHub. Una part del motiu pel qual Electrum és tan fiable és per la seva pròspera comunitat de codi obert. En general, és un dels projectes de programari més desenvolupats activament a l’espai criptogràfic.

Gran explotació de seguretat en versions antigues: El gener de 2018, els desenvolupadors d’Electrum van revelar una important vulnerabilitat del programari. Aquesta vulnerabilitat es va revelar per primera vegada (de manera privada) als desenvolupadors el novembre del 2017, tot i que estava present al programari Electrum des del març del 2016. Es desconeix quants bitcoins van ser robats mitjançant aquesta explotació, si n’hi ha, tot i que continua sent un dels majors potencials desastres a la història del bitcoin. Les versions antigues d’Electrum, com les que funcionen en màquines d’emmagatzematge en fred que no estan connectades a Internet ni s’han actualitzat durant anys, encara són vulnerables a aquesta explotació..

Escrit en Python: El codi d’Electrum és breu, escrit en Python i fàcil de revisar per tothom. Tot està disponible de codi obert mitjançant GitHub.

Com funciona Electrum?

electrum-wallet-security

Electrum està disponible com a descàrrega gratuïta per a Windows, Linux, OS X i Android.

Després d’instal·lar la cartera, Electrum manté les vostres claus privades emmagatzemades a l’ordinador com a fitxers xifrats. Les claus no s’envien a cap servidor remot. Podeu utilitzar Electrum en un ordinador en línia. O bé, podeu instal·lar Electrum en un ordinador fora de línia per obtenir una solució d’emmagatzematge en fred.

Electrum és un client Bitcoin lleuger, el que significa que no cal instal·lar tota la cadena de blocs de 200 GB per utilitzar la cartera.

Electrum és una cartera de codi obert. És per això que el seu codi s’ha adaptat a altres carteres, com Electron Cash for Bitcoin Cash (BCH).

Electrum us permet crear diversos tipus de carteres mitjançant el programari. Podeu crear una cartera estàndard, per exemple, una cartera amb 2FA o una cartera amb diverses signatures. També podeu importar una cartera existent a Electrum. Com que les monedes que hi ha a Electrum no estan bloquejades, també podeu transferir les monedes entre diferents programes de cartera.

Electrum funciona en una configuració de client / servidor on la cartera (el client) està programada per defecte per connectar-se a una xarxa de parells per verificar que les transaccions siguin vàlides.

funcions electrum-bitcoin-wallet

En general, Electrum funciona de manera similar a qualsevol cartera de bitcoins local. Podeu enviar i rebre transaccions fàcilment a través de la cartera, guardar carteres a l’emmagatzematge frigorífic, connectar Electrum a carteres de maquinari o utilitzar Electrum com a cartera calenta diària en un ordinador connectat a Internet..

Preus Electrum

Electrum és totalment gratuït per descarregar i utilitzar.

Com passa amb qualsevol cartera de bitcoins, haureu de pagar tarifes de la xarxa de bitcoins quan envieu o rebeu bitcoins. Electrum us permet personalitzar les tarifes que vulgueu, incloses les tarifes més econòmiques per a transaccions amb prioritat inferior i tarifes més altes per a transaccions amb prioritat més alta. Tot i que les carteres com Mycelium us permeten escollir una opció de tarifa baixa, mitjana o alta, Electrum us permet triar diversos nivells de tarifa juntament amb un control lliscant.

Com utilitzar Electrum

Electrum és senzill per als usuaris principiants i avançats de Bitcoin. Aquí teniu el procés pas a pas:

Pas 1) Descarregueu Electrum

Visiteu Electrum.org i feu clic ‘Descarregar’ a la part superior de la pantalla.

com descarregar electrum

Veureu diverses opcions de descàrrega per a diferents sistemes operatius d’escriptori. També hi ha enllaços a l’APK d’Android i Fitxa de Google Play Store. Als efectes d’aquesta guia, suposem que instal·leu la versió per a Windows d’Electrum.

com configurar la cartera electrum bitcoin

Feu clic a “Instal·lador de Windows” i baixeu els fitxers.

Pas 2) Executeu els fitxers d’instal·lació

L’Electrum s’instal·la com qualsevol aplicació standard.exe o Windows. Obriu el fitxer que heu baixat i seguiu les instruccions que apareixen a la pantalla.

instal·lació de la cartera electrum

Pas 3) Creeu una cartera nova

Després d’instal·lar Electrum, se us demanarà que us connecteu automàticament a un servidor o que el seleccioneu manualment. La majoria d’usuaris estaran bé amb l’opció de connexió automàtica.

com utilitzar les adreces de la cartera electrum bitcoin

A continuació, se us demanarà que creeu una cartera nova o que en restaureu una existent.

tutorial de cartera electrum bitcoin

Feu clic a l’opció “Crea una cartera nova” per crear una cartera nova. O bé, restaureu una cartera introduint la frase original.

procés de cartera electrum de còpia de seguretat

Podeu triar entre diverses opcions de cartera, inclosa una cartera estàndard, una cartera amb 2FA, una cartera amb signatures múltiples o una cartera de maquinari.

opcions de còpia de seguretat de la cartera electrum

Pas 4) Configureu la vostra frase de recuperació i llavor

Al següent pas, Electrum mostrarà la vostra frase inicial de recuperació. Veureu que apareixen 13 paraules en un quadre. Heu d’escriure aquestes paraules i guardar-les en un lloc segur. Podeu utilitzar aquestes 13 paraules per recuperar l’accés al vostre bitcoin des de qualsevol lloc i moment.

recuperació de carteres electrum

Se us demanarà que torneu a introduir les 13 paraules de la pàgina següent. No podeu copiar i enganxar les paraules. Els heu d’anotar.

Si el vostre ordinador es bloqueja o si perdeu l’accés a l’ordinador per qualsevol motiu (com ara un incendi domèstic), no perdrà l’accés al vostre bitcoins. Mentre tingueu control del dispositiu o recordeu la frase original de 13 paraules, teniu el control total dels diners emmagatzemats a la cartera Electrum.

Pas 5) Creeu una contrasenya

Finalment, Electrum us demanarà que configureu una contrasenya i la confirmeu.

Pas 6) Finalitzeu la configuració

Per finalitzar el procés de configuració, Electrum us preguntarà a quin servidor voleu connectar-vos. Si aquesta és la vostra primera cartera Electrum, només heu de fer clic a “connecta automàticament”.

ajuda cartera electrum

Finalment, feu clic a “Següent” per completar el procés de configuració de la cartera.

Pas 7) Enviament i recepció de Bitcoin

Enviar i rebre bitcoins amb la cartera d’escriptori Electrum és tan fàcil com ho és amb qualsevol aplicació de cartera mòbil.

intercanvi electrum bitcoin

Per rebre bitcoins, obriu l’aplicació Electrum i feu clic a la pestanya “Rebre”. Veureu una cadena de caràcters al costat de l’etiqueta “Adreça de recepció”. Aquesta és la vostra adreça de cartera pública. Podeu enviar aquesta adreça a qualsevol persona i us pot enviar bitcoins. Feu clic al botó “Copia el símbol” per copiar la clau pública al porta-retalls i, a continuació, enganxeu-la on vulgueu. També podeu enviar bitcoins mitjançant codi QR, que pot ser l’opció més fàcil si utilitzeu una aplicació per a mòbils.

pagaments de bitcoins electrum

Per enviar bitcoins, obriu Electrum i feu clic a la pestanya “Envia”. Veureu un quadre que diu “Paga a”. Introduïu aquí l’adreça a la qual envieu bitcoin i, a continuació, afegiu una descripció (opcional) i la quantitat de BTC que voleu enviar. Personalitzeu la vostra quota de menor a major segons la vostra prioritat. Un cop hàgiu confirmat i comprovat tots els detalls, feu clic a “Envia” per enviar el vostre bitcoins.

Per comprovar les transaccions en qualsevol moment, només cal que feu clic a “Historial”.

història de la cartera electrum bitcoin

Quant a Electrum

L’equip de desenvolupament d’Electrum s’organitza amb el nom d’Electrum Technologies GmbH. Fins ara, Electrum té més de 9.000 compromisos a GitHub.

Podeu posar-vos en contacte amb l’equip de desenvolupament per correu electrònic a [email protected] La pàgina GitHub del projecte és aquí: https://github.com/spesmilo/electrum. També hi ha el canal #electrum a Freenode i el Twitter oficial del projecte @ElectrumWallet.

Electrum s’allibera sota la llicència MIT.

Poseu-vos en contacte amb l’assistència de la cartera Electrum

El sistema d’assistència al client d’Electrum per a usuaris de carteres bitcoin és una mica diferent del que acostuma la majoria. El twitter d’Electrum compte gestiona els anuncis oficials mentre el fòrum original de bitcoins (bitcointalk.org) i Reddit canal és on podeu fer preguntes i rebre respostes. També ofereixen ajuda en forma de documentació de cartera Electrum explicant totes les facetes de la configuració de la cartera d’emmagatzematge de bitcoins.

Paraula final

Electrum és una de les millors carteres de bitcoins més populars i disponibles actualment. Des del 2011, Electrum ha estat un pilar fonamental a la comunitat de bitcoins malgrat les noves opcions populars sorgides com Trezor i Ledger en els darrers anys. Avui en dia, les versions d’Electrum estan disponibles per a diversos sistemes operatius d’escriptori (Windows, Linux i Mac OS). També hi ha disponible una aplicació per a Android. En comparar Electrum amb Mycelium o Exodus, podeu veure els beneficis i els diferents efectes de cada mètode i procés d’emmagatzematge d’un recurs digital..

A part d’una explotació de seguretat seriosa, la cartera lleugera Bitcoin Electrum ha estat constantment una de les carteres més fiables de Bitcoin tant per a emmagatzematge en fred com en calent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map