El banc central de França completa l’emissió de seguretat amb euros digitals

Es va assolir una fita important cap al llançament d’una moneda digital del banc central (CBDC) a Europa i, més concretament, a França.

L’acceptació d’una moneda digital a nivell mundial o fins i tot a nivell nacional es veia perenne com un pipedream. Tot i això, fins i tot després d’acomiadar la moneda digital més gran del món – Bitcoin – els estats nacionals i els bancs centrals van començar a prestar més atenció i a treballar en la versió digital de la seva pròpia moneda.

Tot i que diversos països han fet alguns progressos, se sap que la Xina es troba en l’etapa més avançada per llançar el seu propi CBDC. Al mateix temps, el banc central de França prové de les notícies d’una prova amb èxit per a un euro digital.

Banque de France presenta el progrés del CBDC

El Banc de França desvetllat que va utilitzar la cadena de blocs desenvolupada pel seu propi equip per resoldre l’emissió de valors digitals, mitjançant la infraestructura de cadenes de blocs de punta a punta.

Aquesta primera prova amb èxit es va fer en col·laboració amb un dels bancs més grans de França: Société Générale. En el que s’anomena emissió de bons garantits, el valor total arriba als 40 milions d’euros (~ 44 milions de dòlars).

Això es converteix en una fita notable per a l’emissió de seguretat digital, ja que la transacció es va liquidar instantàniament mitjançant el mètode de lliurament contra pagament (DvP) directament contra euros digitals..

Société Générale ha elogiat els resultats de la prova i és altament optimista pel que fa als beneficis que poden aportar les monedes digitals, dient que “prepara el camí per a l’automatització i l’escurçament dels processos de pagament, amb infraestructures de mercat simplificades i seguretat reforçada”.

Segons els informes, la moneda digital del banc central s’ha d’utilitzar per a les liquidacions interbancàries, en lloc dels pagaments dels consumidors. Amb el resultat positiu d’aquesta prova inicial, s’anima a Société Générale a realitzar proves més rigoroses en les properes setmanes:

“Aquesta experimentació es va realitzar de punta a punta mitjançant infraestructures de cadenes de blocs … Demostra la viabilitat que els títols financers es liquidin i lliurin digitalment en moneda digital del banc central (CBDC) per a liquidacions interbancàries”, va afirmar Societe Generale.

Això també es converteix en una fita enorme per a la Banque de France. L’ambició del banc central de provar una moneda digital es va expressar a finals de l’any passat al desembre de 2019, derivada de la voluntat política d’assumir un paper de lideratge dins de la Unió Europea..

Els esforços de França en un euro digital que paga dividends

L’activitat de desenvolupament i els encoratjadors resultats de les proves al voltant de l’euro digital procedent de Banque de France consoliden el lloc del país a l’avantguarda del panorama dels valors financers digitals.

Banque de France va dir que continuarà fent més proves amb altres institucions financeres durant les properes setmanes, com a part de la seva exploració en curs d’un euro digital.


“Els resultats d’aquests experiments seran un element important de la contribució de la Banque de France a la reflexió més global liderada per l’Eurosistema sobre l’interès de [un CBDC]”, va afirmar el banc central.

No fa massa temps que el banc central va llançar el seu programa digital Euro. A l’abril, el banc central va dir que pretén descobrir els avantatges de les monedes digitals per a la compensació i liquidació d’actius financers simbolitzats.

El banc central va compartir que des del llançament del programa, hi ha hagut moltes aplicacions i interès per provar la moneda digital del banc central, destacant el paper principal que el país té en la innovació tecnològica de pagaments..

Aquesta iteració actual de la moneda digital del banc central està destinada a ser utilitzada per i per a les institucions financeres, no els pagaments al detall. En el moment del llançament del programa, el banc central va dir que no vol substituir les monedes i els bitllets.

Segons el governador del banc central, el costat del consumidor hauria de ser complementat per una moneda digital diferent que se centri en la usabilitat i que la tecnologia blockchain no pogués estar recolzada..

La carrera per la primera moneda digital del primer banc central

França no és l’únic país que ha començat a provar les monedes digitals dels bancs centrals. El mes passat, la Xina finalment va confirmar que havia començat a provar el seu iuan digital a quatre ciutats. Segons el Banc Popular de la Xina, va començar a investigar els CBDC fins al 2014 i va finalitzar un disseny bàsic al gener.

Si els governs estiguessin ferms a adoptar una moneda digital, ara sembla que els bancs centrals estan competint per ser el primer al mercat. No és d’estranyar, ja que una moneda digital amb èxit emesa per un gran banc central es podria utilitzar com a moneda internacional, cosa que pot debilitar el paper de les monedes existents, com el dòlar nord-americà..

Els experts monetaris han expressat la seva opinió que un actiu digital utilitzat a escala mundial podria reduir significativament la influència del dòlar nord-americà en el comerç mundial i debilitar la seva posició com a moneda de reserva mundial.

Ja sigui que provindrà d’una moneda digital construïda per un banc central o d’un actiu digital neutral com Bitcoin, és evident que el món dels valors financers està previst que canviï sísmicament..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map