Anàlisi de gràfics de Bitcoin: Com operar Bitcoin mitjançant gràfics

Contents

Guia de negociació de Bitcoin per a comerciants de criptografia intermedis

Aquesta guia d’anàlisi de gràfics bitcoin està dissenyada per ser el vostre tutorial de finestreta única per al comerç de criptografia intermedi.

El comerç criptogràfic sembla complicat a primera vista. Afortunadament, no és tan desconcertant com es pensa. Un cop heu après a llegir gràfics i a fer anàlisis tècniques bàsiques, tot comença a unir-se.

Tot i que aquesta revisió d’anàlisi de negociació de bitcoins no s’adapta als principiants i està més orientada als intermediaris. I sí, hi ha diferències entre la inversió criptogràfica i la negociació criptogràfica o l’ús d’un bot de negociació automàtic de bitcoins si voleu començar a analitzar els gràfics de preus BTC i entendre els gràfics del mercat de criptografia. Per a aquesta guia d’anàlisi de gràfics de bitcoins, suposem que teniu coneixements bàsics sobre com funciona la criptografia, què és el bitcoin, com funcionen els intercanvis de criptomonedes, els tipus de categories de criptografia i el funcionament de la cadena de blocs..

Tots els comerciants de bitcoin amb èxit s’adonen que la comprensió d’aquests patrons de gràfics comuns es pot traduir en aprendre habilitats atemporals que acceleraran els resultats i produiran entrades i sortides rendibles, independentment del preu del bitcoin en BTC / USD. Com a referència, el valor del tipus de canvi de preu en temps real de Bitcoin en temps real és:

El bàsic: Com funciona el comerç de Bitcoin?

Als primers dies de Bitcoin (2009 a 2014), bàsicament només hi havia una moneda (BTC) i el comerç de criptomonedes era massa complicat. Avui, el 2019, el comerç criptogràfic continua essent intrínsecament arriscat, especulatiu i altament volàtil, però és més fàcil que mai, amb encara més dades de mercat per comprovar i mesurar. Aquí teniu un cop d’ull a la llarga llista de roba de patrons comercials d’anàlisi de gràfics bitcoin i gràfics que es tracten a continuació:

Podeu trobar un munt d’intercanvis de criptografia excel·lents, inclosos els intercanvis que accepten la vostra moneda local i transferències bancàries. També podeu trobar un munt d’aplicacions de cartera increïbles, aplicacions de gestor de carteres i altres eines per maximitzar la vostra experiència de comerç criptogràfic.

Aquí teniu el procés bàsic darrere del comerç criptogràfic (tot i que hi ha moltes trampes habituals):

 • Pas 1) Registreu-vos per obtenir un intercanvi de criptomonedes
 • Pas 2) Dipositeu fons a la plataforma
 • Pas 3) Comprar criptocurrency

Això és! No és tan complicat. Si voleu utilitzar una moneda fiduciària única (com ara CAD, AUD o RUB), és possible que hàgiu d’utilitzar un canvi local. Si ja teniu una moneda fiduciària important (com ara USD o EUR), teniu disponible una àmplia gamma d’opcions.

Un cop hàgiu comprat la vostra primera moneda criptogràfica, podeu conservar-la a la cartera d’intercanvi i deixar-la a l’intercanvi per a futures operacions o inversions. O bé, podeu retirar fons a la vostra cartera, com ara una aplicació mòbil al telèfon.

Glossari de negociació de criptomonedes: termes més populars

La indústria del comerç criptogràfic s’omple amb el seu propi argot. A continuació, es mostra una llista dels 26 termes més populars amb definicions que hauríeu de conèixer abans d’entrar a l’anàlisi de gràfics de bitcoins:


Moneda Fiat: Les monedes Fiat són monedes emeses pel govern, com el dòlar nord-americà o l’euro. Aquestes monedes existeixen en contrast amb les criptomonedes (tot i que alguns països estan debatent sobre el llançament de les seves pròpies criptomonedes, cosa que desdibuixaria la línia entre el criptomoneda i la criptografia). “Fiat” és llatí per “per decret”. Aquestes monedes tenen el valor “per decret” o “per la declaració” del govern.

Actiu criptogràfic: Un actiu criptogràfic és qualsevol testimoni, moneda o moneda digital amb valor. De vegades, la gent vincula un actiu criptogràfic a una tecnologia específica. Podrien descriure Ether (ETH) com l’actiu criptogràfic de la cadena de blocs Ethereum, per exemple.

Altcoin: Les altcoins són ‘monedes alternatives’. En general, aquest terme s’utilitza per referir-se a qualsevol moneda que no sigui bitcoin. És un terme popular entre els maximalistes de bitcoin que creuen que bitcoin és superior a la resta de monedes.

Stablecoin: Una stablecoin és un testimoni digital dissenyat deliberadament per mantenir un preu constant. Normalment, les monedes estable fan un seguiment d’una moneda fiduciària específica i la majoria fan un seguiment del dòlar nord-americà. Les Stablecoins funcionen de maneres diferents, tot i que la majoria de les stablecoins només es recolzen 1: 1 amb reserves en dòlars nord-americans i es permet als usuaris canviar la seva stablecoin d’1 USD per 1 USD en efectiu en qualsevol moment, donant el valor estable.

Intercanvi criptogràfic: Un intercanvi és un lloc web o una plataforma on podeu comprar i vendre criptomonedes. Alguns intercanvis només enumeren les criptomonedes, mentre que altres enumeren les monedes fiduciàries i les criptomonedes. Els principals intercanvis actuals inclouen Kraken, Gemini i Binance, entre d’altres.

Preu de l’oferta: El preu de l’oferta d’un actiu determinat és el preu màxim que algú està disposat a pagar per aquest actiu. És el costat de la “demanda” de l’oferta i la demanda que regeix els mercats criptogràfics.

Consultar preu: El preu de venda d’un actiu determinat és el preu mínim al qual algú està disposat a vendre un actiu. Aquest és el costat de l’oferta i la demanda.

Distribució de les ofertes: El diferencial entre ofertes i ofertes és la diferència entre el preu de l’oferta i el preu de venda d’un actiu concret. Als mercats molt líquids i de gran volum, el diferencial entre ofertes i ofertes serà força petit. Als mercats de liquiditat més petits i més baixos, el diferencial entre l’oferta i la demanda serà molt més gran.

Volatilitat: La volatilitat s’utilitza de la mateixa manera als mercats criptogràfics que als mercats financers tradicionals. És una mesura de la imprevisió que tenen els mercats o de la fluctuació dels preus actualment.

FOMO: Por a faltar. Si LTC de sobte salta un 10% en un període de 2 hores, pot augmentar un 15% més perquè els inversors tenen “por de perdre’s” quan una moneda salta de valor.

FUD: Por, incertesa i dubte. Bitcoin ha estat bombardejat amb FUD des del dia que es va llançar. Algunes comunitats de criptomonedes difonen FUD sobre altres monedes. És la preocupació irracional que una moneda específica col·lapse o perdi el seu valor.

Comprant el dip: Quan un actiu criptogràfic específic cau significativament, però ho veieu com una oportunitat de compra. Diguem que Bitcoin cau un 5% avui. “Compreu el dip” comprant bitcoins amb l’esperança que augmenti.

Mercats de bous i ossos: Els termes bull i bear tenen el mateix significat en criptografia que en els mercats tradicionals. Una tendència alcista és una tendència alcista a llarg termini en els mercats de criptomonedes en general, mentre que la tendència a l’alça és una disminució a llarg termini del mercat global de criptomonedes. Si algú és ‘alcista’, espera que augmentin els preus. Si algú és ‘baixista’, espera que disminueixin els preus.

Creadors de mercats i compradors: Un creador de mercats és algú que “fa” o publica una operació a la borsa. Un comprador del mercat és algú que “pren” o accepta aquest comerç.

Liquiditat: La liquiditat, al món de les criptografies, fa referència al volum d’un intercanvi específic o a la facilitat amb què es realitza una operació en un intercanvi concret. Es diu que un bon intercanvi d’alt volum és més líquid i té una liquiditat més alta.

Balena: Les balenes són persones o organitzacions que tenen una gran quantitat de criptografia. Alguns són fons de cobertura institucionals que submergeixen els peus en criptografia. Altres són persones que van acumular bitcoins abans i mai no van vendre.

Retorn de la inversió (ROI): Quants diners guanyeu amb una quantitat creada? Si heu comprat 100 dòlars de bitcoin, el preu de Bitcoin va augmentar un 50%, després vau guanyar 150 dòlars i el vostre ROI és del 50%..

Carteres: Les carteres us permeten gestionar els vostres fons criptogràfics. És el lloc on emmagatzema els seus actius criptogràfics, de la mateixa manera que una cartera normal és un lloc on emmagatzema el seu efectiu i les seves targetes de crèdit.

Carteres interessants: Les carteres calentes són carteres en línia connectades a Internet. Normalment es consideren menys segurs que les carteres d’emmagatzematge en fred, tot i que són més segures que les carteres d’intercanvi.

Carteres fredes: Les carteres fredes o carteres frigorífiques són carteres que no estan connectades a Internet. Són la forma d’emmagatzematge més segura perquè les vostres claus privades es mantenen allunyades dels llocs on els pirates informàtics hi poden accedir.

Carteres d’intercanvi: La majoria d’intercanvis tenen carteres de clients on els usuaris poden emmagatzemar els seus fons. Aquestes carteres d’intercanvi es consideren l’opció menys segura perquè l’intercanvi controla completament els vostres fons.

Autenticació de 2 factors (2FA): L’autenticació de 2 factors es refereix a l’ús de diversos mètodes de verificació per iniciar la sessió al vostre compte de xifratge. La majoria d’intercanvis us permeten configurar 2FA. Alguns intercanvis us enviaran un missatge de text o un correu electrònic per confirmar l’inici de sessió. Altres intercanvis us permeten configurar 2FA per a cada operació.

Hodl: Hodl o hodling es refereix a l’estratègia d’inversió criptogràfica de mantenir actius criptogràfics en totes les condicions del mercat. El Bitcoin ha augmentat i ha baixat nombroses vegades, però els hodlers han pogut sobreviure al FUD i continuar mantenint Bitcoin fins avui.

Diversificació: La diversificació es refereix a la idea de posseir diversos criptoconjunts. En lloc de tenir el 100% de la vostra cartera en bitcoin, per exemple, podeu invertir-ne el 50% en altcoins.

Arbitratge: L’arbitratge és l’estratègia de comprar monedes a un preu i després vendre-les a un preu més alt en un lloc diferent. Podeu comprar bitcoins a Binance, per exemple, i després vendre’l a través de LocalBitcoins a un preu més alt en la vostra moneda fiduciària local..

Bomba i bolcat: Pump and dump és un esquema de negociació que consisteix a inflar artificialment el preu d’un actiu objectiu (“pumping”), i després vendre aquest actiu després que els preus hagin augmentat (“dumping”).

Ara que ja coneixeu aquests termes bàsics de comerç criptogràfic, és hora de veure aspectes específics del comerç criptogràfic.

Tipus d’operacions de Bitcoin al mercat criptogràfic

En la seva majoria, els principiants només voldran fer comandes al mercat. Amb una comanda de mercat, compreu o veniu criptomoneda al millor preu disponible. No obstant això, els comerciants més avançats poden aprofitar les ordres límit, les ordres de stop-loss, les operacions de palanquejament i molt més. Els tipus d’operacions de criptografia inclouen:

Comanda de mercat: Amb una comanda de mercat, comprareu o venreu criptografia al millor preu disponible. L’intercanvi examinarà l’últim preu que algú va pagar per bitcoin (si veneu) o l’últim preu que algú va vendre per bitcoin (si esteu comprant).

Ordre límit: Amb una comanda límit, comprareu o venreu criptografia a un preu específic. Podeu fer una comanda de compra per comprar Bitcoin si, per exemple, cau per sota dels 5.000 dòlars. Si mai no s’arriba al punt de preu, és possible que la vostra comanda no s’executi mai. Alguns canvis permeten establir un límit de temps per a les comandes de límit.

Comanda Stop-Loss: Les comandes de stop loss permeten configurar un preu específic al qual un intercanvi executarà una operació per limitar les seves pèrdues. Si el preu del bitcoin cau un 10%, per exemple, o arriba a un preu de 7.500 dòlars, podeu emetre un ordre de pèrdua per limitar les pèrdues.

Comanda de beneficis: Les comandes de beneficis us permeten establir un preu específic al qual un intercanvi executarà una operació per maximitzar els vostres beneficis. Si el bitcoin augmenta un 10%, per exemple, la vostra comanda de guanys s’executarà automàticament, cosa que us proporcionarà guanys garantits del 10%..

Hi ha un munt de tipus de comandes més avançats, incloses les operacions sense recepta (OTC), les operacions de goril·les, les operacions d’ós polar, les operacions immediates o de cancel·lació (IOC), les operacions de farciment o matar (FOK) i tot o bé comandes no (AON). Tanmateix, la majoria de comerciants principiants i intermedis estaran bé amb els quatre tipus de comerç anteriors.

Quant costa el comerç criptogràfic? Preu mitjà

El comerç de criptomonedes no és gratuït. Pagareu comissions de canvi, comissions de retirada i altres càrrecs a la majoria de borses. Els costos del comerç criptogràfic inclouen:

Comissions de negociació: La majoria de les borses cobren comissions de fabricants i comissions de comprador d’entre el 0,1% i el 0,5%. Normalment, la quota d’adquisició és més alta. Ho pagareu per cada operació. Si esteu negociant un volum significatiu (per exemple, més de 500.000 dòlars al mes), l’intercanvi pot oferir descomptes per volum, cosa que pot reduir significativament les comissions de negociació..

Comissions de dipòsit: Alguns intercanvis cobren una comissió per ingressar diners a la plataforma, tot i que cada vegada és menys habitual.

Comissions de retirada: Les comissions de retirada són molt més habituals a la majoria de borses. Normalment, les comissions de retirada són comissions fixes. Per exemple, podeu pagar 5 dòlars per retirar diners de la plataforma. Alguns intercanvis també tenen un import mínim de retirada.

Les tarifes poden variar molt entre els intercanvis. Normalment, les borses millor regulades (com Coinbase i Kraken) cobren comissions més altes, mentre que les borses més regulades (com Binance i KuCoin) cobren comissions més baixes.

Anàlisi de Bitcoin intermedi a avançat: com estudiar gràfics de mercat

Master The Crypto és un dels portals de guia de negociació d’inversions en criptomonedes més populars a Internet i aquesta secció de la nostra guia d’anàlisi de gràfics de negociació de bitcoins està dissenyada per ajudar a tothom que no sigui un principiant complet a millorar el comerç de bitcoin per obtenir resultats òptims.

Com analitzar els mercats criptogràfics: anàlisi fonamental i tècnica

L’anàlisi criptogràfica es divideix en dues grans categories: anàlisi fonamental (FA) i anàlisi tècnica (TA).

Anàlisi fonamental (FA): L’anàlisi fonamental és un mètode d’anàlisi no estadístic que avalua el valor d’un actiu basat en factors de creixement econòmic i financer. Els analistes fonamentals intenten determinar la rendibilitat d’un actiu en funció del seu potencial. Analitzen el valor actual de l’actiu i, a continuació, projecten el creixement futur d’aquest actiu. Podeu llegir el llibre blanc del projecte i consultar l’equip, per exemple, per determinar si el projecte té un potencial de creixement.

Anàlisi tècnica (TA): L’anàlisi tècnica és un mètode purament estadístic que consisteix en examinar gràfics de preus, volum de negociació i altres números relacionats. Els analistes tècnics creuen que el preu d’un actiu reflecteix el sentiment del mercat i tota la informació necessària en cada moment, motiu pel qual se centren exclusivament en analitzar estadísticament l’acció del preu de l’actiu.

Aquests dos mètodes d’anàlisi poden semblar contradictoris, però funcionen millor quan s’utilitzen junts. Els inversors intel·ligents tenen en compte tots els mètodes d’anàlisi disponibles.

Tendències del mercat criptogràfic

Els mercats criptogràfics són altament volàtils i impredictibles. Tanmateix, encara veiem moltes tendències del mercat criptogràfic. Una tendència del mercat fa referència a la direcció en què es percep el preu.

En un mercat de bous, els preus estan tendint a l’alça (recordeu: els bous ataquen “cap amunt” amb les banyes), mentre que a mercat baixista, els preus estan a la baixa (els óssos llisquen cap avall amb les potes).

Algunes persones també utilitzen termes com a tendència secular. Una tendència secular és una tendència de mercat a llarg termini que dura diverses dècades, per exemple, 30 anys. Una tendència secular pot ser baixista o alcista, i pot haver-hi múltiples tendències primàries a mitjà termini dins de la tendència secular més àmplia.

A tendència principal, mentrestant, hi ha una tendència menor a curt termini dins d’una tendència secular més àmplia. Pot ser contrari a la tendència secular.

També n’hi pot haver tendències secundàries dins de les tendències principals. Si una tendència secundària és alcista en un mercat baixista, es podria anomenar un “ral·li de xuclador”. Després de mesos de preus a la baixa (tendència primària), els mercats podrien semblar pujar sobtadament després d’una setmana de moviment positiu (tendència secundària), per continuar baixant durant les properes quatre setmanes.

Els nous mercats no regulats, com el cripto, són més propensos a la volatilitat a curt termini que els mercats tradicionals i consolidats. Amb la inversió en criptografia, podeu esperar veure més tendències secundàries a curt termini i bombes i abocadors freqüents del que veuríeu, per exemple, al S&Índex P 500.

Nivells de suport i resistència

Els analistes de mercat de criptografia es refereixen sovint a termes com a nivells de suport i resistència. Aquests nivells tenen un paper crucial en el funcionament dels mercats criptogràfics.

Imagineu els nivells de suport i resistència com a “línies de batalla” entre ossos i toros.

 • Nivell d’assistència: Aquest és el nivell inferior d’una tendència en què s’espera que el preu reboti.
 • Nivell de resistència: Aquest és el nivell superior d’una tendència en què s’espera que baixi el preu.

Per exemple, el Bitcoin pot tenir una resistència de 10.000 dòlars, cosa que fa que el preu del bitcoin augmenti constantment cap a aquest nivell, però mai no el superi. Mentrestant, és possible que Bitcoin tingui suport a la xifra de 6.000 dòlars, cosa que fa que el preu del bitcoin baixi cap a aquest nivell, però no el superi.

Quan el preu d’un actiu criptoaconsegueix un nivell de suport o resistència específic, es diu que és provant aquest nivell. De vegades, es manté el nivell de suport o resistència. En altres casos, el nivell de suport o resistència es trenca.

Mirant l’historial de preus de bitcoin, també podem veure incidents en què el nivell de preus de Bitcoin va trencar un nivell de resistència i, després, aquest nou nivell de resistència es va convertir en un nivell de suport. Diguem que Bitcoin supera el nivell de 10.000 dòlars i augmenta fins als 11.500 dòlars. De sobte, 10.000 dòlars es podrien convertir en el nou nivell de resistència, mentre que 12.000 dòlars es convertirien en el nou nivell de suport.

De la mateixa manera, quan el preu baixi d’un nivell de suport, el nivell de suport podria convertir-se en el nou nivell de resistència. Si el preu de Bitcoin cau per sota dels 6.000 dòlars, per exemple, el límit de 6.000 dòlars es podria convertir en el nou nivell de resistència, mentre que un límit inferior com 4.500 dòlars es converteix en el nou nivell de suport.

En una indústria fluctuant com la criptografia, els nivells de suport i resistència poques vegades es mantenen durant molt de temps.

Comprar murs i vendre murs

Sovint s’estableixen nivells de suport i resistència a causa de la compra de parets i la venda de parets. Podeu veure aquestes parets quan mireu els llibres de comandes d’una borsa.

A comprar paret és un gran nombre de comandes de compra realitzades a un límit de preu específic, mentre que a vendre paret és un gran nombre de comandes de venda realitzades a un límit de preu específic.

De vegades, això és així limitar les comandes, on els comerciants han establert un preu específic al qual volen comprar o vendre. En altres casos, ho són comandes de beneficis o bé comandes stop-loss on els comerciants intenten obtenir guanys o limitar les pèrdues.

En molts casos, aquestes parets de compra i venda de parets s’organitzen al voltant de preus reconeixibles. És possible que hi hagi un mur de comandes de venda de 15.000 dòlars, per exemple, mentre els comerciants intenten bloquejar els seus beneficis. Mentrestant, és possible que hi hagi un mur d’ordres de compra a 5.000 dòlars, mentre els comerciants intenten comprar el dip. Les sobtades pujades o baixades de preus poden ser fàcilment aturades per un mur de comandes de venda o compra.

Com llegir gràfics de preus de Bitcoin i gràfics de mercat de criptografia

Les cartes criptogràfiques poden semblar complicades a primera vista. Tanmateix, un cop hàgiu entès què significa tot, semblarà molt menys complicat.

Això és l’aspecte d’un gràfic de preus de criptografia mitjana:

Aquest gràfic mostra el contracte perpetu BTC / USD a BitMEX per un període de dos mesos de l’1 de febrer a l’1 d’abril. Cada candelero (cada barra verda o vermella) representa un interval de 6 hores.

Podeu ajustar el fitxer escala de temps d’un gràfic com vulgueu. Alguns gràfics us permeten utilitzar-los intervals tan petit com 30 segons, per exemple, mentre que altres us permeten utilitzar intervals de fins a un any.

Com passa amb la majoria de gràfics financers, l’eix Y (l’eix vertical) representa el preu, mentre que l’eix X (l’eix horitzontal) representa el temps.

Podeu veure el escala de preus a la part dreta del gràfic. Aquest és l’interval entre dos punts de preu. En aquest gràfic, l’escala de preus és 50, el que significa que la diferència entre els dos punts de preu és 50. L’escala de preus pot ser lineal o logarítmica:

Escala de preus lineals: Amb una escala de preus lineal, la distància entre dos punts de la mateixa diferència numèrica, independentment del valor, és igual. La distància entre 1 i 2 és la mateixa que la distància entre 9 i 10, per exemple.

Escala de preus logarítmica: Amb una escala de preus logarítmica, la distància entre punts de preu està relacionada amb la proporció dels dos valors. La distància entre 1 i 2, per exemple, és igual a la distància entre 4 i 8 o 12 i 24.

La diferència entre les escales de preus lineals i logarítmiques és significativa. A continuació, veureu dos gràfics de l’historial de preus de Bitcoin de tots els temps. El primer gràfic utilitza una escala de preus lineal, mentre que el segon gràfic utilitza una escala de preus logarítmica:

Els dos gràfics mostren exactament el mateix: el preu de Bitcoin des del 2011 fins als nostres dies. No obstant això, el gràfic logarítmic explica una història molt diferent de la gràfica lineal.

Amb el gràfic lineal, sembla que el preu de Bitcoin no va fer absolutament res durant els primers quatre anys de la seva existència. Després, es va produir una petita pujada de preus, un llarg període de moviment de preus limitat, i després Bitcoin va augmentar fins a un màxim històric ridículament perifèric de 20.000 dòlars al desembre de 2017 abans de caure de nou.

A la gràfic logarítmic, el moviment de preus de bitcoin és molt menys dramàtic. Els primers dies del bitcoin semblen especialment impressionants en relació amb el primer gràfic. Veiem que el preu de Bitcoin es duplica el nombre de vegades. La diferència entre 2 dòlars per BTC i 200 dòlars per BTC és significativa, encara que sembli una línia plana al gràfic lineal. Mentrestant, el salt de 5.000 a 20.000 dòlars per BTC que es va produir el 2017 sembla molt menys significatiu.

Tipus de gràfics de Bitcoin per a analistes de criptografia

Hi ha quatre tipus generals de gràfics criptogràfics, inclosos els gràfics de línies, els gràfics de barres, els gràfics de paletes d’espelmes i els gràfics de punts i figures. A continuació, parlarem de cada gràfic i dels seus avantatges únics.

Gràfic de línies

Un gràfic de línies és un tipus de gràfic senzill i comú on la “línia” connecta els preus de tancament de cada interval de temps.

Alguns gràfics de línies utilitzen preus oberts, elevats o baixos per a cada període. En la majoria dels casos, però, el preu reflecteix el punt de tancament de cada interval. Si Bitcoin tanca a 5.000 dòlars a les 3 de la tarda i 5.100 a les 4 de la tarda, per exemple, la línia es dibuixaria entre 5.000 i 5.100 dòlars.

Gràfic de barres

Un gràfic de barres presenta una representació més detallada de l’acció de preus que un gràfic de línies. Mostra el preu al qual es va obrir Bitcoin, per exemple, així com el preu al qual va tancar. En lloc de veure només un número (el preu de tancament), podeu veure què va fer el preu de Bitcoin durant un dia concret. Els preus elevats, baixos i tancats es representen mitjançant una sèrie de línies verticals amb un guió horitzontal a cada costat.

Algunes persones també anomenen un gràfic de barres un gràfic “obert baix baix tancat” o gràfic OHLC. La línia vertical s’anomena línia d’interval i representa l’interval de preus per a cada interval de temps, incloses les altes i baixes. Mentrestant, els guions horitzontals representen l’obertura i el tancament de cada interval.

A continuació, es mostra l’aspecte d’un gràfic de barres quan es representa un període de temps:

El gràfic de barres anterior també utilitza el color per indicar intervals de pujada i baixada. S’utilitza un interval negre per indicar un interval ascendent (on el preu de tancament era superior al preu d’obertura), mentre que un interval negre s’utilitza per indicar un interval descendent (on el preu de tancament era inferior al preu d’obertura).

Gràfic de canelobres

Algunes persones anomenen les cartes de canelobres «cartes de canelobres japonesos» perquè van ser inventades al segle XVIII per un comerciant d’arròs japonès, tot i que no van aparèixer als mercats occidentals fins a principis dels anys noranta..

Avui dia, els gràfics de canelobres funcionen de manera similar als gràfics de barres. Permeten veure el màxim, el baix, l’obert i el tancament d’un dia concret. Tanmateix, aquestes xifres s’expressen d’una manera lleugerament diferent.

Amb els gràfics de canelobres, hi ha un cos buit o ple amb ombres superiors i inferiors per representar preus oberts, tancats, alts i baixos. La longitud del cos d’un canelobre i la seva forma també s’utilitzen per representar la intensitat de l’activitat comercial durant un interval de temps específic.

Això és el que representa cadascun dels canelobres anteriors:

El canelobre es compon principalment del cos (la zona ombrejada), que representa preus oberts i tancats. Les línies superior i inferior (les ‘metxes’ de l’espelma) representen preus alts i baixos.

Bàsicament, obteniu la mateixa informació que un gràfic de barres, però aquesta informació es representa d’una manera lleugerament diferent.

La zona ombrejada també té un paper important. Si el preu tanca més del que es va obrir, el canelobre quedarà en ombra verda (el preu de Bitcoin va augmentar durant aquest interval). Si el preu tanca per sota del que es va obrir, el canelobre es posarà en vermell (el preu de Bitcoin va caure durant aquest interval). Alguns gràfics de canelobres també utilitzen un patró de farciment o sense omplir, amb el canelobre ple o ombrejat quan augmenten els preus i es buida i buit quan cauen els preus.

Gràfic de punts i figures

Dels quatre gràfics enumerats aquí, un gràfic de punts i de figures és el menys comú. Tot i això, un grup nínxol de comerciants tècnics continua fent servir el punt i la xifra (P&F) gràfics fins avui.

Un gràfic de punts i xifres només mostra els moviments de preus. La columna X representa l’augment de preus i la columna O representa la baixada de preus. El temps i el volum no estan indicats. Si no hi ha un moviment de preus significatiu durant un període de temps, el gràfic no mostra dades noves.

Amb P&Gràfics F, el valor representat per cada X i O es determina com un interval de preus fixat. Qualsevol canvi de preu inferior a aquest valor s’ignora. El gràfic passa a una nova columna (anomenada inversió) quan el preu canvia en sentit contrari representat per un nombre determinat de X o O.

Al gràfic anterior, cada X o O representa una pujada o baixada de dos dòlars. Es produeix una inversió si es produeix un canvi en la direcció oposada per un valor d’almenys quatre dòlars. El temps es pot representar a l’eix X, tot i que mai no s’utilitza com a factor de P&F gràfics.

Quin sentit té aquesta eina de gràfics única? L’objectiu és eliminar l’efecte de distracció o esbiaix que es produeix en altres tipus de gràfics quan es tenen en compte intervals de temps amb moviments de preus insignificants. El gràfic només indica moviments significatius de preus.

Tot i això, els gràfics de punts i xifres són molt poc freqüents al món criptogràfic actual.

A més, com a recurs addicional de patró de gràfics bitcoin, aquí teniu un aspecte que compara els gràfics de negociació alcista i els gràfics de negociació baixistes: patrons-d’anàlisi-gràfics-bitcoin-alcistes

patrons-anàlisi-gràfics-bitcoin-baixistes

anàlisi de gràfics de negociació de bitcoins patrons toro vs ós del llibre de negociació de criptografia

Patrons de gràfics de Bitcoin

Els operadors de criptografia analitzaran gràfics per donar a conèixer diferents patrons. Hi ha diferents tipus de patrons. Normalment, però, els patrons es divideixen en tres categories específiques:

Patrons de continuació: Aquests patrons indiquen un breu període de consolidació, després del qual la tendència dominant continuarà en la mateixa direcció.

Patrons d’inversió: Aquests patrons indiquen un canvi en el saldo de l’oferta i la demanda, que normalment condueix a una inversió de la tendència. Aquests patrons es divideixen en formacions superior i inferior.

Patrons bilaterals: Els patrons bilaterals són formulacions de triangles que indiquen que una tendència pot influir de qualsevol manera.

L’anàlisi de patrons no és en blanc i negre. Algunes persones poden analitzar un gràfic i veure un patró de continuació, per exemple, mentre que altres veuran un patró bilateral. Segons l’interval i les tendències anteriors, l’anàlisi pot variar.

A continuació, parlarem d’alguns dels tipus específics de patrons que poden representar patrons de continuació, inversió i bilaterals tal com s’indica més amunt.

Copa amb patró de mànec

Una tassa amb patró de mànec pot ser una continuació o un patró d’inversió segons la tendència anterior. Es veu així:

Una tassa amb patró de mànec en una tendència alcista (com s’ha indicat anteriorment) és un patró de continuació alcista. A part d’un petit cop (la copa), prevaldrà la tendència ascendent. Algunes tasses tenen forma d’U, mentre que d’altres tenen forma de V. En condicions ideals, la copa té màxims iguals a cada banda abans de consolidar-se a un punt de preu específic (el mànec). El preu objectiu estimat per a la següent ruptura després de la consolidació és simètric a l’altura de la copa.

Per descomptat, la tassa amb patrons de mànec pot indicar diferents coses en una tendència baixista predominant:

En aquest gràfic, la mateixa tassa amb patró de nansa significa el final d’una tendència baixista i una ruptura en una tendència alcista. Un cop la formació de la copa passa a una formació de mànec, el preu no ha de baixar més enllà de la meitat de l’alçada de la copa. Si el preu disminueix més de la meitat de l’alçada de la tassa, l’impuls de la venda és massa important i ja no es considera una tassa amb patró de mànec (el ‘mànec’ es va trencar).

Com més temps trigui a formar-se la copa amb patró de mànec i com més profunda sigui la formació de la copa, major serà l’impuls darrere de la ruptura i major serà l’objectiu de preu. Quan afegiu l’alçada de la copa al punt de sortida, proporciona una bona indicació del preu objectiu a curt termini.

Banderes i banderines

Les banderes i els patrons de banderines són patrons de continuació. Es formen quan els preus es consoliden durant un breu període abans que el mercat es reprengui en la mateixa direcció.

A continuació, es mostra l’aspecte d’un gràfic tradicional:

En aquest gràfic, veiem la fase de consolidació al mig. La tendència a llarg termini fa un breu fre, creant una forma de rectangle al gràfic. Després, continua la tendència alcista a llarg termini, el rectangle es trenca i els preus continuen movent-se cap amunt.

També podeu tenir banderes baixistes i alcistes. Amb aquestes banderes, el banderí està format per un lleuger moviment inclinat en la direcció oposada a la tendència dominant.

També hi ha una diferència entre una bandera i un patró de banderí. Una bandera és una forma rectangular, mentre que una bandera és una forma triangular:

Els patrons de banderes i banderines solen ser precedits per un fort retrocés o declivi. Aquesta concentració o decadència constitueix el “pal” de la bandera. La distància des del nivell de suport o resistència fins a la “bandera” o el “banderí” s’anomena pal de bandera.

Podeu analitzar un preu objectiu des d’un gràfic de banderes o banderes. Normalment, ho feu afegint la longitud del pal de bandera a la part superior de la formació en una tendència alcista i restant la longitud del pal de bandera de la part inferior de la formació en una tendència descendent..

Cap i espatlles

Cap i espatlles (HS o H&Els patrons S) són alguns dels patrons d’inversió més fiables.

Es consideren alguns patrons HS patrons superiors de cap i espatlles o “HS tops”. Es tracta d’un patró d’inversió baixista que inclou tres parts, inclosos dos pics més petits al costat d’un pic més alt:

Connectant la part baixa de l’espatlla esquerra amb la part baixa del cap, podem crear el ‘escot’Del gràfic. Una vegada que els preus cauen per sota de l’escot, la tendència alcista es trenca i els mercats entren en una tendència baixista, tal com es veu al gràfic següent amb la línia de retrocés i objectiu.

Gràfics de cap i espatlles, mentrestant, també es coneixen com a fons HS o gràfics inversos HS. Es tracta d’un patró d’inversió alcista (en lloc d’un patró d’inversió baixista) on la tendència dominant és descendent.

Igual que el gràfic superior HS, el gràfic inferior HS consta de tres parts, incloses dues valls més baixes o mínimes més altes a banda i banda d’una vall més profunda o baixa inferior.

Podeu calcular els objectius de preus a partir dels gràfics del cap i de les espatlles. Per als gràfics principals de HS, podeu estimar el preu en funció de la proporció de la màxima més alta al punt d’escapament al llarg de l’escot. Si la màxima màxima és de 40, per exemple, i el punt de ruptura és de 20 (una disminució del 50%), l’objectiu estimat per a la ruptura per sota de l’escot seria de 10, que és un 50% més de l’escot.

Mentrestant, per als gràfics inferiors de HS, podeu calcular un preu objectiu afegint l’alçada del cap al punt d’escapament mitjançant un mètode similar. Si el mínim mínim és 20 i el desglossament es produeix a 30 (una proporció de 2: 3), per exemple, el preu objectiu és de 45.

Gràfics superiors dobles

Els gràfics dobles superiors són patrons de reversió baixistes en una tendència alcista predominant. Amb un gràfic doble superior, veureu un breu retrocés seguit d’un repunt avortat i, a continuació, un segon retrocés a la màxima anterior, que donarà lloc a una reducció del preu per sota del mínim anterior:

És fàcil deixar-se atraure amb un patró doble superior. Idealment, esperareu fins que el preu baixi del primer mínim de retrocés després de tornar a provar la part superior, ja que és quan es completa la formació i és el punt més baix del gràfic..

Per calcular l’objectiu de preu d’un patró doble superior, podeu restar l’alçada de la formació des del punt on es trenca el suport. O bé, podeu analitzar la proporció entre la part superior de la formació i la retirada baixa. Si el màxim de la formació és 20 i el mínim de retrocés és 10 (2: 1), el preu objectiu del desglossament es fixa en 5.

Doble fons

Una formació de gràfics de doble fons és el que passa si capgireu una formació de doble superior. La formació de doble fons és un patró d’inversió alcista en una tendència descendent dominant. Després de colpejar el fons una vegada, pujar una vegada i tornar a colpejar el fons, el doble fons es produeix quan els preus trenquen l’escot per completar la formació de “W”.

Els preus poden augmentar fins a la màxima recent després d’una tendència a la baixa, i després tornar a caure fins al nivell de la mínima anterior, abans d’aconseguir un temps final per sortir del màxim recent recent per completar la formació i convertir-se en una tendència alcista..

Per calcular els objectius de preu per al màxim màxim doble, podeu afegir l’alçada de la formació al punt de ruptura. O bé, podeu analitzar la proporció entre el màxim de la formació i el màxim del primer rally. Si el fons de la formació és 5, per exemple, i el primer ral·li arriba a 10, el preu objectiu seria 20.

Triple Top & Triple inferior

Fer que les formacions anteriors siguin encara més complicades és que de vegades podem tenir formacions triples superiors i triples inferiors que s’assemblin a les formacions doble superior i doble inferior. Igual que les formacions dobles superior / inferior, les formacions triples superior / inferior també són patrons d’inversió. Van contra una tendència alcista o una tendència descendent imperant.

Com podeu veure aquí, la formació triple superior consisteix en tres cims iguals dividits per dues valls.

Mentrestant, la formació del triple fons es capgira, formada per tres valls idèntiques i dos cims avortats.

Per calcular l’objectiu de preu per a una formació triple superior o inferior, afegiu o resteu l’alçada de la formació al punt de trencament o des del punt de ruptura, de manera similar a com es calculen els objectius de preu en formacions dobles superiors / inferiors..

Arrodoniment inferior

La formació de fons arrodonit o fons de plat és un patró d’inversió o continuació alcista. Amb aquest patró, veureu una formació de tassa o bol més pronunciada que un patró de tassa i mànec. És similar al patró del cap i les espatlles, però sense espatlles perceptibles. Podeu connectar preus baixos a la part inferior per formar una forma arrodonida que representi la part inferior del plat:

La formació comença primer a formar-se amb la pressió de venda, cosa que provoca una baixada dels preus. Aquesta pressió finalment perd vapor i passa a una tendència alcista. La pressió de compra disminueix i fa que els preus baixin fins a un nou mínim i aquesta tendència es repeteix diverses vegades fins que es produeixi el mínim més baix. Aleshores, la pressió de compra s’apodera, acabant donant lloc a un trencament i completant la formació del fons arrodonit.

Per calcular els objectius de preu a curt termini per arrodonir formacions inferiors, afegiu l’altura de la copa a la línia de resistència.

Falques

Hi ha dos tipus de patrons de falca, inclosos els patrons de falca en alça i els de falca. Aquests patrons poden ser patrons de continuació o inversió en funció del que estaven fent els mercats abans que es formés el patró.

 

En una tendència alcista, un patró de falca ascendent indica una inversió baixista. Els mercats giren i els preus comencen a baixar. En una tendència a la baixa, un patró de falca creixent es considera una continuació a mesura que els preus continuen baixant.

Mentrestant, la falca que cau es considera un patró alcista. La falca que cau indica una inversió alcista quan es forma en una tendència descendent dominant, per exemple. Quan es forma en una tendència alcista predominant, la falca falca indica una continuació a mesura que els preus continuen augmentant.

Rectangles

Els patrons de rectangle es formen quan els preus reboten entre màxims i mínims aproximadament iguals durant un determinat període de temps. Quan dibuixeu línies al voltant dels màxims i mínims d’aquest període, podeu veure com comencen a formar-se rectangles.

El rectangle, també conegut com a rang de negociació o zona de consolidació, és un patró de continuació on el preu oscil·la entre les línies de suport paral·leles i les de resistència. És un carreró sense sortida on els mercats no saben què fer. Durant aquest impàs, el preu posarà a prova els nivells de suport i resistència diverses vegades abans d’esclatar. Quan esclati el preu, invertirà la tendència anterior o la continuarà (movent-se cap amunt o cap avall).

Per calcular els objectius de preu durant una formació de rectangles, afegiu l’alçada al punt de ruptura o desglossament.

Patrons bilaterals (triangles)

Els patrons bilaterals consisteixen en tres formacions triangulars diferents, incloses triangles simètrics, triangles ascendents, i triangles descendents.

Triangle ascendent

Triangles ascendents solen ser patrons de continuació alcistes en una tendència alcista predominant. No obstant això, els triangles ascendents també es poden formar com a patró d’inversió en una tendència descendent. Un patró triangular ascendent consisteix en dues o més alçades aproximadament iguals i mínimes creixents. La línia de resistència és horitzontal, tot i que la línia de suport estesa s’inclina cap amunt i conversa amb la línia de resistència, que és com es forma el triangle.

Perquè es formi un triangle ascendent, cada oscil·lació o mínima ha de ser superior a la mínima anterior. Normalment es considera que la formació és completa quan el preu esclata més enllà de la línia de resistència superior.

Per calcular l’objectiu de preu en un triangle ascendent, podeu afegir l’alçada de la base del triangle al punt de ruptura. L’aturada de pèrdua s’hauria de situar a la baixa més recent.

Triangle descendent

El triangle descendent és el contrari del triangle ascendent. Normalment, es tracta d’un patró de continuació baixista format a mesura que els preus continuen baixant gradualment amb el pas del temps com a part d’una tendència baixista més àmplia. No obstant això, també pot formar un patró d’inversió durant una tendència alcista. Igual que amb un triangle ascendent, el preu de tant en tant pot saltar cap amunt, per això és important jugar el patró a mesura que es desenvolupa i utilitzar parades ajustades.

El triangle descendent es forma a mesura que les mínimes iguals creen una línia de suport horitzontal, mentre que els màxims decreixents creen una línia de resistència inclinada cap avall, creant el mateix tipus de triangle d’angle recte vist en el triangle ascendent superior.

Per calcular el preu objectiu en una formació de triangle descendent, resteu l’alçada de la base del triangle fins al punt on es descompon el suport.

Triangle simètric

A triangle simètric, com podríeu haver endevinat, es forma en algun lloc entre un patró de triangle ascendent i descendent. És un patró bilateral típic on és difícil determinar el resultat del patró fins que no s’hagi confirmat un brot clar.

Amb un triangle simètric, veurem una sèrie de màxims de reacció més baixos i mínims de reacció més alts, amb el preu que finalment es consolidarà en un moment determinat. Aquest punt forma la punta del triangle. Mentrestant, les línies de suport i resistència formen els dos costats del triangle, reunint-se finalment en el punt.

Com que és difícil determinar la direcció de la ruptura, alguns operadors jugaran ambdós costats en un patró de triangle simètric, posant un ordre llarg i curt, i després el tancaran quan l’altre toqui.

Per calcular el preu objectiu en un triangle simètric, afegiu o resteu la base del triangle al punt de ruptura. Podeu calcular una propietat de preus a llarg termini traçant una línia de tendència estesa paral·lela a la línia de suport (suposant que el patró es trenca cap amunt) o paral·lela a la línia de resistència (si el patró es trenca cap avall) que passa per l’altre vèrtex de la base del triangle.

Els cinc patrons més rendibles per als comerciants de Bitcoin

Alguns patrons presenten una oportunitat d’obtenir beneficis més poderosa que d’altres. Històricament, els cinc patrons següents han donat als comerciants les millors oportunitats:

 • Triangles (triangles ascendents, descendents i simètrics)
 • Patrons de cap i espatlles
 • Patrons superiors i inferiors dobles i triples
 • Tassa amb patrons de mànec
 • Patrons de banderes i banderines

Indicadors tècnics: com llegir gràfics com un mestre

Fins ara, ens hem centrat sobretot en patrons de gràfics més amplis. Tot seguit, però, parlarem d’indicadors tècnics, inclosos els senyals que utilitzen els comerciants per construir les seves estratègies.

Imagineu els patrons de gràfics més amplis que hem comentat anteriorment com el clima, ja que canvia de primavera a estiu a tardor i hivern. Veiem els canvis més amplis en la temperatura, la llum del dia i el clima al llarg de l’any.

Mentrestant, els senyals tècnics són la informació a curt termini que llegiu per predir la temporada que ve. És possible que noteu la baixada de temperatura de 40 a 30 en una setmana, per exemple. Això indica que arriba l’hivern.

Quan s’analitzen indicadors tècnics, és important recordar que qualsevol indicador tècnic per si sol no és particularment revelador. Necessiteu context per entendre què significa aquest indicador tècnic. Podeu obtenir el context mirant informació com una tendència predominant, un patró de gràfics i molt més. És com una peça d’un trencaclosques: només té sentit quan s’uneixen tots per crear una imatge coherent del mercat.

Els indicadors es poden classificar en superposicions o oscil·ladors:

Superposicions: Les superposicions són indicadors que utilitzen la mateixa escala que el preu i es representen a la part superior del gràfic de preus.

Oscil·ladors: Els oscil·ladors es mostren independentment en una escala diferent per sota del gràfic de preus i oscil·laran entre un valor mínim i màxim.

Es consideren determinats indicadors tècnics indicadors líders. Un indicador líder té fortes qualitats predictives i pot indicar la direcció del mercat abans que es mantingui el preu. els indicadors líders poden ser efectius per assenyalar un canvi imminent de tendència o impuls abans que el mercat comenci a mostrar aquest canvi. Els indicadors líders més coneguts inclouen l’índex de força relativa (RSI), l’oscil·lador estocàstic i el volum d’equilibri (OBV).

Mentrestant, es consideren altres indicadors tècnics indicadors endarrerits. Els indicadors endarrerits segueixen les tendències del mercat. Indiquen un canvi en les tendències del mercat, però tendeixen a quedar-se enrere d’aquest canvi. Normalment, s’utilitza un indicador de retard per confirmar una tendència després que ja hagi començat a sorgir una tendència. No obstant això, els indicadors endarrerits tenen menys valor en un mercat volàtil sense una tendència clara. Els dos indicadors de retard més coneguts són Bandes de Bollinger i mitjanes mòbils.

Mitjans mòbils

Les mitjanes mòbils són superposicions de tendències que poden indicar tendències a curt, mitjà i llarg termini. Per calcular la mitjana mòbil, prenem el preu mitjà durant un període de temps determinat. Una mitjana mòbil elimina molt el “soroll” del gràfic, inclosa la volatilitat a curt termini i els moviments de preus. Pot fer que les tendències siguin més fàcils de detectar.

Hi ha dues maneres comunes de calcular mitjanes mòbils, incloses mitjanes mòbils simples i mitjanes mòbils exponencials. Tots dos es consideren indicadors tècnics endarrerits.

A mitjana mòbil simple (SMA) és només la suma de tots els preus de tancament d’un període de temps concret dividit pel nombre de períodes. Una SMA de 5 dies, per exemple, es pot calcular afegint els preus de tancament de cada dia i dividint la suma per cinc. En un període de temps més llarg, hi ha un retard més gran. Les escales més llargues suavitzen els nostres moviments de preus i solen ser menys sensibles que les escales de temps més curtes.

Consulteu el gràfic següent per veure com funciona a la pràctica. La mitjana mòbil de 50 dies es queda per darrere dels moviments de preus, mentre que la mitjana mòbil de deu dies abraça amb força els moviments de preus:

Mitjana mòbil exponencial (EMA), mentrestant, dóna més pes als punts de dades més recents. Això pot “ajustar” la mitjana mòbil als moviments de preus, cosa que fa que la mitjana mòbil sigui més sensible als moviments de preus recents.

Les mitjanes mòbils exponencials utilitzen un multiplicador de ponderació per donar més pes als punts de dades més recents. Aquest multiplicador de ponderació es pot calcular mitjançant la fórmula [2 / (període de temps + 1)]. En una EMA de 10 dies, la ponderació del preu més recent seria [2 / (10 + 1)] = 0,1818, o 18,18%.

També hi ha mitjanes mòbils exponencials (EMA) actuals, on es pren el preu d’avui x el multiplicador de ponderació + EMA d’ahir x (1 – multiplicador de ponderació).

No cal memoritzar aquestes fórmules. Les eines de gràfics apliquen aquestes fórmules automàticament. Tot i això, ajuda a saber d’on provenen aquestes fórmules.

Mitjans mòbils simples enfront de mitjanes mòbils exponencials

Les mitjanes mòbils simples i les mitjanes mòbils exponencials són dues maneres de perfilar la mateixa tendència. Un no és necessàriament millor que l’altre. Cadascun té els seus propis avantatges.

An mitjana mòbil exponencial, per exemple, respon més ràpidament als moviments recents de preus i abraça més de prop la corba de preus.

A mitjana mòbil simple, mentrestant, és ideal per identificar nivells de resistència i suport a llarg termini. El pendent de la mitjana mòbil simple també s’utilitza per avaluar l’impuls cap a una tendència específica.

Normalment, el gràfic de mitjana mòbil senzilla de 200 dies (SMA) i el gràfic SMA de 50 dies són les dues escales més populars per identificar tendències a mitjà i llarg termini. Aquests dos gràfics també són útils per identificar nivells de suport i resistència, creuaments alcistes i baixistes i divergències.

Quan les mitjanes mòbils simples i exponencials s’uneixen, es crea un encreuament. Es considera un esdeveniment fonamental que podria indicar un canvi de tendència.

Hi ha encreuaments alcistes, per exemple, que també es coneixen com a creus daurades. Un creuament alcista es produeix quan la mitjana mòbil a escala més curta creua per sobre de la mitjana mòbil a escala més llarga.

També hi ha encreuaments baixistes, també coneguts com a creus de la mort. Un creuament baixista es produeix quan la mitjana mòbil a escala més curta creua per sota de la mitjana mòbil a escala més llarga.

Mentrestant, si el preu actual creua per sobre de la mitjana mòbil a llarg termini, és indicatiu d’una ruptura alcista. Si el preu actual creua per sota de la mitjana mòbil a llarg termini, indica un trencament baixista.

Divergència de convergència mitjana mòbil (MACD)

La convergència-divergència mitjana mòbil (MACD) és un oscil·lador que segueix la tendència popular per mesurar l’impuls. El MACD pren dues mitjanes mòbils exponencials (com l’EMA de 12 i 26 dies) i, a continuació, les dibuixa contra les línies zero per mesurar l’impuls d’una tendència.

També veiem l’histograma MACD, que mesura l’impuls en funció de la relació entre MACD i la seva línia de senyal (l’EMA de 9 dies de MACD).

Un indicador d’oscil·lador MACD modern consta de quatre elements, incloent la línia MACD, la línia zero, la línia de senyal i l’histograma MACD:

 • Línia MACD: La línia MACD és l’EMA de 26 dies restada de l’EMA de 12 dies.
 • Línia zero: La línia zero és el punt en què els dos EMA són iguals.
 • Línia de senyal: La línia de senyal és l’EMA de 9 dies de MACD.
 • Histograma MACD: L’histograma MACD es representa com a barres al llarg de la línia zero. És la diferència entre la línia MACD i la línia de senyal.

A MACD positiu es produeix quan l’EMA de 12 dies és superior a l’EMA de 26 dies. Indica que el mercat és alcista. Com més alt sigui el valor, més fort serà l’impuls ascendent.

A MACD negatiu, mentrestant, indica que el mercat és baixista, amb valors més baixos que indiquen un fort impuls descendent.

Els esdeveniments fonamentals inclouen la convergència, l’encreuament i la divergència de la línia zero i la línia de senyal.

 • Convergència: Indica un impuls rellevant.
 • Crossover: Indica un canvi de les forces del mercat.
 • Divergència: Indica un augment de l’impuls.

Índex de força relativa (RSI)

L’índex de força relativa o RSI és una manera d’indicar impuls. L’impuls pot identificar la fortalesa de les tendències del mercat, donant-vos una bona idea de quan comprar o vendre en funció de si els mercats es compren en excés o es venen de més..

RSI oscil·la entre 0 i 100, amb un període de temps típic de 14 dies. Quan RSI és inferior a 30, indica que el mercat està sobrevendut. Quan el RSI supera els 70, indica que el mercat està sobrecomprat. No obstant això, alguns comerciants fan servir 20 i 80 com a límits, cosa que pot resultar més revelador per a mercats altament volàtils (inclosa la criptografia).

Com que l’RSI és un indicador líder, el pendent de l’RSI pot indicar un canvi de tendència abans que aquesta tendència s’observi al mercat general. Per aquest motiu, RSI és una de les maneres més habituals d’analitzar les condicions del mercat.

RSI = 100 – (100/1 + RS)

En aquesta fórmula, la força relativa (RS) és igual al guany mitjà que la pèrdua mitjana (RS = guany mitjà / pèrdua mitjana).

A guany és un període en què el preu tanca per sobre del tancament del dia anterior, mentre que a pèrdua és un període en què el preu tanca per sota del tancament del dia anterior. Aquests valors són absoluts, el que significa que les pèrdues es calculen com a valors positius.

Tot i que les divergències RSI poden ser útils, només són útils en el context adequat. Com passa amb altres indicadors d’aquí, és un recordatori important evitar l’ús d’un indicador únic com a senyal sense un context adequat.

Podeu veure una divergència alcista quan el preu arriba a un mínim inferior i RSI a un mínim més alt. Mentrestant, es produeix una divergència baixista quan el preu arriba a un màxim i RSI a un màxim.

També podem utilitzar RSI per observar oscil·lacions de fallada RSI, que es veuen com a indicacions de possibles inversions de tendència en una direcció baixista o alcista..

Un balanç de falles alcista es produeix quan RSI cau per sota de 30, rebota després de 30, cau enrere, però no cau per sota de 30 i fa una nova.

Mentrestant, es produeix una oscil·lació del fracàs baixista quan el RSI trenca per sobre de 70, cau enrere, rebota sense trencar 70 i torna a baixar.

SAR parabòlic (Stop i Revers)

L’aturada i inversió parabòlica (SAR) és un indicador de retard de la superposició basat en la idea que el preu sol moure en corbes parabòliques quan està en tendència. Per això, l’indicador SAR parabòlic és el més eficaç als mercats de tendència. El SAR es mantindrà pròxim als moviments de preus al llarg del temps, caient per sota de la corba de preus durant les tendències alcistes i per sobre de la corba de preus durant les tendències baixistes. A causa d’aquesta naturalesa, els comerciants utilitzen l’indicador SAR parabòlic per establir parades posteriors i protegir-se de les pèrdues.

Hi ha fórmules separades per calcular la SAR i la baixada. La fórmula pren dades d’un període darrere.

 • Fórmula SAR en augment: SAR actual = SAR + AF del darrer període (EP – SAR del darrer període)
 • Fórmula SAR caiguda: SAR actual = SAR del darrer període – AF (EP – SAR del darrer període)

En aquestes fórmules, EP és el punt extrem (ja sigui el màxim o el mínim més baix de la tendència actual) i AF és el factor d’acceleració. El factor d’acceleració s’estableix inicialment en un valor de 0,02, amb la FA augmentant en 0,02 per cada nova màxima o baixa que fa el punt extrem.

Quan augmenteu el factor d’acceleració (AF), augmenta la sensibilitat al SAR, acostant el SAR a la corba de preus. Mentrestant, la reducció de l’AF allunya la SAR de la corba de preus. Si configureu AF massa alt, pot crear massa motoserres, creant senyals d’inversió falses.

El SAR es fa servir millor juntament amb l’índex direccional mitjà. A continuació, parlarem de l’índex direccional mitjà i de com s’utilitza per determinar la força d’una tendència.

Índex direccional mitjà (ADX)

Índex direccional mitjà (ADX) ha augmentat en popularitat en els darrers anys fins a convertir-se en un indicador preferit per estimar la força d’una tendència. Com a oscil·lador endarrerit, ADX ofereix pocs coneixements sobre la direcció de la tendència futura, tot i que sí que indica la magnitud de les forces del mercat darrere d’una tendència..

L’ADX oscil·la entre 0 i 100, amb l’ADX normalment per sota de 20 en un mercat variable i superior a 25 en un mercat de tendències. Un ADX superior a 40 indica una forta tendència.

A l’hora de calcular ADX, hem de determinar els indicadors direccionals positius (+ DI) i els indicadors direccionals negatius (-DI), que junts creen l’indicador de moviment direccional (DMI). Calculem la DMI mitjançant la classificació dels màxims i mínims de períodes consecutius.

 • +DI = (Suavitzat + DM / ATR) x 100
 • -DI = (suavitzat -DM / ATR) x 100

En aquesta fórmula, +DM és la màxima del període actual menys la màxima del període anterior. -DM és el mínim del període anterior menys el mínim del període actual. La part de “suavització” de l’equació, mentrestant, implica agafar la mitjana dels darrers 13 períodes, afegir el valor més recent i dividir la suma per 14.

ADX també té en compte interval real mitjà o ATR, cosa que indica volatilitat. Rang veritable (TR) és el valor absolut del màxim entre les tres diferències de preus (el període actual menys el mínim del període actual, el màxim del període actual menys el tancament del període anterior i el mínim del període actual menys el tancament del període anterior.

 • ATR = [TR dels darrers 13 períodes + TR actual] / 14
 • Índex direccional (DX) = [(+ DI – -DI) / (+ DI + -DI)] x 100
 • ADX = [DX dels darrers 13 períodes + DX actual] / 14

Aquestes fórmules poden semblar complexes. Tanmateix, com s’ha esmentat anteriorment, no cal que memoritzeu aquestes fórmules. Hi ha moltes eines que us implementen aquestes fórmules. Tot i això, si voleu ser un comerciant tècnic informat, ajudarà a entendre d’on provenen aquestes fórmules.

ATR no ofereix cap indicació de la direcció de la tendència. Tot i això, + DI i -DI sí que indiquen la direcció de la tendència. Els comerciants poden utilitzar ADX per determinar la força de la tendència i, a continuació, utilitzar els encreuaments de + DI i -DI per crear senyals que indiquin inversions potencials.

Diguem, per exemple, que la línia + DI creua per sobre o divergeix cap amunt de la línia -DI amb ADX per sobre de 40. Es tracta d’un fort senyal alcista. Tanmateix, els creuaments i divergències quan l’ADX és inferior a 20 no són senyals de molta conseqüència perquè no hi ha tanta força darrere d’aquests moviments.

Aquest gràfic explica com llegir ADX en el context de SAR parabòlica:

Retrocés de Fibonacci

Retrocés de Fibonacci, com podeu esperar, està connectat a la famosa seqüència de Fibonacci o al número de Fibonacci. La seqüència comença amb els números 0 i 1, amb cada número successiu de la seqüència darrere de la suma dels dos números anteriors.

Mentrestant, el retrocés de Fibonacci en l’anàlisi financera / criptogràfica és un concepte tècnic de negociació que identifica l’abast d’un retrocés correctiu després d’un augment o disminució ràpida dels preus. Es tracta de quantificar la quantitat de retrocés que podem esperar després d’un augment o caiguda dels preus.

A la seqüència de Fibonacci, la proporció de qualsevol nombre al seu successor és de 0,618, o 61,8%. Aquest és el relació d’or, un nombre que té un paper important en biologia i matemàtiques.

El retrocés de Fibonacci utilitza aquesta mateixa proporció per identificar els nivells de suport i resistència. Aquests nivells s’anomenen zones d’alerta, i es troben en un 23,6%, un 38,2%, un 61,8% i un 78,6%. El retrocés de Fibonacci també té una zona d’alerta del 50%, que no té res a veure amb la seqüència de Fibonacci, sinó que prové de la Teoria de Dow, que teoritza que les correccions normalment donen lloc a un retrocés del 50% del moviment anterior. Els nivells de retrocés es dibuixen en un gràfic de preus després de marcar el punt alt i baix d’una tendència.

Per què són importants aquestes xifres? Bé, normalment es veu un retrocés del 23,6% en períodes de temps més curts. Un rebot d’aquest nivell és menys comú si la correcció té impuls. El 38,2% i el 61,8% dels retrocessos, mentrestant, són més propensos a rebotar (o invertir la tendència). La zona del 61,8% es coneix especialment com a retrocés daurat.

Alguns analistes també utilitzen una derivada del retrocés de Fibonacci anomenada Extensió de Fibonacci per identificar fins a quin punt pot arribar una concentració. A l’extensió de Fibonacci, les zones es poden trobar al 78,6%, 100%, 161,8%, 261,8% i 423,6%.

Principi d’Ona Elliott

El principi d’Elliott Wave va ser creat pel comptable nord-americà Ralph Elliott el 1938. Elliott va estudiar els mercats nord-americans durant una dècada durant la seva jubilació, i després va teoritzar que els preus inevitablement – i constantment – es mouen en un patró d’ona fractal. Aquest patró d’ona fractal està relacionat amb lleis naturals i podeu esbossar l’ona fractal mitjançant la seqüència de Fibonacci.

Elliott va teoritzar que els preus de mercat es movien en dos tipus d’onades, incloses ones d’impuls i ones correctores.

Ones d’impuls: Les ones d’impuls, també conegudes com a ones motores, es mouen en la direcció de la tendència dominant i consten de cinc ones més petites, incloses tres sub-ones accionàries o avançades de tendència dividides per dues sub ones correctores..

Ones correctives: Les ones correctores que poden formar part d’una ona d’impuls més gran es mouen contra la direcció de la tendència dominant i consisteixen en tres ones més petites, incloses dues subones correctores dividides per una subona.

Aquesta teoria es coneix com a Patró Elliott de 5 ones o el Principi d’Ona Elliott:

Quan es combinen junts, una ona d’impuls i una ona correctiva creen 8 sub ones per crear l’estructura ‘5-3’. Aquesta estructura 5-3 conforma cada cicle d’ones d’Elliott.

Hem vist aquest patró als mercats reals de bitcoins durant el 2018. Aquest gràfic també mostra els preus que es mantenen al nivell de suport del 78,6% de Fibonacci.

Els nivells de retrocés de Fibonacci i els patrons d’ones d’Elliott són només dos tipus d’indicadors tècnics que formen una imatge parcial dels mercats criptogràfics. Quan els preus tornin a les zones d’alerta de Fibonacci, és millor mirar altres indicadors per veure si els vostres senyals corroboren la inversió en aquestes zones d’alerta. Si tots els senyals apunten cap a un resultat similar, teniu una visió més informada del mercat.

Bandes Bollinger

Les bandes de Bollinger remunten el seu origen a l’analista financer nord-americà John Bollinger, que va desenvolupar la teoria als anys vuitanta. L’anàlisi de banda de Bollinger utilitza una superposició basada en la mitjana mòbil per mesurar la volatilitat dels preus. La teoria inclou tres bandes, inclosa una banda mitjana per representar la mitjana mòbil simple i un banda superior i inferior per representar desviacions estàndard.

Per a la banda mitjana, els analistes solen utilitzar la mitjana mòbil senzilla de 20 dies (SMA). Mentrestant, la banda superior és la mateixa SMA amb dos estàndards de desviació afegits, mentre que la banda inferior resta dos estàndards de desviació. Els analistes poden ajustar el nombre de períodes en funció de les seves preferències comercials. No obstant això, els analistes utilitzaran el mateix nombre de períodes per calcular l’SMA que utilitzen per calcular la desviació estàndard.

L’amplada de les bandes de Bollinger indica volatilitat.

 • Quan les bandes són àmplies, indica que els mercats són volàtils i tendents.
 • Quan les bandes són estretes, volatilitat disminueix i el mercat varia.

Aproximadament el 90% dels moviments de preus es produeixen a les bandes de Bollinger. Quan el preu es desplaça de sobte fora de la banda superior o inferior, indica que es podria produir un avenç.

Durant una forta tendència alcista als mercats, els preus tendeixen a abraçar-se o sortir de la banda superior, per exemple, mentre que durant una forta tendència a la baixa, l’activitat dels preus se centra al voltant de la banda inferior. Durant els canvis de mercat, les bandes mitjanes actuen com a resistència per als moviments de tendència descendent i com a nivell de suport per als moviments de tendència alcista.

Els comerciants busquen dos patrons crucials dins de les bandes de Bollinger, inclosos els patrons de doble part superior (“M superior”) i doble inferior (“inferior inferior”). Hi ha múltiples variacions d’aquests patrons.

Tops M: Els patrons M top o double top es produeixen en una tendència alcista i són indicatius d’una inversió baixista. En aquesta formació, el preu arriba a un punt per sobre de la banda superior i es retira per sota de la banda mitjana. La banda es torna a moure cap amunt però es queda curta a la banda superior. Quan la segona pujada no arriba a la banda superior, indica una tendència de debilitament i probable inversió.

Fons W: La formació de fons W o doble fons és el que passa quan la formació superior M es capgira cap per avall. Senyalitza una inversió alcista. Comença amb la caiguda del preu per sota de la banda inferior, i després passa per la banda mitjana abans de baixar de nou. Durant la segona caiguda, el preu no toca la banda inferior i, a continuació, passa per sobre de l’altura anterior per arribar a una inversió alcista, formant finalment un W.

Volum de saldo (OBV)

Volum de saldo (OBV) és un oscil·lador basat en volum i un indicador principal. El senyal quantifica el volum, utilitzant el volum de negociació acumulat per mesurar la força de les tendències en direccions ascendents o descendents.

La idea del volum de saldo és que els canvis significatius en el volum sovint precedeixen els moviments dels preus i que el volum tendeix a ser més elevat els dies en què el preu es mou en la direcció de la tendència dominant. OBV afegeix volum durant els períodes en què el tancament és superior al tancament anterior i, a continuació, resta volum durant els períodes en què el tancament és més baix.

L’anàlisi tècnica OBV se centra menys en el valor real del volum. En el seu lloc, analitza la taxa de canvi o l’augment i la baixada. Aquest augment i descens, segons la teoria de l’OBV, és el que indica la força de la pressió de compra i venda. A mesura que augmenta l’OBV, augmenta la pressió de compra i comporta preus més alts. Quan l’OBV cau, indica que és imminent una baixada de preus.

Aquí podem veure l’efecte de l’OBV en acció, inclosa la divergència baixista:

Els analistes utilitzen l’oscil·lador OBV per identificar els nivells de suport i resistència i, a continuació, busquen els brots que precedeixen els brots de preus. Veuran l’OBV divergent de la tendència dominant, per exemple, que podria indicar una propera inversió baixista o alcista.

Aquest efecte el veiem en acció al següent gràfic. Veiem que el preu fa una oscil·lació més alta mentre que l’OBV fa una oscil·lació més baixa, cosa que indica una tendència alcista que es debilita. De manera similar, quan el preu arriba a un mínim més baix i l’OBV fa un mínim més alt, la tendència a la baixa perd força i es podria produir un avenç alcista..

Aquí és on analitzar els vostres altres senyals comercials pot ser útil. És possible que observeu que l’OBV difereix de la tendència dominant, per exemple, i després utilitzeu els altres senyals per informar millor la vostra propera decisió..

Oscil·lador estocàstic

L’oscil·lador estocàstic és un oscil·lador líder que mesura l’impuls i, a continuació, utilitza aquest impuls per predir cap a on es mouran els mercats. El mètode es va desenvolupar a la dècada de 1950 basant-se en dos conceptes clau:

Regla 1) L’impuls sempre canvia abans del preu

Regla 2) Les variacions del moment poden predir un canvi en la direcció del mercat

Amb això en ment, l’anàlisi oscil·lador estocàstic mesura la relació entre els preus de tancament durant un període determinat, així com el rang de negociació (preu alt i preu baix) d’aquest període. Basat en aquesta relació, l’oscil·lador estocàstic mesura la inversió de tendències potencials, incloses les condicions de sobrecompra i sobrevenda.

Els indicadors oscil·ladors entre 0 i 100. Aquests números indiquen la part inferior i superior del rang de negociació en una escala de temps específica. Aquesta escala de temps sol establir-se en 14 períodes.

L’oscil·lador consta de dues línies, inclòs l’oscil·lador lent (% K) i l’oscil·lador ràpid (% D). A continuació, es descriu la fórmula:

 • % K = [(Tancament del període actual – Preu més baix de tots els períodes) / (Preu més alt de tots els períodes – Preu més baix de tots els períodes)] x 100
 • % D = Mitjana mòbil simple de 3 períodes de% K

Els valors superiors a 80 indiquen un mercat de sobrecompra, mentre que els valors inferiors a 20 indiquen un mercat de sobrevenda. Tot i això, aquestes xifres no sempre indiquen una inversió. Durant les fortes tendències, el preu pot situar-se en aquests extrems extrems del rang durant un llarg període de temps.

No obstant això, l’anàlisi oscil·lador estocàstic pot indicar una inversió o un augment de l’impuls en determinats casos. Quan es produeixen creuaments i divergències sobre i per sota de la línia de senyal (% D), indica una inversió i un augment de l’impuls.

La teoria dels oscil·ladors estocàstics també es basa en la idea que els preus de tancament tendeixen a situar-se a la meitat superior del rang de negociació durant una tendència alcista mentre es mouen prop de la meitat inferior durant una tendència baixista. Els analistes buscaran creuaments al punt mig per indicar una tendència canviant.

Les divergències alcistes es produeixen quan el preu arriba a un mínim inferior mentre que l’oscil·lador arriba a un mínim més alt. Mentrestant, es produeixen divergències baixistes quan el preu arriba a un màxim mentre que l’oscil·lador oscil·la a un màxim. Aquestes inversions també es poden confirmar quan el preu supera el més alt swing més recent (en una divergència alcista) o el swing més recent (en una divergència baixista). Totes dues coses poden confirmar la reversió.

Quan es produeix la inversa d’aquestes divergències alcistes i baixistes, es crea el que s’anomena configuració d’un toro o un ós.

Durant un configuració del toro, l’oscil·lador arriba a un màxim mentre el preu arriba a un màxim. Quan el preu oscil·li a un màxim baix, l’impuls del mercat continua augmentant i el preu probablement augmentarà encara més.

Durant un configuració de l’ós, l’oscil·lador arriba a un mínim inferior mentre el preu arriba a un mínim més alt. En aquesta situació, l’impuls descendent progressiu indica que és improbable un augment continuat a l’alça tot i que el preu divergeix a l’alça.

Hi ha dues variacions de l’oscil·lador estocàstic, incloses les versions lenta i completa.

 • Versió lenta: La versió lenta de l’oscil·lador inclou una fórmula de suavització. S’utilitza una SMA suavitzada de 3 períodes de% K per racionalitzar la línia% K.
 • Versió completa: A la versió completa de l’oscil·lador, la fórmula és totalment personalitzable i els comerciants poden definir períodes de revisió i suavitzat personalitzats com vulguin.

Quan comproveu l’anàlisi oscil·lador estocàstic, també podeu trobar alguna cosa que s’anomeni StochRSI. Es tracta d’un derivat de la teoria dels oscil·ladors estocàstics que aplica l’oscil·lador a l’índex de força relativa (RSI) en lloc del preu. En aquest sentit, StochRSI és un oscil·lador de moment d’un oscil·lador de moment. StochRSI indica la posició relativa de RSI pel que fa al seu rang alt-baix per a un conjunt específic de períodes. Calculeu StochRSI utilitzant la mateixa fórmula que per a l’anàlisi oscil·lador estocàstic, excepte que substituïu els valors de preu per valors RSI.

Localització i confirmació de senyals amb patrons de canelobres

L’anàlisi tècnica funciona especialment bé per desenvolupar coneixements a mitjà i llarg termini. No obstant això, pot ser més difícil quan es tracta de menys períodes de negociació i escales de temps més curtes.

Per això, l’anàlisi de patrons de canelobres s’ha fet especialment popular entre els comerciants a curt termini en els darrers anys. Els patrons de canelobres s’utilitzen juntament amb els patrons de gràfics i els indicadors tècnics per proporcionar una confirmació addicional dels brots esperats.

Vam explicar els conceptes bàsics dels gràfics de canelobres més amunt. Us expliquem com funciona un patró de canelobres, inclòs el que significa el cos i la metxa del canelobre.

L’anàlisi de patrons de canelobres és particularment útil perquè els gràfics de canelobres contenen més informació per a un únic període de negociació que qualsevol altre tipus de gràfic. De cop d’ull, podeu veure com funcionaven els mercats aquell dia segons el cos del canelobre, la mida de la metxa i la relació entre la metxa superior i la inferior i el cos. Cada candelero us indica si els compradors o venedors tenien el control durant aquest període de negociació concret i com competien les altres forces del mercat entre si..

Aprendre a llegir gràfics de canelobres pot ser una de les vostres millors habilitats per desenvolupar-vos com a comerciant. A continuació, es mostren algunes de les funcions habituals a les taules de canelobres.

Patrons de període únic

Dia curt

Aquests canelobres indiquen períodes de negociació sense incidents. El canelobre ens diu que el preu va passar molt poc d’obertura a tancament durant aquest període. També ens mostra que el rang de negociació –la diferència entre els preus més alts i els més baixos durant el dia– era petit. Independentment del color del cos del canelobre, aquest canelobre mostra que els bous i els óssos es mantenen estables durant aquest període.

Dia llarg

Una intensa sessió comercial on el preu es va moure significativament d’obrir a tancar podria semblar els canelobres anteriors. El canelobre verd mostra que els compradors van dominar la sessió, dient-nos que era un mercat alcista. El canelobre vermell demostra que els venedors dominaven, cosa que va donar un impuls baixista al mercat.

Tops de filatura

És possible que escolteu analistes parlar de canelobres giratoris. En aquests canelobres, les metxes són relativament llargues. Es tracta d’un patró neutre independentment del color del cos. Amb aquest patró, el cos del canelobre és similar a un dia curt, tot i que les ombres indiquen un abast comercial més significatiu. Els compradors i els venedors van impulsar el mercat en diversos punts, tot i que finalment la sessió es va tancar a prop d’on es va obrir.

Long Shadows

El color del cos d’aquest canelobre no és molt important per a aquest patró. El més important és si el cos està situat a la part superior o inferior. Quan el cos és a prop de la part inferior amb una llarga ombra superior, indica que els compradors van fer un esforç per impulsar el mercat cap amunt, però un fort impuls de venda va obligar el preu a baixar, cosa que indica un mercat baixista. Per contra, quan el cos es troba al capdamunt del rang amb una llarga ombra inferior (metxa), es considera un signe de mercat alcista. Els venedors van intentar agafar el control, tot i que el fort impuls de compra el va empènyer a prop de la part superior.

Marubozu

Marubozu significa “cap rapat” en japonès. Un canelobre marubozu només té un cos i no hi ha ombres (metxes) notables a banda i banda. Aquest canelobre es produeix quan l’obertura i el tancament d’una sessió són a prop de l’alt i el baix. Un canelobre verd de marubozu ens indica que l’obertura de la sessió va igualar el seu mínim i el tancament va igualar el seu màxim, cosa que significa que els compradors van dominar la sessió de manera complicada, cosa que indica un mercat alcista. Un canelobre marubozu vermell ens indica que la sessió es va obrir al punt més alt i es va tancar al punt més baix, cosa que indica una forta pressió de venda durant tot el període. Com més llarg és el cos, més gran és l’impuls en qualsevol direcció.

Martell

Es forma un patró de canelobres de martell després d’una sessió de preus en descens. La sessió es va tancar a prop de la part superior sense ombra superior i una ombra inferior dues vegades més llarga que el cos. El patró de martell indica que els compradors comencen a retrocedir. És un patró alcista independentment del color del cos. L’únic requisit aquí és que el canelobre necessiti tancar-se més en verd per validar el patró.

Home penjat

El patró de les espelmes de l’home penjat és a primera vista idèntic al patró del martell. Tanmateix, el patró de martell es converteix en el patró d’home penjat quan s’observa després d’una sèrie d’avançament de preus. Igual que el martell, l’home penjat pot ser verd o llegir. Durant una tendència alcista, l’home penjat es veu com un avís: hi havia activitat a la baixa, però els compradors van augmentar el preu cap al final de la sessió. Si el següent canelobre tanca més avall, el canelobre que penja pot indicar una inversió baixista.

Martell invertit

Un martell capgirat o invertit després d’una tendència a la baixa es considera un patró d’inversió alcista, però només si el següent canelobre tanca més amunt. Aquest canelobre ens indica que la sessió es va tancar finalment a prop del seu preu d’obertura, tot i que l’ombra superior és una indicació primerenca que els compradors estan desafiant els venedors del mercat..

Estrella fugaç

Una estrella fugaz té un aspecte idèntic a un martell invertit, però es forma en una tendència alcista en lloc d’una tendència descendent, cosa que el converteix en un senyal baixista. Tot i que el canelobre de l’estrella fugaç indica una continuació de la tendència ascendent (com mostra la llarga ombra superior o la metxa), la sessió es va tancar al final a la part inferior del seu rang, cosa que indica un debilitament de l’impuls ascendent.

Doji

Aquí és on comencem a entrar en els estranys i únics senyals de canelobres. Un doji és un patró cruciforme neutre que indica un estat de quasi equilibri al mercat. La sessió va canviar alt i baix, però finalment es va tancar exactament on es va obrir. Amb el canelobre doji, les ombres superior i inferior poden ser iguals o no. De vegades, el doji indica un impuls relentant o una inversió potencial, per exemple, quan es forma al costat d’altres patrons.

Libèl·lula Doji

El patró de l’espelma doji de libèl·lula té una ombra inferior llarga i cap ombra superior, i l’obertura i el tancament són iguals a l’alt per a la sessió. Quan es forma el patró de l’espelma doji de la libèl·lula en una tendència baixista, es considera un signe d’inversió alcista.

Doji de làpida

Un doji de làpida té una ombra superior i cap ombra inferior, i l’obertura i el tancament són iguals al mínim de la sessió. El canelobre doji de làpida en una tendència alcista assenyala una inversió baixista. Tant als canelobres de la libèl·lula com de la làpida, la longitud de l’ombra és un bon senyal de l’impuls darrere d’una inversió.

Patrons de períodes múltiples

Més amunt, hem analitzat els canelobres basats en un sol canelobre per a una sola sessió. En la majoria dels casos, però, l’anàlisi de canelobres consisteix a llegir diversos canelobres per discernir un patró. A continuació parlarem d’alguns dels patrons de períodes múltiples més comuns (i més útils), inclosos els patrons de dos períodes, tres períodes i cinc períodes..

Nota: és important tenir en compte que molts d’aquests patrons de dos períodes no han de ser directament adjacents entre si. Es poden produir en dues sessions de negociació posteriors. O bé, es poden produir molt a prop els uns dels altres.

Enfonsament baixista

Un patró baixista d’enfonsament és un patró de dos períodes que indica una inversió baixista quan es veu durant una tendència alcista. El patró comença amb un cos verd curt seguit d’un canelobre més llarg amb un cos vermell. Es diu patró ‘envolvent’ perquè el cos del segon canelobre engloba completament el primer canelobre (tot i que les ombres no necessàriament han d’engolir-se).

Engulling alcista

Un envolupament alcista assenyala un patró d’inversió alcista en una tendència alcista. És un canelobre de dos períodes amb un cos vermell curt i un segon canelobre verd que envolta el primer.

En general, els patrons englobants són alguns dels indicadors més forts que estem a punt de revertir. No només indiquen un canvi en el moviment dels mercats, sinó que també indiquen un canvi significatiu d’impuls.

Harami alcista

Harami, prou interessant, és la paraula japonesa per a “embarassada”. Té sentit quan es mira el canelobre de dos períodes. Un harami alcista es forma en una tendència a la baixa quan un llarg canelobre vermell va seguit d’un petit canelobre verd. L’interval de negociació complet d’aquest darrer canelobre ha d’estar dins del cos de l’antic canelobre (d’aquí el nom de “embarassada”).

Harami baixista

Un harami baixista consisteix en un gran canelobre verd que cobreix completament la totalitat del canelobre vermell.

Els patrons de Harami solen suggerir un impuls relentant després d’una forta tendència. Es considera que un harami s’inverteix només si el següent canelobre tanca favorablement, cosa que significa que té el mateix color que el segon canelobre.

Creu Harami

Una creu harami és un patró de dos períodes similar a un harami, excepte que el segon canelobre és un doji (la imatge creuada que hem comentat anteriorment), amb el doji totalment envoltat pel cos del primer canelobre. La creu harami indica un debilitament de l’impuls o indecisió al mercat en lloc d’una inversió completa. Perquè aquest patró indiqui una inversió, el tercer canelobre que segueix el doji ha de coincidir.

Si es forma una creu harami en una tendència ascendent, el canelobre després del doji ha de tancar-se en vermell per sota del rang de negociació del doji. Si es tanca a sobre en verd, podria significar que la creu harami era simplement una breu consolidació abans que continuï la tendència alcista.

Si es forma una creu harami en una tendència baixista, el canelobre que segueix el doji s’ha de tancar en verd per sobre del rang de negociació del doji per indicar una inversió alcista.

Pinça superior

Es forma un patró de canelobre superior de dues pinces quan almenys dos canelobres tenen parells superiors, independentment dels seus fons. Quan es forma durant una tendència alcista, la part superior de la pinça es considera un patró d’inversió potencial. El canelobre ens indica que el preu límit superior s’ha rebutjat repetidament al mateix nivell, cosa que suggereix una forta resistència a aquest nivell. Com que més canelobres formen cims parells al voltant d’aquestes sessions, proporciona més proves de resistència a aquest nivell. La inversió es confirma amb un tancament baixista en vermell per sota del punt mitjà del primer canelobre del patró.

Pinça inferior

Un fons de pinça és l’invers de la part superior de la pinça: els fons dels canelobres són uniformes, però les tapes no. Un fons de pinces és un patró d’inversió potencial en una tendència descendent. Quan diversos canelobres tenen fins i tot fons, suggereix que el mercat ha rebutjat repetidament el mateix mínim, cosa que indica un fort suport a aquest nivell. La inversió alcista es completa quan el patró és seguit d’un tancament superior.

Tant amb els patrons d’inversió de la part superior de la pinça com de la part inferior de la pinça, només s’utilitzen les parts superiors i inferiors dels cossos dels canelobres per validar el patró. No es tenen en compte les ombres.

Coberta de núvols foscos

La cobertura de núvols foscos és un patró d’inversió baixista de dos períodes en una tendència alcista. Perquè es formi aquest patró, un canelobre alcista de cos llarg va seguit d’un canelobre baixista que es tanca per sota del punt mig del cos del primer canelobre. El primer canelobre també s’ha de tancar prop del mínim de la sessió sense una ombra molt inferior.

Línia de perforació

La línia de perforació és un patró d’inversió alcista de dos períodes en una tendència baixista. És el contrari del patró de coberta de núvols foscos. Perquè es formi una línia perforadora, el canelobre baixista de cos llarg ha d’anar seguit d’un canelobre alcista que es tanca per sobre del punt mig del cos del primer canelobre. Els patrons de cobertura de núvols foscos i línies de perforació són similars als patrons baixistes i alcistes, tot i que l’impuls darrere de la inversió és menys significatiu.

Estel de l’alba

L’estrella del matí és el primer patró de tres períodes a la nostra llista. és un patró d’inversió alcista que és similar a la línia de perforació, però amb un canelobre mig amb el cos curt. Un patró estel·lar del matí es forma quan tenim un cos vermell llarg seguit d’un cos vermell o verd sense problemes i després un tercer canelobre que es tanca per sobre del punt mig del primer canelobre.

Estrella del vespre

L’estrella del vespre és l’invers del patró estel·lar del matí. Es tracta d’un patró d’inversió baixista de tres períodes que, com l’estrella del matí, es distingeix per la presència d’un canelobre mig que té el cos curt. L’estrella del vespre es forma amb un cos verd llarg seguit d’un cos verd o vermell curt i un tercer canelobre en vermell que es tanca per sota del punt mig del primer canelobre. Un canelobre estrella de la nit indica una inversió baixista.

Estrella Doji al matí

Un patró d’estrelles de doji al matí és similar als dos patrons d’estrelles de dalt, però on el canelobre central és un doji. Els doji indiquen que hi havia indecisió entre els comerciants abans que el mercat finalment decidís una inversió alcista. Perquè es formi l’estrella doji del matí, el tercer canelobre s’ha de tancar per sobre del punt mig de la primera.

Estrella Doji al vespre

El patró de canelobres estrella doji de la nit indica una inversió baixista. La inversió baixista es completa quan el tercer canelobre es tanca per sota del punt mitjà del primer, juntament amb el doji al centre.

Tres soldats blancs

Tres soldats blancs és un patró d’inversió alcista de tres períodes indicat per tres llargs candelers verds després d’un període de preus a la baixa. Perquè es formin els patrons de tres soldats blancs, cada canelobre del patró s’ha de tancar a prop de l’alt de la sessió, amb només una ombra superior curta o afaitada. Cada canelobre del patró també ha de ser més gran o com a mínim de la mateixa mida que el primer canelobre.

Tres Corbs Negres

El patró de les espelmes de tres corbs negres és un patró d’inversió de tres períodes en una tendència alcista. El patró inclou tres canelobres vermells llargs, amb cada canelobre que es tanca a prop del mínim de la sessió, amb una petita ombra inferior. El segon i el tercer canelobre han de tenir la mateixa mida o més gran que el primer canelobre.

Augment de tres mètodes

L’augment de tres mètodes és un patró de cinc períodes que indica una continuació alcista. El patró es forma amb un llarg canelobre verd seguit de tres petits canelobres vermells continguts al cos del primer. El patró es completa quan aquests quatre períodes són seguits d’un candelabre verd llarg i llarg. El patró mostra que els venedors van intentar recular i revertir la tendència, tot i que l’impuls predominant no va ser suficient per completar la reversió. Per confirmar el patró, el cinquè canelobre s’ha de tancar més alt que el primer, cosa que confirma que l’intent d’inversió no ha tingut èxit..

Caiguda de tres mètodes

El patró de tres mètodes descendents és l’invers del patró de tres mètodes creixents anterior. Es tracta d’un patró de continuació baixista de cinc períodes que indica que hi ha una certa pressió de compra, tot i que no ha estat suficient per tombar la pressió descendent dominant. El patró es forma quan un canelobre vermell llarg va seguit de tres canelobres verds petits que es troben dins del cos del primer i un altre canelobre vermell llarg. El cinquè canelobre s’ha de tancar per sota del cos del primer per confirmar la continuació de la tendència baixista.

Com llegir ràpidament qualsevol gràfic de canelobres: 3 preguntes per fer

És clar, podeu memoritzar tots els patrons de canelobres anteriors, i això no passa res. Però és molt memoritzar.

Tenim una idea millor. Podeu analitzar molts gràfics de canelobres simplement responent a tres preguntes senzilles:

Quina era la tendència anterior? Això us indica si hi ha una tendència que es pugui revertir o si els mercats estan vacil·lant sense cap direcció clara (cosa que dificulta la realització d’anàlisis precises)..

On es va tancar l’última sessió en relació amb el seu rang de negociació? Un tancament a prop de l’alç és baixista, mentre que el proper a baix és baixista. Les ombres més llargues indiquen rebuigs significatius de preus.

Què tan gran era el cos del canelobre en comparació amb els canelobres adjacents?? Els canelobres amb cossos més grans que els canelobres circumdants ens indiquen que hi va haver un impuls relativament major per a aquest període, cosa que suggereix un canvi important d’obert a tancat. Mentrestant, un canelobre amb un cos petit després d’una forta tendència suggereix que hi ha hagut un impuls rellevant, un respir o una indecisió al mercat.

Les respostes a aquestes tres preguntes poden donar-nos senyals forts de què faran els mercats després. En una tendència decreixent, un tancament llarg de cos prop de la part superior de l’interval de la sessió indica una gran probabilitat d’inversió alcista. En una tendència a l’alça, un tancament llarg i proper al mínim de la sessió indica un canvi baixista al mercat.

Inconvenients de l’anàlisi de les espelmes

Els canelobres empaqueten molta informació en un símbol senzill. Tot i això, no són perfectes.

Els canelobres no descriuen la seqüència cronològica de l’acció de preus durant la sessió, per exemple. Sabem on es va obrir i tancar la sessió i quins eren el preu alt i el preu baix per a aquesta sessió. Tanmateix, no sabem si la sessió va caure al descobert, es va disparar o es va deixar anar durant tot el dia. Un gràfic de línies ens permet veure com es va desenvolupar una sessió concreta d’obert a tancat.

Per descomptat, podeu ajustar el període de temps del gràfic per obtenir una idea més precisa del rendiment dels mercats durant un període de temps específic.

Aplicació de l’anàlisi de patrons de canelobres a mercats reals

Els patrons de les espelmes de vegades ens expliquen la història d’un mercat, però no sempre. Vegem un mercat del món real per veure si podem utilitzar canelobres per identificar algunes tendències.

Aquest és un gràfic de BTC / USD:

El gràfic mostra que l’índex de força relativa (RSI) deixa de descompondre’s per sobre dels 40 durant la segona setmana de novembre. Entra en estat de sobrecompra en una setmana i després augmenta constantment durant un mes.

RSI es manté sobrecompres durant setmanes, el que suggereix que una inversió baixista és imminent. malgrat això, no hi ha indicis d’inversió malgrat que la pressió de venda és pràcticament inexistent.

La segona setmana de desembre, el preu arriba a un nou màxim, tot i que RSI divergeix a una màxima inferior. A continuació, veurem la confirmació de la pressió de venda quan es forma un patró de canelobres d’estrelles de nit.

Si us hi fixeu bé, hi ha una estrella doji entre l’estrella i l’últim canelobre del patró. Per a certs patrons, els canelobres no necessàriament han de ser adjacents entre si. El doji és neutre i indica que els mercats eren indecisos. Durant aquests escenaris, podem combinar dos canelobres, l’estrella i el doji, i el resultat continua sent una estrella.

L’últim canelobre del gràfic es tanca significativament per sota del punt mig del cos del primer canelobre. Quan considerem aquest senyal juntament amb la divergència baixista de RSI, indica un fort impuls baixista que es prepara per sortir al mercat.

Per tant, el comerciant que realitzi l’anàlisi de les espelmes podria prendre una posició curta aquí i aturar-se en el màxim més recent. No sabem si el cap i les espatlles (H&Aquí es completarà el patró S). No obstant això, malgrat diversos breus mítings, RSI continua divergint a la baixa. Tots els senyals apunten cap a un gir baixista, de manera que us quedeu amb la vostra posició curta.

Quan arriba la segona setmana de gener, l’H&S’ha format el patró superior. L’augment del volum trenca l’escot del patró, confirmant encara més la posició del comerciant. L’aturada es pot moure fins al punt més alt del moviment dins del patró per cobrir els beneficis del comerciant.

6 maneres principals de negociar Bitcoin: tipus útils d’estratègies de negociació criptogràfica

Us hem explicat els diferents patrons i estratègies disponibles, però hi ha moltes maneres diferents d’executar aquestes estratègies comercials:

Micro Trading o Scalping

Aquesta estratègia comercial consisteix a utilitzar petits moviments de preus per acumular beneficis al llarg del dia. Un escalador normalment utilitza un gràfic de 5 o 15 minuts i, a continuació, identifica un rang local i es basa en patrons de canelobres. Amb una anàlisi informada de les espelmes i una mica de sort, un escalador amb talent pot obtenir beneficis. Malgrat tot, el micro comerç o l’escalping és molt arriscat i un mal comerç pot desfer el benefici d’un dia.

Day Trading

Comerciants de dia identifiqueu l’interval potencial del dia de cotització mitjançant diversos indicadors i, a continuació, aprofiteu les fluctuacions de preus. Un comerciant de dia sol utilitzar un gràfic horari per establir les posicions d’entrada i sortida. Els comerciants de dia poden utilitzar patrons de canelobres, indicadors d’impuls i indicadors de volatilitat per informar els seus negocis.

Swing Trading

Negociació de swing és una estratègia comercial a curt o mitjà termini en què les operacions duren de pocs dies a unes poques setmanes. Els comerciants de swing identifiquen els nivells de suport i resistència locals dins d’un interval de negociació a curt termini, normalment durant un període de consolidació. A continuació, fan operacions basades en els màxims i mínims dins d’aquest rang i en la seva anàlisi.

Comerç de posicions

Negociació de posicions és el tipus d’activitat de negociació on manteniu (o hodl) una posició durant un període de temps determinat. No cotitzeu en absolut, sinó que inverteu en un actiu basat en les vostres anàlisis. L’anàlisi d’un comerciant de posicions pot incloure anàlisis fonamentals i visualització de gràfics setmanals o mensuals amb l’objectiu d’obtenir beneficis a llarg termini.

Comerç de marges

El comerç de marges és popular entre els comerciants de dia i els comerciants de swing. Els comerciants de marge utilitzen palanquejament prestat a un intercanvi o bossa per augmentar el valor de les seves operacions de 2 a 100 vegades. Essencialment, aposteu perquè el preu pugi (llarg) o baixi (curt) en un període de temps determinat. Aquest és l’únic tipus de negociació d’aquesta llista on és possible perdre més diners dels que heu invertit, cosa que fa que la negociació del marge sigui arriscada. Per descomptat, els beneficis també es multipliquen per la proporció de palanquejament. És un tipus de negociació amb un alt risc i una gran recompensa.

Comerç algorítmic

El comerç algorítmic o el comerç automatitzat consisteixen a utilitzar programes de programari (com ara bots de negociació) per executar operacions basades en criteris predeterminats. Podeu comprar algoritmes comercials des d’un mercat. O bé, podeu crear el vostre propi algorisme basat en senyals de negociació, fent servir coses com el volum, l’interval, les mitjanes mòbils i l’impuls per equipar el vostre bot per fer els millors negocis possibles..

Els deu millors consells tècnics de negociació

El comerç de criptomonedes és fàcil. En realitat, obtenir beneficis amb el comerç de criptomonedes pot ser difícil. Aquests són els nostres deu consells preferits per als comerciants nous i avançats:

Dediqueu més temps a estudiar gràfics: La majoria de comerciants, especialment els principiants, no passen prou temps estudiant gràfics. Si voleu perfeccionar la vostra capacitat d’anàlisi de mercats, heu de convertir-vos en un lector de gràfics competent.

Aprofiteu el comerç de paper: Els intercanvis més grans d’avui ofereixen comerç en paper, cosa que us permet jugar amb diners falsos abans de començar a negociar el que és real. Implementeu algunes de les vostres estratègies i anàlisis per veure el vostre rendiment.

Confia en la tendència: Després de llegir els consells d’anàlisi tècnica anteriors, podeu suposar que la majoria dels senyals indiquen una inversió en una tendència. Tanmateix, les tendències són tendències per una raó i mai no heu d’apostar contra la tendència en un mercat de tendències a menys que vegeu diverses confirmacions d’una inversió..

Les comandes Stop-Loss són increïbles: Fins i tot els comerciants amb més experiència poden veure com les seves posicions es liquiden a mesura que els mercats prenen un gir inesperat. Quan els mercats es tornen inesperadament, les ordres de stop loss són els teus millors amics. Utilitzeu ordres finals de stop loss per protegir els beneficis que heu obtingut.

Eviteu la trampa de la sort per a principiants: Molts comerciants tècnics novells tenen sort per a principiants, i suposen que són els comerciants tècnics més grans del món. Mentrestant, els comerciants tècnics experimentats són prou intel·ligents per no complaure’s mai. Eviteu ser massa alt o massa baix mentre comercieu sense importar el resultat.

La cobdícia mata: Aquesta punta es basa en la punta superior. Molts comerciants capaços no conserven els seus beneficis simplement a causa de la cobdícia. Per què vendre ara, quan puc vendre el mes que ve i guanyar el doble? Sona bé, fins que els mercats caiguin i acabin amb tots els vostres beneficis. Establiu els vostres objectius, seguiu-los, agafeu els vostres beneficis i espereu la propera oportunitat.

No heu de fer tots els canvis: De vegades, un comerç simplement no se sent bé. Potser l’anàlisi no us dóna un senyal clar. En alguns casos, és possible que només vulgueu evitar negociar. Sigues pacient i sap en quin turó morir.

Diversificar amb Altcoins no és realment diversificar: Alguns fanàtics de les criptogràfiques recomanaran diversificar la vostra cartera comprant altcoins. Malauradament, el bitcoin segueix sent el rei dels mercats de criptografia i la majoria d’altcoins simplement segueixen el seu pas. En molts casos, els monedes alternatius es mouen de forma paral·lela amb el bitcoin. No bloquegeu mai tots els vostres fons en criptografia.

Els mercats no regulats són perillosos: Els mercats criptogràfics encara són en gran part no regulats i descontrolats. Malgrat el que diuen els entusiastes de la criptografia, una gran quantitat de volum de criptografia està relacionada amb activitats il·legals. El comerç criptogràfic és arriscat per tot tipus de raons.

Els vostres beneficis podrien desaparèixer amb un sol intercanvi dolent o piratejat: És possible que sigueu el millor operador tècnic del món. És possible que hagueu triplicat la vostra inversió en un sol dia de negociació. Malauradament, aquests beneficis no signifiquen res si deixeu les claus privades sense seguretat. Assegureu-vos que teniu el control de les vostres claus privades i no deixeu mai més del que us podeu permetre perdre en un canvi.

Anàlisi de negociació de gràfics de Bitcoin: paraula final

Finalment, des dels nostres pioners comercials (que van ajudar a elaborar aquesta guia d’usuari) fins a tots els nostres companys sincers, esperem que aquesta primera guia comercial de bitcoins canviï de carrera. Sí, el coneixement és poder, però prendre una acció massiva sobre allò que vau absorbir anteriorment és un dels millors remeis per perdre la por (incertesa i dubte també), ja que adherir-vos a una nova frontera i un ambient com el mercat de les criptomonedes pot canviar el joc per a aquells que aplicar i implementar les estratègies i consells adequats descrits.

Qualsevol comerciant d’inversors de bitcoins o d’actius digitals que hagi arribat fins aquí a la nostra revisió d’anàlisi de gràfics criptogràfics segur que haurà après múltiples mètodes que optimitzaran els vostres resultats de com funciona l’anàlisi de gràfics de negociació i criptomoneda de bitcoins..

Feliç comerç!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map