Ledger Nano S Review: una cartera de maquinari segura

Si fins i tot es fa seriós remotament sobre la inversió en la classe d’actius de criptomoneda, haureu d’aproximar-vos a la seguretat des d’una perspectiva no convencional. No hem de prestar molta atenció a la ciberseguretat ja que es tracta de formes tradicionals de serveis financers.

Les criptomonedes són qualsevol cosa menys tradicionals o convencionals. Ens exigeix ​​una mica més d’atenció, però les recompenses potencials justifiquen completament l’esforç addicional. Tanmateix, per sort, l’espai de criptomonedes ha madurat força. Ja no us heu d’aclaparar amb informació tècnica. Ja no cal configurar manualment dispositius d’emmagatzematge en fred. En aquest article, parlaré d’una de les millors carteres de criptomoneda: Ledger Nano S, una cartera de maquinari de criptomoneda que ha simplificat per sempre l’aspecte de seguretat de la inversió en criptomoneda..

El que m’agrada i no m’agrada de Ledger Nano S.

El que m’agrada

 • L’aspecte més atractiu del Nano S és la seva mida. Té gairebé la mida d’un USB. És l’equivalent a una cartera tradicional. Podeu posar-lo en un clauer i portar-lo amb vosaltres si voleu tenir algunes criptomonedes a mà.
 • La possibilitat d’instal·lar diverses aplicacions de tercers desenvolupades específicament per a la cartera Ledger és un altre aspecte que m’encanta de Nano S. Per exemple, l’aplicació FIDO U2F és una aplicació de tercers que ens permet millorar encara més la seguretat de la nostra cartera..
 • No podeu odiar el fet que sigui compatible amb diversos clients de cartera de tercers. A més, també podeu recuperar les claus privades en una altra cartera, que és una característica especialment important.

El que no m’agrada

 • El que particularment no m’agrada del Nano S és que només pot operar cinc aplicacions diferents alhora. Si utilitzeu serveis i carteres de tercers diferents, és probable que us vegeu obligat a suprimir i reinstal·lar diferents aplicacions, cosa que és innecessàriament pesada.
 • La cartera encara no ofereix compatibilitat amb els sistemes operatius mòbils. La companyia ha anunciat el suport futur per al sistema operatiu Android, però encara està en desenvolupament.

Si no coneixeu les carteres de maquinari en general, us recomanaria que proveu aquest fantàstic revisió de carteres de maquinari.

Resum de funcions

Preu

El llibre major Nano S és, amb diferència, l’opció més barata disponible actualment al mercat. Actualment disponible per 79 €, cap altra nano alternativa de llibre major no s’hi acosta ni en termes de preus ni d’abordabilitat.

Facilitat d’ús

De totes les carteres de maquinari de criptomonedes, Ledger Nano S destaca per les seves simplicitats, cosa que el converteix en el dispositiu més fàcil d’utilitzar del mercat..

Funcions de seguretat

L’impressionant preu i la facilitat d’ús tenen un cost, que es manifesta en la quantitat de funcions de seguretat que ofereix en comparació amb les funcions d’altres carteres de maquinari..

Suport d’Altcoin

Tot i que Ledger Nano S admet una àmplia gamma d’altcoins, el nombre de monedes que admet no arriba als altres dos competidors.

The Company Behind Ledger Nano S

El llibre major nano S està dissenyat i fabricat per Ledger, una empresa francesa basada en criptomonedes que participa en el desenvolupament de sistemes d’infraestructura i seguretat a l’arena de criptomonedes i blockchain..

La companyia va néixer el 2014 quan vuit experts en seguretat i criptomonedes es van reunir per actualitzar el seu afany empresarial. Al llarg dels anys, l’empresa ha crescut fins a superar els 80 empleats i té presència física a París, San Francisco i Vierzon.

Primera mirada: ressenya de Ledger Nano S

Ledger Nano S és una cartera de maquinari de criptomoneda que es pot connectar a qualsevol ordinador mitjançant un port USB. La cartera té la mida d’un dispositiu USB. Té una pantalla OLED integrada que s’utilitza per comprovar cada transacció i confirmar físicament les transaccions mitjançant els seus botons laterals..

Tot i la seva mida, ofereix gairebé totes les funcions de seguretat que hem esperat de les carteres de maquinari. Ofereix autenticació U2F de cada transacció individual mitjançant els seus botons laterals. A més, té un bloqueig de PIN de seguretat incorporat. A més, admet la funcionalitat de llavor BIP39 per a còpies de seguretat simplificades i fàcil recuperació.

El dispositiu funciona amb un sistema operatiu propietari anomenat plataforma BOLOS, que va ser desenvolupat específicament per a les carteres de maquinari del llibre major. El sistema operatiu permet a la comunitat desenvolupar aplicacions de codi obert per a la cartera sense jugar realment amb el firmware del dispositiu.

Ledger Nano Review: The Unboxing

El Ledger Nano S ve en una caixa segellada amb cinta adhesiva que no provoca manipulacions. D’aquesta manera, s’assegura que la cartera de maquinari no s’ha manipulat mentre s’enviava des de França. Després d’obrir la caixa, notareu que l’empresa va modelar el seu estil d’embalatge després dels productes d’Apple.

Podeu veure el vídeo de YouTube per tenir una millor idea del que intento dir sobre l’embalatge. El dispositiu està encastat en una carcassa d’alumini resistent a la pressió, cosa que fa que el dispositiu sigui bastant durador.

Dins del quadre trobareu:

 • Ledger Nano S
 • Cable USB
 • Llibre d’instruccions
 • Clauer
 • Cordó
 • Targeta de recuperació
 • (…)

Característiques generals i especificacions

El Ledger Nano S va ser dissenyat per proporcionar una capa addicional de seguretat mentre interactuem amb diverses criptomonedes. Aïlla les nostres claus privades de l’ordinador on està connectat mitjançant una forma de buit virtual. Això significa que podem utilitzar el dispositiu en un equip infectat amb programari maliciós i no exposar les nostres claus privades a cap tipus de risc.

Com funciona?

El Ledger Nano S és un chipset per a usos especials que funciona en un sistema operatiu propietari desenvolupat per Ledger específicament per a les seves carteres de maquinari. El principal principi del funcionament de la cartera és que aïlla completament les claus privades emmagatzemades al dispositiu, fins i tot quan el dispositiu està connectat a un ordinador que està en línia.

Bàsicament, això significa que tant si el vostre equip està infectat amb algun tipus de programari maliciós com si fins i tot si un pirata informàtic té accés al vostre ordinador, les vostres claus privades s’emmagatzemaran de manera segura darrere d’un tallafoc que és pràcticament impossible de trencar..

El llibre major Nano S ens permet emmagatzemar de forma segura les nostres criptomonedes sense deixar de ser fàcilment accessibles, còmodes i disponibles a qualsevol lloc.

Funcions de seguretat i privadesa

Examinem totes les funcions de seguretat que ofereix Ledger Nano S..

Claus privades

Les claus privades són essencialment el que determina la propietat de totes les criptomonedes. Com a inversors en criptomonedes, volem assegurar-nos que mantenim un control complet sobre les nostres claus privades.

El Ledger Nano S és essencialment un mecanisme d’emmagatzematge segur de claus privades. Això vol dir, com a usuari de Ledger Nano S, tindreu un control complet sobre les vostres claus privades i ningú més, inclosa l’empresa, no tindrà accés a les vostres claus privades.

Autenticador FIDO U2F

El Nano S funciona a aplicació d’autenticació U2F certificada que permet als seus usuaris utilitzar un segon factor de seguretat de diversos serveis compatibles. Aquest sistema d’autenticació de 2 factors ens permet evitar utilitzar mecanismes 2FA convencionals com ara codis SMS o OTP com Authy i Google Authenticator. Per tant, es crea una forma molt més segura i pràctica de mecanisme 2FA.

Còpia de seguretat i recuperació del codi de llavors BIP39

Full de frases de recuperació de la cartera Ledger Nano S.

El Nano S admet el codi de llavor BIP39, que ens permet generar un codi de llavor que s’utilitza per crear una còpia de seguretat del dispositiu. Si alguna vegada perd el dispositiu, simplement podeu recuperar la cartera en una altra cartera de maquinari de llibre major. Haureu d’introduir la frase de recuperació de llavors de 24 paraules i la cartera es recuperarà completament en un dispositiu nou.

Codi PIN

Quan inicialment configureu el vostre nou dispositiu Nano S, el dispositiu us requerirà que creeu un codi PIN. Aquest codi PIN actua com la primera línia de defensa, ja que impediria que un desconegut simplement accedís a la vostra cartera.

A més, tampoc no podeu endevinar el codi PIN. Després de tres endevinalles incorrectes, el dispositiu es restableix automàticament i garanteix que els vostres recursos digitals no caiguin en mans equivocades només perquè la cartera de maquinari d’alguna manera es trobava en mans equivocades.

Suport de frase de contrasenya

Inicialment, la cartera Nano S no oferia cap contrasenya. malgrat això, la característica de frase de contrasenya es va afegir després de l’actualització del firmware 1.2. El suport de la frase de contrasenya ens permet afegir una altra capa de seguretat als nostres recursos digitals.

Així, a més d’introduir el codi inicial de recuperació, el dispositiu també requerirà una frase de contrasenya personalitzada, que el creador de la cartera hauria de memoritzar. Per tant, en l’improbable escenari que algú accedeixi a la vostra frase de recuperació de 24 paraules, les vostres criptomonedes seguiran sent segures i estaran al vostre poder..

Segell anti-manipulació

El segell anti-manipulació d’un Ledger Nano S. segellatEl segell anti-manipulació d’un Ledger Nano S segellat.

Com he esmentat anteriorment, Ledger envia els seus productes, inclòs Nano S, amb una cinta a prova de manipulacions al voltant de l’embalatge. Això garanteix que el vostre dispositiu de cartera de maquinari no s’hagi manipulat de cap manera. En cas que noteu signes de manipulació de la cinta, heu de posar-vos en contacte amb Ledger i obtenir una cartera de recanvi.

Privadesa i element segur

Ledger Nano S està dissenyat en una arquitectura de doble xip amb un nivell de certificació de seguretat CC EAL5+. El firmware del dispositiu està garantit mitjançant una certificació criptogràfica, que garanteix una integritat absoluta tant del maquinari com del programari de la cartera.

Tots dos factors treballen junts per crear una cosa anomenada element segur que fins i tot l’empresa no pot alterar retroactivament. Per tant, les vostres claus privades estaran protegides amb Ledger i altres actors de tercers. Això garanteix que totes les carteres romanen descentralitzades i que actueu com el vostre propi banc.

Compatibilitat multiplataforma

Ara que entenem totes les funcions de seguretat que ofereix Nano S i el nivell de seguretat que podem esperar, vegem la seva compatibilitat entre diferents plataformes i serveis..

Sistemes operatius

Ledger Nano S és compatible amb els tres sistemes operatius principals de l’ordinador. De fet, la cartera en si no té res a veure amb el sistema operatiu, sinó que heu d’instal·lar l’aplicació client de la cartera amb Chrome.

Navegadors

Per gestionar el dispositiu, heu d’instal·lar la seva aplicació client coneguda com Ledger Manager. Podeu baixar el client a l’ordinador o bé podeu utilitzar la seva aplicació d’extensió del navegador Chrome. Això significa que Chrome serà el navegador principal per a tots els usos relacionats amb Ledger.

Monedes compatibles amb Ledger Nano

Ledger Nano S admet les següents criptomonedes:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin Gold
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Bitcoin Cash
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Ondulació
 • Stratis
 • Guió

Tu pots visiteu el lloc web de la cartera de llibres majors per a la llista completa de monedes compatibles amb Ledger Nano i les seves respectives carteres compatibles.

Carteres de tercers

Ledger Nano S té els seus propis clients de cartera de criptomoneda. Tot i això, també admet altres clients de cartera de tercers. Els serveis de cartera següents són compatibles amb Ledger Nano S:

 • CoPay
 • Electrum
 • GreenBits
 • Miceli
 • BitGo
 • MyEtherWallet

No obstant això, una nota important, Ledger Nano S només pot operar cinc aplicacions diferents alhora, el que significa, només podeu instal·lar cinc aplicacions o carteres diferents a la cartera del llibre major. Això no vol dir que suprimir una cartera farà perdre les criptomonedes. Simplement no podreu retirar ni interactuar amb les criptomonedes fins que no torneu a instal·lar el seu client de cartera respectiu.

Serveis de tercers

A causa de la naturalesa de codi obert del client de la cartera, Ledger Manager, ens permet accedir a diversos serveis de tercers. Per exemple, podeu optar per instal·lar diferents aplicacions que augmentin encara més la seguretat de la vostra cartera.

L’aplicació SSH / PGP Agent és un exemple d’aplicació que podeu instal·lar per a un xifratge més gran o el sistema d’autenticació Dido U2F per obtenir un mecanisme d’autenticació millorat..

Recuperació de carteres de tercers

Com que el Nano S admet BIP39 per a la generació de llavors, podeu utilitzar qualsevol altra cartera o cartera de maquinari que admeti BIP39 per recuperar la vostra cartera.. Tanmateix, heu d’assegurar-vos que l’altra cartera també utilitzi BIP44 per generar comptes i adreces, ja que la compatibilitat depèn dels sistemes subjacents i no del dispositiu.

Comparació de preus i Nano Alternatives de Ledger

Com he esmentat anteriorment, el Ledger Nano S no té rival en termes de preus. Si el cost total és una consideració important a la vostra decisió, segur que us agradarà el preu moderat de Nano S..

Ledger Nano S

79

Ledger Nano S

Llibre blau

229 €

Llibre blau

Trezor One

89 €

Trezor One

Trezor Model T

149 €

Trezor Model T

KeepKey

129 $

KeepKey

Com podeu veure, el Trezor One és el competidor directe de Nano S i ambdós dispositius tenen un preu similar. Però no podem ignorar el fet que realment és difícil superar Nano S pel que fa al preu. Si voleu entendre millor les diferències de preus en termes de funcions que ofereixen aquests dispositius, també podeu consultar el ressenya de Trezor One.

A l’altra banda de l’espectre, tenim carteres de maquinari que s’inclinen més cap als telèfons intel·ligents i les tauletes amb les seves pantalles tàctils a tot color i els seus potents sistemes operatius. Aquests dispositius costen molt més i són més adequats per emmagatzemar-se en lloc de transportar-se com el Nano S o el Trezor One.

Us recomanaria que consulteu el meu revisió de KeepKey. Us ajudarà a entendre per què aquests altres dispositius costen el doble.

Una guia de configuració i inicialització ràpida

Com he esmentat anteriorment, haureu de descarregar i instal·lar Ledger Manager mitjançant el navegador Chrome. Després d’això, tot el procés d’inicialització té lloc al maquinari. Repassem tot el procés pas a pas.

1) El primer que heu de fer és instal·lar l’aplicació Ledger Manager mitjançant el navegador Chrome.

2) Després d’instal·lar l’aplicació Ledger Manager, connecteu la cartera a l’ordinador mitjançant el cable USB que es proporciona amb la cartera.

3) Un cop el dispositiu s’encengui per primera vegada, us demanarà que configureu un codi PIN per a la cartera. En cas contrari, recordeu el codi PIN i no podreu utilitzar el dispositiu.

4) Un cop hàgiu configurat el codi PIN, el dispositiu us demanarà que creeu una nova llavor o que la restaureu. Quan hàgiu generat una llavor nova, assegureu-vos d’escriure-la a la targeta de recuperació de llavor que es proporciona amb la cartera. Després, el dispositiu us demanarà que confirmeu quatre de les 24 paraules de recuperació.

5) Després d’això, rebrà el missatge que diu: “El dispositiu ja està a punt”

6) Finalment, haureu d’instal·lar aplicacions específiques per interactuar amb el dispositiu i les diferents criptomonedes que vulgueu emmagatzemar al dispositiu. Per exemple, haureu d’instal·lar una aplicació diferent per a Bitcoin, Dash, Ethereum, etc..

El meu client de Wallet LedgerEl meu client de Wallet Ledger

Un cop hàgiu completat el cinquè pas, el dispositiu hauria d’estar a punt. Podeu seguir endavant i generar una adreça i enviar la moneda digital al vostre nou Ledger Nano S.

Ressenyes i testimonis

Repassem breument algunes de les ressenyes i testimonis trobats a Amazon.

Revisió del client de Ledger Nano S Una altra revisió dels clients de Ledger Nano S

Una cosa que em va destacar especialment quan estava passant per les ressenyes d’Amazon era que la majoria de les males crítiques van ser sobre tercers venedors i no sobre la cartera. La majoria d’aquestes males crítiques parlaven de la manipulació de l’embalatge, de la retirada del segell resistent a la manipulació, etc..

A part d’això, altres comentaris que no donaven una qualificació perfecta tenien la queixa similar que vaig assenyalar anteriorment a l’article. El fet que les carteres tingui una capacitat molt limitada pel nombre d’aplicacions que es poden instal·lar alhora afecta realment la seva experiència d’usuari.

És una crítica que també vaig assenyalar anteriorment a la revisió, és la mateixa crítica que trobareu gairebé a tot arreu. A part d’això, la majoria dels usuaris semblaven satisfets amb la cartera, sobretot amb les seves funcions de seguretat.

(…)

Algunes preguntes importants abans d’aconseguir Nano S

Pregunta: Si vull invertir en un gran nombre de criptomonedes, Nano S seria una bona opció malgrat el nombre limitat d’aplicacions de cartera que pot instal·lar?.

Resposta: Aquest és un dels principals inconvenients de la cartera. Tanmateix, no impedeix la possibilitat d’emmagatzemar més de cinc monedes al mateix temps. Només vol dir que hauríeu d’eliminar i instal·lar contínuament diferents aplicacions de cartera per poder interactuar amb tots els monedes altos de la cartera..

Pregunta: Tindria sentit obtenir el Nano S quan Ledger recentment va començar a oferir un model més recent, Ledger Blue?

Resposta: Si bé és cert que Ledger Blue és una de les carteres de maquinari més avançades que hi ha, voldria recordar-vos que Ledger Blue resideix en un rang de preus diferent i competeix amb KeepKey i Model T. Nano S, que són la cartera de maquinari més popular. , com a mínim, pel que fa a les xifres de vendes totals, podem esperar que Ledger tingui el suport continu de la cartera.

Mireu aquesta ressenya de vídeo

Els meus pensaments finals

El Ledger Nano S s’ha venut més d’un milió de vegades, de manera que és segur que és un producte d’èxit. Per a un producte que ofereix la seguretat financera com a objectiu principal, no hi ha molt marge d’error.

Com a opció més barata del mercat, no crec que en pugueu demanar més. Realment fa el que es pretén fer. Mantindrà la seguretat dels vostres actius digitals. Tot i això, si busqueu la millor experiència d’usuari, és probable que Nano S no sigui per a vosaltres. Ni pretén oferir la millor experiència d’usuari ni pretén ser la tecnologia més puntera.

No obstant això, és extremadament fàcil d’utilitzar. Si busqueu la vostra primera cartera de maquinari només per conèixer la tecnologia, Nano S és exactament el que busqueu. Si voleu que la cartera de maquinari secundària estigui sempre a mà, Nano S és la cartera que esteu cercant. Al meu parer, el Ledger Nano S és força elegant per la senzillesa que ofereix.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner