Приемайте биткойн плащания: Топ 14 търговски шлюза, които да използвате

приемайте плащания с биткойн

Вече разгледахме къде да похарчим биткойн, но сега нека да разгледаме как приемането на биткойн плащания работи за търговци и да научим най-добрите начини за получаване на плащания с криптовалута за бизнеса и електронната търговия.

Как да приемам крипто плащания за търговци

През последните четири до пет години световната крипто общност е свидетел на огромен скок в броя на предприемачите, опериращи в тази постоянно нарастваща финансова област. В тази статия ще се стремим да представим подробно ръководство за това как независимите бизнес оператори и търговци могат да започнат да приемат Bitcoin (BTC) за своите стоки по много рационален / ясен начин. Някои от основните теми, които ще бъдат разгледани в това ръководство, включват:

  • Кой портфейл е идеален за улесняване на основните бизнес транзакции.
  • Как да обработваме лично предаване, свързано с BTC, както и по дигитален начин
  • Кои физически платформи могат да използват търговците, за да обработват взаимодействията на местата за продажба
  • Кои услуги (физически или цифрови) могат да се използват за конвертиране на биткойн в други цифрови или фиатни валути
  • Как търговците могат да минимизират своите загуби, свързани с нестабилността на пазара
  • Топ 14 биткойн платежни шлюза, които да се използват за фирми и компании

Защо търговците трябва да избират BTC?

как да приемам биткойн плащания

Преди да се впуснем в подробностите как търговците могат да приемат плащания BTC, би било полезно за нашите читатели да разберат основните предимства, свързани с водещата криптовалута. Като начало можем да видим, че най-видното предимство на използването на биткойн е, че всички местни транзакции на валутата са напълно необратими. За да се уточним по този въпрос, можем да видим, че повечето традиционни обработчици на плащания с фиат или използват банки или други посреднически платформи, за да улеснят своите транзакции. В резултат на това търговците често трябва да се справят с възможността за загуби, причинени поради обратно плащане и други подобни измами. И докато търговците, засегнати от такива проблеми, могат доста лесно да подадат искане за възстановяване на сумата, целият процес може да бъде доста труден и отнема много време.

Когато говорим за биткойн (BTC), няма шанс за връщане на такса, тъй като активът използва децентрализирана мрежа – което не оставя място за лоши участници, които искат възстановяване (във връзка със спорни случаи). Не само това, благодарение на уникалната оперативна рамка на BTC, всички сметки, свързани с валутата, никога не могат да бъдат замразени от централизирана агенция за управление (като банка, Paypal, кредитна институция и т.н.).

Други ключови предимства на Bitcoin включват:

Такси с нисък Tx: Докато операторите на кредитни карти и доставчиците на плащания обикновено начисляват високи такси на своите клиенти от около 3 +% (заедно с таксите за преобразуване), BTC транзакциите могат да бъдат обработени за около $ 1, независимо от размера на плащането.

Технология, готова за бъдещето: С всеки изминал ден все повече хора започват да осъзнават финансовия потенциал, който криптовалутите (като BTC) наистина притежават. В тази връзка много експерти смятат, че търговците, които започват да възприемат алтернативни парични технологии като биткойн, ще могат да привлекат повече клиенти, особено с течение на времето и глобалният финансов сектор преминава към напълно цифров режим на работа.

Какво да търсите при избора на BTC портфейл за приемане на плащания

биткойн портфейл за приемане на плащания

За да може търговецът да започне да приема плащания с Bitcoin (BTC), той / тя трябва да придобие портфейл за криптовалута. Във връзка с това трябва да се отбележи, че едно от най-безопасните решения за портфейли е Bitcoin Core, тъй като то е напълно самодостатъчно и не изисква собственикът му да зависи от каквито и да било сървъри на трети страни, но все пак има споменаване че портфейлът може да отнеме много време (понякога седмици до месеци), за да стане напълно оперативен, тъй като изисква от потребителите да изтеглят цялата история на блокчейна на Биткойн.

В това отношение може да бъде по-лесно за потребителите да използват опция за портфейл, която е значително по-лека от гледна точка на общото потребление на ресурси – като например „Blockchain Wallet“, решение за съхранение, което е изключително удобно за процесора и може да се настрои въпрос на минути. Като се има предвид това, портфейлът зависи от определени субекти на трети страни и по този начин е по-склонен към външни прониквания, както и хакове от трети страни, че Bitcoin Core.


Едно от ключовите предимства на Blockchain Wallet е, че веднага щом се получи BTC tx върху него, той става достъпен за потребителя за харчене. Това е в ярък контраст с Bitcoin Core и други меки портфейли, които изискват редица потвърждения, преди въпросните крипто активи да станат използваеми. Например, Bitcoin Core се нуждае от минимум едно потвърждение, за да бъде потвърдена транзакцията – процес, който може да отнеме от 10 до 60 минути, в зависимост от общото претоварване, което мрежата изпитва. Освен това меките портфейли (като този на Coinbase) изискват три потвърждения, които понякога могат да принудят клиентите да чакат цял ​​ден. Това не само ще накара клиентите на дребно да се предпазят от тази технология, но също така ще направи биткойн доста безполезен за ежедневни транзакции.

Не на последно място, от изключителна важност е търговецът да анализира BTC плащането, получено от клиент, преди да предаде закупените стоки, за да се увери, че е използвана необходимата такса за транзакция. Това е така, защото ако не се използва достатъчно висока такса за текса, плащането понякога може да отнеме дни. Не само това, ако сумата на таксата е нула, има вероятност плащането да не успее дори да премине.

Най-лесният начин за получаване на биткойн онлайн

Най-лесният начин да получавате биткойн плащания онлайн

За да могат търговците да приемат BTC, те трябва да имат достъп до портфейлите си и да отидат в секцията за изпращане / получаване. Например, ако търговец желае да приеме плащане, той / тя трябва да отиде в раздела „получаване“ и да копира дадения адрес, за да може след това да бъде предоставен на получателя. От първостепенно значение е търговецът да се увери, че адресът се копира внимателно, тъй като дори малка грешка (т.е. една грешна буква или номер) може да доведе до изпращане на плащането до съвсем различен портфейл и парите да бъдат загубени завинаги.

Други точки, които си струва да се подчертаят:

Онлайн търговците в идеалния случай трябва да изпращат своите BTC адреси на портфейла на своите клиенти чрез имейл, текстово съобщение или IM. Освен това те могат също да отпечатват своите адреси на официалните си фактури и просто да използват същия документ отново и отново за всички бъдещи финансови транзакции.

В допълнение към ръчното приемане на своите BTC плащания, търговците могат да дигитализират плащанията си, като използват приставки, предназначени за платформи като WordPress и OpenCart.

Как да получавате BTC от физическо местоположение?

Как да получа BTC от физическо местоположение?

За операторите на магазини за продажба на дребно да получат плащане от BTC, стандартният процес на копиране на адрес на портфейла и изпращането му на клиента може да бъде доста труден и неефективен. По този начин, за да направи процеса по-рационализиран, може да бъде много по-лесно за търговците да използват QR код (който е свързан с неговия роден крипто портфейл) за обработка на входящото плащане. В най-основния си смисъл QR кодът е черен квадратен блок, който съдържа всички необходими данни, свързани с различни цифрови и физически обекти за съхранение. Не само това, използването на такъв код напълно елиминира всякакви шансове клиентите да изпращат средствата си на грешен адрес.

За да може търговецът да направи процеса на получаване на плащания BTC силно опростен, той / тя може просто да покаже QR кода, свързан с портфейла му, на техния гише. Това може да позволи на клиентите просто да влязат в решенията си за мобилен портфейл и да сканират показания код. Процесът буквално отнема само няколко секунди и може да позволи изпращането на цифрови плащания по почти мигновения начин. Освен това някои търговци дори използват таблетен компютър, който е предназначен единствено за целите на приемането на плащания от BTC. Таблетът може да използва приложение като Blockchain Merchant, което автоматично генерира персонализиран QR код за клиент, който да сканира и изпрати чрез необходимите средства.

И накрая, ако търговецът на дребно напълно иска да премахне всякакви шансове за кражба, той / тя може да предостави на своите клиенти QR код, който е свързан с офлайн портфейл (който дори не присъства в магазина, където се обработва tx).

Определяне на обменния курс

как да приемаме ставки за крипто плащане

Друг ключов елемент, когато става въпрос за приемане на плащания с BTC, е използването на правилен обменен курс – тъй като цената на биткойн изглежда варира от една платформа за търговия с криптовалута до друга. По този начин, за да останат търговците в съответствие с ценообразуването им, те трябва да използват единна борса и да използват нейния tx курс за улесняване на дневните плащания. В това отношение е най-добре търговецът да се придържа към установена борса, която е най-подходяща за специфичния фиат на страната. Например Bitfinex, Coinbase, Kraken могат да се използват за щатски долари.

От по-техническа бележка можем да видим, че за да могат търговците да изчислят точната сума, която им се дължи по отношение на BTC, те могат просто да разделят продажната цена на продукта със стойността на BTC към дадения момент от времето.

Търговците могат да извършват и ръчни изчисления, за да определят колко биткойн (BTC) трябва да изпрати получателят за своята конкретна поръчка.

Днес има цял набор от приставки за електронна търговия, базирани на Биткойн, които могат да се използват за автоматизиране на процеса на преобразуване с едно натискане на бутон. Важно е да направите това като чувствителна към времето транзакция поради нестабилността, която съществува.

Услуги, които позволяват на търговците да конвертират своите BTC във Fiat

Позволете на търговците да конвертират своите BTC във Fiat

Както повечето наши читатели вероятно са добре запознати, един от най-големите проблеми при приемането на BTC е елементът на волатилността на пазара – т.е. цената на биткойн може да се промени значително между времето, когато е получена от продавача и когато се продава за фиат. Във връзка с това си струва да се спомене, че в момента съществуват редица услуги, които предпазват търговците от пазарни загуби (тъй като те позволяват извършването на почти незабавни биткойни за конвертиране на фиат).

Един от видните примери за такава услуга е Bitpay, платформа, която позволява на потребителите незабавно да обменят своите BTC към фиат – с преобразуваните средства, прехвърлени към свързаната банкова сметка на търговците в рамките на минути. В допълнение, BitPay също така предоставя на своите потребители гаранция, че ще им бъде начислена само обща такса в размер на 1% такса – сума, която е значително по-ниска от тази, която повечето биткойн банкомати начисляват, за да преобразуват потребителските BTC притежания във фиат.

Други аспекти на BitPay, които си струва да се отбележат:

Платформата се предлага с пълноценна система за плащане BTC, която изисква търговците просто да изтеглят приложението BitPay на своето PoS устройство. Приложението не само създава портфейл за търговеца, но също така служи като едно гише за потребителя да започне да приема BTC по напълно безпроблемен начин.

Единственият възможен недостатък на използването на BitPay е фактът, че той е централизирана платформа и е свързан с различни банкови институции. В резултат на това на търговците може да бъде блокиран паричният приток от банка без никаква причина.

Друг лесен начин за приемане на биткойн плащания е чрез използването на широко използвания ‘Blockchain Wallet’ (решение за съхранение, което не изисква от потребителите да извършват определени проверки на идентификационни данни и е напълно децентрализирано). По същия начин, собствениците на бизнес могат също да изберат да инсталират BTC банкомат директно в магазина си, което ще помогне не само за безпроблемно конвертиране на крипто-фиат, но и ще привлече повече бизнеси към този доходоносен финансов инструмент.

И накрая, търговецът може също да изпрати своя BTC на борса и след това да го конвертира за фиатната валута по свой избор. Този процес е съвсем прост, но може да отнеме много време и да струва скъпо (поради по-високите такси за текса). Не само това, поради забавянето във времето, което съществува между прехвърлянето на BTC на крипто борса и след това изтеглянето му, водещата криптовалута може в крайна сметка да загуби част от присъщата си парична стойност.

Търговците могат да изберат HODL търговци, приемащи биткойн плащания

Много търговци в наши дни решават да се откажат от конвертирането на своите биткойни (BTC) във фиат, за да държат на своите крипто активи. Това е така, защото много собственици на бизнес са започнали да осъзнават истинския финансов потенциал на биткойн и очакваната му бъдеща стойност. По същия начин някои търговци на дребно искат да притежават BTC, за да могат да ги похарчат по-късно за лична употреба. Като се има предвид това, ако търговец реши да задържи своите BTC в дългосрочен план, той / тя трябва да се увери, че притежанията му се съхраняват в хардуерен портфейл, който може да се поддържа офлайн. Мнозина могат да изберат да направят това, като се имат предвид възходящите прогнози за цените на биткойни, които съществуват в общността като цяло, но това ще се свежда до това да гарантира, че всичко съвпада в баланса ви и може да покрие ежедневните ви разходи.

Не само това, търговците трябва винаги да поддържат копие на личните си ключове или семената за своя портфейл Bitcoin (BTC), така че ако в бъдеще възникне проблем, средствата им могат да бъдат възстановени с натискането на един бутон. Тези ключове за семена обаче никога не трябва да се съхраняват на компютърно устройство, тъй като хакерите е сравнително лесно да получат достъп до компютър, лаптоп или таблет на човек.

Топ биткойн платежни шлюзове

най-добрите биткойн платежни шлюзове

Крипто плащане шлюзове са платежни мрежи, които не са ограничени от всякакви граници. Като такива те позволяват бързи и лесни преводи на пари под формата на цифрови валути, което е изключително полезно за търговци и други, които желаят да извършват почти моментални транзакции по целия свят.

Следователно тези платежни шлюзове, които позволяват използването на биткойн, са известни като биткойн платежни шлюзове. Те често приемат и редица алткойни, като Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, Litecoin и други. Друго нещо, което шлюзовете за плащания позволяват, е конвертирането на BTC в други криптовалути или дори традиционни валути, като USD или EUR.

Това е функция, която е била използвана много през последната година, тъй като крипто пазарът навлезе в така наречената крипто зима – период, когато цените непрекъснато намаляват. Тези, които са спечелили криптовалути по един или друг начин, се нуждаят от начин за бързо осребряване, преди плащанията им да намалят поради спада в цената.

За щастие платежните шлюзове позволяват незабавни конверсии и нарастването на търсенето е вдъхновило създаването на множество платформи, които оттогава са започнали да работят като платежни шлюзове. Те разполагат с множество инструменти за много различни цели, включително автоматични преводи на монети, наблюдение на пазара и др.

Защо търговците избират да приемат биткойн?

Броят на потребителите на крипто продължава да расте, въпреки ниските цени. Много страни по света вече разпознаха този растеж и те са в процес на създаване на регулации, свързани с криптовалутата, които биха защитили инвеститорите и намалиха потенциала за измами, кражби и други подобни престъпления.

С цялото внимание, насочено към криптовалутите, има многобройни предимства, на които търговците могат да се насладят, ако решат да започнат да работят с тях. Например крипто транзакциите позволяват на потребителите пълен контрол, което прави по-безопасно за търговците и клиентите да използват крипто. След това приемането на криптоси като опция за плащане може да позволи на търговците да разширят обхвата си и да включат повече клиенти. Начините на плащане са дискретни, докато цялата информация за плащане се съхранява в блокчейна.

Сигурността е много по-голяма, тъй като няма рискове от измами, докато търговците и клиентите могат да пазят поверителните си лични данни. Освен това таксите за транзакции са много по-ниски в сравнение с традиционните методи на плащане.

Освен това разширяването на криптовалутите означава, че те могат да бъдат изключително полезни за международни пътувания. Това също така означава, че трансграничните плащания са незабавни и че не изискват трети страни и не страдат от забавяне на плащанията. Има и други предимства, но вместо да ги изброяваме, ние ще обсъдим някои от най-добрите криптовалутни шлюзове, които приемат биткойн и които могат да се използват за ползване на всички предимства, посочени по-рано.

1) Coinbase

Coinbase е най-голямата и популярна крипто борса в САЩ, а също и една от най-големите в света. Чрез просто изтегляне на приложението за търговец, собствениците на фирми могат да започнат да приемат биткойн и шепа други монети. Освен това, едно от най-големите предимства е, че е възможно незабавно да конвертирате биткойн във фиат и обратно.

Coinbase има и редица други функции, като например голяма скорост и без такси за транзакции, когато става въпрос за приемане на монети; интеграция с множество услуги (Shopify, OpenCart, WooCommerce и др.), той добавя бутон за плащане към уебсайта на търговеца и е интегриран с API.

2) CoinsBank

CoinsBank също е много популярна услуга, която лесно може да се синхронизира с дебитна карта. Той също така предлага мобилно приложение, което е достъпно за iOS и Android устройства. Отделно от това, той позволява незабавни тегления и депозити и разполага с по-голяма сигурност поради двуфакторно удостоверяване. Той работи с повечето основни фиатни валути, като USD, GBP, EUR или руска рубла. Както услугата, така и системата за поддръжка са достъпни по всяко време. Борсата също прави всичко по силите си, за да осигури минимални рискове и максимални печалби.

3) BitPay

BitPay е друга базирана в САЩ услуга и един от най-старите портали за плащане на биткойни в света. Той съществува от 2011 г. и използването му е лесно. Всичко, което потребителите трябва да направят, е да изтеглят приложението на борсата и те ще бъдат готови да започнат да приемат плащания в крипто. Той също така предлага своя собствена биткойн дебитна карта за лесни транзакции и конвертиране на крипто в fiat.

Той също така разполага с приставки с отворен код за платформи за електронна търговия и дори позволява дарения от Биткойн. Трябва да се отбележи обаче, че всички платежни транзакции могат да се извършват с биткойн. BitPay също използва PoS механизъм, той е приет по целия свят и позволява банкови депозити в около 38 различни страни, докато поддържа 40 различни езика.

Интерфейсът му е прост и лесен за употреба, като същевременно разполага с двуфакторно удостоверяване за по-голяма сигурност. Скоростта на трансферите може също да бъде зададена ръчно, в съответствие с нуждите на потребителите. И накрая, той е съвместим с всички портфейли Bitcoin Cash (BCH).

4) CoinGate

След това имаме CoinGate, който позволява използването на биткойн и алткойни, докато приема плащания в множество валути, включително самия BTC, както и EUR и USD. Той също така използва POS приложения за различни платформи, включително iOS, Android и уеб браузъри. Той също така се предлага с приставки за платформи за електронна търговия и поддържа множество цифрови валути.

5) Блокчейн

Blockchain също е сред най-старите шлюзове за плащане за Bitcoin, подобно на BitPay. Това е чудесен шлюз за плащания както за лична употреба, така и за бизнес. Той обаче поддържа само три криптовалути, които включват Bitcoin, Ethereum и Bitcoin Cash. Той също е добре известен (безплатен) крипто портфейл, но надхвърля това, тъй като служи като хранилище на информация, разработки и статистика.

След това той предоставя API за плащане с биткойн, въпреки че процесът на внедряване е по-сложен от този на предишните записи. Като такъв той изисква малко техническо ноу-хау, но е лесно да го използвате като мобилно приложение за Android.

6) BTCPay сървър

BTCPay Server е безплатен шлюз за плащане с биткойн с отворен код, самостоятелно хостван, който също поддържа множество алткойни. Той позволява на търговците и редовните потребители да приемат плащания директно в портфейлите си, без допълнителни такси или разходи за транзакции. Според мнозина това е най-голямото предимство на услугата.

Той също така се отличава с големи скорости поради мълниеносната мрежа и предлага по-голяма сигурност и поверителност. Изпращането на плащания е лесно благодарение на бутона BTCPay.

7) Блок икономика

Blockonomics е друг много популярен и полезен крипто шлюз, който е без разрешение и не изисква удостоверяване от трети страни. Той също така не се нуждае от допълнителна API интеграция, за да работи. Извършването на плащания е лесно и всичко, което потенциалните клиенти трябва да направят, е да сканират QR кода. Това го прави изключително сигурен, с повишена анонимност за всички участващи. Той също така поддържа няколко криптовалути, много от които са от екосистемата на Биткойн, както и някои от най-известните и използвани портфейли, като Ledger Nano S, Trezor и други подобни.

8) SpicePay

SpicePay също е чудесен избор, тъй като позволява бързо и лесно приемане и размяна на монети, в допълнение към осигуряването на сигурен портфейл за съхранението им. Той има редица функции, като повишена сигурност и удобство, поддръжка за множество валути, като USD, GBP, EUR и CAD. Той също така позволява тегления на SEPA или PayPal и разполага с приставки за електронна търговия и търговия на дребно. И накрая, позволява на потребителите да спестят около 2% от всяка транзакция, докато неговата BitGo функция позволява използването на приложението му както на настолни, така и на мобилни системи..

9) CoinPayments

След това има CoinPayments, който е специално създаден за онлайн търговци. Той поддържа над 1200 различни криптовалути, включително BTC, XRP, BCH и LTC. Освен това търговците се таксуват с 0,5% за транзакция.

Той предлага плъгини за всички най-популярни уеб колички и прави плащанията по-бързи, като поддържа незабавни потвърждения на GAP600. Той също така възнаграждава потребителите чрез кацане на монети и символи и може автоматично да конвертира монети.

10) SpectroCoin

SpectroCoin е още един безплатен портфейл, който може да позволи на потребителите да обменят незабавно средствата си. Работи с над 30 криптовалути и има доста високи лимити за теглене и депозит. Той също така разполага с приставки за електронна търговия, биткойн дебитна карта и SpectroCoin API, който позволява покупка или продажба на множество монети.

11) GoUrl.io

Това е напълно безплатен портфейл за Bitcoin, който също е с отворен код. Освен това е сред най-доверените портфейли на глобално ниво поради своите приставки за електронна търговия и API интерфейс. Позволява на потребителите да продават много повече от монети, включително видеоклипове, музика, изображения, URL адреси и дори текст, всичко в замяна на криптовалути.

Не изисква удостоверяване на банкова сметка или идентификатор, което увеличава поверителността на потребителите. Потребителите могат лесно да продадат всеки продукт и да получат биткойн или друга криптовалута в замяна. Той също така предлага партньорска програма, която също позволява на участниците да печелят повече.

12) Shopify Gateway

Shopify е чудесен шлюз за плащания за електронна търговия с огромна потребителска база. Таксите за транзакции са изключително ниски, докато всички транзакции са сигурни и бързи. Плащанията могат да се получават по всяко време или място, докато POS приложенията му позволяват на потребителите да използват портфейла на множество устройства. Той също така не изисква PCI съответствие.

13) ALFAcoins

Приближавайки се към края на списъка, имаме ALFAcoins, който също е сред най-надеждните шлюзове за плащане на Bitcoin. Той също така поддържа някои от най-новите монети. Той също има уникална функция, която е система за изплащане на BitSend. Системата прави плащанията лесни и бързи, което е идеално за изплащане на заплати или бонуси в крипто. Платформата работи с редица най-добри монети, включително Bitcoin, Bitcoin Cash, XRP, Ethereum, Litecoin и DASH.

Освен това има програми за лоялност, финансови услуги и цифрови игри, които позволяват на потребителите да печелят допълнителни средства. Плащанията се извършват лесно и средствата се прехвърлят доста бързо. Освен това услугата е достъпна по целия свят, дори в страни като Северна Корея или Иран.

14) BitcoinPay

И накрая, има биткойн заплащане, което е един от най-простите и вероятно най-популярните начини за приемане на крипто плащания в портфейл или банкова сметка. Той разполага с нулеви такси и е лесен за използване. Поддръжката на клиентите също е достъпна по всяко време, докато услугата може да се използва и за iOS и Android. Потребителите могат да искат плащания по имейл и да ги извършват незабавно.

Освен това той поддържа приставки за електронна търговия от над 196 страни по света и работи с други платформи като Magento, PrestaShop, OpenCart, WooCommerce и др..

Заключение

При закръгляването на тази част трябва да бъде абсолютно ясно, че най-децентрализираният начин за приемане на плащания от BTC е търговците да използват портфейл, който не изисква никакви потвърждения. Освен това търговците трябва да се уверят, че тяхната система за онлайн разплащания няма места за изтичане / повреда и разполага с всички необходими протоколи за сигурност.

В случай, че търговец използва Bitpay или друга подобна услуга, той трябва да се увери, че не се включва в незаконни дейности, тъй като рискува да загуби всичките си плащания.

Надяваме се, че това ръководство е било полезно за вас и може по някакъв начин да ви помогне да създадете бизнес, който е напълно способен да приема плащания с биткойн (както в тяхната цифрова, така и във физическа форма).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map