Половяване на биткойни: История на диаграмите за награждаване на блокове от BTC за 2020 г.

BTC-Mining-Halving

Наистина ли BTC Block Reward Halving наполовина е бичи фактор?

Най-популярният крипто-ориентиран въпрос днес е за подробностите за скандалния добив на биткойни наполовина.

На всеки четири години наградата за блок на Биткойн (спечелена от миньори, които успешно добавят нови блокове в края на блокчейна на BTC) се намалява наполовина. Това е основният компонент на бялата книга на Satoshi за един ден, който не е и няма да се отклони от произхода на първото издание на биткойн за превръщането на процесорното време и електричеството в цифрова валута.

Очарованието се крие в действителната дата на наполовина на биткойн, която не е настроена да се случи в определен ден, а по-скоро след като публичната верига от блокове на технологията за вписване на кодове в блокчетата достигне височина на блока # 630 000 В основата си, всеки десет минути цикъл непрекъснато създава нов блок (в момента при 12,5 BTC / понижава до 6,25 BTC), тъй като това магическо явление се случва на всеки 210 000 блока.

Първо, намаление от 50 BTC на 25 BTC през ноември 2012 г., след това второто наполовина измести предварително определените целеви точки от 25 на 12,5 BTC през юли 2016 г. Сега, очакването на следващото събитие наполовина ще види, че наградите на блока ще паднат от 12 до 6.25 BTC през май 2020 г. Тази постоянна промяна в системата за възнаграждения за майнинг на новоотсечени биткойни е визията на Сатоши за проектиране на дефлационен, оскъден в цифров формат криптоактив.

Вълнението сега се натрупва за това какви ефекти ще има наполовина върху цената на биткойн и целия пазар на криптовалути, знаейки, че 18-те милиона BTC (85% от всички) вече са издадени към днешна дата.

За справка, датата на 2024 биткойн наполовина (през май / юни) ще бъде всеки път, когато блокчейнът достигне номер на височина на блока от 840 000, ефективно намалявайки генерирането на награди за блока от 6,25 BTC до 3,125 BTC на 10-минутно нарастване. С оставащите точно 30 биткойн събития наполовина (всички 21 милиона биткойни в обращение до 2140 г.) има под 300 000 блока за добив преди следващия блок; нека да прегледаме историята, празничните парти събития и интригуващите колебания на нестабилността на цените, които трябва да се случат.

Bitting Mining Halving Sentiment: Bulls vs Bears

През останалата част на 2019 г. и първата половина на 2020 г. биткойнърите с нетърпение очакват дали консенсусът ще се сбъдне. По думите на г-н Тепър по отношение на намаляването на биткойните през 2016 г. Фиц каза: „Намалява се !!!“

Няма недостиг на #BTC надежда и оптимизъм (хопиум), които се хвърлят във всички видове смели резултати за този основен етап в добива. На традиционните пазари обикновено просто правило прави извода, че ако намалите общото предлагане на новоиздадени монети, това повече от вероятно ще доведе до по-висока цена на монета. Досега историята е на страната на цената на биткойните, която отчита значително нарастване в миналото поради увеличеното извънредно търсене.

Може да бъде общоприето в крипто света, че наполовина блоковите награди са възходящи за цената на биткойн поради графиките, посочени по-долу. Всъщност, когато погледнете ценовите диаграми за последните две половин долара BTC, това очевидно изглежда вярно от намалена историческа гледна точка. На 28 ноември 2012 г. цената на биткойните наполовина е била $ 12,35 BTC / USD, а 5 месеца по-късно е $ 127 USD. Цената на наполовина за деня на биткойни на 9 юли 2016 г. беше 650 USD и беше почти 760 $ само пет месеца по-късно. Иглата се движи отново.

Софтуерът за биткойн мрежа е изграден върху няколко неизменни предпоставки. При 12,5 BTC x 6 (шест 10-минутни цикъла на час) е 75 биткойни, изсечени на час x 24 часа на ден е 1800 BTC на ден, издадени. Тогава, бързата математика за 2020 г. наполовина и след това за следващите години до 2024 г. показва, че ще бъде 6,25 BTC x 6 е равно на 37,5 на час x 24 часа на ден е наградено само 900 BTC на ден. Това е 50% намаление, ефективно незабавно.

Освен това, простата математика показва, че последните четири години системата за добив на блокови награди преминава от 1800 на ден, което е 657 000 BTC годишно, до 900 BTC на ден, което е само 328 500 BTC годишно в сравнение. Разпръснете малко естествено приемане на криптовалута, яснота на регулацията и оптимизация на платежните технологии и това е рецепта за една много забавна 2020 година преди и след биткойн наполовина година.


Не е необходим икономически разум, за да се прилагат прости механизми за консенсус между търсенето и предлагането по отношение на недостига на предлагане и нарастващото търсене. Дебатът за това, че биткойнът е възможно убежище за убежище на убежище при глобални сътресения и несигурност, нараства ежедневно, седмично и месечно. След като се случи наполовина на добива на биткойни през 2020 г., ефектите върху веригата са незабавни и въздействието е формулирано завинаги. Когато тези везни бъдат наклонени в полза на понижаване на новосъздадените биткойни, предоставени за успешно копаене на блок и получаване на наградата на майнера, търгуващ изчислителна мощност и осигуряване на мрежата на биткойн, нестабилността на цените ще се разгърне.

Графики за наполовина на биткойни: Анализ на действието на исторически цени

биткойн-наполовина-цена-всички времена-високи-ниски-usd-обменни курсове-стойности

Щракнете върху изображението, за да го увеличите и вижте цялата диаграма на цените на биткойните наполовина

Една забележка, която трябва да се вземе предвид, е да се знае какво може да засили възходящата тенденция след наполовина, подобно на историята в класациите през 2012 и 2016 г. Приемането като резервоар наистина може да изгради здрава основа и по-голяма база. Както се изразява мъжът (или жените), или те, митът или легендата Сатоши Накамото:

„Може да има смисъл само да вземем малко, в случай че се хване. Ако достатъчно хора мислят по същия начин, това се превръща в самоизпълняващо се пророчество. “

Мнозина искат да знаят каква ще бъде цената към датата на намаляване наполовина. Ето визуален преглед на историческата хронология.

Двата предишни пика на цените са настъпили приблизително една година след халвирането, което предполага, че може би следващият връх ще се случи в средата на 2021 г., ако моделът се повтори. Третият път ще бъде ли крипто чар?

биткойн-наполовина-цена-диаграма-история-история

Преди да сравним първата половина от 2012 г. до половината от биткойните през 2016 г., котировката на контролираното предлагане от Bernard Dempsey достига до дома:

Фиксираната парична маса или предлагането, променено само в съответствие с обективни и изчислими критерии, е необходимо условие за значима справедлива цена на парите.

С настъпването на ерата на децентрализираното финансиране ето какво знаем до момента.

С около 360 000 блока, оставени да се копаят, остават близо 200 дни преди официалното копаене на btc blockchain да се намали наполовина в средата на май 2020 г. и да се вземе предвид това, какви са високите и ниските цени за 2012 г. от 12 до 1163 долара (връщане 96x) и обратно до диапазона от $ 220 или стойността за 2016 г. от $ 658 USD и виждайки близо 20 000 $ за всички времена (30 пъти връщане) и спадащи до диапазон от $ 3100, мнозина обичат да спекулират как биткойнът наполовина ще повлияе на цената на BTC през новите няколко месеца преди това и след като наградите за блока се намалят наполовина за трети път в историята.

Ето водещите криптографски бележки за миналото наполовина награда за блок за копаене на биткойни:

btc-наполовина-дати-обяснени

изображение с любезното съдействие на huddl

Първо халвиране: се проведе на 28 ноември 2012 г. с цена от $ 12,50 BTC / USD обменен курс

Ценови диапазони: преди наполовина се увеличи четирикратно, след това увеличи стойността си с 350-400X

$ BTC Цена Статус: първият отговор наполовина продължи 1 година преди и увеличи оценките 1 година след това

Цикъл на пазара след бик: биткойнът намали стойността си с 83%, след което се натрупа на $ 200- $ 300 за 10 месеца

Обобщенията в биткойн бик ценовите действия продължиха цели 24 месеца или две години.

Това е в същия период от време, в който се готвим за третото събитие за копаене на биткойни наполовина.

Второ полувреме: се проведе на 9 юли 2016 г. с цена от $ 650 BTC / USD обменен курс

Ценови диапазони: цената на BTC се повиши три пъти, преди събитието да се намали наполовина, преди да се покачи 90X

$ BTC Цена Статус: натрупването е започнало близо 9 месеца преди, поскъпването на стойността е продължило 16 месеца

Цикъл на пазара след бик: намали стойността на биткойн с 84%, преди да се консолидира на база от 3000 до 3500 долара

Второто наполовина символизира дъното на цената на биткойн да бъде 10X от подкрепата за първото наполовина.

Трето полувреме: 20 май 2020 г.

Ценови диапазони: 1 април 2019 г. цената на биткойн надхвърли 4000 долара и достигна 13 400 долара през юни

Състояние на бичия пазар: докато цената на биткойн се движи около диапазона от 8 000 до 10 000 долара, изчакайте и вижте

Цикъл на пазара след бик: времето ще покаже всичко, просто вземете #whenlambo memes.gif и подгответе пуканките

Истинският въпрос обаче е дали ценовото действие в миналото е било причинено от наполовина на блоковите награди или това е било просто съвпадение. Повечето хора в криптовалутната индустрия предполагат, че първото е вярно, но необходимостта от проверка трябва да бъде обмислена по множество начини. Нищо не е гарантирано.

Докато първият цикъл на наполовина на копаене е посочен като цикъл на дребно, последван от рисков цикъл, третата фаза е наречена институционален цикъл. Това поставя само 2,6 милиона блока от общо 21 милиона останали. #digitalscarcity

Но първо, фоново намаление на BTC Halvings

Първите две половинки биткойни видяха изключително подобни модели на повърхността, тъй като етапите се появиха като такива:

преди: очакването за значително намаляване на наградите от новия блок и предлагането на течности повишава цената

след: FOMO започва, по-голямо търсене идва от спекулантите на дребно и свежи инвеститори с дълбоки джобове

катастрофа: спукването на балон става бум, настъпва колосален колапс след достигане на високи стойности на BTC / USD за всички времена

есента: търсенето намалява, манталитетът на кръвта по улиците, настъпват суровите реалности на крипто зимата

основа: нова база най-накрая се установява, пазарното равновесие се възстановява и започва етап на натрупване

Една от най-големите характеристики на Биткойн е ограниченото предлагане от 21 милиона и това е предвидим график на инфлацията, който е родна част от кода на Биткойн. В диаграмата по-долу можете да видите съществуващото предлагане на биткойни спрямо скоростта, с която се добиват 1800 нови монети (144 блока на ден x 12,5 BTC).

нов-биткойн-добиван-ежедневно

coinmetrics нови биткойни, добивани ежедневно графика

На пръв поглед намаляването на блоковете със сигурност е недостатък за тези, които добиват биткойни. Това обаче е решаваща стъпка за намаляване на валутната инфлация – засилване на основното предложение за биткойн. И докато повече хора вярват в това предложение за стойност, стойността на „реалния свят“ за добив на нови блокове може да продължи да се увеличава с течение на времето, дори когато наградата за блока е наполовина. Следващият цикъл на наполовина ще се обезцени до 900 нови монети дневно.

биткойн-копаене-контролирано-предлагане-наполовина

Ако 1 BTC струва $ 100 хил., Награда от 6.25 BTC за блоковете би струвала значително повече за майньорите, отколкото награда от 12.5 BTC, когато BTC струва само $ 10k. На всичкото отгоре майньорите печелят от такси за транзакции, които с течение на времето могат да стават все по-ценни, тъй като мрежата на Биткойн продължава да расте.

Преглед на предишните половинки

По време на първото наполовина през ноември 2012 г. цялата икономика на биткойн беше твърде малка, за да бъде забелязана от институциите. Всъщност цената на биткойните е спаднала с над 90% – от 31 на 2 долара – около 1 година преди това. Цената започна да се възстановява през ноември 2011 г. и продължи да нараства през половината през 2012 г., докато достигна рекордното си ниво от над $ 1200 през ноември 2013 г..

Разбира се, Биткойн имаше още един колапс, който започна в края на 2013 г. и продължи до 2015 г. След това, около 8 месеца преди следващото наполовина, което ще се случи през юли 2016 г., цената на Биткойн започна да се възстановява. През това време няколко компании за рисков капитал и хедж фондове се включиха в пазара на криптовалути заедно с милиони нови инвеститори на дребно, като в крайна сметка биткойнът достигна стойност от близо 20 хил. Долара през декември 2017 г. Отново ,, ост : BTC струваше 650 долара по време на половината и впоследствие се увеличи с повече от 30 пъти.

Халвинг и бичи пазари минали

крипто-бикове-мечки

Краткият преглед на тези два цикъла показва очевидна тенденция, при която цената на Биткойн започва да се повишава 8-12 месеца преди да се очаква да се случи наполовина и продължава около 1 година след него. Това, което трябва да се проучи, е дали намаляването наполовина причинява тази положителна ценова тенденция, или бичият пазар и събитията наполовина са просто свързани по случайност.

Фактори, които влияят върху цената на биткойн

Нека анализираме факторите, които биха могли да ни предоставят обяснения как намаляването наполовина води до увеличаване на стойността на биткойн. На първо място, трябва да анализираме дейността на миньорите.

графика за хеш-курс на биткойн за всички времена

blockchain.com графика, показваща мощността на биткойн блокчейн за всички времена с висока скорост

Биткойн миньорите играят ключова роля в биткойн мрежата, като потвърждават транзакциите. Въпреки това, миньорите също се считат за маргинални доставчици, тъй като се смята, че те обикновено продават своите новодобити биткойни възможно най-скоро. При равни други фактори, ако миньорите имат по-малко биткойни за продажба след намаляване наполовина, те намаляват общия обем на продажбите (т.е. страната на предлагане на пазара). Както знаем, когато предлагането намалява, докато търсенето остава постоянно, цената се увеличава.

Друг компонент, който трябва да се вземе предвид, е, че биткойн миньорите имат два източника на приходи: новоотсечените биткойни и таксите за транзакции. Когато всички 21 милиона биткойни бъдат извлечени, таксите за транзакции ще останат единственият източник на приходи. Въпреки че таксите за транзакции се вземат от съществуващото предлагане на биткойн, за миньорите те са източник на приходи точно като блокови награди. Всъщност майньорите е еднакво вероятно да ги продадат, за да покрият оперативните си разходи. Следователно стойността на таксите за транзакции също трябва да се разглежда като част от предлагането.

Разбира се, другата страна на пазара е търсенето, което се е увеличило значително с течение на времето, тъй като парите на дребно, рискови и институционални пари са се включили. Това нарастващо търсене несъмнено е оказало огромно влияние върху повишаването на цените – допълнително замъгляване на водите дали полуразрешаването е било основна причина за миналите бичи пазари или просто е съвпадение, че е настъпило по време на нарастващото търсене.

Популярна теория: „Наполовина намалява значително предлагането на течности“

„Ликвидното предлагане“ на дадена валута е частта от общото предлагане, която активно циркулира. С други думи, HODLing на вашите биткойни в продължение на месеци или години ги отстранява от доставката на течности, защото те не се търгуват или обменят.

Смята се, че майньорите обикновено не са HODLers, защото трябва да продават във фиатни валути, за да плащат оперативни разходи. Това означава, че новодобити BTC са част от доставката на течност.

През първите ~ 4 години от съществуването на Биткойн всеки ден се добиваха 7500-8000 BTC и се добавяха към циркулиращото предлагане. След първото наполовина това количество падна до 3700-4000. В момента 1900–2000 биткойни се добавят към предлагането всеки ден, което ще падне под 1000 биткойни на ден след следващото наполовина.

По отношение на щатските долари се появява малко по-различен възглед. Както споменахме, цената на биткойн беше 13 долара в деня на първото наполовина. Така че, когато добитото дневно количество беше намалено с около 4000 BTC (от 8000 на 4000), това възлиза на ~ 52 000 $ намаляване на стойността на биткойните, присъединяващи се към доставката на течности всеки ден. За второто наполовина, когато BTC беше $ 650, това възлезе на приблизително $ 1,3 млн. Намаление.

Но какво означава това?

Е, помислете по този начин: намаляването на каквато и да е значителна сума в предлагането на течности означава, че дори ако търсенето е стагнирало и остава равно, цената ще се увеличи в резултат на наполовина. В крайна сметка това е причината много хора да смятат, че наполовина са бичи.

Противоречива теория: Ефективна пазарна хипотеза

Има една ОГРОМНА точка, която наполовина биковете са склонни да игнорират или обясняват: ефективна пазарна хипотеза (EMH). Това по същество гласи, че на рационален пазар активите винаги се търгуват на справедливата им стойност на борсите.

Разбира се, нито един пазар не е напълно рационален. Въпросът е: колко рационален е пазарът на биткойни?

Графикът на инфлация на биткойните е известен години предварително. Това означава, че намаляването на предлагането на течности, което е резултат от наполовина, е известно на всеки информиран участник на пазара години преди това.

Ако това е обществено известно, EMH заявява, че ефектите от наполовина трябва да се определят от пазара преди действително настъпва наполовина. С други думи, това може да обясни някои от възходящите ценови действия, които изглежда се случват през месеците, водещи до наполовина, но възходящите ценови действия след това не биха били резултат от намаляването на предлагането на течности, ако EMH е вярно.

С рисковите и институционалните фондове, които сега държат тежки торби с биткойн, изглежда вероятно пазарът да е много по-рационален днес от всякога. Така че, като се има предвид това, колко вероятно е следващото наполовина всъщност да предизвика нов огромен бик?

Ако пазарът на биткойни не е ефективен, защо не е спаднал хешрейт след последните половинки?

Един последен момент, който трябва да се вземе предвид, е важният показател за мрежовия хешрейт. Тоест, общата изчислителна мощност на всички миньори в биткойн мрежата към момента на наполовина.

Ако миньорите трябва да продадат по-голямата част или всичките си монети веднага след получаването им, за да заплатят оперативните си разходи, бихте очаквали, че наполовина ще направи майнинга нерентабилен за много миньори.

биткойн-наполовина-добив-хеш-курс-диаграма

биткойн-наполовина-2012-2016-диаграма на цените

Въпреки това, въз основа на историческата скорост на хеширане, наполовина не са предизвикали забележителни спадове в общата мощност на хеширане. Това показва, че може би EMH е валиден и миньорите са достатъчно рационални, за да включат наполовина, когато изчисляват бъдещите разходи и приходи.

По нетехнологичен начин в миналото беше по-лесно да се решават блокове и да се генерират нови биткойни за миньори. По-ниската конкуренция, корекциите на трудността на копаенето бяха по-малки и се изискваше по-малко мощно хардуерно оборудване (ASIC) за решаване на криптографски алгоритми, отколкото днес. Новото наполовина ще доведе до изцяло нова ера на минната индустрия.

Заключение: причинно-следствена връзка или съвпадение?

биткойн-наполовина-цена-действие

Размишлявайки върху двете противоречиви теории по-горе, едно нещо, което можем да кажем, е, че следващото наполовина не е гарантирано, че поредният бик ще достигне нов рекорд за всички времена. Също толкова лесно може да се случи, че следващото наполовина прави добива нерентабилен за голяма част от настоящите миньори, което води до спад в хешрейта и намаляване на обществените настроения за стабилността на биткойн мрежата.

Може би пазарът на биткойн е ефективен и цената на наполовина се оправдава предварително. Това би обяснило защо ценовото действие се е превърнало в положително много месеци преди всяка от последните половинки. В същото време не е ли възможно месеците на положителни ценови действия, водещи до халвинг, да привличат значително внимание от страна на новите инвеститори, повишавайки търсенето и подхранвайки последната част от бичия пазар след половинките?

Сега е трудно да се каже със сигурност, но може би ще получим отговора си след още наполовина или две. Мнозина са съгласни, че предвид актива с фиксирани доставки ще настъпи повишаване на цената. Този недостиг засилва стойността на мотото в света на биткойните ще има още по-голяма убедителна тенденция да бъде бичи, влизайки в събитието за наполовина на биткойн 2020.

Ще ви оставим с една последна мисъл и няколко въпроса … с почетната мъдрост на Сатоши Накамото, позволява да затворите това ръководство за наполовина на биткойни с трогателно съобщение, което той / тя / те изпратиха на рано приемащата крипто общност:

“Ако не ми вярвате или не го разбирате, нямам време да се опитвам да ви убедя, извинете.”

Трябва ли инвеститорите да вземат хапката и да залагат на биткойни и да видят тези цени от 8 000 до 10 000 долара днес като възможност за еднократно закупуване? Като интелигентен инвеститор има пазарна възможност, където светът наблюдава и може да предвиди кога ще настъпи намаляването на доставките на стоки с 50%. Това вероятно ще има вълнисти ефекти, които се усещат в цялото ефирно царство на виртуални валути и криптоактиви, водени от крипто номер едно, биткойн.

Ще влезе ли играта на стойностния елемент на биткойн и ще изпълни ли своя прякор за цифрово злато 2.0? Това, което прави всеки предмет от интерес ценен, е законът на търсенето и предлагането. Може ли водещата криптовалута да продължи да надминава върховете си за всички времена и да надмине старите върхове? Времето ще покаже, въпросът е дали ще изостанете, преди или подкрепяте наполовина биткойни.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map