Кой е най-евтиният начин за закупуване на биткойн?

Ако искате да знаете кой е най-евтиният начин да закупите биткойн, тогава сте на правилното място. Тъй като пазарът се разшири до нови рекорди през 2020 г. и началото на 2021 г., няколко инвеститори се опитват да получат експозиция към биткойн (BTC). 

Целта обаче е да влезете по възможно най-евтиния начин. Изглежда доста трудно за BTC да се върне на предишните нива близо до $ 4000, поне сега. Ето защо знанието кой е най-евтиният начин за закупуване на биткойн може да бъде много полезно.

Няма платформа, която да ви предложи биткойн на по-ниска цена от другите. Пазарът има тенденция да продава BTC на цена, която се определя според търсенето и предлагането. Въпреки това има няколко начина да получите достъп до по-евтини биткойни. Това до голяма степен ще зависи от региона, в който се намирате, и от ситуацията на търсене и предлагане във вашата страна.

Кой е най-евтиният начин за закупуване на биткойн?

Биткойн и криптовалути могат да бъдат придобити чрез широк спектър от платформи. Тези платформи са известни като борси за криптовалута. Тези борси предлагат на потребителите възможността да купят биткойн само с няколко прости стъпки.

Както може би вече знаете, Bitcoin има световен пазар. Криптовалутите се разшириха по целия свят, а не в определени страни. Ето защо в различни региони има различни платформи.

Ако обърнете голямо внимание, цената на биткойн ще бъде различна във всяка от тези страни. Причината за това е много проста. Всяка държава има различна реалност по отношение на търсенето и предлагането на BTC.

На някои места, като например в Южна Африка, Нигерия, Аржентина или Зимбабве, цената на биткойн може да се търгува на премия. Това е така, защото търсенето на биткойн в тези страни е по-голямо. Ако се намирате на едно от тези места, най-евтиният начин да закупите биткойн с кредитна карта е използването на чужди платформи.

Независимо от това, борсите за криптовалути начисляват такси за всяка сделка на тяхната платформа. Със сигурност трябва да разберете кои са тези платформи с най-ниски такси за търговия. Освен това сравняването им и тяхната BTC цена по време на покупката също е добра идея.

Купете биткойн с банков превод

Банковите преводи обикновено са най-евтините начини за финансиране на вашата борсова сметка и закупуване на биткойн. Това важи и за други криптовалути. Трябва да имате само сметка за криптовалута, отворена на някоя от най-големите борси. След това ще трябва да депозирате средства, като свържете банковата си сметка със сайта.

Това може да стане само с няколко прости стъпки. Прехвърлянето може да отнеме само няколко дни или дори няколко часа в зависимост от избрания от вас метод на прехвърляне. След като имате средства в местна валута във вашата платформа, ще можете да изберете двойка за търговия и да придобиете биткойн.

Трябва да вземете предвид, че банковият превод може да има някои такси. Ето защо трябва внимателно да анализирате и да разберете кои са скритите такси. След това този метод трябва да бъде сравнен с други, за да се разбере кой е най-евтиният начин за закупуване на биткойн.

Някои от платформите, които поддържат банкови преводи, включват Coinbase, Binance и други местни и по-малки платформи. Всичко ще зависи от сайтовете, които използвате, и от услугите, от които се нуждаете най-много.

Най-евтиният начин да закупите биткойн с помощта на кредитна карта


Когато мислите за най-евтиния начин за закупуване на биткойн, трябва да вземете предвид различните комисионни, които биха направили покупката ви по-скъпа. Ако търсите най-евтиния начин да закупите биткойн с помощта на кредитна карта, трябва да знаете, че има комисионна.

Въпреки че комисионната ще се промени в зависимост от юрисдикцията, вие започвате на по-високо ценово ниво. Ето защо най-евтиният начин да закупите биткойн с помощта на кредитна карта е да потърсите платформата, която предлага като цяло по-ниска цена за дигиталния актив.

Нека използваме ясен пример. Ако имате възможност да закупите Bitcoin с помощта на две платформи (A и B), трябва да анализирате комисионната за обработка на покупка на кредитна карта. Освен това ще трябва да знаете и цената на BTC във всяка от тези платформи.

Ако комисионната за обработка на покупка на кредитна карта е една и съща, ще трябва да обърнете внимание само на цената на BTC. Това е лесно да се направи. Нещата обаче биха се усложнили, ако комисионните са по-високи в една от платформите.

Ако комисионните и цената на BTC са най-високите в едната платформа в сравнение с другата, тогава трябва да купувате там, където е по-евтино. Това е ясна стратегия, която трябва да прилагате, ако търсите най-евтиния начин да закупите биткойн с помощта на кредитна карта.

Алтернативни начини за закупуване на евтини биткойни

Най-евтиният начин за закупуване на Bitcoin Reddit, за който говорят, е изчакването на оферти за обмен. Криптовалутните борси са платформи, които искат да привлекат голям брой потребители. Ето защо те понякога предлагат на потребителите отстъпки.

Някои от тези отстъпки могат да бъдат на комисионните, които те начисляват за някои преводи. Например може да е възможно да депозирате средства с банков превод, без да плащате комисионни. Това би направило покупката ви на биткойн по-евтина. Винаги трябва да търсите тези опции, предлагани от борсите, за да купите евтини биткойни.

Същото може да се случи и с комисионните, които те начисляват при покупки на кредитни и дебитни карти. Те искат да посрещнат нови потребители и обикновено правят тези отстъпки. Използвайте ги в своя полза. Ако видите този шанс, определено трябва да го използвате.

Стойте далеч от платформи, които ви предлагат директни покупки на кредитни или дебитни карти. Те обикновено начисляват големи комисионни за потребители, които искат да получат достъп до тях. Въпреки че са много прости и лесни за използване, комисионните също са по-високи.

Ако търсите най-евтиния начин да закупите биткойн, това може да не е най-добрият вариант. Въпреки това, ако сте човек, който иска да има незабавен достъп до BTC, това може да е чудесен вариант. Някои от тези платформи включват Changelly, Coinbase или Paxful, наред с други.

Купуване на евтини биткойни чрез банкомати

Биткойн банкомати може да не е най-евтиният начин за закупуване на биткойн. Всъщност това обикновено са скъпи платформи. Това не означава, че Bitcoin е по-скъп в BTC банкоматите. Те обаче могат да бъдат един от най-добрите начини за достъп до пазара на криптовалути с пари в брой.

Оранжев банкомат с биткойн лого, може би не най-евтиният начин за закупуване на биткойн

Ако не се чувствате комфортно при използването на борси за криптовалута, използването на BTM може да бъде решение. Това са физически машини, които приличат на традиционните банкомати. Те могат да бъдат разположени на широк кръг места по целия свят. Като цяло те се намират в търговски центрове, молове и претъпкани улици.

Въпреки че това не е най-евтиният начин за закупуване на биткойн, със сигурност ще бъде много полезно за вас да получите достъп до него. Платформите са склонни да таксуват между 3% и 12% за покупка на BTC. Те обаче са и много добър и лесен начин за получаване на пари. Някои от тези BTM поддържат теглене на пари в брой. Въпреки че не са най-евтиният начин за закупуване на биткойн, те със сигурност могат да бъдат много полезни.

Опции за PayPal, Revolut и Robinhood

Друг начин за закупуване на биткойн е чрез използване на PayPal, Revolut или Robinhood. В зависимост от региона, в който се намирате, ще имате на разположение една или повече от тези опции. PayPal наскоро добави поддръжка за покупки на криптовалута. Като платите малка такса, можете да получите достъп до BTC.

Знаем обаче, че PayPal обикновено начислява по-високи цени за своите услуги. Ето защо трябва да разберете кои са таксите, които те начисляват за трансферите.

лого на paypal с бял фон

Revolut и Robinhood работят по различни начини. Тези платформи могат да бъдат най-добрите, ако искате да закупите малък брой криптовалути. Някои от техните трансфери нямат такси. Revolut начислява някои такси, когато потребителят обработва повече от 3 покупки на месец в безплатния акаунт.

При премиум акаунтите нещата стоят по различен начин. Там плащате месечна такса, но имате по-малко ограничения за търговия с биткойн и други криптовалути. В този случай трябва да разберете дали цената на BTC в тази платформа се предлага по-евтина от традиционните борси.

Вместо това Robinhood предлага безплатна търговия на потребителите. Да, не е нужно да плащате комисионна всеки път, когато сключвате сделка. Въпреки това се смята, че тази платформа използва бизнес модел, който не може да предложи на потребителите най-добрата цена на биткойн.

Трябва да проверите дали цената на биткойните в тази платформа е по-евтина, отколкото при другите конкуренти. Това е първото нещо, което трябва да направите, ако искате да намерите най-евтиния начин да закупите биткойн на пазара.

Какво е арбитражна търговия?

Тъй като вече знаете какво да търсите, за да намерите най-евтиния начин за закупуване на биткойн, можем да преминем към арбитражна търговия. Арбитражната търговия е стратегия за търговия, която ви позволява да печелите с ценови разлики в биткойн.

Ако установите, че Bitcoin е по-евтин в една платформа, можете да купите BTC и да го продадете в платформа, където цената е по-висока. Ще можете да реализирате печалба с разликата в цената на биткойн.

Да вземем ясен пример. В платформата биткойн се търгува на 10 000 долара. В платформа Б обаче разбирате, че BTC има цена от 10 500 долара. Това са $ 500 разлика за BTC. Можете просто да закупите BTC в платформа А и да ги продадете в платформа Б за още 500 долара. Това е нещо, което крие някои рискове, но много потребители правят това.

Не трябва да обръщате внимание само на BTC, но и на други криптовалути, които могат да бъдат по-бързи за прехвърляне между платформи.

Печалба след намирането на най-евтиния начин за закупуване на биткойн

Тъй като сега знаете кой е най-евтиният начин да закупите биткойн и какво е арбитражна търговия, можем да започнем да печелим с него. Трябва обаче да вземете предвид, че има някои рискове.

Ако правите арбитражна търговия, основно ще купувате евтини BTC (или всяка друга крипто) и ще ги продавате на по-висока цена в друга платформа. Това може да отнеме няколко часа, докато бъде обработено. Освен това трябва да вземете предвид много неща.

Биткойн с черен фон

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите цената и в двата сайта. По този начин ще разберете дали има възможност за арбитраж. Освен това трябва да разберете дали разликата в цената на двата сайта си струва риска.

Трето, ще трябва да разберете дали свързаните разходи ще бъдат по-малки от ценовата разлика между сайтовете. Не забравяйте, че борсите имат такси за търговия между 0,1% и 1% на сделка. Някои други платформи също ще имат такси за изтегляне на вашите средства. За това ще трябва да добавите BTC или такси за криптовалута, за да прехвърлите средствата.

И накрая, ще трябва отново да преместите средствата от втората платформа във вашата сметка. Целият процес може да е някак досаден, но в някои случаи си заслужава парите. Също така си струва да се отбележи, че нестабилността на цените може да повлияе на цената на актива, който арбитрирате.

Ако по време на трансфера между платформа А и платформа Б, Биткойн падна до $ 9 500 и в двете платформи. Тогава арбитражната търговия вече би била под вашата цел. В допълнение към това ще трябва да платите и такси за трансфер и допълнителни разходи. Това е основният риск, пред който сте изправени, когато правите арбитражна търговия.

Заключителни думи за най-евтиния начин за закупуване на биткойн

Има различни начини за закупуване на биткойн. Преминахме през повечето от тях. Няма ясен отговор кой е най-евтиният начин да закупите биткойн с кредитна карта (или без). Това е нещо, което ще трябва да проучите според пазарните условия.

Има обаче платформи, при които цената на биткойн е по-ниска. Към това трябва да добавите, че има възможност да се намери платформа с по-ниски комисионни за обработка на превод. Ако случаят е такъв, ще можете да получите достъп до най-евтините биткойни на пазара или поне във вашия регион.

Също така видяхме как някои страни имат по-висока цена на биткойн или криптовалута. Това е свързано с икономическите условия на всяка от страните. Освен това търсенето и предлагането в някои региони са небалансирани и това предоставя чудесна възможност за арбитражна търговия.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map