Най-сигурният биткойн портфейл: Онлайн Vs. Хардуер

Онлайн и хардуерните портфейли са две от най-често срещаните опции за съхранение и достъп до вашата криптовалута. Тъй като сигурността сега е по-голям проблем от всякога, важно е да знаете кой е най-сигурният биткойн портфейл.

В тази статия ще откриете:

 • Разликите между онлайн портфейл и хардуерен портфейл
 • Плюсовете и минусите на всеки
 • Начинът, по който да ги използвате заедно, може да бъде идеалното решение за защита на валутата и за добро спане през нощта

Според скорошно проучване за измами с криптовалути, 13 000 жертви са измамени от 11 милиона долара за период от четири години от 2011-2015. Сигурността трябва да се приема сериозно сега повече от всякога. Вашият избор на портфейл е изключително важен, тъй като той ще определи сигурността и достъпността на вашата валута.

Най-сигурният биткойн портфейл

Ако все още не сте сигурни какво точно представлява портфейлът на Bitcoin (BTC), прочетете това ръководство за портфейл стъпка по стъпка. Ако искате да научите за разликите между онлайн и хардуерните портфейли и кое е по-сигурно, продължете да четете тази статия.

Най-сигурният тип биткойн портфейл

Разлика между онлайн и хардуерни портфейли

Биткойн портфейлите варират от непробиваеми устройства за съхранение, които се вписват в дланта на ръката ви, до лесни за ползване уеб сайтове с безпроблемен потребителски интерфейс. Единственото трудно нещо при тях е да се определи кой е подходящ за вас.

Две от най-често срещаните опции са онлайн (базирано в мрежата) и хардуер (офлайн устройства). Но за да разберете по-добре двете неща, жизненоважно е първо да разберете основната разлика между „горещия“ и „студения“ портфейли.

Hot Storage Vs. Студено съхранение

Дали портфейлът е топъл или студен, се определя от неговата интернет връзка. Горещият портфейл е свързан с интернет и може да се използва по всяко време за извършване на транзакция. Студеният портфейл е офлайн и не се свързва директно с мрежата, което означава, че ако искате да направите транзакция, трябва да го свържете по някакъв начин.

Професионален съвет: Преместването на пари от горещ портфейл в студен е относително безпроблемно. Най-добре е да получавате пари чрез вашия горещ портфейл и да ги премествате офлайн в студен за безопасно съхранение, като запазвате само малък баланс онлайн за редовни транзакции. Помислете за това като за плащане в брой и депозиране на по-голямата част от вашата заплата в спестовната ви сметка, като същевременно държите малко пари под ръка за уикенда.

Визуализирайте горещ портфейл като своя разплащателна сметка и студен портфейл като своя спестовна сметка (или дори сейф, скрит в мазето ви!). Първият можете да използвате за закупуване на артикули по всяко време, докато вторият е по-безопасен за съхранение.

Онлайн срещу хардуерни крипто портфейли

Онлайн портфейли

Онлайн биткойн портфейл се изпълнява изцяло от мрежата (изненада !!!). Тези уеб-базирани портфейли работят в облака и предлагат несравнима достъпност. Можете да получите достъп до парите си от всяка точка на света с интернет връзка. Онлайн портфейлите са чудесно решение за хора, които искат да съхраняват малки количества биткойн за редовни покупки.


онлайн биткойн портфейлШироко използван онлайн портфейл за биткойн

Недостатъкът е, че ключовете ви се съхраняват на сървърите на друга компания, което означава, че са по-уязвими от кражба или хакване. Като цяло обаче повечето портфейли имат силни мерки за сигурност.

Съвет на пазара: Blockchain Wallet е най-популярният в света дигитален портфейл. Това е просто, безпроблемно и сигурно. По тези причини над 20 милиона са избрали този портфейл. За повече информация, посетете уебсайта на Blockchain и прочетете повече за техните услуги.

Онлайн портфейл за криптовалута включва трета страна, която контролира вашите средства, което означава, че доверието и сигурността са от първостепенно значение. The Mt. Гок биткойн хак доведе до загуба на Bitcoin на стойност 450 милиона долара ($ 3 милиарда при днешната оценка!). Уверете се, че сте направили вашето проучване и сте избрали уважавано име.

Професионалисти:

 • Достъпен от всяко място, където имате интернет връзка
 • Няма други физически ограничения (като например да се налага да разчитате на собствения си компютър за достъп до парите си)
 • Някои могат да бъдат свързани с мобилни и настолни портфейли
 • Възможно е да можете да закупите биткойн чрез борсата на вашия сървър
 • Портфейлът ви не е директно компрометиран, ако компютърът ви е хакнат

Минуси:

 • По-малко сигурно
 • Липса на контрол

Хардуерни портфейли

За разлика от онлайн портфейлите, които са в облака, хардуерните портфейли съхраняват вашите частни ключове офлайн в хардуер (отново изненада!). Това е основният пример за хладилно съхранение. Те предлагат степен на сигурност, която не може да бъде сравнена от онлайн, мобилни или хартиени портфейли.

Хардуерен портфейл

Широко използвайте хардуерния портфейл – Trezor

Въпреки че валутата ви се съхранява офлайн, извършването на транзакции все още е лесно. Хардуерните портфейли са оборудвани със защитен чип или еквивалентно устройство, което ви позволява да извършвате транзакции. Свързвате го с компютъра, въвеждате ПИН и изпращате валутата си.

Ако онлайн или мобилен портфейл е като портфейла в задния ви джоб, използван за пари, хардуерният портфейл е като непревземаема швейцарска банкова сметка, използвана за спестяванията ви от живота. Тъй като те не са свързани с мрежата, няма заплаха от хакване.

хардуерен портфейлЕдин от най-сигурните биткойн портфейли – хардуерният портфейл Ledger Nano

Когато закупите хардуер, получавате низ от „начални думи“. Ако вашият хардуер някога бъде загубен, откраднат или счупен, можете да възстановите достъпа до валутата си на ново устройство, като използвате тези думи (Пишете. Тях. Надолу!).

Единствените недостатъци са, че трябва да предприемете допълнителни стъпки, за да направите транзакция и хардуерът е малко скъп; това обаче е малка цена за плащане. Ще оставим най-добрия Amazon преглед за „Trezor“, водещ хардуерен портфейл, да го обобщи за нас:

Инвестирах в криптовалута от известно време и ако искате най-високо ниво на сигурност за вашата крипто, хардуерният портфейл е пътят. Въпреки че 100 долара може да изглеждат като много пари, е много по-добре да бъдете в безопасност, отколкото да съжалявате в дългосрочен план.

Професионалисти:

 • Добавени слоеве на сигурност
 • Липсата на интернет връзка не означава хакери
 • Никога не въвеждате своя ПИН на компютър
 • Извършването на транзакции е лесно

Минуси:

 • По-малко удобно от онлайн портфейлите
 • Сравнително скъпи (нов „Trezor“ струва около 100 долара)
 • Може да се загуби или счупи

Кой е най-сигурният биткойн портфейл

Вашето ниво на сигурност зависи от вида на портфейла, който сте избрали, и от доставчика на услуги, с когото сте партньор. Всеки вид е защитен в различна степен. Въпреки че най-добрият портфейл за биткойни за вас зависи от вашите уникални обстоятелства, най-сигурният биткойн портфейл е далеч хардуерен портфейл.

Онлайн портфейлите по своята същност са по-рискови поради факта, че са свързани с мрежата и са в ръцете на трета страна. Всеки път, когато сте онлайн, оставяте малка възможност за хакване.

В обобщение: хардуерните портфейли предлагат степен на сигурност, която е недостижима чрез онлайн, мобилен или хартиен портфейл.

Прочети: Най-добрите хардуерни биткойн портфейли 2018

Как да изберем онлайн портфейл

Въпреки че хардуерните портфейли са най-сигурният портфейл за биткойни, онлайн, мобилните и хартиените портфейли все още имат цел. Ако всичките ви пари са в сейф, скрит в стената ви, как бихте платили храната си в ресторант (Посетете този уебсайт да намерите ресторант близо до вас, който приема BTC!).

Да знаете как да изберете правилния портфейл за криптовалута е умение само по себе си. Има много опции, от които можете да избирате и получаването на правилната е критична стъпка към безопасното печелене на пари в света на биткойните. Следвайте този контролен списък, за да сте сигурни, че сте настроили Bitcoin портфейл, който е най-добрият за вас.

Бакшиш: Попитайте 100 биткойн експерти кой от тях е най-важен и мнозинството би казало, че мултиподписването е прекъсване на сделка.

 • Сигурност: Има ли онлайн портфейлът HTTPS? Силни ли са влизанията? Имат ли резервна фраза, в случай че забравите паролата си? Преди всичко не забравяйте да изберете портфейл с проверка в две стъпки (например парола + SMS код).
 • Multisig: Технологията за мултиподпис изисква повече от един ключ за разрешаване на биткойн транзакция. Това означава, че много страни ще трябва да проверят транзакцията, за да я завършат. Мислете за това като за договор, който не е валиден, освен ако и двете страни не подпишат и не се споразумеят. Разликата е, че другият съподписвач също може да бъдете вие ​​само от друго устройство. По този начин крадецът ще трябва да открадне И двата лични ключа, за да получи достъп.
 • UX: Потребителският опит е важен, особено за новите в пространството. Вашият портфейл лесен ли е за работа? Ако е объркващо, в крайна сметка може да ви изяде часове от времето и да ви разочарова. Разбира се, сложните портфейли са чудесни за експерти, които правят сложни транзакции, но за основни покупки се нуждаете от простота.
 • Можете ли да архивирате вашите биткойни? Единствената най-важна мярка, която можете да предприемете, е да архивирате портфейла си за Биткойн. Ако доставчикът на онлайн услуги не предлага това, потърсете другаде.
 • Репутация: Имайте предвид, че трета страна ще има поне известен контрол над вашите средства, което означава, че искате някой, който е уважаван. Бихте ли предпочели да имате парите си в Bank of America или John’s Backyard Bank? Най-големите имена в мрежата са предимно уважавани, но за допълнителна проверка вижте Биткойн Reddit и вижте какво твърдо твърдят биткойн-ерите за доставчиците на услуги.

Ако загубите BTC или ги изпратите на измамник, той изчезва завинаги. Сделките са окончателни!

Заключение

Изборът на най-сигурния биткойн портфейл е жизненоважен за защитата на вашата инвестиция. В крайна сметка някаква комбинация от онлайн и офлайн съхранение е най-добра.

Балансирането на достатъчно пари във вашето горещо хранилище за покупки и хладилно хранилище за спестявания е най-безопасният и удобен начин за съхранение на вашите биткойни.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map