Как да създадете хартиен портфейл за биткойни

Вече говорихме за хартиени портфейли за биткойни доста подробно. Така че към този момент трябва да знаете какво са хартиените портфейли за биткойни и как работят. Но ако се чудите как всъщност да създадете тези хартиени портфейли, тогава не търсете повече. В тази статия ще разгледаме подробностите за това как да настроите портфейл за биткойн и неговата алтернатива на хартия.

Как да създадете хартиен портфейл за биткойни

Тъй като тази статия е урок за създаване на биткойн портфейли, би било уместно да преминем през целия процес стъпка по стъпка и ясно да обясним всяка стъпка. Нека да стигнем до него.

1. Биткойн хартиен портфейл Генератор

Има редица различни генератори на хартиени портфейли за биткойни, от които можете да избирате. За този урок ще използваме популярен генератор на хартиени портфейли, BitAddress.

създайте биткойн портфейл

Начална страница на Bitaddress

Има и други опции за генератори на портфейли и можете да разгледате някои от тях, но за този урок трябва да се придържаме към един генератор за простота.

2. Генерирайте биткойн адрес

За да генерирате вашия частен ключ и публични адреси, трябва само да направите просто преместете мишката, докато процентната цифра в горната част на генератора се превърне в 100%.

генериране на биткойн адрес

Генериране на биткойн адрес

Забележете разликата между двете изображения. Процентните стойности в горната част на генератора са се превърнали от 1% на 99%. След като достигне 100%, ще имате своя биткойн адрес.

Биткойн хартиен портфейлНово генериран портфейл от хартия за биткойн

3. Ново генериран портфейл от хартия

Сега можете и двете разпечатайте портфейла за биткойн такъв, какъвто е, или можете да изберете да отделите малко време и да го персонализирате малко за да стане още по-добре. След това ще искате да кликнете върху раздела „Хартиен портфейл“ точно до раздела „Единичен портфейл“.

След като влезете в раздела за хартиен портфейл, ще имате на разположение редица възможности за избор. Можете да изберете да скриете произведението на изкуството, но по-важното е, че трябва изберете номера на адреса, който искате да генерирате количеството адреси, които искате да отпечатате на страница.

отпечатайте хартиения си портфейл

Портфейл от хартия, готов за печат

4. Генерирайте и отпечатайте хартиения си портфейл

След като персонализирате хартиения портфейл, продължете напред и натиснете иконата „Генериране“. След като генерирате хартиен портфейл, остава само да отпечатате хартиения си портфейл.

5. Финансирайте хартиения си портфейл

След като отпечатате хартиения си портфейл, очевидно ще го направите трябва да финансирате портфейла, в противен случай портфейлът не струва повече от хартията, върху която е отпечатан. Можете да изпращате пари до хартиения си портфейл, като използвате публичния адрес, отпечатан на портфейла. Работи точно като всяка друга биткойн транзакция.

6. Проверете баланса на хартиения портфейл Bitcoin

След като финансирате хартиения си портфейл, последното нещо, което трябва да направите, е да проверите баланса на хартиения си портфейл за биткойн. Винаги е важно да потвърдите всяка транзакция като предпазна мярка, ако не друго.

За да проверите баланса си, можете просто да се насочите към blockchain.info или blockexplorer. Потвърждаването на транзакцията ви с помощта на тези услуги е толкова просто, колкото въвеждането на вашия биткойн адрес.

Плюсове и минуси на хартиени портфейли

Професионалисти:

 • Хартиеният портфейл е офлайн.
 • Приносителят контролира частните ключове
 • Изключително евтино за правене.
 • Удобен за съхранение.

Минуси:

 • Хартията не е най-надеждният начин за съхранение на цифрови пари.
 • Ако бъдат изгубени или откраднати, няма начин да извлечете биткойните.
 • Податливи на повреди.

Хартиени портфейли Altcoin

Както може би сте научили от урока, създаването на портфейл за биткойн хартия е всичко друго, но не и трудно. Но какво ще кажете за хартиените портфейли на altcoin? добре, повечето от популярните алткойни имат свои собствени генератори на хартиени портфейли. Така че, ако искате хартиен портфейл от етериум или хартиен портфейл за лайткойни, можете лесно да намерите генератор на адреси онлайн.

Ако обаче се интересувате от някои от по-слабо използваните криптовалути, вероятно ще трябва да се научите ръчно да създавате хартиен портфейл. Ръчното създаване на хартиен портфейл е по същество експортиране на вашите лични ключове и разпечатване върху лист хартия.

Прочети: Най-добрите портфейли на Altcoin: 11 портфейла за безопасно съхранение на вашите Altcoins

Ръчно създаване на хартиен портфейл

Нека да разгледаме как бихме могли да създадем ръчно хартиен портфейл от етериум:

 1. Първо ще трябва да копирате адреса на портфейла си.
 2. Второ, искате личния си ключ.
 3. След като имате личен ключ и публични адреси, можете или да го отпечатате такъв, какъвто е, или първо да генерирате QR кодове, което се препоръчва за лесна употреба.
 4. След като отпечатате QR кодовете, по същество сте създали хартиен портфейл.

И накрая, вие искате изтрийте данните на портфейла си от компютъра си. Тъй като сте на път да изтриете портфейл, първо искате да се уверите, че в него няма средства.

Изтриване на отпечатъка на вашия хартиен портфейл онлайн

За да изтриете данните на портфейла си, отворете File Explorer:

 1. C: \
 2. C: \ Потребители \
 3. C: \ Потребители \ [Потребителско име] \
 4. C: \ Потребители \ [Потребителско име] \ AppData \
 5. C: \ Потребители \ [Потребителско име] \ AppData \ Роуминг \ [Име на приложението в Wallet] \

След като намерите портфейла в директорията на компютъра, продължете и изтрийте файла wallet.dat.

Физическа алтернатива на хартиените портфейли

Преди да приключите статията е важно да обсъдим други начини за физическо съхранение на биткойни. Въпреки че хартиените портфейли могат да бъдат изключително полезни, те не са най-идеалният начин за съхранение на големи количества биткойн. Единственият начин да съхранявате големи количества биткойн е да използвате хардуерен портфейл.

Хардуерни портфейли

Хардуерният портфейл предлага най-безопасния метод, който можете да използвате за съхранение на вашите биткойни. Тези портфейли имат редица вградени функции за сигурност, които на практика ги правят непристъпни. Ако съхранявате своите биткойни в хардуерен портфейл и използвате всички негови функции за сигурност, никога няма да загубите своите биткойни.

Например, ако хардуерният ви портфейл бъде откраднат, престъпниците няма да имат достъп до вашите биткойни без ваше разрешение. Но по-важното, можете просто да изтеглите биткойните, без да имате физически достъп до портфейла си. По същия начин, ако вашият хардуерен портфейл се повреди, можете просто да извлечете вашите биткойни в друг хардуерен портфейл.

Най-добрите хардуерни портфейли

[go_pricing id = ”hdwwallet”]

1. Ledger Nano

Ledger Nano се счита за един от най-сигурните хардуерни портфейли за криптовалути. Освен биткойни, той също така поддържа етер и няколко други криптовалути.

хардуерен портфейл

2. Трезор

Trezor е хардуерен портфейл и работи и като офлайн устройство за подписване на транзакции. Той предлага широка гама от функции за сигурност, което го прави един от най-добрите хардуерни портфейли.

хардуерен портфейл

3. KeepKey

KeepKey е малко по-различен от останалите хардуерни портфейли. Той също така действа като произволен генератор на щифтове, който е необходим за достъп до хардуерния портфейл. KeepKey гарантира, че дори портфейлът ви да бъде откраднат, съдържанието му ще остане в безопасност, докато не можете да ги изтеглите на друго устройство

хардуерен портфейл

Заключение

Надяваме се, че след като прочетете тази статия, трябва да знаете някои от предимствата и недостатъците на използването на хартиени портфейли. Но по-важното е, че ще можете да създавате хартиени портфейли, когато се окажете в нужда от хартиен портфейл за биткойни.

Освен това си позволихме да ви напомним за важността на сигурността и как хардуерните портфейли предлагат най-сигурната среда за съхранение на вашите биткойни. Ако сте намерили тази статия за информативна и забавна, защо не помислите да проверите някои от останалите точно като информативни статии за използването на биткойни и възхода на цифровите пари.

Прочети: Ето 9 най-добри биткойн портфейла, които познаваме и имаме доверие

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner