Стратегии за търговия с биткойн фючърси

Изучаването на най-популярните стратегии за търговия с биткойн фючърси, използвани днес, може да бъде умен начин да подобрите позиционирането си и общото ниво на крипто умения. Опитните инвеститори разбират, че никой не може да предвиди със 100% точност завоите, които ще направи пазарът. Има обаче някои методи, които търговците използват, за да намалят риска и да подобрят печалбите си.

Всеки търговец се нуждае от някакъв план. Тази стратегия ви предоставя пътна карта, която ще ви помогне да останете последователни. Стратегията за търговия ви помага да отделите инвестиционните си решения от емоциите си. Този план ще ви помогне да решите кога да влизате и излизате от сделки. Освен това ще ви помогне да разпознаете възможности като нововъзникващите тенденции.

Добрата новина е, че биткойн фючърсите са най-търгуваните криптовалутни деривати. Като такъв на пазара има повече ликвидност от всякога. Освен това множество платформи вече предлагат опции за търговия с биткойн фючърси.

Какво представляват биткойн фючърсите?

Преди да търгувате какъвто и да е актив, трябва да разберете основната му цел. В случая с биткойн фючърсите основната цел е пазарна спекулация. Тази спекулация също помага за насочването на пазара на биткойни. Ако инвеститорите се стичат към биткойн фючърсни договори с по-високи премии, при повечето обстоятелства биткойнът ще се повиши.

Търговец спекулира

Когато търгувате с биткойн фючърси, е важно да използвате цялата информация, с която разполагате, за да направите образовано предположение за бъдещите пазарни движения на биткойн. Важното е, че Bitcoin Futures ви позволява да печелите печалби дори когато пазарната стойност на Bitcoin намалява. Когато инвеститорите вярват, че предстоящ спад в стойността на биткойн е неизбежен, те ще отворят кратки договори. За разлика от това, ако вярвате, че стойността ще се увеличи през целия живот на договора, бихте искали да сключите дълъг договор.

Къса позиция

Съкращаването на актив е популярна стратегия, използвана от борсовите търговци в продължение на десетилетия. Когато отворите къса позиция, вие вземате назаем Биткойн чрез сделки с ливъридж. След това продавате всичките си притежания. След като цената на биткойн спадне до вашия предварително определен изход, вие изкупувате обратно биткойн на по-ниската цена. След това можете да изплатите заемодателя и да запазите разликата между продажната цена и покупната цена като ваша печалба.

Дълга позиция

Дългата позиция просто означава, че искате да заключите Bitcoin на цената на вашия договор, защото вярвате, че тя ще бъде много по-висока в края на споразумението. Ще отворите договора си на днешната цена за по-късна дата. Когато датата пристигне, можете да продадете своите биткойни и да запазите печалбите.

Стратегия за управление на риска

Друга популярна употреба за биткойн фючърсите е от миньорската общност за смекчаване на излагането на риск поради волатилността на пазара. Майньорите ще използват биткойн фючърсите, за да заключат печалбите си, спечелени от валидиране на транзакции. Майнер може да използва фючърсен договор, за да гарантира, че няма да понесе загуби поради нестабилност на пазара. Не е изненадващо, че е обичайно миньорите да продават своите биткойни на премия чрез фючърсни договори.

Реномирани борси, предлагащи фючърси


Най-добрите борси, които предлагат тези уникални финансови инструменти, включват Ameritrade, CME, OKCoin, BitMEX, и Хуби. Това разнообразие предоставя на инвеститорите голямо разнообразие от договорни опции. Интересното е, че ежедневно се търгуват около 10 милиарда долара в биткойн фючърсни договори. Тази ликвидност директно се равнява на повече пазарни възможности за инвеститорите, желаещи да отделят време, за да овладеят своите умения.

Премиум

Обикновено биткойн фючърсите търгуват с премия в сравнение със спот цената. Причините за това са много. Основният фактор за това е спекулацията на инвеститорите. След това има паритет на лихвите. Това е формула, която управлява връзката между биткойн и щатски долари и бъдещата стойност на всеки от тях въз основа на лихвените проценти по заеми / заеми.

Спекулиране на пазара

Ако искате да бъдете успешен търговец на биткойн фючърси, трябва да усъвършенствате своите спекулативни умения. Първата стъпка в този процес е да започнете да наблюдавате натрапчиво цената на биткойните. Ще искате да обърнете внимание на спот цената и всички големи промени в пазарната капитализация.

Друга интелигентна стратегия е да се наблюдава общата инерция на пазара. Криптомаркетът често ще се движи във връзка с биткойн и обратно. Ако видите, че целият пазар става зелен, има голям шанс биткойнът да последва останалата част от пазара. Освен това, когато Bitcoin луни, обикновено отразява на целия пазар на altcoin. Това свързано движение не е гарантирано. Когато биткойн се движи отделно или дори противоположно, от пазара на алткойни, това е известно като разединяване.

След като усетите текущите пазарни движения на Биткойн и как те играят ролята на общия импулс на крипто пазарите, вие сте готови да проучите външни фактори. Елементи като новинарски материали, отразяване и регулаторни въпроси са достойни за вашето внимание. Всяка новина, която може да подобри или забави широкомащабното приемане на Биткойн, си струва да се отбележи. От решаващо значение регулаторните новини могат да имат най-голям ефект върху цената на този актив. Вашата работа е да съберете тази новина и да направите предположение за нейното въздействие върху мрежата.

Образовани ценови прогнози

Тази стратегия ще изисква по-късно да направите образовани предположения за стойността на биткойн. Освен това трябва да определите кога би било най-доброто време за излизане от инвестицията. Вашата стратегия за излизане трябва да включва и двата сценария. Искате да знаете кога да осребрите печалбите си. Освен това трябва да знаете кога да излезете от пазара и да намалите загубите си. Не забравяйте, че Биткойн продължава да изпитва висока волатилност и пазарната му стойност може да се повиши или да спадне много рязко. Следователно, биткойн се оказа трудно прогнозируем в исторически план.

Освен това относителната новост на цялата индустрия оставя инвеститорите с липса на надеждни сравними. Сравними са други пазарни ситуации или активи, които много приличат на въпросните. При традиционните активи изучаването на движението на тясно свързани активи може да помогне да се осигури допълнителна представа за потенциалното развитие в бъдеще.

Котировки за биткойн фючърси чрез CME Group

Котировки за биткойн фючърси чрез CME Group

Добрата новина е, че фючърсите на Биткойн обикновено се състоят от договори с по-дълги периоди от време и Биткойн се е доказал, че с течение на времето се увеличава. Като цяло Биткойн преживя почти 9 години ръст на пазарната стойност преди основните корекции от 2018-2019 г. Когато активът постоянно изпитва фючърсна цена, която е над спот цената, се знае, че е в състояние на контанго.

Два вида биткойн фючърси

Днес на разположение на инвеститорите са два основни стила на биткойн фючърсни договори – фючърси с фиксиран падеж и безсрочни договори. Тези договори споделят много характеристики, като основните разграничения се появяват във формата на таксите за всеки:

Фючърси с фиксиран падеж

В договор с биткойн фючърси с фиксиран падеж плащате предварително определена премия, когато отворите позицията си. Можете също така да платите такса при изтичане на вашия договор.

Безсрочни договори

Безсрочните договори ви предлагат различна структура на заплащане. Вие плащате колебания процент. Тази скорост се регулира около четири пъти на ден или на всеки осем часа.

Търговия при различни пазарни условия

Хубавото при търговията с биткойн фючърси е, че ако се направи правилно, има място за печалба както в бичи, така и в мечи сценарий. Важно е да разберете контраста между тези два пазара и как той трябва да съответства на цялостната ви търговска стратегия.

Стокова борса

На бичи пазар инвеститорите ще отворят дълги позиции и ще изчакат печалбите си. Тъй като фючърсите имат тенденция да търгуват на по-висока стойност от спот цената, биковите тиражи могат да донесат по-високи премии на пазара. Тези нарастващи цени са пряк резултат от позиционирането на инвеститорите да се подготвят за предвиденото увеличение на пазарната стойност.

Мечи пазар

Обратно, мечи пазари създават сценарий, при който фючърсите могат да търгуват на по-ниска стойност от спот цената на даден актив. Тези спадове на цените са резултат от инвеститорите, които се стремят да запазят капитала и да репозиционират за бъдещи движения.

Съображения за изтичане

Индустриалният стандарт поставя повечето дати на изтичане на фючърсния договор в последния петък на месеца. Тези договори включват както месечни, така и тримесечни споразумения. Познаването на тази информация може да ви помогне да приведете вашата инвестиционна стратегия в съответствие с предстоящите развития в сектора.

Структури за плащане на биткойн фючърси

В момента най-популярните борси, предлагащи биткойн фючърси, разчитат на две основни структури за плащане. Първият вариант е обратната структура на заплащане. В този сценарий вие поставяте BTC като обезпечение за вашето инвестиционно споразумение. Вторият стил на структура на плащане се нарича линейна структура на плащанията. Основният контраст е, че линейните фючърсни договори изискват директно да извършвате плащанията си в USDT.

Интересното е, че през последните 2 години се наблюдава и появата на хибридни стратегии за плащане. Тези договори предоставят на инвеститорите малко повече гъвкавост по отношение на видовете плащания. Можете дори да изберете различни валути, за да получавате печалбите си. Този сценарий е от полза за инвеститорите, които може да изискват някои печалби, изплатени в щатски долари, докато други остават в криптовалути.

Арбитражна търговия

Също така има възможности да печелите от вариациите в цените между борсите по време на целия ви договор. Търговците често използват този спред, който е известен и като „основа“, за да спечелят бързи печалби. Важното е, че тази стратегия изисква да арбитрирате. Арбитражът е една от най-старите форми на търговия, позната на човека. Биткойн арбитражът се случва, когато инвеститорът участва в едновременна покупка и продажба на биткойни на различни пазари или в деривативни форми с цел да се използва ценова неефективност между платформи, притежаващи един и същи актив. Арбитражът е възможен, когато забележите:

  • Един и същ актив се търгува на различни цени на различни пазари
  • Два актива с еднакъв паричен поток не се търгуват на една и съща цена
  • Когато активът има прогнозирана бъдеща цена, но не търгува на тази цена

Най-ранните форми на арбитраж включват просто закупуване на актив на едно място и пренасяне на друго място и продажба на печалба. Днес тези, които живеят в близост до граничен пункт, са в уникална позиция да участват в този вид търговия. За щастие цифровите активи ни дават възможност да търгуваме така, сякаш се намираме навсякъде по света.

Арбитражна търговия със стоки от реалния свят

Арбитражна търговия на традиционни стоки

Фокус

Когато се занимавате конкретно с арбитража на криптовалутите, има няколко други съображения, над които да помислите. Първо, искате да потърсите ниски такси за търговия, за да сте сигурни, че печалбата ви няма да бъде погълната от транзакцията. След това ще трябва да вземете предвид скоростта, с която прехвърляте активите си. В случая с биткойн фючърсите времената за обмен варират значително в зависимост от платформата, която използвате. И накрая, искате актив с голям обем. За щастие биткойн фючърсите предоставят често и трите тези сценария.

Стратегии за търговия с биткойн фючърси

Сега, след като сте разбрали по-добре някои от основите на търговията с биткойн фючърси, сте готови да научите за трите основни стратегии за търговия, използвани от инвеститорите днес. Страхотната новина е, че тези техники могат да се използват за почти всеки клас активи, които предлагат фючърси. Двете основни техники са:

  • Арбитраж на парични средства и фючърси
  • Премиум арбитраж между борсите

Cash and Carry Premium Arbitrage

Стратегията за търговия с фючърси Cash-and-Carry е най-популярната на пазара по много причини. Преди всичко популярността му произтича от нейния неутрален на пазара подход. Ако се направи правилно, стратегията за пари и пренасяне минимизира експозицията на риск за инвеститора. Това намаляване на излагането на риск се дължи на начина, по който тази техника предвижда всяко движение на пазара. Основната цел на тази техника е да се използва ценова неефективност в спот цената

Основи на Cash-and-Carry-Arbitrage

Първата стъпка в основния арбитраж за пари и пренос е да се направи оценка на пазара. Ще трябва внимателно да наблюдавате процентната разлика между текущата спот цена на биткойн и цената на биткойн фючърсните договори. Започнете да правите ежедневни бележки за ценовия процент в определено време на ден. Тези данни ще ви позволят да съставите по-добра информираност за това как двете ценови точки корелират.

След това арбитражникът на биткойн фючърси ще направи две покупки. Първата покупка би била дълга позиция в биткойн. Важното е, че това е директна инвестиция в биткойн. След това инвеститорът би отворил кратък фючърсен договор за Биткойн едновременно и за същата сума. Критично е, че този договор трябва да бъде на цена, която инвеститорът смята за скъпа.

Летливост

В повечето случаи ще забележите, че фючърсните договори изпитват по-интензивна нестабилност на цените, отколкото директно биткойн. Те също търгуват за много по-висока стойност обикновено. Има обаче случаи, при които фючърсите също падат под спот цената. Ще трябва да използвате вашата диаграма, за да определите кога цената на фючърсите се отделя от спот цената.

Когато договорът изтече, инвеститорът изпълнява задълженията си, като използва първоначално закупения биткойн. Разликата между текущата спот цена на биткойн и цената на фючърсния договор е печалбата. Тази възможност е налице, когато притокът от къса фючърсна позиция надвишава разходите за придобиване и балансовите разходи за дългата позиция на активите.

Не е пълно доказателство

Вярно е, че методът за пари и пренос наистина ограничава риска при определени пазарни условия. Тази стратегия обаче не може да направи нищо, за да ограничи увеличаването на преносните разходи. Наистина, ще искате да наблюдавате таксите си и други фактори като маржин разходи. Всичко това може да се събере и да отблъсне печалбите ви с течение на времето.

Премиум арбитраж между борсите

В междуобменната инвестиционна стратегия вие се стремите да извлечете печалба от променливостта на фючърсните цени от една платформа на друга. Има много начини за изпълнение на тази задача. Най-простата форма е да намерите разликите в цените на биткойн фючърсите между платформите и да търгувате активите си между всяка, за да спечелите печалбата. Въпреки че това може да звучи опростено, има някои допълнителни рискове, които трябва да се избягват.

Неефективност на цените на биткойн фючърсите между борсите - Bitcoinfuturesinfo.com

Неефективност на цените на биткойн фючърсите между борсите – Bitcoinfuturesinfo.com

Едно от първите неща, които искате да разгледате, са търговските двойки, предлагани от платформите. Може да откриете, че определена двойка за търговия с биткойни е надценена в сравнение с конкуренцията. Някои инвеститори могат дори да изберат да проучат три търговски двойки, за да открият неефективност. Тази техника се нарича вътреобменен триъгълен арбитраж.

Автоматизация

Днес на пазара има редица Dapps и ботове, които могат да помогнат за опростяването на този процес. Освен това търговците често изграждат персонализирани скриптове, за да следят стойността на активите на различни платформи. Има дори случаи на разработчици, които автоматизират целия процес през целия ден. По този начин те могат бавно да трупат малки печалби през своите търговски дейности.

Рискове за арбитраж между борсите

В тази ситуация трябва да обърнете внимателно внимание на ликвидността на въпросните активи, таксите за транзакции и времето за прехвърляне. Междуобменният арбитраж е чувствителна към времето операция, която може да бъде разрушена, ако активът, който изпращате, отнема часове, за да достигне другата борса. Можете да наблюдавате тарифата на биткойн и обема на търговията, за да усетите приблизителното време на изчакване за транзакция, вашето време и такси. Също така се уверете, че борсата не изпитва закъснения при депозити или тегления. Всички тези сценарии могат да ви накарат да пропуснете тесния времеви прозорец, който трябва да завършите арбитражната сделка.

Резюме – Търговия с биткойн фючърси

Търговията с биткойн фючърси е деликатен процес, който отнема време за овладяване. Страхотната новина е, че след като сте разработили надеждна стратегия за търговия, която да следвате, можете просто да включите инвестиционния си инструмент и да започнете да трупате опит веднага. Ключът към вашия успех се крие във вашата способност да оцените пазара на биткойни и да спекулирате относно бъдещата цена на този цифров актив. За щастие сега сте въоръжени с най-популярните стратегии за търговия с фючърси на пазара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map