Какво е Bitcoin IRA?

Ще проучим какво е Bitcoin IRA, какви ползи предоставя на инвеститорите и къде да се регистрират.

Какво е биткойн?

Биткойн (BTC) е едно от най-вълнуващите нововъведения за навлизане във финансовата индустрия през последните 100 години. Първата виртуална валута в света, която не е собственост на нито едно лице, правителство или организация. Биткойнът се контролира от хората чрез мрежата за добив, известна като Доказване на работа.

Доказателството за работа позволява на всеки по света да използва компютърната си мощ, за да защити мрежата на Биткойн и да бъде възнаграден с плащания в Биткойн. От създаването си през 2009 г. биткойнът се превърна в име на домакинства във финансовата индустрия.

Който инвестира в биткойн?

Докато 2020 г. донесе на Fortune 500 компании като Microstrategy да закупят биткойн за своите държавни резерви, новините през 2021 г. бяха още по-големи. През февруари 2021 г. Тесла обяви, че влага повече от 10% от хазната си, което представлява над 1,5 милиарда долара в биткойн.

В допълнение към големите глобални корпорации, някои от най-големите индивидуални инвеститори в света показаха, че предпочитат и биткойн като част от портфолиото си. Пол Тудор Джоунс обяви през 2020 г., че вярва, че цифровите активи са невероятно подценени и ги сравнява със златото. Алтернативните активи и алтернативните инвестиции вероятно ще продължат да бъдат основна история през 2020 г..

Как можете да закупите биткойн?

Биткойнът се предлага от много борси по целия свят, включително Binance, Кракен, Paybis, iTrustCapital и други. Основната разлика с цифровите активи в сравнение с акциите и облигациите е, че пазарите се търгуват денонощно и никога не се затварят. Това означава, че инвеститорите могат да купуват или продават по всяко време, без никога да се притеснявате за времето на деня. Тази мигновена ликвидност е накарала Биткойн и други цифрови валути да станат любими както на инвеститорите, така и на търговците.

Поставяне на биткойн във вашия IRA / 401k.

Докато американските инвеститори в исторически план са имали достъп само до акции и облигации в рамките на своите пенсионни сметки, се появи нова индустрия под името Bitcoin IRA или Crypto IRA. Това са самостоятелно насочени платформи на IRA, които позволяват на клиентите да инвестират в биткойн, Ethereum и други цифрови активи, като същевременно запазват данъчните облекчения и гъвкавостта на своите пенсионни сметки. Тази платформа позволява както традиционни сметки в IRA, така и сметки на Roth IRA, които са специално създадени за дългосрочни инвестиции.

Как да оценим Bitcoin IRA / Crypto IRA компания.

Когато обмисляте да инвестирате част от вашата пенсионна сметка в Bitcoin IRA, важно е да оцените петте следните фактора.

Такси

Индустрията на Crypto IRA е измъчвана от компании, които налагат невероятно високи такси поради поръчани търговски агенти и много ръчни документи. Въпреки че Crypto IRA може да се случи без данъци, все още е важно да се вземат предвид таксите. За щастие технологичните компании от следващо поколение харесват iTrustCapital пристигнаха, които предлагат невероятно ниски такси.

24/7 търговия

Както бе споменато по-рано, биткойн и цифрови активи могат да се търгуват 24/7 в реално време. Важно е не само да се уверите, че избраната от вас компания Crypto IRA има 24/7 търговия, но и че техните сделки се уреждат бързо. Компании като Bitcoin IRA имат времена на търговия, които се установяват за около 2-4 работни дни iTrustCapital урежда сделките в рамките на няколко минути.

Институционално съхранение, сигурност и застраховка

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, когато инвестирате в биткойн и други цифрови активи, е сигурността и застраховката, които се предлагат от компаниите. Докато съхранението на биткойни беше изключително трудно, има много мащабни институционални попечители, които са предназначени да осигурят активи. Компании като Curv предлагат военно съхранение и дори застрахователна полица на стойност 50 милиона долара, за да подкрепят своето съхранение.

Екип

Винаги, когато инвестирате в каквото и да е, е важно да извършите надлежна проверка на ръководството на компанията. Това са хората, които вероятно са изградили системите, следят за сигурността и гарантират, че активите ви не могат да се търгуват само денонощно, но и да бъдат обезопасени правилно. Като добро правило, ако не можете да намерите екип на компания на техния уебсайт, това е огромен червен флаг.

Кои са най-добрите компании за биткойн IRA / Crypto IRA?

  1. iTrustCapital – Те предлагат не само най-ниските такси в индустрията досега, но имат стабилно военно съхранение и най-добрата денонощна платформа за търговия. Освен това екипът им има десетилетия опит във финансовите услуги и технологичните индустрии.
  2. BitIRA – е един от най-добрите избори, ако търсите сигурно място за притежаване на вашия Bitcoin IRA. Това се дължи на факта, че компанията предлага и сигурни услуги за хладилно съхранение, за да гарантира, че инвестицията ви остава напълно безопасна до пенсионирането ви.
  3. Биткойн ИРА предлага една от най-удобните за ползване услуги и универсални решения, ако искате да отворите силно защитена Bitcoin IRA или такава в редица други основни криптовалути. Ще намерите изключително прозрачен доставчик на самоуправляващи се ИРА с подкрепящия BitGO Trust за напълно сигурна търговия с дигитални активи по веригата, който е застрахован до 100 милиона долара за пълно спокойствие.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner