Как да закупите биткойн (BTC)

Биткойнът е „електрическа система за равнопоставени пари“ според анонимния му създател Сатоши Накамото. Целта на създаването на Биткойн беше да се създаде „система за електронни транзакции, без да се разчита на доверие“. Биткойн успя да изпълни тази задача чрез комбинация от изобретателност, решителност и технологична мощ.

Трудно е да си представим свят без биткойн. Днес първата и най-успешна криптовалута в света е име на домакинство. Има безброй телевизионни предавания, песни, почитания, произведения на изкуството и книги, посветени на това революционно изобретение. За да научите повече, посетете нашето ръководство за инвестиране в биткойн.

Ние изброяваме топ 5 брокери, които предлагат възможността да купуват биткойн (BTC) с кредитна или дебитна карта.

Binance

Binance е една от най-големите и известни борси за криптовалути в света. Ползите от закупуването на BTC (BTC) тук са, че се възползвате от по-ниските такси за обмен от конкурентните борси, а увеличената ликвидност ви позволява да купувате и продавате бързо, за да се възползвате от пазарните новини.

Прочетете нашия Binance Review или посетете Binance.

Използвайте код за отстъпка: EE59L0QP за 10% кешбек от всички такси за търговия.

Paybis

Paybis управлявайте много надеждна платформа за закупуване на биткойни и криптовалути, където можете да закупите биткойн (BTC) и редица други крипто, използвайки нищо повече от вашата кредитна или дебитна карта. Те съществуват от 2014 г. и са помогнали на стотици хиляди хора да правят биткойн покупки.

Ако просто искате да купите Bitcoin (BTC) и да задържите, това е един от най-лесните начини да закупите Bitcoin (BTC) с кредитна карта или дебитна карта.

Прочетете нашия Преглед на Paybis или посетете Paybis.

Криптомат

Криптомат е базирана в ЕС услуга за обмен на криптовалути и портфейли, която работи от 2018 г. Седалището им е в Естония, което е доверен европейски център за подобни компании. След като са създадени от технически интелигентния Сърджан Махмутович, сега те работят в над 80 страни по света и обслужват потребители по целия свят. Kriptomat е отличен вариант за европейски & Азиатски инвеститори, които просто искат да купуват и продават Ethereum (ETH) в дългосрочен план. Няма клиенти от САЩ.

Прочетете нашия Kriptomat Review или посетете Криптомат.


Кракен

Кракен е едно от дългогодишните имена, когато става въпрос за криптовалутни борси, работещи в бранша.

От скромното начало те вече се превърнаха в едно от най-разпознаваемите имена в пространството, предлагащо богат избор от активи за търговия, включително биткойн (BTC).

Разходите за търговия са конкурентни на други борси и те продължават да се развиват и сега предлагат както фючърси, така и маржин търговия.

Прочетете нашия Kraken Review или посетете Кракен.

Coinberry – Само за канадци

Coinberry улеснява закупуването на биткойн (BTC) през Канада без шум и бързо купувайте или продавайте актива чрез тяхната лесна за използване платформа. Те съществуват от 2017 г. и имат редица доверени партньорства, които ги създават със солидна репутация за криптовалута. Те също са регистрирани в FINTRAC като бизнес за парични услуги, така че от тази гледна точка са много надеждни. Няма клиенти от САЩ.

Посетете Coinberry или посетете нашето ръководство за закупуване на биткойни в Канада.

Wirex – Само за Великобритания

Wirex е базирано в Обединеното кралство приложение за крипто портфейл, което също включва иновативни карти за плащане Visa и Mastercard, които можете да използвате за редовните си ежедневни покупки и транзакции, подкрепени от крипто и фиат валути.

Компанията съществува от 2014 г. и сега е прераснала в глобална операционна компания, предлагаща услуги в над 130 страни по света и с наличност на плащания в повече от 54 милиона места по света. Наскоро те станаха и първият главен член на Mastercard в света, крипто-приятелски настроен.

Прочетете нашия Wirex Review или посетете Wirex.

iTrustCapital – Само за САЩ: Продукт на ИРА

iTrustCapital – Докато американските инвеститори в исторически план са имали достъп само до акции и облигации в рамките на своите пенсионни сметки, се появи нова индустрия под името Bitcoin IRA или Crypto IRA. Това са самостоятелно насочени платформи на IRA, които позволяват на клиентите да инвестират в биткойн, Ethereum и други цифрови активи, като същевременно запазват данъчните облекчения и гъвкавостта на своите пенсионни сметки. Тази платформа позволява както традиционни сметки в IRA, така и сметки на Roth IRA, които са специално създадени за дългосрочни инвестиции.

Посетете iTrustCapital или научете какво е Bitcoin IRA?

Как да закупите биткойн (BTC) Как да закупите биткойн (BTC) Как да закупите биткойн (BTC)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени потребители

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Европейски търговци

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

$ 1,00

Минимален акаунт

35 евро

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Какво е биткойн (BTC)?

Биткойн е децентрализирана мрежа, която позволява трансфер на стойност между страните. Той прави това чрез използване на защитена мрежа, състояща се от „майнери“, които хостват възли (компютри, които съхраняват копия на BTC книгата).

Като цифров актив, участието в биткойн мрежата просто изисква достъп до интернет връзка. Самият актив може да се използва или като средство за плащане, или като съхраняване на стойност.

Как работи?

Биткойнът работи, като използва протокол „Proof-of-work“. Това структуриране вижда майньорите в биткойн мрежата да се борят за награда от Биткойн, която се освобождава на всеки 10 минути. По време на този 10-минутен прираст майньорите потвърждават транзакциите, завършени между участниците в мрежата. След това тези транзакции се записват в блок данни. Блоковете се записват постоянно в последователен ред, свързани подобно на верига. Естеството на този процес доведе до това технологията да бъде наречена „блокчейн“.

Поради популярността и разрастването на мрежата, добивът на биткойни до голяма степен стана нерентабилен за обикновения човек поради изчислителни изисквания. Докато копаенето беше възможно на лаптоп, в началото на жизнения цикъл на Биткойн, днес миньорите обикновено са големи компании, опериращи масивни съоръжения с хиляди специализирани машини.

Проектирани разработки?

Растежът около биткойните е спорна тема. Широко разпространено е мнението, че в дългосрочен план Биткойн няма да съществува по начина, по който съществува днес; Биткойнът ще „процъфтява“ или „пропада“.

Голяма част от растежа, който се очаква да настъпи, се върти около идеята, че биткойнът ще замени златото като „място за запазване на стойност“. С настоящите възможности на биткойн мрежата това е реална възможност. Ако се третира като запас от стойност, по-малко приоритет ще бъде поставен върху скоростта на транзакциите и разходите – намаляване на въздействието на настоящите мрежови ограничения.

Освен че се превръщат в магазин за стойност, решенията от втори слой, като Lightning Network, имат потенциал да трансформират Bitcoin в легитимен кандидат за микро транзакции и ежедневни разходи. Развитието на мълниеносната мрежа направи скокове през последните две години, като различни компании се посветиха на нейното узряване.

В най-добрия случай би могло да се види напълно развита мълниеносна мрежа, осигуряваща скорост, сигурност и икономия на разходи. В този сценарий не само биха били възможни микро транзакциите, но присъщите черти на Биткойн биха му позволили да действа и като хранилище на стойност, както и.

Основна идеология?

Докато много криптовалути имат високи цели, малко от тях се основават на силна идеология; Биткойнът е един от тези няколко.

Тъй като Сатоши Накамото е анонимен, намеренията му до известна степен остават неизвестни. Ясно е, че целта на Биткойн беше да осигури средство за приобщаващо, сигурно, стабилно средство за трансфер на стойност. Най-важното е, че това би било без държавна манипулация.

Счита се, че тези атрибути, вградени в биткойн, се дължат предимно на примери за измами, манипулация и решения за самообслужване, вземани непрекъснато от участници в традиционната банкова система.

Ако успее, биткойнът ще предостави възможност веднъж в живота да натисне бутона „нулиране“ в световните магазини за богатство. Това би предоставило на необвързаните с банките възможност да получат достъп до съвременни услуги. Това би донесло демокрация във финансите.

Приемане и противоречия?

От създадените до момента криптовалути всички са бледи в сравнение с Биткойн по отношение на приемането. Докато голяма част от това се дължи на предимство за първи път, Биткойн успя да се утвърди като лидер в индустрията, просто чрез присъщите му черти (децентрализация, антиинфлационна и т.н.)

Въпреки че всеобщото приемане все още не е настъпило, признаците за това са все по-очевидни през последните години. Актив, който някога е бил технология на ресни, сега е име на домакинство, с нарастващ брой начини за закупуване и харчене.

На институционално ниво, Биткойн е видял поредица от успехи и неуспехи през последните няколко години. Въпреки че се наблюдава провал около развитието на биткойн ETF, успехите са многобройни, като по-долу са само няколко примера.

Биткойн фючърси: CME, Bakkt,

Биткойн фонд: 3iQ

Попечителски услуги: Близнаци

По време на жизнения цикъл на Биткойн имаше различни препирни между разработчиците (SegWit и др.) И противоречия, които измъчваха Биткойн. Двете най-често повтарящи се противоречия около цифровия актив са,

Незаконна дейност – схващане, че престъпниците използват BTC, като активът подпомага дейността на черния пазар

Консумация на енергия – Растежът на мрежата и разчитането на доказателство за работа доведоха до увеличаване на консумацията на енергия от компютрите, захранващи мрежата.

Регламент?

Поради децентрализирания си характер и липсата на централен орган, Биткойн не се разглежда като ценна книга в по-голямата част от света.

Въпреки че BTC може да не се разглежда като ценна книга, в света има несъответствия около класификацията. Валута ли е? Стока ли е? Колекционерска ли е? И т.н..

По отношение на Северна Америка биткойнът се разглежда широко като валута и се третира като такъв. Джей Клейтън, председател на SEC, е записан заявявайки това.

„Криптовалути: Това са заместители на суверенни валути, заместват долара, еврото, йената с биткойн … Този тип валута не е ценна книга.“

Кой го направи?

Биткойнът може да има най-интересната история за произхода от всички. Това се дължи на обвивка на мистерия около неговия основател – Сатоши Накамото.

Мистерията около Сатоши е, че никой не знае кои са те. Освен това, тъй като самоличността на Сатоши е неизвестна, днес този човек може дори да не е жив.

Това, което е известно, е, че портфейлите, свързани със Satoshi, съдържат близо 1 милион BTC, като по-голямата част остава недокосната от създаването им.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map