Как да къси биткойни (BTC) – Лесно за следване ръководство

Да се ​​научиш да късиш биткойн (BTC) е основно умение, което трябва да научиш, ако възнамеряваш да станеш професионален крипто търговец. Забележително е, че късото е напреднала инвестиционна стратегия, която идва с високо ниво на риск. Ако обаче овладеете умението, вие получавате способността да придобивате масивна възвръщаемост по време на спад на пазарната стойност.

Какво представлява късата продажба?

Късите продажби са инвестиционен метод, който ви позволява да се възползвате от спада в цената на определен актив. Когато инвеститорът спекулира с намаляването на търгуемия актив като биткойн, акции или други цени на ценни книжа, той може да спечели печалба, използвайки шорти. При сценарий за кратка продажба залагате срещу цената на въпросния актив.

Защо бихте искали да късите биткойн?

Докато в дългосрочен план е лесно да се види, че Биткойн продължава да вижда повишаване на цените, има безкрайни причини да се съкрати тази криптовалута. Пазарът е нестабилен и вместо да оставяте притежанията си да седят по време на спад на пазарната стойност, можете да сте сигурни, че притежавате притежанията си, използвайки шорти.

Годишен ценови цикъл на биткойн

Годишен ценови цикъл на биткойн

Как работи късото биткойн

За да разберем късото, нека първо разгледаме индустрията, създала този метод, акции. На фондовия пазар късите продажби са популярна инвестиционна стратегия. За да постигне шорт, инвеститорът взема назаем определена сума от акциите, която според тях ще намалее. Веднага след като инвеститорът получи тези акции, той ги продава по текущата пазарна стойност. След като цената на активите спадне, инвеститорът може да изкупи обратно акциите и да ги върне на заемодателя.

Биткойн шорти

Докато активът е различен, късото биткойн работи по почти същия начин. Крипто търговецът ще вземе назаем биткойн преди предвидения спад на пазара. Веднага след като инвеститорът получи своите биткойни, активите се продават. След като стойността на Биткойн завърши своето понижение, инвеститорът изкупува отново Биткойн с първоначалните средства за продажби.

Тъй като цената на биткойн е по-евтина, отколкото когато сте го взели назаем, можете да върнете заема си и да запазите разликата в изплащането и общите ви търговски действия. Ето конкретен пример за късо съединение в действие.

Пример за съкращаване

Джереми взема назаем 5 биткойна по 12 000 долара на брой. Той веднага продава тези монети за 60 000,00 долара. Минават няколко дни. На третия ден предчувствието на Джереми се оказа вярно. Цената на биткойн направи основна корекция до 10 000,00 долара.


След това Джереми изкупува биткойни, използвайки $ 60 000, които държеше от първоначалната продажба на своите притежания. Тъй като цената на биткойн спадна $ 2000 на брой, Джереми получава шест биткойни за покупката си. След това той връща петте биткойни на заемодателя. Последният биткойн е неговата печалба.

Джереми може да продаде този биткойн и да задържи 10 000 долара или да използва приходите си за други инвестиции. Ако не беше скъсил пазара, щеше да покаже само загуби в портфолиото си. Дори да беше търгувал активите си със стабилни монети, той щеше да направи разликата в цената само от първоначалните му притежания и спада на стойността. Вместо това той увеличи 5 пъти възвръщаемостта на инвестициите си, използвайки този усъвършенстван метод за търговия.

Как да къси биткойни?

Съкращаването на биткойн е по-лесно от всякога днес. Първата стъпка е да се намери надеждна платформа, която позволява търговия с ливъридж. Тези платформи са специализирани в рискови инвестиционни заеми с късо съкращение.

Важното е, че ще трябва да върнете всеки заем, който вземете, плюс такси. Ако вземете назаем десет биткойни, ще трябва да ги върнете обратно, когато дойде време да изплатите заема си. За да се уверите, че сте изпълнили обещанието си, тези платформи изискват от потребителите да направят депозит или марж.

Вашите маржин изисквания действат като форма на обезпечение или обезпечение. Тези авоари обратно на вашата позиция с цел да се гарантира, че акциите ще бъдат изплатени на договорената бъдеща дата. Ако вашият шорт започне да се обърква, вашият заемодател може и най-вероятно ще извика вашия марж. Повечето платформи трябва само да ви предоставят бързо известие, за да направите това. Поради тези причини е наложително да прочетете всички подробни подробности за краткото си споразумение с Биткойн.

Начини за късо биткойн

Днес има най-различни начини за скъсяване на биткойн. Всяка от тези техники предоставя своите предимства и недостатъци. Трябва да обмислите цялата ситуация, преди да решите коя стратегия най-добре отговаря на вашите нужди.

Къса продажба – договор за разлика (CFD)

Един от най-популярните начини за скъсяване на биткойн е чрез използването на CFD. CFD ви позволяват да късите биткойн, без да купувате директно монети. Вместо това подписвате CFD и се съгласявате просто да платите разликата между цената на актива по време на вашия заем и договорната ви ставка. CFD са популярни, защото са по-удобни и рентабилни, тъй като не е необходимо да се правят допълнителни покупки.

Как да съкратите CFD

eToro е водещата борса за услуги за търговия с CFD в криптовалута. За да започнете, ще трябва да създадете акаунт. За щастие процесът е прост. За отбелязване е, че трябва да потвърдите самоличността и акаунта си по имейл, преди да можете да използвате платформата.

След като сте готови, късо съединение е просто. Всичко, което трябва да направите, е да отворите сделка с инструмента BTC / USD. След това трябва да изберете „Продавам“ от опциите. Ще бъдете отведени до екран, който ще ви позволи да настроите всички подробности за вашия CFD. Не става по-лесно от това. Най-хубавото е, че eToro разполага с усъвършенстван интерфейс, който е лесен за навигация. Формулирайте се тук, можете да бъдете в крак с развитието на пазара.

Внимание: Моля, имайте предвид, че всяка търговия включва риск. 67% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си. Това съдържание е само за образователни цели и не е инвестиционен съвет.

Съкращаване на обмен

Днес на пазара има много борси, които предлагат услуги за късо съединение. Повечето от тези платформи ви позволяват да използвате стратегията си за късо съединение. Шортирането с ливъридж е актът на заемане на повече биткойни от борсата, отколкото държите преди вашата продажба.

Дъмпинг на цената на биткойн

Дъмпинг на цената на биткойн

Търговията с ливъридж е една от най-рисковите стратегии на пазара. Необходимо е твърдо разбиране на пазарните условия и вашата инвестиция. Освен това наистина се нуждаете от безупречно време, за да успеете с тази стратегия. Ако борсата се чувства така, сякаш инвестициите ви ще се влошат, те ще закрият вашата сделка по-рано, ще запазят маржа ви и ще ви накарат да изплатите заема.

Разбиране кога накратко

Има определени моменти, когато късото биткойн е по-сложно от другите. Например, късото биткойн срещу дългосрочни възходящи тенденции може да бъде най-малко сложно. Биткойн има начин бавно да се покачва в стойност. Обратно, този цифров актив може да хвърли хиляди долари на пазарна стойност за минути. Тези сценарии поставят в перспектива защо късото може да бъде трудно за новите инвеститори да завършат успешно.

Разбиране на менталността на пазара

Също така е важно да се вземе предвид манталитетът на другите търговци на пазара. Ако късате биткойн и внезапно цената започне бързо да се покачва, ще трябва да бързате да изкупите обратно активите си. За съжаление всеки друг инвеститор, взел същото решение, ще се стреми да изпълни същата задача.

Този внезапен стремеж към обратно изкупуване на биткойн повишава рязко пазарната стойност. Когато този сценарий се разиграе, това е известно като кратко натискане. Кратките изстисквания увеличават загубите ви в тази позиция. За да избегнете този сценарий, трябва да бъдете бдителни при пазарните си оценки.

Минали разпродажби на биткойни 

Пазарът на биткойни има девет години данни за търговия, за да ги архивира сега. Бърз поглед в миналото на Биткойн и можете лесно да видите сценарии, които инициираха големи разпродажби. Колкото повече разбирате тези сценарии, толкова по-лесно ще бъде да се идентифицира следващата голяма разпродажба на пазара. Ето някои от основните причини цените на биткойните да заекват в миналото.

Изхвърляне на биткойн китове - Как да съкратим биткойн (BTC)

Изхвърляне на биткойн китове – Как да съкратим биткойн (BTC)

Регулаторни проблеми

Тъй като крипто пазарът е все още в ранните си етапи, все още има много регулаторна несигурност около тази индустрия. В случай, че голяма държава забрани или въвежда някаква анти-биткойн позиция, пазарът ще се адаптира съответно.

Основни хакове на борсата – къси биткойни

Историята показва, че големите хакерски обмени могат да засилят цените на биткойни за минути. Един от известните примери за този сценарий е по време на хакването на Mt.Gox. По това време, Mt.Gox беше най-голямата борса за биткойни в света. Неговото хакване доведе до цените на биткойните, които спираха надолу в продължение на месеци.

Твърди вилици

Твърдите разклонения възникват, когато общността зад криптопроект е разделена на определено надграждане. В хард форк някои от миньорите отказват да преминат към новия протокол. Това създава две отделни блок-вериги от момента на движение на вилицата напред. Следователно хард форковете също създават разрив в общността за подкрепа на монети.

Цените на биткойните отбелязаха спад, когато общността се раздели за размера на блока на транзакциите. Редът в крайна сметка доведе до създаването на Биткойн Кеш. Днес и двете монети имат силни последователи на пазара.

Забавени актуализации

Има и друг сценарий, свързан с актуализацията, който може да намали цената на дигиталния актив. Когато при важни подобрения се наблюдават значителни закъснения, това може да доведе до загуба на доверие от страна на инвеститорите. Тази загуба на вяра се проявява в отрицателно движение на цените.

Биткойн видя някои значителни недостатъци на цените, когато разработчиците отложиха актуализацията на SegWit. SegWit намали размера на транзакциите в опит да се пребори с претоварването на пазара в блокчейна на Биткойн. По това време задръстванията в мрежата бяха непоносими. Следователно, всяко забавяне беше посрещнато с отрицателно движение на цените.

Разработчици, излизащи от проекта

Друго голямо развитие, което може да навреди на цената на монетата, е излизането на ключов член от платформата. Разработчиците на блокчейн са много търсени. Най-добрите програмисти са на почит в цялата индустрия. Когато човек напусне проект, той може да символизира началото на края за монета. Той може също да представлява промяна в основната функционалност на монетата, която се движи напред. Така или иначе, инвеститорите не обичат да виждат как тези момчета си отиват.

Бъдещи сценарии на риска

Има и бъдещи сценарии, които биха могли да възникнат, които биха повлияли негативно на цената на биткойн. Например, ако криптографският алгоритъм за хеширане на биткойн е нарушен, монетата ще стане необезпечена и пазарната й стойност ще спадне. По същия начин на мисли, големите експлоатации на кодиране също могат да накарат инвеститорите да загубят вяра в тази криптовалута.

Бъдещи разпоредби

Регулаторните промени на пазара са може би най-големите заплахи за цените на биткойн. В миналото големи държави като Китай са оказвали силен натиск върху пазара. През 2017 г. Китай забрани всички борси и ICO в страната. Тези действия рязко спаднаха цената на Биткойн след новината.

Satoshi’s Back

Анонимният създател на биткойни Сатоши Накамото остава в сянка през последните няколко години. В ранните дни на биткойн Накамото добива над един милион монети. Тези монети седят в портфейлите му от първия ден. Ако тези монети трябваше да навлязат на пазара, цената на биткойн щеше да види огромна корекция, за да отрази добавената доставка.

Рискове от скъсяване на биткойн

Кратките продажби се считат за рискова търговска стратегия, тъй като ограничават печалбите, дори когато увеличават загубите. Съкращаването е особено рисковано, ако заемодателят призове активите, преди цените да имат шанс да спаднат. Има някои техники, които можете да използвате, за да опростите процеса, но нито един не е пълно доказателство.

Нека разгледаме същия пример от преди да използваме биткойните от $ 12 000, които са паднали до $ 10 000. В първия сценарий краткият завършен по план, цената на биткойн спадна и инвеститорът погаси дълговете си към заемодателя. Сега нека видим какво ще се случи, ако цената на биткойн не спадне.

Максимална експозиция на риск

Да кажем, че цената на биткойните скочи до 13 000 долара, вместо да спадне. В тази ситуация заемодателят би поискал кредита си. Кредиторът ще затвори вашата сделка и ще запази маржа ви. Освен това бихте дължали Bitcoin на стойност 65 000 долара вместо първоначалните Bitcoin на стойност 60 000 USD, които сте взели назаем.

Съкращаване на биткойн – Обобщение

Късото е чудесен начин да спечелите допълнителни печалби. Ако обаче не сте начинаещи в търговията или не сте запознати с пазара, късо съединение е един от най-бързите начини да загубите плячката си. Поради тези причини всеки инвеститор трябва да извърши малко търсене на душа, преди да скочи на пазара на късо съединение. Като се има предвид това, късото късо съединение е мощен инструмент, който осигурява на инвеститорите огромни възвръщаемост на инвестициите при правилно изпълнение.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map