Инвестирането в биткойн (BTC) – всичко, което трябва да знаете

Биткойнът е „електрическа система за равнопоставени пари“ според анонимния му създател Сатоши Накамото. Целта на създаването на Биткойн беше да се създаде „система за електронни транзакции, без да се разчита на доверие“. Биткойн успя да изпълни тази задача чрез комбинация от изобретателност, решителност и технологична мощ.

Трудно е да си представим свят без биткойн. Днес първата и най-успешна криптовалута в света е име на домакинство. Има безброй телевизионни предавания, песни, почитания, произведения на изкуството и книги, посветени на това революционно изобретение.

Въпреки цялото това внимание, повечето хора по света остават без идея как работи този протокол, какво му придава стойност и защо толкова много хора са обсебени от него. В основата си биткойнът е опростен, дори може да се каже елегантен. Тази революционна програма е изградена върху десетилетия на предишни разработки в сектора на виртуалната валута, за да създаде децентрализирана валута, която е устойчива на цензура.

Contents

Какви проблеми решава Bitcoin (BTC)?

Биткойн не навлезе на пазара като някакъв случаен шанс. Той е построен директно за борба с някои от най-належащите проблеми, пред които е изправено човечеството по това време. В центъра на Биткойн има основно основно послание. Той предоставя на света способността да отделя държавата от паричната политика. Криптично съобщение, намиращо се в кодирането на блок Genesis на Биткойн, прави целта на проекта ясна. Вграден в coinbase на този блок беше загадъчното съобщение:

„The Times 03 / януари 2009 г. Канцлерът е на ръба на второто спасяване за банките.“

Самото съобщение се отнася до заглавие в Времената публикувано на същата посочена дата. Създателят на Биткойн вярва, че лошата парична политика ще доведе света до катастрофа. Може би това е причината, поради която Биткойн използва само стабилни финансови принципи, за да гарантира своята стойност и употреба.

Инфлация

Лошата парична политика обикновено води до избягваща инфлация. Когато страните изпитват инфлация, валутите им рязко намаляват. Инфлацията може да унищожи местната икономика и да накара гражданите да останат в състояние на смазващ дълг. Цялата икономия на живот се заличава в дни, когато инфлацията излезе извън контрол. Инфлацията възниква, когато количеството валута на пазара надвишава търсенето.

Фиат-валутата няма максимално предлагане. Правителствата и Федералният резерв могат да се срещнат и да създадат ново финансиране, както сметнат за добре. Проблемът с този подход е, че правителствата са известни с това, че оставят печатарите да се развихрят, за да покрият разходи като инфраструктура и войни.

Биткойн Бяла книга

Биткойн Бяла книга

Биткойнът не преживява инфлация, тъй като има ограничено предлагане от само 21 милиона монети. Това ограничено предлагане се представя на пазара на редовни интервали от време. По този начин биткойнът предоставя на света глобална резервна валута, която е много по-предсказуема от останалите съществуващи системи.

Цензура


Цензурата е друг важен въпрос, с който Биткойн се справя директно. Децентрализираните мрежи са исторически трудни за цензура. Например, помислете за любимата си платформа за видео стрийминг. Това е друга форма на децентрализирана мрежа. Той просто ви позволява да се срещате с други хора онлайн и да търгувате с данни, независимо от това какво представлява.

Биткойн е подобен в много отношения. Позволява на всеки да се срещне и обмени стойност. Всички транзакции с биткойн се извършват в директен процес peer-to-peer. Тъй като няма посредници, регулатори или други участващи страни, няма кой да цензурира правото ви да харчите крипто, както решите.

Прозрачност

Биткойн функционира на основен протокол за прозрачност. Публичните блокчейни позволяват на всички в мрежата да виждат всяка транзакция в реално време. Нито един биткойн не се движи в мрежата, без хората да имат възможност да го проследяват. Тази прозрачност позволява на Bitcoin да се отдели от останалите пазари в света. Биткойн е първият наистина децентрализиран пазар, определен от търсенето и предлагането.

поверителност

Въпреки че осигурява по-голяма прозрачност, Bitcoin е в състояние да осигури и повече поверителност. Биткойн премахва имената на сметките и вместо това разчитате на два ключа. Първият ключ е вашият публичен ключ. Това е ключът, който давате на хората да ви изпращат биткойн. Вторият ключ е вашият личен ключ. Ето как можете да изпращате биткойн. Никога не давайте този ключ на никого. Ако го направите, те могат да вземат всичките ви биткойни и вие не можете да направите нищо по въпроса.

Как работи Bitcoin (BTC)

Биткойнът успя там, където предишните виртуални валути се провалиха поради въвеждането на технологията на блокчейн. Блокчейнът е децентрализирана мрежа от компютри. Тази верига от компютри използва цялата изчислителна мощ на мрежата, за да остане защитена.

Биткойн търговия - Анализ чрез CoinMarketCap

Биткойн търговия – Анализ чрез CoinMarketCap Биткойн търговия – Анализ чрез CoinMarketCap

Биткойн транзакциите се групират в блокове. Това са блоковете, които създават веригата от транзакции, т.е. Blockchain. Блокчейн валутите въведоха клеймо за време в уравнението си, за да ги направят непроменими. Тази времева марка е как Сатоши Накамото успя да победи вековния проблем, с който се сблъскват виртуалните валути, удвоявайки разходите.

Двойно харчете Quagmire

Предишни опити за виртуални валути бяха много близки, но в крайна сметка се провалиха поради проблема с двойното харчене. Проблемът с двойното харчене беше как да се спре хакерите да харчат криптовалута два пъти по време на транзакция. В материалния свят това не е проблем. Някой ви дава пари в брой, а те не разполагат с тях, а вие имате.

В цифровия свят хакерите могат да ви изпратят виртуална валута и докато тази транзакция се обработва, изпратете отново подобна транзакция, преди системата да разпознае дублирането. Накамото хитро добави клеймо за време към всеки блок транзакции. След това този клеймо се използва в криптографския код в следващия блок.

Майнинг на биткойни (BTC)

Транзакциите в блокчейн Bitcoin получават одобрение от възли, известни също като „миньори“. След като блокът от транзакции получи одобрение, той се добавя към веригата от транзакции, за да формира блокчейна. Важното е, че майньорите получават награди за осигуряване на мрежата.

Първоначално тази награда беше определена на 50 биткойна. Тези награди са определени на половината на всеки 210 000 блока. Средно този процес отнема около 4 години. През 2012 г. настъпи първото полувреме. Това доведе до награди за добив на биткойни до 25 BTC. След това, през 2016 г. се случи още един. Това остави миньорите да получат 12.5BTC. Най-скорошното наполовина беше на 11 май 2020 г. и отне награди до 6.25BTC. Анализаторите прогнозират при тази скорост, окончателната награда за добив ще се случи някъде през 2140 г..

Защо толкова много власт

Често чувате хора да се оплакват, че мрежата на Биткойн е жадна за власт. Причината, поради която Биткойн изисква толкова много енергия, е свързана с настройката му за добив. В алгоритъма Proof-of-Work (PoW) само един майнер може да добави транзакцията към блокчейна. За да определи кой възел получава тази чест, всеки възел се състезава за решаване на усъвършенствана математическа формула. Тази формула е известна като уравнение SHA-256

SHA-256

SHA-256 е изключително сложно уравнение, което изисква компютрите да използват цялата си процесорна мощ. Уравнението е толкова трудно, че има повече смисъл компютърът да генерира произволни предположения, вместо да прави опит за уравнение директно. За отбелязване е, че отговорът на уравнението трябва да започне с четири нули, за да бъде валиден. Отнема около 10 минути, за да завърши този процес.

Инвестирането в биткойн (BTC) - всичко, което трябва да знаетеРегулиране на трудността

Колкото повече задръствания в биткойн мрежата, толкова по-трудно става уравнението. Този механизъм за корекция на трудността помага на Биткойн да поддържа прогнозното си парично предлагане. Поради въвеждането на миньори от висок клас като ASIC (Интегрални схеми, специфични за приложението), трудностите при добива на биткойни достигнаха нови висоти. Тези чипове са хиляди пъти по-бързи от компютрите при решаване на уравнението SHA-256. Разбира се, протоколът ще изисква повече нули в началото на отговора. Тази маневра увеличава трудността на уравнението.

Предимства на биткойн (BTC)

Биткойнът въвежда някои невероятни ползи на пазара. От една страна, Bitcoin е безопасна екосистема. Вашите транзакции се завършват по равнопоставен начин. Колкото по-малко са ангажираните посредници, толкова по-рентабилни и бързи стават транзакциите. Ето защо биткойнът е много по-евтин за изпращане в чужбина, отколкото фиатната валута.

Можете да изпратите милиони в Биткойн за минути и за част от разходите за изпращане на същото количество стойност във фиатна валута. Биткойн рационализира международните плащания по невъобразим досега начин. Центровете за разплащане на биткойни са отличен пример за това как тази криптовалута е помогнала в полза на света.

Биткойнът не е обвързан с нито едно правителство и следователно не е спазен от каквито и да било санкции или други ограничения, наложени върху фиатните валути. Хората могат да харчат своите биткойни, без да имат предвид политиката. Децентрализираният характер на блокчейн мрежата на Биткойн прави невъзможно правителствата да спират.

История на биткойн (BTC)

Официалната история на Биткойн започва на 18 август 2008 г. Тогава Сатоши Накамото, анонимният създател на Биткойн, регистрира домейна Bitcoin.org. Два месеца по-късно той публикува линк към известния си сега биткойн документ. Документът беше озаглавен „Биткойн: Електронна система за пари в брой“ (Peer-to-Peer Electronic Cash System) в пощенски списък на Cypherpunk. Общността на Cypherpunk вярва, че поверителността е от решаващо значение в днешната цифрова среда.

Блокът на Биткойн Genesis е добит на 3 януари 2009 г. Това беше началото на блокчейна на Биткойн. Като такъв, той също е посочен като Блок 0. Nakamoto също събра награда от 50 биткойни за добив на този първи блок. Същия месец първият клиент на Bitcoin с отворен код излезе на пазара чрез публикация на SourceForge.

Ранни транзакции

В ранните дни на Биткойн вълнението беше ограничено само до сектора за виртуална валута. По-специално, добре познатият компютърен програмист, Хал Фини беше първият човек, който получи биткойн транзакция. Хал беше в тесен контакт с Накамото през първите дни на биткойн. Той получи 10 биткойни от Накамото на 12 януари 2009 г..

Има някои други поддръжници на проекта, които са активни и днес в сектора. Уей Дай, създателят на предшественика на биткойн b-money, беше голяма част от тези ранни дни на тестване. Също така Ник Сабо, създателят на друг предшественик на Биткойн, Битголд, беше един от първите лица, които взеха участие в тези децентрализирани транзакции.

Копаене и изчезване на Накамото

Накамото беше много активен в ранните дни на Биткойн. Той често общуваше с гореспоменатите разработчици и други в пространството. Той обсъди своята концепция в различни публикации, които все още се появяват и днес.

През тези дни той активно правеше модификации и публикувано техническа информация и на форума за биткойн. Той също така е добил около 1 милион биткойни според експертни проучвания. След това, без предупреждение, той изведнъж изчезна. В последния си пост той обсъжда някои последни промени, които е направил във функцията „безопасен режим“, и оставя връзка към компилациите.

Satoshi Nakamoto Последна публикация във форума чрез Bitcoin Forum

Satoshi Nakamoto Последна публикация във форума чрез Bitcoin Forum

Никога не заявява нищо за напускане. В публикация преди финалната обаче той заявява, че „би било хубаво да привлечем това внимание във всеки друг контекст. WikiLeaks ритна гнездото на стършелите и роят се насочи към нас. ” Откакто Накамото изчезна, разработчик Гавин Андресен пое ролята на водещ разработчик в Биткойн фондация.

Ден на пицата

На 22 май 2010 г. биткойн ентусиаст на име Ласло Ханиец закупени две големи пици Papa John’s за 10 000 BTC. Транзакцията се извърши на форумите за биткойн. В постовете Hanyecz предлага 10 000 BTC на всеки, който вземе пици, ще ги плати и ще ги достави в дома си. Смешно той заявява, че се нуждае от две пици, за да може да „хапне“ някои на следващия ден.

Британец прие предложението и в рамките на следващия час Hanyecz разяждаше вкусна пица, а доставчикът тръгна със своите 10 000 BTC. По това време 10 000 BTC струваха само около 41 долара. Днес тези BTC са на стойност над $ 100 000 000,00.

Появяват се уязвимости

В началото на август 2010 г. векторът за атака стана очевиден за разработчиците на ядро ​​на Биткойн. Грешката при кодирането е причинила проблеми с проверката на блока. Хакерите могат да използват тези проблеми, защото позволяват на потребителите да заобикалят икономическите ограничения на Биткойн. На свой ред хакер може да създаде безкраен брой биткойни.

Само няколко дни по-късно тези рискове станаха реалност, тъй като 184 милиарда биткойни бяха генерирани в една транзакция. Тези новосечени монети бяха изпратени на два адреса в мрежата. За щастие разработчиците вече бяха наясно с уязвимостите. Те решават да обърнат транзакциите и да разклонят блокчейна на Биткойн до обновената защитена версия.

По това време използването на биткойн все още беше изключително за разработчиците, така че не беше проблемът, който би бил днес. От критично значение това беше единственият път, когато биткойн транзакция беше обърната. Оттогава не са открити други недостатъци в сигурността.

Появява се крипто пазар

На следващата година се появиха други криптовалути. Това беше раждането на крипто пазара официално. Също така избрани фирми започнаха да приемат биткойн като плащане за услуги. Първата организация, която направи това, беше Фондация Electronic Frontier. WikiLeaks също беше сред първите фирми, които приеха дарения от Биткойн.

През 2012 г. Биткойн получи първата си епизода в национален телевизионен сериал. Криптовалутата се появи в правната драма на CBS, наречена Добрата съпруга.  Тази година стартира и Bitcoin Foundation. Основателите на тази група бяха Гавин Андресен, Джон Матонис, Патрик Мърк, Чарли Шрем и Питър Весенес.

Целта им беше да ускорят приемането на биткойни до нови висоти. За да изпълнят тази задача, разработчиците се опитаха да настояват за повече стандартизация, защита и популяризиране на протоколи с отворен код на пазара. Днес фондацията Bitcoin все още играе жизненоважна роля за разрастването на Bitcoin.

BitPay

През октомври 2012 г., популярният процесор за плащане на Bitcoin, BitPay отпразнува важен етап. Фирмата достигна до 1000 търговци, приемащи Bitcoin. Същата година, една от най-големите хостинг платформи в света, WordPress започна да приема плащания с биткойн. Тези развития биха довели до невероятна следваща година за Биткойн.

През 2013 г. биткойн направи големи крачки. Това беше годината, в която обработващият плащания Coinbase отчете успешната продажба на $ 1 милион BTC при средно $ 22 на монета. Това беше и годината за първия голям пазарен срив на Биткойн. През март имаше масивна разпродажба, тъй като общността на Биткойн се раздели за около шест часа.

Две биткойни

Техническата злополука остави света с две отделни блокчейн Bitcoin за часове. Разработчиците призоваха да спрат всички транзакции, за да разберат проблема. Това накара инвеститорите да загубят вяра в прохождащия проект. Настъпи разпродажба със стойност на проливане на биткойни за минути. Разработчиците успяха да стабилизират ситуацията, когато накараха всички майнери да надстроят до версия 0.7 като нов стандарт.

Проблеми с регулирането на биткойн (BTC)

Това беше и годината, в която регулаторите започнаха да забелязват дейностите на Биткойн. По-конкретно, Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) направи публично изявление, в което заяви, че миньорите, продаващи своите BTC награди за фиат, необходим за регистрация като бизнес за парични услуги или изправени пред последствия. Това съобщение предизвика леко вълнение на пазара, но това беше просто капка в кофата на това, което предстои.

През април биткойн претърпя голям срив, за разлика от който и да било преди. Сривът беше предизвикан от увеличени закъснения при обработката, изпитани от най-голямата световна борса по това време, Mt.Gox, и водещия в света процесор за плащане на биткойни BitInstant. Крахът видя, че цените на биткойните свободно паднаха от 266 на 76 долара.

Конфискации

Тази година беше и първият път, когато държавна агенция заяви, че е конфискувала Биткойн. Конкретно, Американската администрация за борба с наркотиците изброи конфискацията на 11,02 биткойни в известие на Министерството на правосъдието на САЩ. Приблизително по същото време властите иззеха множество акаунти, свързани с борсата Mt.Gox.

Регулаторни проблеми

Биткойн премина през някои регулаторни проблеми и през това време. Отделът за администрация и политика на чуждестранна валута в Тайланд направи биткойните незаконни в страната. Също така, американският федерален съдия Амос Маззант от източния окръг на Тексас от Пета верига направи противоречиво решение, че биткойнът е „валута или форма на пари“. И накрая, Министерството на финансите на Германия призна криптовалутата като финансов инструмент.

Пътят на коприната

През октомври 2013 г. ФБР иззе около 26 000 BTC от уебсайта Silk Road. Това беше най-голямото изземване на биткойн дотогава. Човекът зад операцията, Рос Уилям Улбрихт, е признат за виновен в трафика на наркотици и осъден на доживотен затвор за ролята си в създаването на този децентрализиран пазар. Мнозина смятат, че това изречение е твърде строго и че той е обвинен като дилъри, а не като разработчик на пазара.

Рос Уилям Улбрихт

Рос Уилям Улбрихт

Биткойн банкомати

По това време банкоматите за биткойн също започнаха да се появяват по целия свят. Robocoin и Bitcoiniacs стартираха първия в света Bitcoin банкомат през октомври 2013 г. Този исторически банкомат се намира във Ванкувър, Канада. Същия месец китайският интернет гигант Baidu позволи на клиентите на услугите за сигурност на уебсайта да плащат фактурите си с помощта на биткойни. Също така, BTC Китай изпревари базираната в Япония Mt. Gox като най-голямата борса за търговия с биткойни по обем на търговията в света.

През декември мениджърите на популярния онлайн търговец Overstock.com обявиха плановете си да приемат биткойн през следващите седмици. Малко след това пазарът претърпя нова голяма загуба. Този беше доведен отчасти, защото Китайската народна банка забрани на китайските финансови институции да използват биткойни. По това време Китай контролира по-голямата част от обема на търговията с Биткойн.

Биткойн идва във Вегас

През 2014 г. биткойн продължи по пътя си към институционално приемане. Тази година се появиха както казино D Las Vegas Casino, така и хотел Golden Gate & Казино имоти в центъра на Лас Вегас обявиха, че ще започнат да приемат криптовалутата. Тази новина помогна за укрепване на цената на биткойн. Тласъкът обаче беше краткотраен.

През февруари 2014 г. Биткойн преживя прословутия Mt.Gox Hack. По време на атаката платформата видя загуба от 744 000 биткойни. По-малко от месец по-късно най-голямата борса за биткойни в света подаде молба за фалит. Пазарът пропусна стойност след това разкритие.

Основни постижения

През септември пазарът започна да се възстановява. Това беше месецът, в който TeraExchange получи одобрение от CFTC да започне да предлага различни базирани на биткойн услуги. По-конкретно, компанията започна да предлага суап продукт без рецепта, базиран на цената на биткойн. Това събитие беше монументално постижение за целия пазар, защото за първи път американска регулаторна агенция одобри биткойн финансов продукт.

Биткойнът (BTC) става основна

Годината завърши силна и за биткойните. Компютърният гигант Microsoft започна да приема Bitcoin от потребителите през декември. Можете да закупите игри Xbox и софтуер за Windows, използвайки Bitcoin. Също така, първият документален филм за Биткойн, Възходът и възходът на биткойните, беше освободен.

До 2015 г. пазарът на биткойни започва да набира скорост. През януари същата година Coinbase набра 75 милиона долара за финансиране на семена. През тази година популярната борса Bitstamp спря да търгува за една седмица поради хак. Според документите на компанията, фирмата е откраднала 19 000 биткойни по време на инцидента. Впечатляващо е, че платформата се отвори отново и нито един потребител не загуби средства само дни по-късно.

Нови висоти

На следващата година мрежата на Биткойн се разширява до нови висоти. Мрежата достигна рекордна скорост от над 1 екзахаш / сек. През март 2016 г. кабинетът на Япония призна виртуалните валути като форми на плащане. Това помогна да се стимулира пазарната стойност и развитието в региона. За съжаление, през август 2016 г., друга голяма биткойн борса, Bitfinex, е хакнат и са загубени около 120 000 BTC.

Биткойнът е признат в Япония

През 2017 г. Япония прие повече законодателство, благоприятстващо биткойн. В тази обиколка биткойн беше официално признат като легален начин на плащане. Тази позиция помогна да се издигнат обемите на търговия до нови висоти. Пазарът експлодира. Например между януари и май 2017 г. обменът Poloniex отчете ръст от над 600% активни търговци на своята платформа.

Проблеми с мащабируемостта

Тези рекордни върхове доведоха до навлизането на повече инвеститори на пазара. Всички тези потребители създадоха огромно количество задръствания в мрежата. Скоро транзакциите с биткойн струваха повече и отнемаха много повече време. Проблемът достигна точка на кипене, когато общността на Биткойн се раздели как да се справи с проблемите. В крайна сметка се появи нова криптовалута на име Bitcoin Cash.

Задръстване на биткойни чрез WooBull

Задръстване на биткойни чрез WooBull

През 2018 г. Южна Корея предприе сериозни действия срещу биткойните, когато забрани анонимните транзакции. Тази година се появи и решението за разплащане извън мрежата – Lightning Network. Мълниеносната мрежа разчита на частни канали за плащане, за да предотврати задръстванията на пазара на Биткойн.

Биткойн банкиране

Решенията за биткойн банкиране започнаха да навлизат на пазара и тази година. Това време е, когато появата на биткойн дебитни карти и банкови сметки започна да набира популярност. Освен това банкоматите за биткойни започнаха да се появяват на повече места, тъй като цените им спаднаха значително и повече производители навлязоха в сектора.

До 2019 г. биткойнът вече беше име на домакинство. Имаше хиляди криптовалути и пазарът се разширяваше. Освен това това е времето, когато други големи криптопроекти започнаха да говорят регулатори. По-конкретно, монетата Libra на Facebook имаше регулатори на ръба.

Тази година биткойнът започна да узрява. В днешно време можете да правите почти всичко с биткойн. Можете да плащате данъци, пътувания или дори с карти за храна или подаръци. Освен това разширяването на сектора DeFi предостави на потребителите на Bitcoin още повече възможности по отношение на съхранението на Bitcoin и пасивните потоци на доходите.

Кой е изобретил биткойн (BTC)?

Докато името зад бялата книга на Биткойн гласи Сатоши Накамото, няма кой да пристъпи напред и да докаже, че наистина са създател на Биткойн. Много хора заявиха, че са били Накамото, но все още никой не е успял да премести нито един от първоначалните 1 милион BTC, добити от разработчика в ранните му дни. Тази липса на съществени доказателства доведе до конспиративни теории, които се разделиха.

В един конкретен случай се появи компютърен програмист и ранен биткойн на име Крейг Райт, който твърди, че е Накамото. Той дори се опита да подаде Copywrite на името на Bitcoin. Когато обаче дойде време да докаже, че е Накамото, той не успя да представи никакви доказателства, които да го свързват с тези неподвижни милиони BTC.

Имало е и случаи, когато някой е бил сбъркан с Накамото. Newsweek отне живота на мъжа през звънеца, след като неправилно публикува, че той е създателят на Bitcoin. Този човек Дориан Накамото отрече да има нещо общо с проекта. Днес лицето му стои като символично изображение, представляващо Сатоши Накамото.

Как да закупите биткойн (BTC)

Можете да получите Bitcoin на всяка борса. Binance предлага директни валутни двойки биткойн фиат. Трябва само да се регистрирате за акаунт. След като акаунтът ви е валиден, можете да го заредите с фиатна валута. За щастие Binance току-що добави незабавно зареждане на акаунта този месец. Преди зареждането отнемаше три дни.

След като вашата фиатна валута е на борсата, можете просто да изберете двойката за търговия BTC / USD и сте готови. Целият процес отнема само минута и е много прав. За отбелязване е, че Binance е най-голямата борса в света.

В зависимост от вашия регион може да погледнете нашето ръководство за Канада или Сингапур.

Инвестирането в биткойн (BTC) - всичко, което трябва да знаете Инвестирането в биткойн (BTC) - всичко, което трябва да знаете Инвестирането в биткойн (BTC) - всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени потребители

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Европейски търговци

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

$ 1,00

Минимален акаунт

35 евро

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате биткойн (BTC)

Съхраняването на вашите биткойни е лесно. На разположение на инвеститорите в биткойн са повече опции от всякога благодарение на популярността на тази монета. Най-лесният начин да съхранявате BTC е в мобилно приложение. Мобилните приложения са лесни за навигация и могат да бъдат изтеглени за секунди. Най-хубавото е, че повечето са безплатни за използване.

Мобилните BTC портфейли като JAXX са изминали дълъг път от ранните дни на пазара. Днешните портфейли са лесни за използване и могат да съхраняват множество различни криптовалути. Тези платформи ви улесняват да диверсифицирате инвестициите си и да следите портфолиото си.

работен плот

Ако искате по-сигурна опция от мобилния портфейл, винаги можете да използвате биткойн клиент за настолни компютри. Портфейлът на работния плот е по-сигурен, защото компютърът ви обикновено е по-сигурен от вашия смартфон. Освен това, тъй като портфейлът за настолни компютри е разработен от основните разработчици на проекта, знаете, че това е по-безопасна опция за разглеждане.

За тези от вас, които възнамеряват да HODL големи количества биткойн, или за всеки, който смята, че сигурността е основната грижа за инвестицията, хардуерният портфейл е най-добрият ход. Хардуерните портфейли поддържат Bitcoin безопасно съхранен офлайн. Тази стратегия държи криптата ви далеч от хакери и други злонамерени кодове.

Хардуерен портфейл

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в BTC или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхраняван офлайн в „хладилно хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат Bitcoin (BTC).

Бъдещето на биткойните

Бъдещето на биткойните изглежда светло. Сега светът признава силата на блокчейн технологията. Биткойн продължава да разширява както своята потребителска база, така и функционалности. Анализаторите са единодушни, че е въпрос на време биткойнът да стане водещата световна резервна валута.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map