Инвестиране в запаси от Illumina (NASDAQ: ILMN)

Илюмина (NYSE: ILMN) е компания за геномика със седалище в Сан Диего. Основана през 1998 г., компанията се превърна в лидер в индустрията чрез разработването на технологии и оборудване за генетично секвениране. Чрез тази работа продуктите на Illumina се превърнаха в индустриален стандарт в редица различни области. Illumina се открои като една от водещите иновативни компании в развиващия се сектор на геномиката, която предизвика значителен интерес от инвеститори, които виждат потенциал за дългосрочен растеж. Иновациите, разработени от Illumina, позволиха на учените да направят значителни пробиви в изследването на болестите и отвориха вратата към безброй други клинични и изследователски приложения, които никога не биха били възможни само преди няколко години.

Какво е Illumina (ILMN)?

Геномиката, която се отнася до изследването на гените и свързаните с тях функции, е изследвана близо четири десетилетия. Въпреки това, последната вълна от иновации едва сега отвори вратата към изцяло нова граница на приложения в областта на здравеопазването и медицината. Най-известните продуктови иновации на Illumina са в областта на геномното секвениране. Геномното (или генетично) секвениране може най-добре да се опише като правене на моментна снимка на целия генетичен материал на индивида. Чрез този процес могат да бъдат открити вариации на молекулярно ниво, които могат да насочат възможностите за лечение на пациентите, да изследват генетичните връзки и произход и да определят податливостта към специфични заболявания. Разработените от компанията аванси са намалили разходите за сглобяване на един геном от близо 3 милиарда долара през 2003 г. на 1000 долара през 2014 г. Очаква се тези разходи да бъдат допълнително намалени до 100 долара, използвайки най-новата технология на компанията NovaSeq. Намаляването на тези разходи ще бъде изключително важно за разширяване на клиничното приложение на генетичното секвениране. Чрез тяхната работа Illumina има за цел да промени начина, по който се изучава и лекува човешкото здраве.

Използвайки технологията за последователно следващо поколение на Illumina (NGS), ДНК, РНК и метилиране могат да бъдат секвенирани за различни изследвания и клинични приложения. NGS позволява на учените да изучават генетичен материал на дълбочина, която никога досега не е била постигната. Изследователите в областта на медицината използват тези нови методи за изследване на репродуктивното здраве, рак, микробиология, автоимунни нарушения, сърдечни заболявания и неврологични и психиатрични разстройства.

Защо Illumina (ILMN) Материя?

Чрез иновации в научноизследователската и развойната дейност през последните няколко десетилетия Illumina успя да запази крепостта на този пазар. Водещата в индустрията NGS технология се използва за Illumina във цялото им оборудване. Illumina предлага 6 вида „секвенсори“ (машини, които секвенират генетичен материал), за да отговорят на нуждите на голяма и разнообразна клиентска база, от основни медицински лаборатории до най-големите международни изследователски центрове в света. В резултат на тази диверсификация, над 90% от данните за последователността, генерирани някога в света, са използвали технологията на Illumina.

Поради това господство на пазара, Illumina успя да осигури няколко партньорства през годините за по-нататъшни модерни изследователски проекти. Например, компанията създаде a публично-частно партньорство с правителството на САЩ по време на избухването на ебола в Западна Африка. Използвайки Sequencers на Illumina, бяха предоставени данни в реално време за това как болестта се разпространява и мутира, което дава възможност на учените да поддържат бързи темпове в разработването на ваксини и други лечения. Съвсем наскоро Illumina беше първата компания, която получи одобрено от FDA устройство за тестване на NGS за COVID-19. Технологията, разработена от Illumina, позволи да се установи генетичният произход на инфекцията, като даде на учените по-голяма представа за бързото движение на COVID в общностите. Оборудването на Illumina беше и първото, което секвенира целия геном на COVID-19 в началото на 2020 г., което позволи на учените да получат решаваща представа за заболяването в ранна детска възраст.

Илюмина (ILMN) Перспективи

Освен настоящото им предлагане на продукти, ключов двигател за по-нататъшен растеж е придобиването на Grail през 2020 г. за 8 милиарда долара. Мултираковият скрининг тест на Граал е наречен един от най-обещаващите нови инструменти в борбата с рака. Само чрез кръвни тестове, технологията Graal има потенциал да откриват над 50 вида рак в най-ранните им етапи. С инвестиране на рисков капитал от имена като Джеф Безос и Бил Гейтс, Граал е в добра позиция, за да се възползва от синергиите с Illumina. Grail вече се захранва от технологията Illumina NGS и обединяването на тези две компании допълнително ще затвърди тази връзка. Известна като течна биопсия, технологията за кръвен тест вече е преминала клинични изпитвания и се стреми към одобрение от FDA в много близко бъдеще. След като бъде одобрено, ще бъде възможно скринингът за рак да бъде част от рутинните годишни физически прегледи, като единственият необходим е прост кръвен тест. Пазарът на тестове за ранно откриване на рак се оценява на стойност 75 млрд. Долара до 2035 г. С това придобиване Illumina ще може да задоволи голяма част от това търсене на пазара през следващите години.

Граалът е само един пример за потенциала, който геномиката има за промяна в начина, по който гледаме на здравето и медицината. Тъй като изследванията продължават да се провеждат, все повече и повече приложения за технологията на Illumina ще бъдат открити. Други интересни пътища за потенциален растеж са в областта на репродуктивната медицина, с пренатален скрининг и други широки клинични приложения, които в момента се разработват.

Къде да купя Illumina (ILMN) Запаси

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.

Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.


Инвестиране в запаси от Illumina (NASDAQ: ILMN) Инвестиране в запаси от Illumina (NASDAQ: ILMN) Инвестиране в запаси от Illumina (NASDAQ: ILMN)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

Технологията Illumina напълно промени начина, по който научната общност изучава човешката генетика. Чрез десетилетия иновации компанията предприе крачки, които поставиха основите за невероятно развитие в научните изследвания. Вероятно безброй приложения за геномни изследвания тепърва ще бъдат открити, а разчитането на пазара на оборудването Illumina означава, че компанията е в добра позиция да продължи да расте и в бъдеще.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map