Инвестиране в корпорация Invitae (NYSE: NVTA)

Invitae Corporation (NASDAQ: NVTA) е биотехнологична компания, която създава продукти за генетично тестване за нуждите на здравеопазването. Заявената цел на Invitae е да работи за масовото внедряване на генетичните тестове в ежедневното здравеопазване. Чрез своите изследвания и разработки компанията създаде продукт, който позволява на доставчиците на здравни услуги да вземат по-информирани решения относно грижите за пациентите. Техните нискотарифни, високо подбрани и точни тестове се превърнаха в един от най-надеждните и надеждни комплекти за генетично тестване на пазара днес.

Какво е Invitae Corporation (NVTA)?

Invitae започва като дъщерно дружество на Геномно здраве, компания за геномика, основана през 2000 г., която се фокусира върху разработването на тестове за откриване на рак. Invitae е създадена през 2010 г. и след това се отделя в отделна организация през 2012 г. Оттогава компанията нараства до 800 служители и ангажира ресурсите си за разработване на достъпни, точни и достъпни комплекти за генетично тестване. Тези тестове могат да бъдат поръчани или от лекари, работещи с пациенти с медицински проблеми, или от здрави индивиди, които могат да извършват проактивен скрининг за наследствени заболявания. Тъй като 1 от 6 здрави възрастни са изложени на риск от сериозни здравословни състояния поради генетиката, скринингът става все по-важна част от здравеопазването. Компанията насърчава ранното откриване и намеса чрез техните продукти като начин за насърчаване на промените в начина на живот и увеличаване на мониторинга, за да се предотврати появата на по-сериозни здравословни състояния впоследствие.

За да се поддържат ниски разходи, тестовете обикновено се подготвят за определена клинична област. Например скринингът за клинична област като наследствен рак или сърдечни заболявания ще струва $ 250 на тест. За тези, които може да се нуждаят от по-цялостен процес на скрининг, тестовете за екзоми, които изследват целия геном, се предлагат за $ 1250. Трите основни продукта на Invitae са техният комплект за скрининг на рак, техният кардио скрининг комплект и холистичният им комплект за генетичен здравен скрининг.

Защо Invitae Corporation (NVTA) Материя?

Invitae се разграничава от конкурентите по няколко важни начина. Компанията направи своите тестове част от застрахователното покритие от много доставчици и в резултат на това разходите за потребителите са много по-ниски в сравнение с много други услуги за тестване. За тези, които се нуждаят от тестове, за да разберат наследствени заболявания или необясними симптоми, лекарите могат да правят поръчки за пациенти онлайн. С приблизително 300 милиона лица по целия свят, които имат застрахователно покритие, което покрива генетичните тестове от Invitae, спестяването на разходи при използването на системата на Invitae над конкурентите е една от основните ползи за потенциалните клиенти. Освен ценообразуването, друга полза е техният образователен портал и наличието на генетични консултанти. Налични без допълнителни разходи, хората, които са преминали тестване, могат да направят резултатите си още една стъпка напред и да говорят с професионалист от уеб портала на Invitae за своите резултати.

С над 1 милион пациенти, които избират Invitae за своите здравни нужди, компанията обобщава данни и разработва рамка за идентифициране на адресируемите пазарни сегменти въз основа на възрастта на индивида. Компанията е групирала пациентите на четири адресируеми пазара. Първият идентифициран пазар, който може да се адресира, е на възраст 0-17-годишна възраст, при който хората ще използват генетични тестове за новородено изследване или за определяне на причини за забавяне на развитието. Следващият сегмент на адресируемия пазар е на възраст 18-40 години, които могат да се възползват от генетични тестове за лечение като асистирана репродукция и перинатален скрининг. Третият сегмент, на възраст 41-65 години, може да се възползва от диагностични тестове, които идентифицират генетични рискове за заболявания и други диагностични тестове. И накрая, пазарът на 65+ е най-големият адресируем пазар, който се изчислява на 63 милиарда щатски долара по света. Тези хора могат да се възползват от използването на генетични тестове за неща като подбор на онкологична терапия и тестване на зародишна линия.

Invitae Corporation (NVTA) Перспективи?

През годините иновациите на компанията позволиха непрекъснато да намаляват разходите. През 2015 г. една проба струва средно 1250 долара за производство. Пет години по-късно цената е намалена до 274 долара за проба. Дългосрочната цел на Invitae е да превърне генетичния скрининг в „стандарт на грижа“ за проблеми, свързани със здравето. За целта компанията направи общо 11 стратегически придобивания на обща стойност $ 600 милиона от самото начало. Заедно тези придобивания донесоха на компанията десетилетия опит, свързан с секвенирането и анализа на ДНК. Включването на тези знания в портфолиото на Invitae позволява последователно въвеждане на нови и иновативни идеи, намаляване на разходите за изследвания и ускоряване на сроковете за нови продукти, за да достигнат до обществеността.

Едно голямо придобиване, което си струва да се спомене, е сделката от юни 2020 г. за придобиване на ArcherDX, компания, специализирана в тестването на рак. Компанията притежава технология, която не само може да открие наследствени рискове от рак, но също така дава възможност на пациентите с рак да открият потенциални генетични проблеми, които биха повлияли на лекарствата или други възможности за лечение. Този тип разбиране е много полезно за фармацевтичните компании, провеждащи клинични изпитвания. ArcherDX също ще може да се възползва от Invitae, като прехвърли съществуващите им връзки с големи фармацевтични имена като AstraZeneca и Bayer. Компанията изчислява, че общият адресен пазар, който е отключен в резултат на това придобиване, е около 45 милиарда долара.

Къде да купя Invitae Corporation (NVTA) Запаси

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.

Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в корпорация Invitae (NYSE: NVTA) Инвестиране в корпорация Invitae (NYSE: NVTA) Инвестиране в корпорация Invitae (NYSE: NVTA)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

Invitae работи в силно разрушителна индустрия, която за няколко години може да промени начина, по който мислим за здравеопазването. Всеки ден се изследват и тестват нови разработки, които биха могли да намалят рисковете от сериозни заболявания като рак и сърдечни заболявания. На продуктите Invitae се разчита в голяма степен както от лекари, работещи с пациенти, така и от здрави индивиди, които се стремят да бъдат по-добре информирани за своите рискови фактори. Тъй като населението ни продължава да остарява, необходимостта от тези технологии ще става все по-важна.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me