Къде и как да купя Kin | Урок стъпка по стъпка

Миналата година приложението за съобщения Kik, собственост на базираната в Канада компания Kik Interactive, пусна собствена криптовалута, наречена KIN. По време на своето ICO, KIN събра над $ 50 милиона долара (над 160 000 ETH) – вероятно стимулирано от инвеститори, развълнувани от милионната потребителска база на Kik.

С символа екипът на Kik и KIN създаде нова екосистема от цифрови услуги; този цифров актив се използва за награждаване на разработчиците за услуги и до известна степен потребителите за използването им от тези услуги (като геймърите).

AdobeStock 220858839

Тази година криптовалутата придоби популярност след пускането на първата си мобилно приложение, и крипто портфейл. Тази монета, която по време на печата е около $ 0,0000830 с пазарна капитализация от $ 62 094 564, е “задължителна” в някои инвестиционни планове поради способността й да прониква бързо в мобилната потребителска база.

Но как да отидете за закупуване на KIN?

1. Вземете портфейл KIN

На 17 юли 2018 г. Kin Foundation, фирмата зад KIN, обяви старта на портфейла KIN, Kinit Beta, който вече е достъпен в Google Play Store. Въпреки това, Kinit не е готов да бъде портфейл на KIN, тъй като не може да приеме токените ERC-20, закупени на борсите.

Така че, тъй като KIN е изграден върху блокчейн Ethereum, можете да използвате MyEtherWallet, който поддържа всяка монета, изградена върху блокчейна Ethereum. Наличието на KIN портфейл ще ви позволи да съхранявате KIN токени, а също така ще ви предостави адрес (обикновено обозначен с Вашия / Моят адрес) този адрес ще ви позволи да получавате токени.

Можете да прочетете пълното ни ръководство за MyEtherWallet („MEW) тук. Моля, не забравяйте да следите всички настоящи мерки за сигурност, предложени от сайта.

2. Купете Ethereum

В момента можете да закупите KIN само с няколко валути; никой от тях не е USD или EUR. За да получите KIN, ще трябва да купите ETH, BTC или XLM (Stellar) и да търгувате за него. С най-високия достъпен обем на търговия препоръчваме да закупите Ethereum, който ще използвате за търговия с KIN.

ETH е включен в списъка за закупуване на фиат на много известни борси; най-лесният за навигация е Coinbase, Gemini или Kraken. Няма да имате нужда от ETH портфейл, тъй като ще прехвърлите ETH на нова борса, за да търгувате незабавно за KIN.

3. Регистрирайте се за IDEX

KIN е достъпен за търговия на няколко борси, които можете да видите тук (изброени по обем). Това не са големи борси (една критика към KIN, но също така и област, в която може да расте).

Бихме препоръчали (от септември 2018 г.) да използвате IDEX или HitBTC за вашата търговия. В тази статия ще се спрем на IDEX.


И така, следващата ви стъпка е към IDEX официален уебсайт, където можете да се регистрирате, като създадете нов портфейл. Отново прочетете и разберете условията и се уверете, че вашите данни са в безопасност и сигурност. Ще бъдете задължени да изтеглите файл на Keystore и след като изтеглите файла Keystore и получите частен ключ към портфейла си, върнете се в портфейла си и отключете портфейла си с помощта на този файл Keystore, който сте изтеглили.

Вече можете да отидете в профила си, да щракнете върху „Wallet“ и да намерите Ethereum, за да можете да копирате адреса в клипборда си. Това ще бъде адресът, на който ще изпратите вашия Ethereum (ETH). Когато изпратите своя Ethereum от личния си портфейл или от борсата, която сте го купили, на копирания адрес, той трябва да се появи на сайта ‘My IDEX Balance’.

4. Обменяйте ETH за KIN

След това, на главната страница, можете да потърсите KIN в списъка, където IDEX е поставил всичките си търгуеми монети. Щракнете върху опцията KIN и тя ще доведе до нова страница, където вече можете да търгувате KIN с Ethereum, който сте получили. За да направите това, можете да закупите на текущата цена, посочена в диаграмата ПРОДАВА (т.е. някой е предложил да продаде KIn на цена), или можете да въведете собствена цена и да установите план „КУПЕТЕ“ за вашия ETH. За начинаещи препоръчваме да използвате цената, която обменът дава, която трябва да е най-ниската цена, за която някой е поръчал SELL.

За целта просто кликнете върху „Пазар“ в падащото меню на IDEX. И след това въведете колко KIN искате да купите. Той ще ви каже дали сте се опитали да купите повече, отколкото вашият ETH ще ви позволи да търгувате. И над кутията за търговия, борсата ще покаже остатъка ви от ETH салдото.

Можете да проверите портфейла си (горе вдясно), за да се уверите, че вашият KIN е преминал.

AdobeStock 222424582

5. Изпратете KIN в портфейла си

Важно е да се отбележи, че някои борси няма да държат KIN за вас. Например, ако изпратите монетите си на борси като Coinbase, те ще бъдат загубени. Когато сте изпълнили дадените стъпки за успешно закупуване на KIN монети, те ще се покажат в „Моят баланс IDEX.“ Ако искате да преместите тези монети в личния си портфейл, натиснете „Изтегляне“ и следвайте стъпките за преместване на вашите KIN монети от IDEX към вашия портфейл, този, който сте направили в Първа стъпка.

В този момент трябва да имате KIN токени, които вече можете да изпращате в портфейла си на MyEtherWallet. Моля, не изпращайте до вашето приложение Kinit (от сега), но можете да използвате приложението Kinit, за да спечелите повече KIN (само не базиран на Ethereum KIN)

Снимката е предоставена от SNB

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map