5 Прогнози за цените на биткойни се объркаха

Ценовите прогнози са често срещани в криптопространството, отчасти защото много инвеститори разчитат на тях за мотивация и отчасти защото някои от тях се осъществяват. Въпреки това много прогнози за Биткойн се оказват от грешната страна. Ето списък на прогнозите за цените на биткойн, които не успяха да постигнат целите си за 2018 г..

Рони Моас: $ 28 000 до средата на 2018 г.

Още през март 2018 г. финансовият анализатор Рони Моас прогнозира това Биткойнът би изпитал възходящ тренд и би достигнал 28 000 долара на стойност, най-вероятно до средата на тази година. Тъй като обаче нещата стоят в момента, тази прогноза за Биткойн може да не види бял свят. Годината почти свършва, но най-голямата и пионерска криптовалута в света не е близо половината от тази цифра.

Към момента на написването, Bitcoin се оценява на $ 3,965 USD нататък CoinMarketCap, уебсайт, който изброява криптовалути по отношение на пазарния им размер. Няколко неща ще трябва да се променят, преди тази ситуация да се промени към по-добро. Тъй като достигна рекордното си ниво в началото на 2018 г., цената на биткойн премина през серия от падания, тъй като мечките продължават да свалят цената неконтролируемо Волатилността е част от крипто пазара, но шансовете са малко, че BTC ще отскочи по-силно през останалите дни от годината.

Рони Моас е анализатор от Wall Street и основател на Standpoint Research. Неговата прогноза за биткойн някак не беше фокусирана върху текущото представяне на криптовалутата. Може би той е предвидил възходяща тенденция да се появи съвсем скоро, дори когато техническите анализатори показват значителни сигнали за продажба.

DutkKG1WwAU Jmv

Източник: Twitter.com

Кей Ван-Петерсен: 100 000 долара през 2018 г.

През декември 2016 г. Кей Ван-Петерсен прогнозира, че цената на биткойните ще достигне 2000 долара през 2017 г. По това време биткойнът е оценен на 900 долара в Coinbase. Тази прогноза се оказа вярна, когато до май 2017 г. стойността на криптовалутата вече надхвърли 2000 долара. Друга прогноза за Биткойн от същия анализатор обаче е насочена в грешната посока. Ван-Петерсен спомена, че Цената на биткойните може да достигне 100 000 долара през 2018 г..

Говорейки пред CNBC през януари тази година, Ван-Петерсен каза:

„Първо, бихте могли да твърдите, че имаме правилна корекция в биткойн, той е имал 50 процента отстъпление в един момент, което е здравословно. Но все още не сме видели пълния ефект от фючърсните договори … Не бих се изненадал, ако това е нещо, което виждаме. Това е нещо като изграждане на фундамент, след което ще бъде оценено малко по-високо. “

Въз основа на текущата цена на биткойн, тази прогноза може да не се сбъдне. От януари 2018 г. монетата преживя огромен спад в стойността, който може да отнеме много време, за да се възстанови. Прогнозата на Ван-Петерсен за биткойн от 100 000 долара дори противоречи на предишното му твърдение, че може да отнеме десет години за стойността на биткойн да достигне тази марка.

Прогноза за биткойн от $ 60 000 до декември 2018 г.

Към декември 2017 г. биткойнът поддържаше възходяща тенденция, която остави много експерти да стигнат до заключението, че криптовалутата може да достигне 60 000 долара през 2018 г. Стойността на пионерската криптовалута обаче не е близо до тази цифра, тъй като годината се приближава към края си. Докато биткойнът остава еластичен и доминиращ в криптопространството, неговата стойност е спаднала значително от януари 2018 г..


Говорейки за BTC в началото на тази година, няколко експерти вярваха, че стойността на криптовалутата се движи между 50 000 и 60 000 долара.

Във футуризма през декември 2017г, Марвин Дюмон, старши редактор на Bitcoin.com каза, „Bitcoin може да достигне $ 60 000 [до декември] 2018 г.“

Друг експерт споделя подобна идея. Според Мохамед Тайб, главен оперативен директор на Medicalchain, „Биткойн може да достигне $ 50 000 през следващата година, ако не и повече … Мисля, че всички ние сме все по-малко изненадани от заглавията, които излизат почти всеки месец за пробива, който биткойнът прави и не би трябвало да е изненада, когато достигне 50 000 долара. ”

Майк Новограц: Прогноза за биткойн от $ 40 000

Майк Новограц е известен анализатор и инвеститор в хедж фондове. Според него цената на биткойн може да достигне 40 000 долара през 2018 г. Като се има предвид как стойността на криптовалутата е достигнала половината от тази цифра едновременно, спекулациите с цените на биткойн на Novogratz все още могат да се случат, но не през 2018 г..

Към момента на написването цената е малко над $ 3000 USD. Повечето хора ще се радват, ако остане там или се покачи, но не под трите хиляди долара до края на декември.

Въз основа на представянето на биткойн и други алткойни като цяло, може да се каже, че годината не е била благоприятна за криптовалутите. Дори основните алткойни като Ethereum, Bitcoin Cash и други са имали намалени стойности с огромни маржове. С малкото живот, останало за 2018 г., можем само да изчакаме да видим как ще се развият нещата в крипто пространството.

Томас Лий: $ 14 000 на the края на декември 2018г

Прогнозата на Томас Лий за биткойн от $ 14 000 е една от тези, които ще пропуснат целта, що се отнася до прогнозата за биткойн през 2018 г. Биткойн бикът от Уолстрийт спомена няколко фактора, които според него биха могли да подтикнат цената на биткойн до тази марка. Факторите включват нарастващ списък с активни адреси на портфейла, увеличаване на транзакциите на сметка и „фактори, влияещи върху предлагането“. Това обаче няма да се осъществи скоро, като през 2018 г. остават само няколко дни.

Томас Лий е виден биткойн инвеститор и съосновател на Fundstrat Global, изследователска компания. Докато той използваше силна статистика и наука за данни в подкрепа на своите прогнози, нито една от тях не е близо до това, което графиките показват. В един от неговите туитове, Лий прогнозира, че цената на биткойните може да достигне 25 000 долара през 2018 г..

104858370 IMG 6144 tom lee. 1910x1000

Източник: cnbc.com

Финални мисли

Много прогнози за цените на биткойни вероятно ще пропуснат целите си за 2018 г. Това обаче не означава, че спекулациите са невалидни. От неуспешните прогнози има ценни уроци за научаване.

Крипто пространството е натоварено с висока волатилност и следователно никой не може да каже точно какво ще се случи през следващия час, ден, седмица, месец или година. Докато 2018 г. беше предимно мечи, опитни инвеститори и крипто влиятели като Erik Voorhees, John McAfee, Tim Draper и много други са доста оптимистични, че криптовалутата е пътят. С края на 2018 г. анализаторите могат да изразяват своите мнения, но обществеността може да се доверява само на класациите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map