Защо PayPal и Venmo са по-голям тласък за приемане на крипто, отколкото Revolut

Крипто входът на PayPal е настроен да засили приемането на криптовалута както на дребно, така и на търговеца – Market Watch

Що се отнася до масовото приемане, Bitcoin (BTC) и други криптовалути получиха голям тласък тази седмица след PayPal Holdings Inc., гигантът за онлайн плащания, който има пазарна капитализация от $ 239 млрд., съобщи добавянето на четири основни криптовалути към своите продуктови предложения. От 2021 г. потребителите могат да купуват, държат и продават криптовалута директно от своя акаунт в PayPal.

След съобщението на PayPal цената на BTC и много алткойни се повишиха значително. 

BTC получи огромен тласък от съобщението на PayPal. Източник: OKEx, TradingView

Както заяви PayPal, нарастващият интерес към цифровите плащания – задвижван от COVID-19 и развитието на дигитални валути на централната банка или CBDC – ускори приемането на криптовалути от компанията.

Четирите поддържани криптовалути – BTC, Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) и Litecoin (LTC) – ще бъдат предоставени първо на потребителите в САЩ през следващите седмици и се очаква да се разширят до Venmo и да изберат международни пазари в първата половина на 2021г.

Крипто стратегията на PayPal, накратко

PayPal заяви, че клиентите ще могат да използват криптовалутни холдинги, за да финансират своите покупки с 26 милиона търговци по целия свят. За да се осигури безпроблемно изживяване, не се начислява такса за услуга за покупка или продажба на крипто до края на годината. Освен това няма да се таксуват такси за държане на криптовалута в PayPal акаунт. Компанията също така отхвърли всякакви такси за конвертиране между криптовалута и фиат. По същия начин, от страна на търговеца, PayPal не налага никакви допълнителни интеграции или такси за приемане на крипто плащания.

PayPal също получи условно BitLicense от Нюйоркския държавен департамент за финансови услуги. Освен това PayPal продължава да разширява своята крипто стратегия чрез партньорства с попечители. Това беше съобщава че PayPal проучва придобиването на попечителя на Bitcoin BitGo Inc. за своите услуги за попечителство.

Има обаче ограничения за крипто предложенията на PayPal. Потребителите не могат да депозират или теглят криптовалута в и извън своите сметки – което означава, че могат да държат само криптовалути, закупени чрез техния акаунт в PayPal.

И накрая, Мелтем Демиърс, главният стратегически директор в CoinShares, вярва че PayPal може да пусне собствена цифрова валута през следващите шест до 12 месеца.

Хилядолетният пазар на Venmo може да е ключът към масовото приемане

Докато PayPal има 346 милиона активни потребители, от второто тримесечие на 2020 г. дъщерното му дружество Venmo има най-голям потенциал да стимулира масовото приемане на криптовалута. 

Venmo е мобилно приложение за равноправно плащане с 52 милиона потребители че доминира пазарът на мобилни плащания сред американските хилядолетия – сред които BTC придоби популярност. Според тези демографски данни 59% вярвал криптовалутите са положителни иновации във финансовите технологии. Освен това 17% от хилядолетията притежават криптовалути. Освен това, JP Morgan Chase наскоро отбеляза че предпочитанието на хилядолетието към BTC пред златото е ключовият двигател за дългосрочния потенциал за поскъпване на дигиталната валута. 


Крипто успехът на Revolut

Приемането на услуги за криптовалута от Revolut може да действа като референтен случай за PayPal. Първо цифровата банка стартира своите криптовалутни услуги през 2017 г. и позволи на потребителите да купуват и търгуват BTC, LTC и ETH. По-късно фирмата разшири своите крипто оферти до BCH, XRP и Stellar lumens (XLM). Крипто предложенията първоначално бяха достъпни за европейски клиенти, преди Revolut да ги разшири нас., Японски и Австралийски клиенти през 2020г. 

Revolut е забелязал значително увеличение на търговията с криптовалути след избухването на COVID-19. Над 30% от 10 милиона потребители на Revolut имат търгуван криптовалути в приложението. Ръстът е най-забележим през април 2020 г., когато имаше 68% месечно увеличение на потребителите, търгуващи с криптовалути, и 63% месечно увеличение на средната стойност на всяка търговия с криптовалута. 

Криптовалутата остава основният компонент на бизнеса на Revolut. Както посочва компанията годишен доклад, неговите криптовалутни фондове нараснаха от 37 милиона британски лири на 93,8 милиона британски лири през 2020 година.

При усвояването на крипто на дребно се наблюдава умерен растеж

От крипто анонса на PayPal до инвестицията на Биткойн в размер на 50 милиона долара, институциите виждат нарастващ интерес към криптовалутите. Въпреки това приемането на криптовалута сред търговците на дребно остава ограничено – все пак данни от Coinmap показва, че през март е имало кратък прилив на търговци на дребно, приемащи криптовалути, който най-вероятно е причинен от COVID-19. Оттогава броят на местата за крипто разплащане отбелязва умерен ръст, като към днешна дата са изброени 19 072 места за плащане на крипто.

Броят на местата за плащане на крипто се увеличи значително през март 2020 г. Източник: Coinmap

Докато приемането на криптовалути на дребно нараства бавно през 2020 г., съобщението на PayPal може да промени играта, като позволи на цифровите валути да достигнат 26 милиона търговци на PayPal. Анри Арсланян, глобалният крипто лидер на PwC, заяви пред OKEx Insights:

"Докато други разплащателни фирми в САЩ, като Robinhood или Square, вече предлагат достъп до крипто, PayPal е далеч по-голяма и по-международна."

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map