Заповедта на Тръмп ‘Go After Bitcoin’, загубите от Ebang и оставката на Wirecard: Crypto News of the Week

Новини от седмицата изображение

OKEx Insights представя петте най-добри крипто новини от изминалата седмица.

Новооткритите коментари засилват отношението на Тръмп срещу биткойн

Президентът на САЩ Доналд Тръмп специално възложи на министъра на финансите Стивън Мнучин да „следи“ биткойни, според предстоящата книга на бившия служител на Тръмп Джон Болтън, озаглавена „Стаята, където се случи“.

Както първоначално беше съобщено от Вашингтонски изпит – което получи разширено копие на скоро публикувания мемоар – Тръмп направи коментара на Мнучин през май 2018 г. в разговор относно тарифите и санкциите срещу Китай, като заяви: "Не бъдете търговски преговарящи. Вървете след биткойн [за измама]."

Ключови продукти за внос

 • Докладваните коментари на Тръмп дойдоха в момент, когато цената на биткойните имаше събраха впечатляващите 33% – въпреки че ралито беше краткотрайно. Водещата криптовалута ще види цените си значително да паднат през Q4 2018.
 • Коментарите дойдоха и в момент, когато спекулациите около това как САЩ ще регулират криптовалутите достигат треска.
 • Освен това новооткритите коментари на Тръмп засилват неговите вече установено отношение към биткойните.

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/1149472282584072192?lang=bg

Бившият председател на CFTC твърди, че XRP не е ценна книга

XRP не е ценна книга – поне, според бившия председател Кристофър Джанкарло от CFTC, един от основните американски финансови регулатори.

Мнението на бившия ръководител на американския регулатор на пазара на деривати идва съавтор в съавторство с Конрад Балке, настоящият му колега в адвокатска кантора Уилки Фар & Галахър. В статията се посочва, че криптовалутата на Ripple не е нито инвестиционен договор, нито попада в теста Howey, който се използва от SEC, американския регулатор на ценни книжа.

„[XPR] не може да бъде инвестиционен договор, тъй като няма договор или договореност, за които да се говори между Ripple и преобладаващото мнозинство от притежателите на XRP. Напротив, договорите, които Ripple е сключил, изрично изключват притежателите на XRP като бенефициенти на трети страни."

Трябва обаче да се отбележи, че Уилки е съветник на Ripple и е получил „определена фактическа информация“, за да подкрепи твърденията на авторите.

Ключови продукти за внос

 • Дискусията около статута на XRP като ценна книга далеч не е нова и решение на властите отдавна се чака.
 • Мнението на Джанкарло може да даде представа за това как настоящите регулатори гледат на крипто актива на Ripple.

По-голямата част от съществуващите биткойни се държат като дългосрочни инвестиции

По-голямата част от 18,6 милиона биткойни, които съществуват в момента, се държат дългосрочно, според нов доклад от фирма за анализ на блокчейн Chainalysis.


По-конкретно, по-малко от 20% от общото неизплатено предлагане на биткойни се използват за търговия.

Освен това, допълнителни 20% от сечените биткойни се считат за „изгубени“, тъй като те не са били прехвърляни от пет или повече години – като, както наскоро разбрахме, това всъщност може да е дългосрочно "ходори."

Ключови продукти за внос

 • Тъй като количеството налични биткойни става все по-малко, голямото предлагане на биткойни, които се държат дългосрочно, може да се превърне във важен източник на ликвидност.
 • По-голямата част от биткойните, които съществуват днес, се държат от лица или партии, които никога не са продавали повече от ¼ от своите притежания – което означава, че повечето биткойни наистина се държат от ходлери.

Производителят на биткойн миньор Ebang претърпява загуба от 2,5 милиона долара

Ebang, известен китайски производител на биткойн копаещ хардуер, е понесъл нетна загуба от 2,5 милиона долара през първото тримесечие на 2020 г..

Новините идват чрез официално финансово оповестяване публикувано тази седмица в актуализация на проспект за IPO с SEC.

Ключови продукти за внос

 • Декларацията, която илюстрира нетната загуба на Ebang, показва, че фирмата е по-близо до това да стане вторият публично търгуван производител на биткойн миньори на борсата Nasdaq, след Canaan.
 • Нетната загуба на Ebang е следствие от спада на цената на акциите на Ханаан от първоначалната цена от $ 9 на акция до наскоро ниското ниво от $ 2.

Главният изпълнителен директор на Wirecard подава оставка след загуба на пари в размер на 1,9 милиарда евро

Един ден след публикуването на новината Wirecard загуби 1,9 милиарда евро в брой, главният изпълнителен директор на германския обработващ плащания Маркус Браун подаде оставка.

Джеймс Фрейс, главен изпълнителен директор на компанията, нает в четвъртък, ще поеме поста като временен главен изпълнителен директор.

Недопустимите средства на Wirecard са накарали инвеститорите да се борят с цената на акциите на компанията за финансови услуги, регистрирана на немската фондова борса, която се е сринала с 80% за два дни.

Ключови продукти за внос

 • Wirecard Card Solutions, дъщерно дружество на Wirecard, по-специално си партнира с доставчици на крипто разплащателни карти Crypto.com, TenX и неофициален разработчик на злощастната блокчейн на Telegram, TON Labs.
 • Кризата в Wirecard беше оприличаван на Енрон в социалните медии.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map