Всичко, което трябва да знаете за OKT

След неотдавнашното стартиране на OKChain, нашата децентрализирана търговска публична верига, обявихме и нейния роден знак, OKT. Със значителни световни интереси към този нов токен, ние сме подредили някои често задавани въпроси, за да ви помогнем да разберете неговата уникалност, както и разликите между OKT и OKB.

ОКТ & OKB същото нещо? OKT ли е вилична монета на OKB?

Не, те НЕ са еднакви. OKT & OKB са основно два различни символа с напълно различни функции.

Новоиздаденият OKT е роден маркер на OKChain, който действа като основен маркер за DPoS консенсус на OKChain. Първо ще бъде издаден в неговия генезисен блок и всяка година след това ще се провежда 1–5% допълнително издание.

OKB е помощният токен на OKEx, който поддържа развитието на екосистемата OKEx. Еднократното издаване на 300 милиона OKB беше завършено през 2018 г. и в бъдеще няма да има допълнително издаване. На върха на обратно изкупуване & схема за изгаряне, планът за издаване на общо 700 милиона OKB се прекратява. По този начин, OKB сега се превърна в първия в света напълно разпространен токен на платформа и ще влезе в дефлация.

Ще повлияе ли OKT на цената на OKB?

Отговорът е отрицателен. И цените им ще се определят от различни групи фактори.

Цената на OKT се основава на развитието на екосистемата OKChain, включително DEX, приложенията DeFi и нейното бъдещо развитие.

Цената на OKB се определя от бизнес представянето на OKEx, развитието на екосистемната инфраструктура, разширяването на нейните търговски канали, както и схемата за обратно изкупуване и изгаряне на OKB. Ето подробностите:

Развитие на екосистемната инфраструктура: Разширяването на вътрешните и външните сценарии на приложението на OKB. Към този момент има 11 вътрешни и 32 външни случая на използване на приложения.

Разширяване на търговските канали: Отворихме фиат шлюзове за 8 основни валути, включително щатски долар, евро, корейски він, индонезийска рупия и виетнамски донг.

Схема за обратно изкупуване и изгаряне на OKB: Общата емисия на OKB е 300 милиона, от които 13 978 364 OKB вече са изгорени. Настоящият тираж е 286 021 636 OKB. OKB няма допълнителни издания и е първият в света напълно разпространен токен на платформа.

Защо трябва да създадем OKT?

OKChain приема механизма за консенсус DPoS, който изисква вграден токен да работи.


Нещо повече, естеството на екосистемата OKChain и екосистемата OKEx са много различни, първата е технологично ориентирана, а втората е ориентирана към търговията. За по-добро обслужване и поддържане на силно автономната екосистема на OKChain е необходимо непрекъснато издаване на нейния естествен токен, както и гъвкава система за стимулиране.

Тъй като обаче трябва да поддържаме целта си да продължим дефлацията на OKB и да избегнем разреждането на стойността на OKB, за да защитим дългосрочните интереси на притежателите си, не можем да използваме OKB, за да бъдем роден маркер на OKChain. Ето защо създадохме OKT като роден знак на OKChain.

Бъдещи движения за подобряване на стойността на OKB

С издадения нов токен все още няма да спрем да развиваме нашата екосистема OKB и да разширяваме обхвата на случаи на използване, които вече обхващат портфейли, финансови и заемни услуги, мрежова сигурност, пътувания, начин на живот, полезност и други.

Освен това ще добавим още канали за търговия и депозиране. В момента отворихме фиат шлюзове за редица основни фиат валути и имаме OKB, изброени на десетки основни крипто борси с над 40 търговски двойки срещу основни монети, налични на пазарите.

И накрая, ще продължим да усъвършенстваме схемата за обратно изкупуване и изгаряне на OKB. Както споменахме, ние ще изгорим неиздадените 700 милиона OKB и няма да запазим никакви OKB. Всички изгорени ОКБ и за изгаряне идват изцяло от вторичния пазар.

Предимства за притежателите на OKB

В знак на благодарност към нашата OKB общност за тяхната невероятна подкрепа, ние ще картографираме 100% от генетичния блок OKT на всички притежатели на OKB според техните притежания на OKB. В бъдеще както OKB, така и USDK ще бъдат мигрирани от мрежата Ethereum ERC-20 към основната мрежа на OKChain. След като основната мрежа на OKChain заработи, ще може да се търгува OKT. Това означава, че притежателите на OKB ще имат шанса да участват в управлението на OKChain и да станат супернод.

Въпреки че OKB и OKT са различни в много отношения, те ще бъдат неразделни в OKChain. OKT не само подкрепя развитието на OKChain, но също така дава възможност за развитието на екосистемата OKB.

Следвайте OKEx на:

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map