Twitter Hacked и Coinbase продава софтуер на IRS – Crypto News of the Week

Новини от седмицата изображение

Беше богата седмица в света на блокчейн и криптовалутите. Някои от най-известните лица в света бяха хакнати в Twitter при измама, свързана с BTC, а Coinbase сключи още една сделка с държавна агенция – тези истории и други в това издание на Крипто новини на седмицата на OKEx Insights.

Високопрофилен хакер в Twitter открадва над 100 000 долара в BTC

В сряда в Twitter се проведе мащабна биткойн измама.

Хакерите успяха да получат достъп до акаунти за някои от световните най-известни личности – като Бил Гейтс, Джо Байдън, Барак Обама, Кание Уест, Илон Мъск и други – и насърчават фалшиви раздавания с участието на BTC.

Според официалния акаунт за поддръжка на гиганта в социалните медии измамата е резултат от „координирана атака за социално инженерство от хора, които успешно са насочили някои от нашите служители с достъп до вътрешни системи и инструменти“.

Ключови продукти за внос

 • Тази конкретна измама може да е най-широко видимата и основна измама, свързана с BTC в историята, предвид огромния обхват на извършените акаунти в Twitter. Възприемането на биткойн в масовото съзнание може да бъде негативно повлияно.
 • Twitter несъмнено ще бъде подложен на голям обстрел заради злополуката, което показва относителната лекота, при която централизираните системи могат да бъдат нарушени. Децентрализираните алтернативи могат да използват това събитие като възможност да получат сцепление.
 • Към момента на писането на хакерите са успели да компенсират с по-малко от 13 BTC – обективно малка сума предвид общия обхват на компрометираните акаунти.

Coinbase проследява сделката на Secret Service с договора за IRS

Службата за вътрешни приходи на САЩ подписа договор с гиганта за дигитална размяна на активи Coinbase, за да използва едноименния софтуер за проследяване на блокчейн на компанията, Coinbase Analytics.

Договорът е подписан на 15 юли и ще влезе в сила на 23 юли, според публични регистри. Сделката ще продължи за една година, но съществува възможност да бъде подновена за още една година.

Coinbase получава $ 124 950 от IRS за едногодишната сделка, която следва подобна четиригодишна сделка със секретната служба на САЩ на стойност 183 750 долара.

Ключови продукти за внос

 • Coinbase действа активно в маркетинга на своя софтуер за анализ на правителствени агенции и регулаторни органи в САЩ – факт за много хора в света на криптовалутите не са за запалване.
 • Coinbase Analytics е резултат от придобиването на борсата на Neutrino, което беше спорно основан от членове на шпионския софтуер за създаване на хакерски екип.

Приложението Crypto Abra се съгласява с американските финансови регулатори

Abra, компания за финансови услуги, оперираща портфейл за криптовалута и приложение за обмен, е уредила такси и от двете Комисия за ценни книжа и борси и Комисия за търговия със стокови фючърси след като американските финансови регулатори установиха, че предложенията за суап са незаконни.

Базираният във Филипините партньор на Abra, Plutus Technologies, също беше обвинен от SEC за продажба на нерегистрирани суапове, базирани на сигурността, и от CFTC за незаконно влизане в суапове извън борса с лица от САЩ. И двете компании са платили 150 000 долара за селища.

Ключови продукти за внос

 • Таксите и последващото уреждане конкретно подсилват, че суаповете, основани на ценни книжа, все още са предмет на закона за ценните книжа в страната, дори ако самите суапове не са ценни книжа.
 • Делото срещу Абра и Плутус също така засилва значението на правилата за познаване на вашите клиенти за компании за криптовалута, които искат да предлагат суапове както в страната, така и в чужбина.
 • Споразумението може да изглежда по-малко от шамар по китката, особено предвид факта, че според Plutus Financial CoinDesk, са получили между 350 000 и 1 милион щатски долара спасителни кредити за ПЧП само преди няколко месеца. 

ConsenSys обвинен в кражба на търговски тайни от BlockCrushr

ConsenSys, известна компания за блокчейн софтуерни технологии, е изправена пред съд след това се твърди, че краде търговски тайни от BlockCrushr Labs, компания за разработване и комерсиализация на блокчейн, която участва в програмата ConsenSys Tachyon Accelerator.

Според BlockCrushr платформата на Daseny Payments на ConsenSys открадна идеята за решение за периодични плащания на компанията и стартира точно един ден преди състезанието. Това се случи, след като BlockCrushr очевидно сподели изходния код на своята платформа и предостави по същество всеки детайл за проекта – от маркетинговата си стратегия до плана за съответствие с регулаторите.

ConsenSys категорично се защити декларация към The Block, като обяснява:

„Общата политика на ConsenSys е да не коментира текущи правни въпроси, но в този случай трябва да се отклоним от тази политика, за да изразим сериозното си разочарование, че дори се подават такива неоснователни искове. Фактите разказват значително по-различна история от измамите, изложени от [BlockCrushr] и техните съвети. Очакваме енергично да защитаваме репутацията на нашата организация и продукти."

Ключово за внос

 • Ако ConsenSys загуби тази нова битка с BlockCrushr, доверието в крипто гиганта вероятно ще спадне – особено когато става въпрос за участието му в нови проекти.

Grayscale вижда рекордно тримесечие и добавя 1 милиард долара

Grayscale Investments продължи своите изключителни резултати през последното финансово тримесечие до добавяйки близо 1 милиард долара – 84% от които идват от институционални инвеститори. 

По-конкретно, Grayscale Bitcoin Trust отчете приток от $ 751.1 милиона, докато Grayscale Ethereum Trust отчете приток от $ 135.2 милиона. Крипто инвестиционният гигант вече има кумулативни 2,6 милиарда долара за своите продукти с цифрови активи.

Ключови продукти за внос

 • Притоците на доверие в сивите биткойни надвишиха производството на новодобити биткойни, което сигнализира, че търсенето изглежда надминава предлагането.
 • Както OKEx Insights изследва в миналото, институционалните инвестиции продължават да се натрупват в биткойн и криптовалутното пространство. Тази тенденция не показва признаци на забавяне.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner